Şimdi Ara

SONY STR-DA2400ES - DENON AVR-1709SPE2 arasında seçim? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
0
Favori
16.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zannedersin bulunmaz hint kumaşı. Hem kriz var diyorlar hemde ürün satmak istemiyorlar. Bu nasıl iş???
  • Sony 2400 Es arayıp Hoparlör sistemi ile almak isteyen olursa şu link teki ilana gözatabilir..B&W 300 ve Sony 2400 ES Amfi
  • @katakunti 2400es'in koaksiyel dijital girişi var mı? Sony sitesinde sadece 2 adet out var diye yazmış? Çıkış ne işe yaracaksa?. Birde ürünün eksi diyebileceğin bir yönü var mı?

Bugün media-markt'a gittim. 5400es dışında sony yoktu. Denon 1909 ve Yamaha 663'te yoktu. 883 varı 2200 ytl, Denon 2309 vardı o da 2400 lira. 5400'de 3400lira gibi birşeydi. Distribütör Ertekin Elektronik ürün temininde zorlanıyormuş.Krizden mi acaba? Şubattan sonundan beri yeni Denon yok piyasada , Yamaha da öyle dedi.? Yamaha Soavo , Jamo , Kef , JBL'in tower ve bookshelf hoparlörleri vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bwhiteshark

@katakunti 2400es'in koaksiyel dijital girişi var mı? Sony sitesinde sadece 2 adet out var diye yazmış? Çıkış ne işe yaracaksa?. Birde ürünün eksi diyebileceğin bir yönü var mı?

Bugün media-markt'a gittim. 5400es dışında sony yoktu. Denon 1909 ve Yamaha 663'te yoktu. 883 varı 2200 ytl, Denon 2309 vardı o da 2400 lira. 5400'de 3400lira gibi birşeydi. Distribütör Ertekin Elektronik ürün temininde zorlanıyormuş.Krizden mi acaba? Şubattan sonundan beri yeni Denon yok piyasada , Yamaha da öyle dedi.? Yamaha Soavo , Jamo , Kef , JBL'in tower ve bookshelf hoparlörleri vardı.

Koaksiyel giriş var zaten bilgisayarı koaksiyelden bağladım amfiye...3 HDMi giriş ve bir adet çıkışı var..Benim 2-3 aylık kullanım süremde herhangi bir eksisini görmedim açıkçası yalnız ben pek müzik dinlemem sinema ağırlıklı olarak kullanıyorum sistemi...7+1 Destekli Yeni Nesil Destekli HDMI lı ve fiyatıda çok havalarda uçmayan bir receiver bunu almadan önce HKAVR 255 bakmıştım maşallah sony'den çok bir artısı olmamasına rağmen 1250 dolar +kdv idi... Eğer bulursanız kaçırmayın sizi fazlasıyla tatmin edecektir bence..

• Merhaba,
    Yanıt için teşekkürler. İngilizcemde yanılıyor olabilirim yada Koskoca Sony ürünün özelliklerini doğru yazamıyor. Birde resimlerden gördüğüm.4 Hdmi in 1 de çıkış var. Bilgisayarımın hem koaksiyel digital çıkışı hemde HDMI çıkışı var ancak sesi hdmi'den iletebilirmi bilmiyorum belkide sadece görüntü iletiyordur. DTS Müzikleri bu sistem ile dinlemek isterdim.Ancak forumda pek çok kişinin söylediği üzere ürün bulamıyoruz ki hoparlörler ve istediğimiz müziği götürüp dinleyebilelim.

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665486568.

Setinizin resimleri koymanız mümkün mü?

•  SONY STR-DA2400ES - DENON AVR-1709SPE2 arasında seçim?

Herhalde bir yazım hatası olmuş. 2400'de 4 adet hdmi giriş ve 1 adet çıkış var. Yukarıdaki resim usa versiyonu, ancak sony.de sitesini de kontrol ettim, Avrupa versiyonlarında da durum aynı.
    Bir de, Alman sony sitesinde 2 kumanda görülmesine rağmen, Türkiye'de satılan modellerde tek kumanda var diye biliyorum.
  • quote:

Merhaba,
    Yanıt için teşekkürler. İngilizcemde yanılıyor olabilirim yada Koskoca Sony ürünün özelliklerini doğru yazamıyor. Birde resimlerden gördüğüm.4 Hdmi in 1 de çıkış var. Bilgisayarımın hem koaksiyel digital çıkışı hemde HDMI çıkışı var ancak sesi hdmi'den iletebilirmi bilmiyorum belkide sadece görüntü iletiyordur. DTS Müzikleri bu sistem ile dinlemek isterdim.Ancak forumda pek çok kişinin söylediği üzere ürün bulamıyoruz ki hoparlörler ve istediğimiz müziği götürüp dinleyebilelim.

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665486568.

Setinizin resimleri koymanız mümkün mü?

Evet arkadaşlar yanlış olmuş 4 adet giriş var..

Resimde en solda görünen DVD ve SACD kısmından koaksiyel giriş yapıp aleti o konuma getirip pcden ses alabilirsiniz...HDMi'dan hem sesi hem görüntüyü de amfiye aktarabiliyorsunuz ben öyle aktardım LCD'ye yalnız bunun için ekran kartının üzerinde bir yer var bunu bir kabloyla anakartın spdf giriş yapılan bir devresine bağlamanız gerekiyor..Ondan sonra ses ve görüntü aynı anda aktarılıyor.

SONY STR-DA2400ES - DENON AVR-1709SPE2 arasında seçim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katakunti -- 16 Haziran 2009; 9:38:58 >

• Morfare stoklarına girmiş. 1500 YTL gözüküyor. Fiyatı biraz fazla geldi bana.
  • gözünüz aydın
  • quote:

Morfare stoklarına girmiş. 1500 YTL gözüküyor. Fiyatı biraz fazla geldi bana.

Bu arada hoparlör setini sattım SONY 2400 ES amfimi de satılığa çıkardım..Dileyen olursa mesaj atabilir...
  • Yahu gel de sinirlenme! Diğer ülkelerde elektronik bir cihaz en yüksek fiyattan piyasaya çıkar ve zaman içinde fiyatı düşer. Bizdeki fırsatçılar da, 2 ay önce 1200 küsür liraya sattıkları anfiye zam yapıp 1500 liradan kastırmaya çalışıyorlar. Yazıklar olsun, umarım kimse satın almaz da akılları başlarına gelir.
  • 1200 tl mi? 800 dolar*1500 desen o kadar ediyor zaten. Bende eskisindne 100 tl pahalıdır diyordum.(KDV Hariç fiyatı değilse tabi) Piyasada yokken .Denon-Onkyo fiyatlarına getirmişler resmen. Bu arada benim Sony'e attığım maile cevap yazmışlar. Cihazların önlerinden esb.ece ess.cel ne oluyorsa?

---------- Forwarded message ----------
    From: Turkey, SONY Call Centre <bilgi@eu.sony.com>
    Date: 2009/6/11
    Subject: 16181
    To: xxxx

Değerli Sony Dostu,

Mesajınız ve Sony ürünlerine gösterdiğiniz ilgi için teşekkur ederiz.

STRDA2400ESB.ECE koldu amfi şu anda stoklarımızda bulunmamakta fakat ürün en kısa zamanda stoklarımıza girecektir.

Diğer ürünler bu bayiilerimizde bulunmaktadır. Bayii listemiz ekte mevcuttur.

SONY-STRDA2400ESB.CEL

103-AVRUPA ELEKTRONIK TIC.LTD.STI. 1 adet

105-HAMI ELEK.TUR.TEK.SAN.TIC.LTD. 1 adet

168-DOĞAN D.T.M.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. 1 adet

171-CANOVATE TEKNOLOJİ 1 adet

SONY-STRDA2400ESS.CEL

182-ABACI 1

SONY-STR-DA3200ES/B

103-AVRUPA ELEKTRONIK TIC.LTD.STI. 3 adet

SONY-STR-DA3200ES/S

103-AVRUPA ELEKTRONIK TIC.LTD.STI. 5 adet

113-ZENGIN ILET.TEKS.INS.SAN.TIC.LTD.ST 2 adet

Bilginize sunar,esenlikler dileriz.

Saygilarimizla,

Sony Eurasia Pazarlama AS

Musteri Bilgi Merkezi

Tel: 216- 444 76 69 (SONY)

• Merhaba Arkadaşlar üstteki mesajda yazılan bazı şeyleri sorgulamak istedim.

2400es ürünü bir yer hariç hiç bir yerde yok. İnternet siteleri sony.com.tr'de ise 3200es ürünü dahil çok önce satılmış ürünlere yer verebiliyorlar.Ancak ürün gamına almıyorlarmış ??? 2400 ile 5400 arasında 2 kat fiyat farkı var. ???

Verilen cevap aşağıdaki gibi

2009/6/29 Turkey, SONY Call Centre <bilgi@eu.sony.com>

Değerli Sony Dostu,

Mesajınız ve Sony ürünlerine gösterdiğiniz ilgi için teşekkur ederiz.

Ürünün uzantılarının farklı olması üretildikleri fabrikaların farklı olmasından ileri gelmektedir. Bu ürün özelliklerinde bir farklılık yaratmamakta olup tümü birbirinin aynısındr.

Ürünün fiyatındaki değişiklik ise nisan ayından itibaren liste fiyatındaki artıştan kaynaklanmaktadır.

3200S koldu amfiyi gamına almadığımız için bu ürün yoktur . Ancak eğer STRDA2400'e göre daha üst segment bir amfi arıyor ise niz STRDA5400 kodlu amfiyi önerebiliriz. stoğumuzda 7 adet mevcut olup, tavsiye edilen tüketici fiyatı 4499 TL'dir.

Bilginize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Sony Eurasia Pazarlama AS
    Müşteri Bilgi Merkezi

Tel: 216- 444 76 69 (SONY)

E-posta: bilgi@eu.sony.com

From: xyz
    Sent: Sunday, June 21, 2009 12:20 PM
    To: Turkey, SONY Call Centre
    Subject: Re: 16181

Merhaba,

Bu 2400'ün farklı kodları tam olarak ne anlama gelmektedir.ESB.CEL ESS.CEL ESB.ECE gibi. Birde bu hafta bazı sitelerde bahsettiğimiz amfiyi 2-3 ay öncesinin peşin fiyat üzerinden 200-250 tl daha pahalıya verdiklerine yönelik haberler okudum. Piyasada az bulunmasından olabilir mi? Sony style'dan takip ettiğimiz yeni ürünlerin sitenizde olmaması Türkiyede bazı ürün gruplarına satış adedi düşük olduğundan gereken önem verilmiyor hissine kapılmamıza neden oluyor. 3200es diye bir ürün gözükmüyor bile

Teşekkürler

• Bu işlere meraklı ciddi sayıda insanın bir araya geldiği, bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki forumlardan birisi de burasıdır. Böyle bir müşteri potansiyelinin olduğu ortamı, büyük markaların distribütör yetkililerinin takip etmeyeceğini düşünmüyorum bile.

Son zamanlarda forumda, ses sistemleri üreten neredeyse tüm firmaların Türkiye fiyatlarının yurtdışı fiyatlarının çok üzerinde olduğu, ancak Sony marka cihazların fiyatlarının, yurtdışı fiyatlardan çok da yüksek olmadığı birçok kereler dile getirildi. Ayrıca ben de dahil birçok kişi, STR-DA2400ES model avr'yi beklediğimizi belirttik burada.

Pahalı satan firmaların ucuz satan firmalar ile rekabet edebilmek için kar marjlarını aşağı çekerek, son kullanıcı fiyatlarını aşağı çekmesi beklenirken bir Türkiye klasiği yinelenerek, göreceli olarak ucuz kalan Euroasia firması, durduk yere fiyatlarını tam tamına %20 yukarı çekti.

Bu adamlar bu avr'yi 2 -3 ay önce 1200 TL'lere zararına mı satıyorlardı da, şimdi dövizde herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen fiyatı 1500 TL yaptılar. Ayrıca, ilgilendiğim bu ürünü, yurtdışında avforums, avsforum gibi sitelerden de takip ediyorum. Ne hikmetse bir tek bizde fiyatı arttı.

Bu zorlu zamanlarda, güç de olsa hala hobilerime para ayırabildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Ancak bu, ithalatçı firmalar tarafından "elleri mahkum, nasılsa alternatifleri yok" diyerek enayi yerine konulabileceğim anlamına gelmiyor. Ben şahsım adına, EUROASIA, STR-DA2400ES MODEL AVR'Yİ TEKRAR ESKİ FİYATINDAN SATMAYA BAŞLAMADIKÇA BU AVR'Yİ SATIN ALMAYACAĞIM. Gerekirse uğraşır yurtdışından getirtirim ama yine de Euroasia'dan satın almam.

İnsanları bilinçlendirmeye çalışmak gibi bir şey haddim değil, sizler de zaten bu piyasada olan biteni görüyorsunuz. Gerçekten canımı sıkan bu keyfi uygulamaya olan tepkimi sizlerle paylaşıp rahatlayayım istedim. (Oh be, valla rahatladım da)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 4 Temmuz 2009; 19:32:20 >

• merhaba , uzun zamandır bu topiği takip ediyorum.
    2400ES yi almayı planlayan arkadaşlar ne yaptılar acaba ? Şu an bu cihaz Morfare de 1.500 TL
    Ev sinama sistemi kurmaya karar verdiğimde 3.000 TL lik avr ve hop. bütçesi ile bu cihazı almayı düşünmüş (internetteki olumlu yorumların etkisi ile) fakat piyasada bulunmaması nedeni ile gelmesini bekliyordum. Tabi daha önceki fiyat 1200 TL civarında idi. Sony 40" KDL3000D tv ,ps3 ve philips dvdp ile kullanacağım.
    Acaba hala 2400ES yi mi almalıyım yoksa başka bir avr mi tercih etmeliyim kararsızım. Bir de hop. seçimi var o ayrı mesele. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mt070

merhaba , uzun zamandır bu topiği takip ediyorum.
    2400ES yi almayı planlayan arkadaşlar ne yaptılar acaba ? Şu an bu cihaz Morfare de 1.500 TL
    Ev sinama sistemi kurmaya karar verdiğimde 3.000 TL lik avr ve hop. bütçesi ile bu cihazı almayı düşünmüş (internetteki olumlu yorumların etkisi ile) fakat piyasada bulunmaması nedeni ile gelmesini bekliyordum. Tabi daha önceki fiyat 1200 TL civarında idi. Sony 40" KDL3000D tv ,ps3 ve philips dvdp ile kullanacağım.
    Acaba hala 2400ES yi mi almalıyım yoksa başka bir avr mi tercih etmeliyim kararsızım. Bir de hop. seçimi var o ayrı mesele. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Benim bu avr'yi düşünmemdeki en büyük sebep, 1200 TL civarındaki fiyatıydı. Çünkü o fiyatla tam bir fiyat/performans ürünüydü.

Şu anki Euroasia fiyatıyla aynı fiyata Denon 1909, ya da 200 TL daha ekleyip Onkyo 607 almak mümkün olduğu için, bence bir esprisi kalmadı. Hele ki, 3 ay önce 1200 tl'ye satıldığını düşünecek olursak, gidip de 1500 TL verip alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 10 Temmuz 2009; 11:23:54 >

• merhaba sizinde bildiğiniz gibi büyük firmalar sanki aynı ürünü burada satmıyormuş gibi
    farklı ticari politikalar ugulamaktadar.Onlar için önemli olan en yüksek cirolara ulaştığı ülkelerde
    istedikleri gibi at koşturmaktır.Pazar payının çoğunu ele geçirmek.

Gelgelelim bizim ülkemizin güzel insanları yavaş yavaş elektronik ürünler konusunda iyicine bilinçlenmeye
    başladı.En azından çoğu kişi bir ürün alırken artık detaylı araştırıp ona göre seçim yapıyor.

Ama hala bu büyük firmalar; bu durumun farkına vardıkları halde, üstünde yeterli bir şekilde durmayıp
    Türkiye yi bir kaç sene daha elektronik çöplük olmaya itiyorlar.(Bizde uyguladıkları politika)Bana göre çok yanlış.

(hatta bi ülke biliyorum DENON'un distiribütörü hala denon **08 av receiver modellerini satıyor)

Mesela Diğer ülkerlede Özellike amerika ve İNgiltere de bu firmaların ONline retail shop ları var

tavsiye ettikleri online mağazaları var mesela str 2400es ürünü bir mağazada ne kadar ise diğer mağazada da aynı
    fiyat belki 1 veya 2 dolar, avro, pound oynaya bilir.
    bu biraz da standart fiyat politikasi.

ama bizim ülkemizde öyle değil istedikleri ni istedikleri fiyata satmazlar;

farklı mağazalar farklı fiyata kazık atarlar.

quote:

@coyote
    Şu anki Euroasia fiyatıyla aynı fiyata Denon 1909, ya da 200 TL daha ekleyip Onkyo 607 almak mümkün olduğu için, bence bir esprisi kalmadı. Hele ki, 3 ay önce 1200 tl'ye satıldığını düşünecek olursak, gidip de 1500 TL verip alınmaz.

biraz da iyi düşünerek; sony str 2400 ürünü yanılmıyorsam geçen yaz çıktı bir müddet sonra TR pazarına girdi.
    Sizin söylemiş olduğunuz 1200 tl lik fyat sanırım o zaman ki giriş üzerinden.O günden bugüne kıriz patlak verdi
    dolar artı tabi doğal olarakda sony str 2400 ürünün fiyatı da artı (biraz değil tamamen iyimser düşünmüşüm)

• 2400'ün 1200 küsür tl fiyatı, 2-3 ay önceki, yani kurun bu günkünden pek farklı olmadığı zamanki fiyat. Zaten dövize endeksli olan bu fiyat, o zaman da +/- %5 şeklinde değişiyordu. Yani şu anki 1500 küsür tl'lik fiyatın dövizle, krizle bir alakası yok.
  • 1700 e onkyo 607 nerede?
  • quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

2400'ün 1200 küsür tl fiyatı, 2-3 ay önceki, yani kurun bu günkünden pek farklı olmadığı zamanki fiyat. Zaten dövize endeksli olan bu fiyat, o zaman da +/- %5 şeklinde değişiyordu. Yani şu anki 1500 küsür tl'lik fiyatın dövizle, krizle bir alakası yok.

döviz le kıriz le alakası olmadığını bende biliyorum benim yapmk istedğim sadece latife zanten bunuda hafiften parantez içlerinde belirtiyorum.

Bu tamamen yazımda da anlatmaya çalıştığım gibi bu ülkede UYGULADIKLARI POLİTIKADAN KAYNAKLANMAKTADIR.

Hepsi bu
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.