Şimdi Ara

SONY SMARTWATCH 2 KULLANICILAR KULÜBÜ --*ANA KONU*-- (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
4
Favori
13.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle çok şık bir saat. Yalnız kullanıma göre bir kaç gün de bir şarj etmeniz lazım. Büyük ekranlı telefon kullanıyorsanız gelen aramaları ve mesajları görüyorsunuz telefonu gereksiz kişiler için cebinizden veya çantanızdan çıkarmıyorsunuz. Bluetooth kulaklığınız varsa benim gibi hiç telefona dokunmadan saat üzerinden kabul ediyor veya reddediyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

Öncelikle çok şık bir saat. Yalnız kullanıma göre bir kaç gün de bir şarj etmeniz lazım. Büyük ekranlı telefon kullanıyorsanız gelen aramaları ve mesajları görüyorsunuz telefonu gereksiz kişiler için cebinizden veya çantanızdan çıkarmıyorsunuz. Bluetooth kulaklığınız varsa benim gibi hiç telefona dokunmadan saat üzerinden kabul ediyor veya reddediyorsunuz

Başka ne gibi özellikleri var ? Smartband Talk ile sw2 arasında kaldım . smartband talk da handsfree özelliği var. bildiğim kadarıyla sw2 de ses çıkışı yok.
  • Ses yok maalesef. Müzik çalar şarkıları değiştirebiliyorsunuz. Rehber e bakıp arama yapabilirsiniz tabi kulaklıkla konuşacaksınız. Mesajlara bakabilirsiniz. Hava durumunu saat ekranına ekleyebilirsiniz. Fb instagram twitter uygulaması var ama küçük ekranda pek keyif vermiyor. Telefonla entegre adımsayar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: KasAdam

quote:

Öncelikle çok şık bir saat. Yalnız kullanıma göre bir kaç gün de bir şarj etmeniz lazım. Büyük ekranlı telefon kullanıyorsanız gelen aramaları ve mesajları görüyorsunuz telefonu gereksiz kişiler için cebinizden veya çantanızdan çıkarmıyorsunuz. Bluetooth kulaklığınız varsa benim gibi hiç telefona dokunmadan saat üzerinden kabul ediyor veya reddediyorsunuz

Başka ne gibi özellikleri var ? Smartband Talk ile sw2 arasında kaldım . smartband talk da handsfree özelliği var. bildiğim kadarıyla sw2 de ses çıkışı yok.

Smarband Talkta güzel....ama ekran yok sayılır....aslında varda... yok gibi...mesela bildirimler ekranda çok kısa kalıyor...bir daha göremiyorsunuz v.s....ekran e.ink........yani kağıt üstünde mürekkeple çizilmiş gibi ve siyah beyaz...ama cevaplama ve konuşma güzel....fakat sadece favori atadığınız bir Kişiyi arayabiliyorsunuz....konusu var..bir bakın....ben eşime alabilirim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

quote:

Orijinalden alıntı: KasAdam

quote:

Smarband Talkta güzel....ama ekran yok sayılır....aslında varda... yok gibi...mesela bildirimler ekranda çok kısa kalıyor...bir daha göremiyorsunuz v.s....ekran e.ink........yani kağıt üstünde mürekkeple çizilmiş gibi ve siyah beyaz...ama cevaplama ve konuşma güzel....fakat sadece favori atadığınız bir Kişiyi arayabiliyorsunuz....konusu var..bir bakın....ben eşime alabilirim...

Tavsiyem Sw2 ' dir.

• Tüm arkadaşlara selamlar-saygılar.

Forumunuzun varlığından yeni haberdar oldum.

Anladığım kadarıyla Smart Watch 2 kullanımı ve özellikleri hk. birçok arkadaşın detaylı bilgilere ihtiyacı var.

4 aydan beri kullanan birisi olarak saati tüm yönleriyle ve özellikleriyle sizlere açıklamalarını yapmak için elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz !!!

Çin'de şu anda satılan ve ara ara bizim sitelerde de satışı gözüken birçok marka akıllı saatlerin kısa özellikleri ve yurt dışı fiyatları hakkında da sorularınız olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.

Saatler çeşitli ve değişik özelliklerde bulunduğundan ayrı ayrı bahsetmem zor olacağından sadece sorularınız olursa yardımcı olabilirim.

Sorularınız ve cevaplarınız için genellikle akşamları 22.30 ile 23.30 arası görüşebiliriz.

Sadece sorularına cevap veremeyeceğim kişi sn.Ganeja linkli arkadaşımızdır. ( Bu arada aküyü yenilemişsiniz , hayırlı olsun.72'likle de tekrar değiştirmeklede en doğrusunu yapmışsınız!)

• quote:

Orijinalden alıntı: ayblrdija

Tüm arkadaşlara selamlar-saygılar.

Anladığım kadarıyla Smart Watch 2 kullanımı ve özellikleri hk. birçok arkadaşın detaylı bilgilere ihtiyacı var.

4 aydan beri kullanan birisi olarak saati tüm yönleriyle ve özellikleriyle sizlere açıklamalarını yapmak için elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Çin'de şu anda satılan ve ara ara bizim sitelerde de satışı gözüken birçok marka akıllı saatlerin kısa özellikleri ve yurt dışı fiyatları hakkında da sorularınız olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.

Saatler çeşitli ve değişik özelliklerde bulunduğundan ayrı ayrı bahsetmem zor olacağından sadece sorularınız olursa yardımcı olabilirim.

Sorularınız ve cevaplarınız için genellikle akşamları 22.30 ile 23.30 arası görüşebiliriz.

Sadece sorularına cevap veremeyeceğim kişi sn.Ganeja linkli arkadaşımızdır. ( Bu arada aküyü yenilemişsiniz , hayırlı olsun.72'likle de tekrar değiştirmeklede en doğrusunu yapmışsınız!)

hocam ne işin var buralarda.......? görmesin başkan..müdür....

• quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

quote:

Tüm arkadaşlara selamlar-saygılar.

hocam ne işin var buralarda.......? görmesin başkan..müdür....

Değişik araştırmalarla uğraşıyorum.

Başkandan uzun bir süre önce izin almıştım.Boyun fıtığının berbat ağrıları ile uğraşıyordum , yeni yeni toparlanmaya başladım.

Topiğe de net yasağım olduğundan fazla giremiyorum.Hanım anında oklavayı gösteriyor valla!!!Günde yarım saat derken 1 saate kadar çıkabildik.

Tesadüfen bu topiği ve size rastlayınca selam vereyim dedim.

Buradaki arkadaşların da sw2 ve ilave özellikleri hk. bilgilerimi isteyenler olursa paylaşırım dedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayblrdija -- 1 Şubat 2015; 19:14:21 >

• ayblrdija A kullanıcısına yanıt
    O zaman sizden kullanım deneyimlerinizi alalım. Hangi cihazla kullanıyorsunuz, saatten beklentiniz nedir, şarjı nasıl gidiyor, hangi uygulamaları kullanıyorsunuz?

• quote:

O zaman sizden kullanım deneyimlerinizi alalım. Hangi cihazla kullanıyorsunuz, saatten beklentiniz nedir, şarjı nasıl gidiyor, hangi uygulamaları kullanıyorsunuz?

akşam arkadaşımız detaylı yazar....ama şunu söyleyeyim...saat note 2 ve g3 le tam uyumlu....
  • ganeja kullanıcısına yanıt
    Bende g2 ile kullanıyorum 24 saat telefona bağlı 2 en fazla 3 gün dayanıyor şarjı.

Ve aleyküm selam...
    Dostum, bu saati de rootlayabiliyor muyuz

• Arkadaşlar, telefona gelen tüm bildirimleri saatte görebileceğimiz bir uygulama var mı

• quote:

Sony xperia z2 ile kullanmaktayım.

Normal kullanımda 3 gün net şarjı gidebilmektedir.

Hangi uygulamalar meselesine şöyle yazabilirim.Standart uygulamasına ilave yapılabilecek daha doğrusu özelliğini arttırabilecek bir kaç uygulama takviyesi yapmış bulunuyorum.

Örnek olarak gelen çağrıların ( aynı telefonlarınızdaki gibi ) , arayan kişilerin resimleriyle birlikte ekranda gözükmesi , favori gruplar atanması veya toplu olarak rehbere kayıtlı kişilerin resimleriyle gözükmesi , dosya explorer özelliği sayesinde

akıllı telefonunuzun dosyalarına göz atabilmenize , gelen tüm mesajlarınızı ( Facebook , e-mail , g mail ve sms )anında saatinizin ekranında gösterilmesi ve rahat okunabilmesi vb. gibi........

Uygulama seçeneklerinin çokluğu kişiye göre değişkenlik gösterdiğinden dolayı işime yarayabilecek bu tür programları kullanmak benim açımdan daha faydalı oluyor..

Yine bir başka uygulama olarak şunu da belirteyim ;

Saat ekranınızdan telefonunuza direk olarak başlatacak uygulama seçeneklerinizi ( örneğin google açmak, telefonunuzun ayarlar menüsünü vb.) kullanarak anında açmanızı sağlayacak ikon launcherleri kendiniz listeye alabiliyorsunuz.

Sw2 , telefonunuza ( nfc özelliği sayesinde bağlandığından dolayı) bilindiğinin aksine fazla şarj tüketmesine neden olmamaktadır.

Sw2 ' nin iyi özelliklerinden birisi de kolunuzda sürekli saatinizi görebilmenize olanak vermesidir.Bir kaç marka akıllı saat haricinde piyasadaki tüm akıllı saatlerin hemen hepsinin pil tasarrufu açısından ve gerekli ar-ge çalşımalarının yapılmamasından dolayı ekranlarının sürekli kapalı olması olumsuz durum yaratmaktadır.Ancak düğmelerine dokunarak saatin kaç olduğunu öğrenebilmektesiniz.
    Oysa sw2 ekranında sürekli saat ikonu ( kendinizin belirlediği ikonları atayarak veya standart saat ikonlarını kullanarak) açık bulunmaktadır.

Benim bu saatten beklentilerim gibi bir soruyu ise 4 aydan fazla bir süredir kullandığını yazan bir kullanıcıya şöyle değiştirerek sormanın daha uygun olacağını belirtmek isterim!

Beklentilerinizi karşıladı mı ?

Şu an için evet fazlasıyla karşılıyor.

Meşgul olduğum durumlarda cep telefonunu cebimden çıkartmadan saat ekranına bakarak hareket etme özgürlüğümü şu ana kadar karşıladı.Bu tür durum yine kişiye göre değişkenlik gösterebilir.
    Şöyle ki birisi yazabilir ki , ya cebimde telefon var ve ben kullanmak için cebimden , çantamdan çıkartmayacağımda ona bağlı bir saat kullanacağım.Bu israf veya üşengeçlik diye muhalif olabilir.Bence kendisine göre haklı olabilir ama ne diyebiliriz ki bu kişiye!
    Bence bu tür yenilik teknolojik cihazlar çok güzel işlere yarıyor.Malum artık akıllı telefonların ekranları artık büyümeye başladığından dolayı kullanılmadığı zamanlarda ceket içlerinde veya çantalarda bulunduruluyor.Doğal olarak bazı durumlarda telefonlarınızı cebinizden çıkartmaya gerek olmadan gelen çağrıları kabul edip-etmemeye veya gelen mesajlarınıza anında okuyabilmenize olanak sağladıklarından dolayı çok işlevseller...

Smart Watch 2 universal bir yazılım özelliğine sahip olmasına istinaden sadece ilk bağlantı aşamasında sadece ve sadece standart uygulamaları % 100 olarak sony xperia serisiyle uyumlu çalışmaktadır.

Değişik marka akıllı telefonlarda ise yaklaşık olarak % 90 uyumlu olabilme özelliğine sahiptir.

Örnek vermek gerekirse arayan çağrıyı ekranda isim - numara olarak görebilirsiniz ama çağrıyı kabul etme işaretini ekranında göstermemektedir . Sadece yeşil ikonlu kabul tuşu çıkmaktadır.Bu özelliği aktif hale getirebilmeniz için google playdan paralı uygulama almanız gerekmektedir.Bu da öyle her tür uygulama olmayacaktır.Sony yazılımları diğer birçok marka saatlerin kendilerine göre münhasır yazılımlarında yaptıkları gibi kendi marka telefonlarının alınmasını teşvik etmesi pazarlaması stratejisidir.

2014 yılında tüm dünyada üretimi ve özellikleri arttırılan akıllı saatlerin içinde kesinlikle hala tavsiye edilebilecek bir saattir SW 2 ...

Artı olarak ilave edebileceğim şunlardır.Merakımdan dolayı sony sw2 haricinde yurtdışından ve yurtiçinden değişik özelliklere ait 5 tane daha saat almış ve hepsini değişik şartlar altında kullanmaktayım.Aslına bakılırsa çoğu sw2 kadar beklentilerimi karşılamadı.

Sw 2 ' nin eksik görülen bir özelliği belki hoparlör özelliğinin olmaması gözükebilir ama şahsi kanaatimin hiç gerekli olmadığıdır.Sizinde bahsettiğiniz gibi bluetooth kulaklık ile kullanmak fevkalede iyi olmaktadır.Yani ;

Akıllı telefon + Smart Watch 2 + Bluetooth kulaklık üçlemesi gayet güzel çalışmaktadır.

Bluetooth kulaklık tavsiyeleri ise ayrı bir araştırma konumdur.Şu an Türkiye'de olmayan ve bilinmeyen ama ileriki günlerde bizim sitelere girecek değişik özelliklere sahip çok ilginç bluetooth kulaklıkların da var olduğunu ve bunlardan da almış bulunduğumu , kullandığımı ayrıca belirtmek isterim.

Şunu da sizlerle paylaşmak isterim ki ben bahsettiğimiz cihazların satıcısı veya toptancısı değilim.Sadece bu tür elektronik cihazlara merakı olan ve fırsat bulduğunda da dayanamayıp alan sıradan bir kullanıcısıyım.

Tabi bunları alırken yapmış olduğum araştırmalar sayesinde kendime yetecek kadar bilgiye ve uygulama özelliklerinin ( işime yarayan ve sürekli kullanmayı düşündüklerim) çeşitleri hk. yetecek kadar bilgim oluşmuş bulunmaktadır.

Umarım cevaplar sorularınıza yeterli olmuştur.Tüm arkadaşlara saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayblrdija -- 2 Şubat 2015; 12:06:03 >

Cevabınız için teşekkürler. Ben lg g2 ile kullanıyorum ve sony nin sbh52 bluetooth kulaklığı ile bir set yaptım kendime. Bende memnunum çok şükür sıkıntısı yok şimdilik. Hatta bana artısı bile var. Malum lg g2 kullanıyorum ve bu cihazda birisi aradığı zaman arayan kişinin ismi ve numarası en az 3-4 saniye sonra ekranda yazıyor fakat saat üzerinden anında görebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

Arkadaşlar, telefona gelen tüm bildirimleri saatte görebileceğimiz bir uygulama var mı

Rootlama olayı hk. bir şey diyemem ( olduğunu da zannetmiyorum çünkü telefon yazılımından değişik bir sistemi var ama kesin cevap ilgi alanımın dışında sayılır ) ama tüm bildirimler hk. uygulama vardır.

Benim sizlere yardımcı olabileceğim konular teknik özelliklere ait uygulamalara ilave edilerek kolayca kurulum yapabilmenize olanak sağlar ve kullanım özgürlüğünüzü zevkinize göre nasıl arttırabilir tarzda ( sorunuzdaki gibi ) olmalıdır.

Bahsettiğim bu uygulama ile yukarıdaki yazımda da bahsettiğim gibi facebook , sms , e-mail , g - maillerinize , messenger vb. gelen tüm mesajları saatininizin ekranında anında uyarılıyor ,görebiliyor ve okuyabiliyorsunuz.

Anlayacağınız bu özelliği full olarak çalıştırılabilmektedir.Yardımcı bir uygulama ile tabii ki!!! 4 aydan fazladır bu şekilde kullanabiliyorum.Bu özellikleri arttırabilme olmasa zaten ne işe yarar ki bu tür cihazlar....

Bu tür soruların biraz birikmesi iyi olur.Toplu halde cevap verilmesi gerekiyor çünkü...Bu akşam bir arkadaşımızın sorusuna genel bakış gibi cevap vermeye çalıştım ama yine de kısa yazmaya çalışırken makale gibi uzun oldu.

Bu akşamlık sürem doldu ama sizin ki gibi merak edilen güzel sorular olursa toptan cevap vermeye çalışacağım.

Tavsiye uygulamalarım neler olabilir vb. gibi.tüm yönleriyle ortaya kafa karıştırmadan madde olarak yazarsak daha iyi konuya vakıf olabileceğinizden emin olabilirsiniz...Önce bu tür sorular oluşmalı!!!!

Kulaktan dolma bilgiler yerine kullanım deneyimli uygulama bilgileri paylaşmak her zaman daha iyi olacaktır diye düşünüyorum...İyi forumlar....

• quote:

Cevabınız için teşekkürler. Ben lg g2 ile kullanıyorum ve sony nin sbh52 bluetooth kulaklığı ile bir set yaptım kendime. Bende memnunum çok şükür sıkıntısı yok şimdilik. Hatta bana artısı bile var. Malum lg g2 kullanıyorum ve bu cihazda birisi aradığı zaman arayan kişinin ismi ve numarası en az 3-4 saniye sonra ekranda yazıyor fakat saat üzerinden anında görebiliyorum.

Rica ederim saygıdeğer arkadaşım ne demek !!! Bilgi paylaştıkça değerlenir.Gerçekten bu tür saatler hk. araştırmalarım neticesinde yeterli bilgi edinmiş bulunmaktayım.

Elbette ki benim de bilmediğim bir çok özellik bilgileri sürekli oluşmaktadır.Ama bizim gibi son kullanıcılara edindiğim bilgiler ve özellik arttırıcı uygulamalar , bir kaç marka haricindeki bir çok akıllı saatlerin aktif- pasif özellikleri ve bizlerin ne derece işlerine yarayabileceği , yeni çıkan son yazılım uygulamalarında neler var gibi değişik bilgilere başka yerlerde yazılan ve çoğu reklam kokan yazılar yerine alıp-kullanan ve deneyimleyen biri olarak fırsat buldukça bilgilerimi sizlerle paylaşmaktan onur duyarım.
    Çoğunuzun bir ağabeyi olarak topiğe girmeye çalışacağım.
    Çünkü Dh içinde başka topikteki arkadaşlarımla bile şu sıralar görüşemiyorum.3-4 aydır ancak fırsat bulabildim.Diğer topikteki topik başkan arkadaşımız ve diğer arkadaşlarımın arasında daha çok bulunup hasret gidermem gerekiyor.
    Garip bir tesadüf başka bir şey ararken topiğin farkına varabildim ve değerli dostum saygıdeğer Ganeja üstadımıza rastlayınca da ilk ona kendimce merhaba demek istemiştim.Sık sık aranızda olmaya çalışacağım.İyi forumlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayblrdija -- 1 Şubat 2015; 23:31:54 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar, telefona gelen tüm bildirimleri saatte görebileceğimiz bir uygulama var mı

Rootlama olayı hk. bir şey diyemem ( olduğunu da zannetmiyorum çünkü telefon yazılımından değişik bir sistemi var ama kesin cevap ilgi alanımın dışında sayılır ) ama tüm bildirimler hk. uygulama vardır.

Benim sizlere yardımcı olabileceğim konular teknik özelliklere ait uygulamalara ilave edilerek kolayca kurulum yapabilmenize olanak sağlar ve kullanım özgürlüğünüzü zevkinize göre nasıl arttırabilir tarzda ( sorunuzdaki gibi ) olmalıdır.

Bahsettiğim bu uygulama ile yukarıdaki yazımda da bahsettiğim gibi facebook , sms , e-mail , g - maillerinize , messenger vb. gelen tüm mesajları saatininizin ekranında anında uyarılıyor ,görebiliyor ve okuyabiliyorsunuz.

Anlayacağınız bu özelliği full olarak çalıştırılabilmektedir.Yardımcı bir uygulama ile tabii ki!!! 4 aydan fazladır bu şekilde kullanabiliyorum.Bu özellikleri arttırabilme olmasa zaten ne işe yarar ki bu tür cihazlar....

Bu tür soruların biraz birikmesi iyi olur.Toplu halde cevap verilmesi gerekiyor çünkü...Bu akşam bir arkadaşımızın sorusuna genel bakış gibi cevap vermeye çalıştım ama yine de kısa yazmaya çalışırken makale gibi uzun oldu.

Bu akşamlık sürem doldu ama sizin ki gibi merak edilen güzel sorular olursa toptan cevap vermeye çalışacağım.

Tavsiye uygulamalarım neler olabilir vb. gibi.tüm yönleriyle ortaya kafa karıştırmadan madde olarak yazarsak daha iyi konuya vakıf olabileceğinizden emin olabilirsiniz...Önce bu tür sorular oluşmalı!!!!

Kulaktan dolma bilgiler yerine kullanım deneyimli uygulama bilgileri paylaşmak her zaman daha iyi olacaktır diye düşünüyorum...İyi forumlar....

Cevap için teşekkürler... Zaten halihazırda gmail, mesaj, WhatsApp, vb gibi bildirimleri ekranda görebiliyoruz... Ama benim dediğim, örneğin Donanım haber bildirimleri, ya da ne bileyim, Telegram bildirimleri gibi...veya xda bildirimleri... Bunları ve bunun gibi,uygulamaların gönderdiği tüm bildirimleri saatte görmemizi sağlayan 3.parti bir uygulama var mıdır acaba...

• quote:

Ve aleyküm selam...

Bu tür yazılımların geliştirilmeye çalıştığını ama aktif haline getirilmediğini biliyorum.Bu tür istekler yurtdışı forumlarında da çok sorulmakta zaten ama henüz bu saatler yeni olduğu için arz-talep dengesi üreticiler için çok önem arzetmektedir.

Örnek vermek gerekirse 2014 ekim ayına kadar iki türlü akıllı saat yazılımları üretilmiş bulunmaktaydı.Ama ekim ayından sonra üçüncü bir yenilik olarak hem sim kart ile çalışan hem de akıllı telefonunuza bağlanabilen saatler hızla yaygınlaştı.

Ama yazılım özellikleri çoğunlukla aynı olmakta.Bahsettiğiniz bu tür üçüncü tür uygulamalar önümüzdeki yıllarda piyasadan yeterli talep gelmesi halinde üreticilerin hızla uygulayabileceği yenilikler olacaktır.Bizim için şimdilik bizlere verilen uygulamalar

ve piyasadaki talepleri üreticiler için için yeterli gözüküyor.İyi forumlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayblrdija -- 1 Şubat 2015; 23:46:14 >

• quote:

quote:

Ve aleyküm selam...

Rootlayarak ne gibi pasif özelliği açılabilir ki diye sorunuz sayesinde düşünüyorum!!!!

Zaten piyasada değişik özelliklerini arttıracak bir çok uygulama bulunuyor ve bence hiç ama hiç gerekli değil. İyi forumlar....

Yok hocam, ben onu konuya biraz can gelsin diye espri mahiyetinde demiştim

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.