Şimdi Ara

Sony Vaio Fit Multi-Flip (Ana Konu) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
7
Favori
30.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar,

Aynı kararsızlığı ben de aylarca yaşadım. Donanım ve fiyatlar yakın ama farklar var işte:

Duo 13'ün touch paneli çok dar, deneyince ekranın en tepesinden en altına tek seferde inilmediğinden kullanışlı gelmemişti. Zaten çok gerekli değil diyebilirsiniz ama tasarım olarak da hoş gözükmemişti bana.
    Ativ book 940 modelini bir ara alıyordum tam, o ara hiç bir yerde stokta yokmuş. Onda da alet çok ince, pil ömrü uzun tamam ama ekran katlanmıyor, o kadar para vermişken dokunmatik ekran kullanımı için eksik bir husus diye hep aklıma takılmıştı. Ama katlanır olması gerekli değil diyorsanız bence tasarım olarak çok hoş.
    Lenovo Yoga 2 var bir de o da katlanabilir ama sarı renk problemi vs. soğuttu beni. Bir de ativ ve yoga QHD ekran çözünürlüğü var ama, yazılarda o kadar küçük oluyor ki yine 1920p'de kullanmak gerekiyor ve gereksiz oluyor diye istemedim.
    En son bütün bu dertlerimi çözen multi flip 13'ü görünce tamam dedim. Pil ömrü ativ veya multi flip 14 gibi 7-8 saat değil ama küçük, ince, katlanır, kalemi var, velhasıl benim aradığım her şey var. Ha ram 8GB işlemci i7 olsa daha da süper olurmuş ama bana yeterli bu hali. Sony'nin laptop sektöründen çıkması bile hafta sonu almamı engellemedi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanalNot -- 23 Temmuz 2014; 9:15:59 >

• SanalNot kullanıcısına yanıt
    Aynı yollardan geömişiz demekki.
    Ben yanlış bir hatıra ile Ativ Book 9 Plus ı bekledim aylarca.
    Ativ Book Q tablette çift işletim sistemi olacaktı ben laptopta da öyle diye hatırlamıştım.
    Sony den 1 ay kadar önce 9 Plus aldım. kargo geldi cihazı açtım. Fiziksel kusurlar vardı. Menteşelerde gevşeklik vardı. ekranda Dim ayarını kapatsanızda görüntüde ve ışıkta titremeler vardı. Görüntüyü çözünülüğü bahane ederek iade ettim 1 günlük cihazı servise yollayamazdım.

sonra Yogayı araştırdım.
    Ama sony ağır bastı. ve aldım.
    Geçen Haftalarda da pederin U300s vardı benim eski cihaz. Ekran arızası ile servise verdim. Değişim çıktı. Pederede Lenovo Yoga 13 aldım ilk seriden i5 Ivy Bridge var.
    Kalemi yok kendinden ama oda iyi cihaz. ve şarjı galiba daha iyi.
    Sony de 4 saati pek göremiyorum yoğun kullanımda.
    Ativ book 9 plus ı da 9 saat min pil ömrü için özellikle almıştım. ama test edemeden iade etmek zorunda kaldım

• Size PM olarak cevap gönderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 23 Temmuz 2014; 13:25:36 >
  • Merhaba sipariş vermeyi düşünüyorum bu modeli fiyat: 2900 TL kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

Sony Vaio SVF14N18STB Core i7-4500U 8GB 500GB 14" Full HD+

Marka : SONY
    Hediye Paketi Olabilir : Evet
    Kategori : Ultrabooklar
    İşlemci Tipi : Intel Core i7
    Işlemci : 4500U
    İşlemci Hızı : 1.8 / 3.0 Turbo GHz
    İşlemci Aralığı (GHz) : 1.70 ile 1.90 Arası
    Işlemci Cache : 4MB L3
    Bellek (Ram) : 8 GB
    Bellek Tipi : DDR3
    Bellek Hızı : 1600 MHz
    Maximum Bellek : 8 Gb
    Ekran Boyutu : 14 inç
    Ekran Aralığı (inç) : 14 Civarı
    Ekran Çözünürlüğü : 1920 x 1080
    Ekran Özelliği : Dokunmatik
    Ekran Kartı : Intel HD Grafik 4400
    Ekran Kartı : Dahili Ekran Kartı
    Disk Kapasitesi : 500 Gb
    Disk Aralığı (GB) : 400 GB ve 500 GB Arası
    Sabit Disk Hızı : 5400 Rpm
    İşletim Sistemi : Windows 8
    Kablosuz İletişim : Wireless / Bluetooth
    Kablolu İletişim : Gigabit Ethernet
    HDMI : Var
    Usb Sayısı : 2xUsb 3.0
    Numerik Klavye : Yok
    Dahili Kamera : Var
    Optik Sürücü : Yok
    Parmak İzi Okuyucu : Yok
    Pil : En Fazla 5s
    Ağırlık : -
    Garanti : 24 Ay Sony Eurasia
    Hediye : Yok

• quote:

Orijinalden alıntı: MeR40

13 A modeli değişim sonrası yeni cihaz bugün kargo ile geldi.
    Bu seferde aşırı ısınma var. Şarja takılı iken ısınma daha da fazla oluyor. İlk cihaz da fan sesi vardı ama ısınma o kadar yoktu.
    Özellikle tablet modunda kullanıldığı zaman daha çok hissettiriyor.
    Tüm güncellemeleri yaptım. Windows 8.1' e yükselttim ve Vaio update güncellemelerini de yaptım.
    Yarın teknik servisi arayıp bilgi alacağım.

merhaba sony ile görüşme sonrası bir çözüm oldu mu acaba?
  • 14"lik modelini 7 ay önce aldım. teknosadan teknogaranti ile aldım. sonuçta 3000liralık bir cihaz alıyoruz 300 daha verip full garanti+kasko yapmak şart.
    dokunmatik ekranında bir sıkıntı vardı bazen basmıyordu. burda verilen linkteki güncelleme ile %100lük performsans alıyorum dokunmatik ekrandan.
    wi-fi ile ilgili hiçbir sıkıntı çekmedim.
    ışık hüzmesi var diyenlere gülmek geliyor içimden. Bu kadar titiz olmayın arkadaşlar. günlük yaşamda kullanırken kaç kere ekran simsiyahken ekranın köşelerine bakıyorsun
    fan sesinden çıldıran insanlara da gülmek geliyor içimden güç tasarrufu modunda kullanıyorum. kulağımı fana dayıyorum çalışıyor mu diye duymak için. buzdolabı gibi çalışıyor bile olsa kafayı takarsanız o sesten başka birşey duymazsınız. kılı kırk yarmaya gerek yok.
    1920x1080 çözünürlük olduğu için bazı sitelerde yazılar küçük gözüküyor ama onuda tarayıcının ayarlarından zoom yaparak çözmek çok kolay.
    bunların haricinde 3-4 ay kullandıktan sonra farkettiğim özellikleri var. intel wi-di, webcamden el hareketleriyle sayfa değiştirme vb. şeyler,vaio okuyucu ile 800 sayfalık pdf dosyaları hiçbir şekilde takılmadan okuma gibi birçok kaliteli vaio uygulaması var.

edit : ayrıca windows 8.1e yükseltmedim. aldığım yerde yükseltmeyin ufak tefek sorunlar var 8.2yi veya başka sürümleri bekleyin dediler. ayrıca batarya ömrünün bitmemesi için bilgisayarı sürekli sarjda takılı kullanmamam söylendi ne kadar doğrudur bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAiN -- 12 Ağustos 2014; 21:47:59 >

• GAiN kullanıcısına yanıt
    Merhaba verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ürünü sipariş ettim henüz elime ulaşmadan içimi rahatlattınız. Acaba elinizdeki model i5 işlemcili olan mıdır?
  • cakmazo kullanıcısına yanıt
    rica ederim ne demek. evet i5 işlemcili 8gb ram olan model.
  • Bu modelde hdmi çıkışının versiyonu nedir arkadaşlar?
    Yada 1.3 veya 1.4 olmasının bir önemi var mıdır?
  • arkadaşlar fotoğraftaki ekran kartıyla ilgili güncelleme aylardır başarısız oluyor. Yüklenemiyor. Bir bilgisi olan var mı acaba?

Sony Vaio Fit Multi-Flip (Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAiN -- 29 Ağustos 2014; 19:15:07 >
  • Arkadaşlar bende dün Flip 13A model bilgisayarımı iade etmiş bulunmaktayım.
    3-4 hafta içinde para iadesi yapılacak onu bekliyorum artık.
    Servise touchpad, Wireless, Pil, ve Fan sesi + Isınma şikayetleri ile vermiştim.
    4 parçada da arıza tespit edilmiş.
    yurt dışından parça beklerken 20 iş günü süre doldu bende değişim veya iade hakkımı talep ettim.
    Umarım benzeri sorunlar sizin cihazınızda oluşmaz.
  • Sony Vaio SVF11N16CTB

Bu modeli kullananlar memnun mudur?

4 aylık cihazı 1580 TL fiyat ile bulabildim. Uygun mudur sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcin

merhaba,
    yeni aldığım svf14n15sts modelinde kurulum ekranında beni büyük bir hayalkırıklığı karşıladı.
    açılışta ekranla ilgli bütün ayarlar en yüksektedir belki bilemiyorum ancak led tv'lerdeki gibi ekranın alt üst kenarlarından ve köşelerden ciddi bir ışık sızması var.
    sizlerde de bu durum var mıydı arkadaşlar? ekran aydınlatmasını normal seviyeye getirince düzeliyor mu?
    normali buysa iade edeceğim için kurulum yapmıyorum şu aşamada.
    resmini eklemeye çalışacağım...
     Sony Vaio Fit Multi-Flip (Ana Konu)

Arkadaşlar, svf14n15sts' si olup da ışık sızması sorunu yaşayan / yaşamayan var mı?

@korcin, sizde sorun devam ediyor mu?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stserkan -- 13 Kasım 2014; 23:30:14 >

• stserkan kullanıcısına yanıt
    resimde paylaştığım gibi, devam ediyor.
  • aynı sorun bendevar 14'' kullanıyorum
  • Arkadaşlar merhaba..Sony Vaio SVF15N17STB kullanıyoruz.İlginç bir sorun yaşıyorum yardımcı olabilirmisiniz.. ürünü ilk kullanmaya başladığımızda dokunmatik panel çalışıyordu güncellemeden sonra 8.1 dokunmatik panel tepki vermiyor ama kalem çalışıyor..Sistemi tekrardan güncelleme öncesine çektiğimde dokunmatik panel tekrar çalışıyor...Bu durumu nasıl düzeltebilirim acaba teşekkürler..Güncellemelerde bir uyumsuzluk mu var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderbolt -- 12 Aralık 2014; 12:07:48 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    aylar önce sony e 13A model multi flip bilgisayarımı iade ederek paramı ger ialmıştım.
    ancak kutusunu ve adaptör hariç aksesuarlarını istemediler. Dün etrafı toplarken fark ettim bir ara 14 veya 15 inçlerden çıkmadığı için kalem i (stylus 2) arayan arkadaşlar vardı. yurt dışı fiyatı 39€ Türkiyede Sony de özel sipariş ile satılıyordu ve Sony 250TL gibi bir fiyat istiyordu.

Ben bu kalemi makul bir fiyata satmayı planlıyorum. Forumda ilgili bölümde konu açacağım buradan da haber vermek istedim. Sony olarak ancak Xperia 4 alırım çıktığında ve onda da telefonda çalışacağını sanmam. dolayısı ile daha bir kere bile kullanmadığım kalemi satacağım.
  • valla ben kalemi değerli bir arkadaşımdan 100 TL ye yine bu forumdan aldım. Bu 15 inc içersinde ekran kartı olan modeli kullanıyorum. Gerçekten çok memnunum. özellikle oyun oynayabiliyor olmamda ayrı bir keyif :))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncayt

valla ben kalemi değerli bir arkadaşımdan 100 TL ye yine bu forumdan aldım. Bu 15 inc içersinde ekran kartı olan modeli kullanıyorum. Gerçekten çok memnunum. özellikle oyun oynayabiliyor olmamda ayrı bir keyif :))))

Selam, bende de 15 a var iade işlemi hakkında bilgi verebilirmisin 3 aylık makina direk sony e mi müracat ediyoruz yoksa teknik servis aracılığylamı yardımcı olursan sevinirim.
  • Beyler bu yaza amerikadan 15A modelini almayı düşünüyorum.Ne dersiniz?i7 16gb ram olan gri renk.Yoksa onun yerine macbook almalıyım?Ne önerirsiniz?Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.