Sony Vaio VPC-F22L1E'de özelliklerinde Bluetooth 3.0 yazdığı halde aygıt yöneticisinde Bluetooth gözükmüyor. PC'de Bluetooth Suite diye bir program buldum ancak tıkladığımda açılmıyor. Bluetooh Dosya Aktarımı'na tıkladığımda ise "Dosya Al" veya "Dosya Gönder" dediğimde Bluetooth aygıtını takın benzeri bir uyarı çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum
Garantisi varsa bir garantiye gönderin hocam
Servis uzun iş hocam. Driver yükleme yoluyla falan halledemez miyiz acaba
Bende asus var oda sorunlu bluetooth konusunda bazen dosya göndermiyor bazen dosya almıyor
Arkadaşlar.. Resmi bir kurumda Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bilgi işlem Sorumlusu olarak çalışmaktayım...
Sony Vaio Bluetoot sorunu hep gelir bana.. Çözümün 2 yolu vardır.
Ama sitenizde rahatsız olduğum bir konu var. Çaylaklığı siz neye göre belirliyorsunuz. Burası saçma.. ben şimdi bu sorununuzu çözdüm diyelim veya tesadüfen başka bişey okurken başka birisininde sorununu çözdüm diyelim. Burada 50-100 cevab yazınca (onbaşı/yüzbaşı vs...) sözüm ona rütbeye atlatılıyorsa, bu iş saçma.. bilen ile bilmeyen ayrılmalı diye düşünüyorum..
Neyse şimdi sorununuza geçelim
1.yol
Laptop modelinize uygun, ilkönce Bluetooth driverını, sonra Vaio Smart Network uygulamasını ve Sony sitesinden indirip kuruyoruz. Yeniden başlatıyoruz. Yeniden başlatınca büyük ihtimalle sağ altta bluetoot simgesinin içi kırmızı olarak gözükmektedir. Win+R tuşuna basarak Başlat/Çalıştıra services.msc yazınız. Çıkan pencereye VSNService uygulamasını bulunuz. Bunu işaretleyip. Servisi Yeniden başlat veya Restart the services tıklayın. (bazı sürümlerde üzerine sağ tıklayınca çıkmaktadır.) Sorununuz çözülmüş olması gerekmektedir.
2.yol
Laptopda Bluetoot driverını kaldırınız. (WIDCOMM BLOETOOTH veya BROADCOM BLUETOOTH uygulama yükle/kaldır kısmında) Daha sonra yeniden başlatınız. BlueSoil 6 sürümünden birini (tercihe göre türkçe) indiriniz. (Seriali olanları tercih edin. Nedenini açıklayacağım) İndirdiğiniz uygulamayı kurunuz. yeniden başlatınız. Bluetoot artık çalışmaktadır. Ancak kayıtsız olanlar Maximum 5mb dosya alma ve gönderme yapabilir. Serili olanlar sınırsızdır.
Artık dosya üzerine sağ tıklayınca bluetooth ile gönder aktiftir.
Geçmiş olsun
Umarım ilk başta yazdığım not Admin kullanıcıların dikkatini çeker ve ona göre bir düzenleme yapılır.
quote:
Orijinalden alıntı: alpzoom
Arkadaşlar.. Resmi bir kurumda Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bilgi işlem Sorumlusu olarak çalışmaktayım...
Sony Vaio Bluetoot sorunu hep gelir bana.. Çözümün 2 yolu vardır.
Ama sitenizde rahatsız olduğum bir konu var. Çaylaklığı siz neye göre belirliyorsunuz. Burası saçma.. ben şimdi bu sorununuzu çözdüm diyelim veya tesadüfen başka bişey okurken başka birisininde sorununu çözdüm diyelim. Burada 50-100 cevab yazınca (onbaşı/yüzbaşı vs...) sözüm ona rütbeye atlatılıyorsa, bu iş saçma.. bilen ile bilmeyen ayrılmalı diye düşünüyorum..
Neyse şimdi sorununuza geçelim
1.yol
Laptop modelinize uygun, ilkönce Bluetooth driverını, sonra Vaio Smart Network uygulamasını ve Sony sitesinden indirip kuruyoruz. Yeniden başlatıyoruz. Yeniden başlatınca büyük ihtimalle sağ altta bluetoot simgesinin içi kırmızı olarak gözükmektedir. Win+R tuşuna basarak Başlat/Çalıştıra services.msc yazınız. Çıkan pencereye VSNService uygulamasını bulunuz. Bunu işaretleyip. Servisi Yeniden başlat veya Restart the services tıklayın. (bazı sürümlerde üzerine sağ tıklayınca çıkmaktadır.) Sorununuz çözülmüş olması gerekmektedir.
2.yol
Laptopda Bluetoot driverını kaldırınız. (WIDCOMM BLOETOOTH veya BROADCOM BLUETOOTH uygulama yükle/kaldır kısmında) Daha sonra yeniden başlatınız. BlueSoil 6 sürümünden birini (tercihe göre türkçe) indiriniz. (Seriali olanları tercih edin. Nedenini açıklayacağım) İndirdiğiniz uygulamayı kurunuz. yeniden başlatınız. Bluetoot artık çalışmaktadır. Ancak kayıtsız olanlar Maximum 5mb dosya alma ve gönderme yapabilir. Serili olanlar sınırsızdır.
Artık dosya üzerine sağ tıklayınca bluetooth ile gönder aktiftir.
Geçmiş olsun
Umarım ilk başta yazdığım not Admin kullanıcıların dikkatini çeker ve ona göre bir düzenleme yapılır.
önerileri buraya yazarsan kimse dikkate almaz. tek mesaja böyle atıf yapıyor olman forumu başka niklerle de takip ettiğini çağrıştırıyor.
gelelim sorunun cevabına. bluetooth aygıtı notebooklar'da bios üzerinden disable edilmemiş olmalı. hal böyle iken os üzerinde yine aygıtı göremiyorsak eğer, aygıtla ilgili detayların görüleceği yer aygıt yöneticisndedir. aygıt yöneticisinde keza yine belirti olmayabilir. bakılacağı yer ise evrensel seri veri yolu denetleyicileridir. kamera içinde bakılacak yer burasıdır. aygıt görünmüyorsa aygıtı sök tak işlemini yapmak için bu denetleyiciler üzerinde disable/enable işlemi yapmak gerekir. problemi çözmek için yapılacak işi ise öneri olarak kurulu olan bluetooth programını kaldırmaktır. restart ve akabinde ilgili software yüklenir. bluettoh ve kameralarda önce yazılım yüklenir akabinde de donanımın takılması istenir. neyse yazılımı yükledin aygıtı tak sorusu çıkar. aygıtı takabilmek için donanımı notebook üzerinden nasıl çıkarabiliriz? bu noktada aygıt yöneticisine başvurulur. klavye üzerindeki fn tuşunu da hatırlamakda fayda var. en son çare olarak klavye üzerinden de donanımı denetlemek gerekebilir. son olarak, notebook'u üreten firma donanımına ait kendi yazılımını zaten kullanıma sunar. güncelleştirmeleri de yapar. senin çözüm olarak sunduğun bluesoil nedir ki? biz ona muhtaç kalalım. son olarak aletin sahibi keyfi olarak notebook'u söker bluetooth adaptörünü sök tak tak yapabilir. bu da çözümler arasındadır. daha başka çözümler de olabilir. kullanıcının os üzerinden neler yaptığına bağlı olarak. yaz yaz bitmez.
Arkadaşım uyarın için sağol.. Şikayeti yerine yazarım.
Ancak şunu belirtmek istiyorum. Ben buraya tartışmaya değil, yardımcı olmak için üye oldum. Başka bir nick ile girdiğim veya takip ettiğim yok. Bildiğim bir konuda cevab yazma gereği duydum ve yeni üye oldum. Ama üyelikde Çaylak denilmesi biraz garibime gitti.
her neyse konuyu saptırmayalım. arkadaşların sorununa çözüme odaklanalım.
arkadaşlardan bazıları dosya alma ve göndermede problem olduğunu söylüyor. Demek ki Bluetoot açık. Yani aygıt yöneticisinden bakmasına gerek yok.
Kaldı ki dediğin gibi olsun. eğer kullanıcı daha bluetoot'un açık mı değil mi onu bile göremiyorsa ve bunu yazabiliyorsa, aldığı rütbeyi kontrol etmek gerekir. Ben şahsen böyle bir uygulamanın yanlış olduğu kanaatindeyim.
Ayrıca BlueSoil tüm bluetoot markalarını destekleyen bir yazılımdır. Driver ve uygulamasını kendisi otomatik yükler. SONY VAİO VGN-NS11S/S test edildi ve çalışıyor.
Ayrıca üretici sitesinden driverı ne kadarda indirsen, eğer (sony için) VSNService uygulamasını yeniden başlatılmadığı sürece tanımaz.
Elinize kaç tane Sony laptop geçti, bu sorunla karşılaştınız ve yaptınız merak ediyorum???
kardeşim tek çaresi drıver pack indir we ona bırak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme