Şimdi Ara

Sony Vaio'da ses sürücüsü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni Windows kurmak zorunda kaldığım Sony Vaio VGN-SZ15LP marka model notebookumda ses sürücüsü sorunu yaşıyorum. Windows XP Pro SP3 kurduğum makinada her driver sorunsuzca kuruluyor fakat sese gelince iş değişiyor. Hemen hemen hiç ses alamadığım gibi ( Windows açılış sesinin kesik kesik, donuk ve eksik gelmesi) makina bu driverın kurulumundan sonra inanılmaz ağırlaşıyor (Mesela ilk açıldıktan sonra sağ alttan ses ikonuna tıklama bilgisayarı kitlemeye yetiyor). Driverı Safe Mode da bir şekilde kaldırınca tekrar kendine geliyor. Windows kurulumu ile ilgili olabileceğini düşünüp 2 defa formatladım fakat sorun değişmedi. Aynı zamanda 3 farklı driver versiyonu denedim hepsinde sonuç aynı oldu -ki bir tanesi eskiden sağlıklı kullandığım driverdı. Bu arada bu notebook 4-5 sene önce Koreden geldiği için EU Sony den destek alamıyorum.

Ses sürücüsü yükledikten sonra bilgisyarında böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar, problemi nasıl çözdüklerinine dair öneride bulunurlarsa sevinirim. Bu sorunu halletmeden bilgisayarımdan ses alamıyorum. Teşekkür ederim.

p.s: Ses sürücüsünü windowsu kurduktan hemen sonra kurmayı da denedim. Hiç bir şekilde sonuç alamadım.

• http://www.sony-asia.com/support/product/VGN-SZ15LP avrupada ne işin var asyaya bak şunları bi dene senin pc nin ses kartını modelini yazmadım ama biraz araştırdım.üsttekini bi indir dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 19 Eylül 2011; 3:48:16 >
  • Bu siteyi gördüm fakar Downloads&Drivers bölümünde sadece 2 dosya buldum. İkisi de benim problemimle bağlantısız maalesef. Dosyalardan biri olan Vaio Update, belki driverlarıda günceller diye denedim fakat böyle bir fonksiyonu yokmuş.
  • ses kartının aygıt yöneticisinden bak tam markasını yaz sen modeli yazmışsın ben yine bu kadar buldum :)
  • Aygıt yöneticisinde Audio Device on High Definiton Audio Bus şeklinde bulunuyor. Önceki driverlardan baktığım kadarı ile Sigmatele ait bir kart.
  • Aygıt kimliğini buraya yazarsan gerekli olan driver linkini verebilirim.

Aygıt kimliğini öğrenmen için, aygıt yöneticisinden tanınmayan driverin üzerine gelin sağ tık yapıp özellikler sekmesini açın karşınıza çıkan bölümden ayrıntılar bölümüne gelip oradaki aygıt kimliğini kopyalayıp buraya yapıştırmanız gerekiyor..
  • Aygıt kimliği;

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8384&DEV_7661&SUBSYS_104D0700&REV_1042\4&782A47B&0&0001
  • Buradaki driveri indirip denermisin ;

http://d10.devid.info/file/70/file14156.pak
  • Denedim bu da olmadı. Aygıt ve driver uyuşmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiarna -- 20 Eylül 2011; 22:04:49 >
  • st326233.dll nedir tam olarak? Bu aygıt için otomatik sürücü yükle dediğimde bu dosyaya gelene kadar yükleme yapılıyor, fakat bu yazınca bir duraksama oluyor ve driver yüklenmiyor. Akabinde şöyle bir şey yazıyor; Aygıt yüklenmesi sırasında bir hata oluştu. Sisteme bağlı bir aygıt çalışmıyor.

Ben google da arattım ve virüs spyware gibi şeyler çıktı fakat pc de böyle bir virüs vs. olması imkansız. Yeni Windows kopyası sonrası direk kurmak istediğimde de sorun bu.

Yeni şartlarda çözüm önerisi olan varmı?

Bu arada yukarıdaki aygıt numarası ile birkaç farklı driver denedim sonuç değişmedi :/
  • Son durum Driverı yükledikten sonra bilgisayar kitleniyor. Yani şu şekilde;

-Driver yükleniyor
    -Restart atıyorum
    -Windows açılış sesi tamamlanmaya yakın çalıyooor

ve pc o andan itibaren %0000,1 performans ile çalışıyor yani duruyor neredeyse.

Donanım çakışması vb. gibi birşey olabilirmi?

Acil yardım bekliyorum, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.