Şimdi Ara

sony telefonumuzda kulaklık desibel sınırını kaldırmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bilindiği üzere avrupa pazarına giren mp3 ler ve iphone'lerde desibel sınırı var ve bizzat xperia neo'mdan kulaklık performansı konusunda hiç memnun değilim.iphone'lerin yazılımla mıydı yoksa telefonda yapılan bi işlemle miydi emin değilim ama desibel sınırını kaldırmak yada yukarılara çekmek mümkünmüş.nasılki eskiden samsung e250 telefonlarda yapılıyorsa şimdi bu xperia neo için de öyle bişey yapabilme şansımız var mı?arkadaşım amerikadan cowon d3 getirmiş.kendimde ise sony nwz serisi mp3 ve creative ep650i kulaklık var.kulaklığımı arkadasımın mp3 ünde dinledim kendi mp3 ümden aldığım sesin abartısız %30 fazlası çıkıyor.daha kaliteli bir kulaklıkta daha fazla fark olacağı kesin.eğer telefonda desibel sınırını ortadan kaldırmam yada yukarı çekmem mümkünse artık telefonu mp3 çalar olarak kullanmak istiyorum.bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

• yok mu bilgisi olan birisiiiii
  • Kardeşim sen de biliyorsunki kulak, yüksek desibel degerlerinde sese uzun süreli maruz kaldıgında işitme kaybı ciddi oranda kendini belli ediyor.
    Ha bu işitme kaybı sen gencken olmucak diye rahatsın belki ama 40 lı 50 li yaşlarda yeni yetme ergenlerin sana sagır diyip dalga gecmesine yetecek kadar malzeme kaynagı olursun.

Sorununa gelicek olursak; bu limiti kaldırmak için ne yapılması gerektigine dair anlatım görmüslügüm yok bu forumda ama mümkün degil gibi gelmiyor acıkcası. Sony Ericsson W950 kullanırken ben bu işlemi yapmıstım cünkü. Şimdi yanlıs anlasılmasın o kadar konusuyon madem sen niye yükselttin? soruları gelebilir. Bahsettigim cihaz normal cihazların %50 si kadar ses veriyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Kardeşim sen de biliyorsunki kulak, yüksek desibel degerlerinde sese uzun süreli maruz kaldıgında işitme kaybı ciddi oranda kendini belli ediyor.
    Ha bu işitme kaybı sen gencken olmucak diye rahatsın belki ama 40 lı 50 li yaşlarda yeni yetme ergenlerin sana sagır diyip dalga gecmesine yetecek kadar malzeme kaynagı olursun.

Sorununa gelicek olursak; bu limiti kaldırmak için ne yapılması gerektigine dair anlatım görmüslügüm yok bu forumda ama mümkün degil gibi gelmiyor acıkcası. Sony Ericsson W950 kullanırken ben bu işlemi yapmıstım cünkü. Şimdi yanlıs anlasılmasın o kadar konusuyon madem sen niye yükselttin? soruları gelebilir. Bahsettigim cihaz normal cihazların %50 si kadar ses veriyordu

Bahsetthm mp3+kulaklık iyi ses veriyo ama telefon ve kulaklıginin ses kalitesi enteresan derecede iyi.bu sebeple telefondan yüksek ses alma çabasındayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsettiğiniz işlemi Neo veya Xperia serisi diğer cihazlarda yapmak kolay değil, hatta hiç değil. Sony 'nin eski serileri olsaydı, mesela uiq 3 cihazları yada java tabanlı telefonlarında bu işlemi hackleme yada acoustic atma yöntemiyle gerçekleştirilebilirdiniz. Yeni jenerasyon telefonlarda bu şekilde ses yükseltmekmeyi isteme durumu sıkıntılı. Çin telefonlarına dahi bu anlattığım tarz işlemler yapılarak ses yükselmesi sağlanıyor. Ama xperia serisi için aynı şeyi söyleyemiyeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Bahsettiğiniz işlemi Neo veya Xperia serisi diğer cihazlarda yapmak kolay değil, hatta hiç değil. Sony 'nin eski serileri olsaydı, mesela uiq 3 cihazları yada java tabanlı telefonlarında bu işlemi hackleme yada acoustic atma yöntemiyle gerçekleştirilebilirdiniz. Yeni jenerasyon telefonlarda bu şekilde ses yükseltmekmeyi isteme durumu sıkıntılı. Çin telefonlarına dahi bu anlattığım tarz işlemler yapılarak ses yükselmesi sağlanıyor. Ama xperia serisi için aynı şeyi söyleyemiyeceğim..

Volume+ die bise yukledim ise yariyor ciddi anlamda ses çıkışı sağlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: emrekaradag

quote:

Bahsettiğiniz işlemi Neo veya Xperia serisi diğer cihazlarda yapmak kolay değil, hatta hiç değil. Sony 'nin eski serileri olsaydı, mesela uiq 3 cihazları yada java tabanlı telefonlarında bu işlemi hackleme yada acoustic atma yöntemiyle gerçekleştirilebilirdiniz. Yeni jenerasyon telefonlarda bu şekilde ses yükseltmekmeyi isteme durumu sıkıntılı. Çin telefonlarına dahi bu anlattığım tarz işlemler yapılarak ses yükselmesi sağlanıyor. Ama xperia serisi için aynı şeyi söyleyemiyeceğim..

peki ya kalite?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben PowerAmp kullanıyorum öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: emrekaradag

quote:

peki ya kalite?

Mp3 gainde işe yarıyor ama kalite az biraz bozuluyor. 312 kbps mp3 yüklü değilse zaten kaliteli değildir parçalar, dolayısıyla bu program kullanılabilir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.