Şimdi Ara

Sony ''SVE1511T1E'' Core i5 <<< Kullananlar kulübü >>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
6.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar dün akşam vatan bilgisayardan Sony SVE1511T1E marka ve modelli laptopunu aldım. Benim gibi bu modeli alan arkadaşlar bu konu altında cihaz ile ilgili her türlü paylaşımda bulunabilirler :)

Şimdi gelelim cihazın teknik özelliklerine

İşlemci Teknolojisi : Intel® Core™ i5
    İşlemci Numarası : 2450M
    İşlemci Hızı : 2.5 GHz
    İşlemci Hızı(Turbo Boost) : 3.1 GHz
    Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi : 4 GB
    Disk Kapasitesi : 640 GB
    Hafıza (RAM) Tipi : DDR3
    Hafıza Bus Hızı : 1333 MHz
    Ekran Kartı Hafızası : 1 GB
    Ekran Kartı Markası : AMD
    VGA Chipset Modeli : HD7650M
    Ekran Boyu : 15.5 inch
    Maksimum Çözünürlük : 1366 x 768
    Harici Ekran Maksimum Çözünürlük : 1920 x 1200
    Mobil Özellikler : BlueTooth, Kamera, Kart Okuyucu, Wireless
    İşletim Sistemi : Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık : 2.7 Kg

Şimdi ise cihazın genel kullanım özelliklerine kısaca değineyim

Beni bu cihazı almaya iten en büyük etken markasının Sony olması ve ucuz olmasıydı. Kasa kalitesinden bahsedecek olursak öyle çok çok sağlam bir kasası yok orta dereceli bir kasa kalitesi var. Klavyenin ışıklı olması güzel bir özellik. Yalnız şunu belirtmekte fayda var klavyedeki tuşlara basarken kasa biraz esneme yapıyor. Çalınan Acer 5755 de böyle bir şey yoktu. Fan genel olarak sürekli çalışıyor gibi geldi bana ama ; çok çok az bir ses çıkıyor yani şimdilik fan sessiz diyebilirim. Laptopun arka kapağında maalesef parmak izi kalıyor :( . Acer 5755 modelinde çok nadir iz kalırdı.

Ses konusuna gelirsek cihaz sesi son derece kuvvetli ve güzel bir şekilde dışarı veriyor, cızırtı olmuyor. Ayrıca cihazda Caps Lock ve Num Lock işlevini gösteren ışıklar mevcut buda güzel bir özellik. Bilgisayarın dokunmatik yüzeyi akıllı dokunmatik yüzeymiş ve gayet kullanışlı. Şimdilik bukadar arkadaşlar ilerleyen zamanlarda inş. oyun denemeleride yaparım.

Konuyu biraz Ss'lerle destekliyelim 1

Sony    ''SVE1511T1E''   Core i5     <<< Kullananlar kulübü >>>

Konuyu biraz Ss'lerle destekliyelim 2

Teknik resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 30 Eylül 2012; 18:57:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up. forumda bu pcyi alan yok mu benden başka vatanda en çok satılanlar listesinde oysaki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 30 Eylül 2012; 20:14:01 >
  • Bende bu urunden bu gun 1364 liraya siparis verdim bu urunle pes oynayabilirmiyim sizce ????

• Emre kaça aldın yeni sistemler varken bunlara pek rağbet edilmiyor fiyatı uygunsa vatanda galiba 1300 küsür ama alanlar ya fark etmediler yada foruma takılanlar değil.
  • Vatanda sadece pazar gunune ozel 1364 lira dediler pazartesi yine 1800 lira olucakmis

• Birde bu fiyata hp vardi g-6 serisi i5 3210m islemci 8 gb ram ati 7670m ekran karti 500gb hdd ama ben sony sectim hpler cok ariza veriyo dediler dogrumu yaptim sizce ????

• Bu leptopla pes oyununu uçurursunuz pes güçlü bir oyun değil,hp'de bulunan kart bundan daha iyi işlemci olarak pek fark yok sadece mimarileri farklı hız konusunda aynılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tesekkurler baya rahatladim bunu duyduguma ben sonye gore fiyat iyi simdi resimlerden win7 puanlarina baktim iyice rahatladim 2 arkadasim hp kullaniyo ama kasalari cok isiniyo ve problem cikariyo insallah bundada ole bir sey olmaz ekran karti farki icin hp almaya degermiydi sizce ????

• Ağır oyun oynarmısın gerçi sony'ninki de yerterli bir kart aradaki fps farkı fazla olmaz ama ben şahsen hp g6 serilerine uzağım kullndıklarımda ısınma sıkıntısı vardı arkadaşlarımda var.
  • Pes 11 crysis ve fm2012 falan oynuyorum daha cok film muzik ve internette takiliyorum bende casper i7 vardi 2 senede dokuldu o yuzden bu makineyi sectim fiyat olarak 1364 lira nasil ???

• fiyatı uygun özelliklerine göre normal,işini görür hayrını gör güle güle kulln.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Emre kaça aldın yeni sistemler varken bunlara pek rağbet edilmiyor fiyatı uygunsa vatanda galiba 1300 küsür ama alanlar ya fark etmediler yada foruma takılanlar değil.

1500 küsüre aldım hocam. Uygun kredi kartım malesef yoktu. Pek oyun meraklısı değilimdir. Low ayarlardada olsa oynarım :) . Acer 5755 in fan sorunu çıkmıştı o yüzden saglam marka alıyım dedim. Markası sony ve aydınlatmalı klavye var diye aldım. Acaba hatamı etmişimdir hocam, siz olsanız ne yapardınız?

• hocam bu paylastigin win7 puanlari dogruysa bu makine ile rahat oyun oynarsin bence fiyat iyi makine guzel kapagindaki amblem bile yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

fiyatı uygun özelliklerine göre normal,işini görür hayrını gör güle güle kulln.

çok sagolun hocam. size birşey daha sormak istiyorum.

Laptopta pil koruma işlevi diye birşey var. Acaba bu tam olarak nedir, bu pil koruma işlevi pilin geç bozulmasında etkilimidir?

Buda ssler hocam

• Tasarruf modu kullnılabilir ama uzun süre bu modda kullanmak iyi değildir benin tavsiyem doğu şekilde fullde kullnamak ben öyle kullnıyorum pilim halen Allaha şükür sağlam doğru kullanmak önemli olan adam akıllı kullnamyabn biri kısa üsrede tasarruf modunda kullnasada yıpratır pili bu tasarruf modu genelde fişe takılı kullnırken devreye sokulur ben hiç kullnmadım şahsen gerek duyduğum birşey değil.
  • hocam oyun denemelerini yaptinizmi makine nasil benim urunum hala kargoya verilmedi :(((((
  • Benim bilgisayarım bu değil sadece tasarruf moduyla alakalı bilgi verdim elime geçse test ederim ama öyle bir şansım yok şuanda.Aynı evi paylaştığım arkadaşımda sony verdı onda tets imkanı buluyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-tasyagan

hocam oyun denemelerini yaptinizmi makine nasil benim urunum hala kargoya verilmedi :(((((

hocam şu zamanlar pek müsayit degilim. oyun denemelerini 1-2 ay sonra yapabilirim. Ama ekran kartı gt 540 gt 630 seviyesinde.

• Memnunmusun urunden peki ??? Benim urun hala elime gecmedide

• quote:

Orijinalden alıntı: m-tasyagan

Memnunmusun urunden peki ??? Benim urun hala elime gecmedide

dün knight online oyununu oynadım sıcaklık 70-72 dereceydi yalnız fan sürekli %30 seviyesinde dönüyordu. Mesela benim bir önceki laptopum oyun açıkken biraz durur sonra hızlı şekilde döner sonra tekrar biraz durur ve bu döngü böyle devam ederdi. bu laptopta bu durum böyle degil. belki bios upgrade yapmak gerekir pek bilmiyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.