Şimdi Ara

Sony vaio mu hp Pavilion mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yezmezse yuh derim yani bana hayli hayli yeter de ekran kartıpaylasimla 256 ya vurdursak ati x700 ye yaklasirmi yoksa arada bir ucurummu olur pes5,underground3 oynayabilirmiyim(normal ayarlarıyla)
  • hah foxwoods un msg ından sonra yine aklım karıştı?

sony daha şık ve daha ince. ekranı da daha güzel her açıdan gözüküyor.
    ama hp'nin de ekran kartı üstün

peki bu 2 modelin kullanım olarak ne bilim ısınma şarj ömrü yedek servis başka hiçbir farkı yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: apolloturk

yezmezse yuh derim yani bana hayli hayli yeter de ekran kartıpaylasimla 256 ya vurdursak ati x700 ye yaklasirmi yoksa arada bir ucurummu olur pes5,underground3 oynayabilirmiyim(normal ayarlarıyla)

arada uçurum olur.. önemli olan ram değil.. ekran kartı işlemcisidir.. şu an ati x700 128mb(hp pavilion) ve x700 256mb(toshiba M70) arasında ekran kartı performansı açısından hiç bir fark yok diyebilirim.. x700 ile bütün oyunları rahatlıkla oynayabilirsin.. ben oynuyorum
  • peki sony vaio yu alırken 2 gb ram le alsak ekran kartını da paylaşımla 256 yapsak nasıl olur???o zaman hp den daha üstün olmaz mı?
    ram den yemesi sorun olur mu? sonuçta ram 2 gb olcak.
  • Ekran kartı olarak diğer arkadaşların da yazdığı gibi paylaşımsız olması gerçekten büyük bir artı. NVidia GeForce Go'ya göre çok daha iyi ATi X700.

Ayrıca belirtmek istediğim bir gariplik var. Sony'nin bütün bilgisayarları aslında İngilizce klavye ile geliyor. Ve Türkiye'de teknik serviste üzerine türkçe karakterler ve $, € gibi işaretler yapıştırılıyor. Bu da iğrenç bir görüntü oluşturuyor bence...
    HP ise Çin'den direkt olarak Türkçe klavye ile geliyor ve paketi dahi açılmadan size ulaştırılıyor...

HP'nin BrightView ekranının Sony'ninkinden kötü olduğuna da katılmıyorum. Bence yan yana koyduğumda Sony'nin ekranından daha Soğuk (9300K) renkli ve daha güzel durduğunu düşünüyorum.

Ayrıca HP'nin yanından kumandasının da çıkması bir artı. DVD, MP3, Powerpoint sunu gibi özellikleri bu cihazla kontrol edebiliyorsunuz...

Tabi HP'nin servis üstünlüğü kıyas dahi kabul edilemez! Sony'yi yaptırmak için sanırım baya bir servis aramanız gerekebilir...

Dökümantasyon olarak (yanında verilen programlar) Sony daha iyi. Ancak restore DVD'leri koymayıp bunun yerine içine program yüklemeleri ve DVD'leri kendimizin oluşturması gerekmesi iğrenç bişey. Koskoca Sony 2 tane DVD'yi çok görmüş. İnsan cimri olur da bu kadar Yahudi olmaz ki!!!

• aklıma yine bir soru takıldı

hp'de sonynin ki gibi docking station özelliği var mı? tv tuner, external hoparlör falan...
    hp türkiye sayfasında bu aksesuarlar yok gözüküyor...
  • HP Pavilion DV4289EA'nın 2 ayrı expantion girişi var. Yani 2 farklı docking station'a bağlayabiliyorsun...
    Bunların Türkiye'de bulunup bulunmadığını bilmiyorum, ama almak istersen temin ediyorlar diye biliyorum...
  • Ayrıca HP Pavilion serisinde 1 adet ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler) bulunmaktadır. Bu yuva sayesinde sirekt olarak ürün üzerinden genişleme yapabilirsin. Mesela ekran kartı, tv kartı, ses kartı vs...
  • yardımların için sağol tolga!
    ayrıca diğer arkadaşlarada çok teşekkürler...
    görünen o ki hp sony e göre çok daha ii şuanda
    kısmetse bugün siparişi vericem hadi bakalım hayırlısı...
  • Kararından pişman olmayacağından eminim...
    İyi günlerde kullanmanı dilerim phenomenon...
  • ben kararımı sony den yana verdim kısmetse memlekete ayak basinca ilk is alicam.Performans derken nerdern nerelere geldim F/S den basladim arastirmaya ordan dell di casperdı derken hp mi sonymi oldu fakat sonyde karar kıldım.Elemanın birini gördüm adam dell inspiron6000 ile pes5 oynuyoduki ekran kartının bundan daha kaliteli oldugunu hic sanmiyorum.
  • quote:

ben kararımı sony den yana verdim kısmetse memlekete ayak basinca ilk is alicam.Performans derken nerdern nerelere geldim F/S den basladim arastirmaya ordan dell di casperdı derken hp mi sonymi oldu fakat sonyde karar kıldım.Elemanın birini gördüm adam dell inspiron6000 ile pes5 oynuyoduki ekran kartının bundan daha kaliteli oldugunu hic sanmiyorum.

iyi karar vermişin arkadaşım. sony den şaşma, pişman olmazsın.
  • quote:

ben kararımı sony den yana verdim kısmetse memlekete ayak basinca ilk is alicam.Performans derken nerdern nerelere geldim F/S den basladim arastirmaya ordan dell di casperdı derken hp mi sonymi oldu fakat sonyde karar kıldım.Elemanın birini gördüm adam dell inspiron6000 ile pes5 oynuyoduki ekran kartının bundan daha kaliteli oldugunu hic sanmiyorum.

2'sini de kullanmış birisi olarak yanlış karar verdiğini söyleyebilirim ama senin seçimindir...
    Bence almadan önce ikisini yan yana gör, hatta kullanabiliyorsan ikisini de kullan derim...
    Göreceksin ki Sony HP'den daha hantal bir makina... Dış görüntüsüne para vereceğin bir alet almış olacaksın...
    Yanlış anlama kötü makina derken HP ile kıyaslıyorum, Piyasadaki birçok makinadan iyi sonuçta, ama parasının makinası değil...

• sony nin tek sorunu servis olayıdır türkiyede. zaten sony oluncada servise çok fazla gerek duymuyorsunuz. bunun dışında her hangi bir problemi yoktur. performans olarak gerçekten harika. dış görünüş yine öyle keza ekranını söylemeye gerek bile dumuyorum. ekran kartı paylaşımlı ama nfs underground 2 yi rahatlıkla oynayabiliyorum. zaten oyun tutkunu biriyseniz sony almazsınız. ama işte yada evde oyun harici kullanacam diyorsanız bence sony den şaşmayıun. ben öyle oluyorki 48 saat açık bıraktığım oluyor ve yemin ediyorum hiçbir problem olmuyor. ısınma olayı çok az.

ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim, hp alabileceğim en son markadaır. sony yada toshiba dururken hatta acer da var, hp laptop hayatta almam.
  • sony ekran olarak çok iyidir bende olsam ilk olarak sony tercih ederim sonra da sırayla toshiba, ibm lenevo (dayanıklılık ve yedek parça olarak tabi.), acer ve diğer markalar tabi bide apple ürünleri vardır ki toshibadan da önce gelir performans olarak o da ayrı tabi
  • Sony'nin Türkiye'de servisi olmadığı kesin... Daha doğrusu HP'nin 10'da 1'i kadar servisi vardır sanırım...

Sony'nin notebook üretimine gelince, HP ile kıyaslanmayacak kadar az bilgisayar üretmektedir. O nedenle bu konuda kimin iyi olduguna da karar vermek kolay...

Dış görünüşü için bilgisayar alıyorsanız mutlaka Sony'yi tercih etmelisiniz. Elimde şık dursun ama fazla iyi olmasın diyorsanız ve aynı ürüne daha fazla para veririm, ne yapayım benim param çok diyorsanız mutlaka ama mutlaka Sony almalısınız... Gerçi o kadar fazla para verdikten sonra ürünün türkçe karakterlerinin (ÇÖŞÜĞ) diğer karakterlerden farklı fontta ve büyüklükte istanbul'da yapıştırılmış (evet doğru duydunuz yapıştırma, 3 gün sonra kalkabilir ama boşverin...) olması gerçekten çok kötü... Hayır istanbulda yapıştırmalarını da anlıyorum ama en azından aynı büyüklükte yapsalarmış sırıtmazdı...

Neyse, Sony alırsanız işallah sorun çıkmaz... Çıkarsa da canınız saolsun, sonuçta param bol Sony aldım diyen arkadaş notebook'u bikaç ay serviste kaldığında (yedek parça falam yok türkiye'de...) yenisini alabilir sanırım...

Toshiba konusuna bende katılıyorum. Şu anda Türkiye'de alınacak 2 markadan birisi de Toshiba'dır. Hem teknik servis kalitesi hem de ürün kalitesiyle HP ile birlikte tek geçerim...

Acer konusunda yorum yapmıyorum. Ben İhlas'ın ithal ettiği ve servis merkezi Birleşik Arap Emirliklerinde olan ürünleri almıyorum çünkü...

• sony markasının şu ana kadar bir problem yarattığını forumda pek görmedim. genelde herkes memnun gibi gözüküyor, ama diğer konulara bakınca genelinde bir kaç problem mevcut, yanılıyosam düzeltin, fan problemleri olsun, ısınma problemleri olsun ki; bu lap topların artık çoğunda var ne yazık ki. gülü seven dikenine katlanır sonuçta ama önemli olan problemi çabuk çözmeleri, parçası yoksa yenisini veriyolarsa da helal olsun sony'e ne diyeyim. diğer firmalar makinayı açıp incini cinciğini araştırmak yerine en iyisini yapıyor sony bence. garantili olduğu sürecede değiştirmesi en hayırlısı zaten o da ayrı bi konu. uzun lafın kısası paran varsa sony al memnun kalırsın hp da iyidir serviside iyidir yazılanlardan öyle gözüküyor. toshibanında problemleri yok değil aslında ama problemsiz bişey dünyada tam anlamıyla üretilemedi hala... o yüzden kendin için en hayırlısı hangisiyse onu al. sen kullanıcaksın çünkü yorumlarda önemli ama aldığın zaman baktığında ve kullandığında zevk alacağın bişey alman en iyisi saygılar...

• tolga arkadaşım bana donanım olarak sony nin tek bir eksiğini göster. tek sorunu ekran kartının paylaşımlı olması. zaten oyun oynayacak adam gider 256MB lık ekran kartı alır, oyun seven adamın paylaşımlı kartla zaten işi olmaz.

hp nin servisi çok olsada hizmeti boktan. bunu araştırısanız forumda tartışması yapıldı daha önce.

ben param çok olduğu için sony almadım, ucuz etin yahnisi olmaz atasözüne ve sony kalitesine güvenerek sony aldım ve iyikide sony almışım. hp alıp 6ay kullanacağıma sony alır 3 yıl kullanırım diyerek aldım.

her şeyiyle hp ve sony i kıyaslayıp test etmeye hazırım.

sony için hp den hantal demişsin bunada gülmekten başka birşey yapamadım. en yakın arkadaşım hp pavilion serisiniden kullanıyor o yüzden hp laptopları tanıyorum merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdursun01 -- 4 Ocak 2006 22:00:16 >
  • bugun siparisi verdim sony vaio icin.Daha fazla arastirma yapinca boku cikacak hic bi sey alamayacaktım sonunda.Herkese tesekkeurler yorumlarınız icin
  • hayırlı olsun arkadaşım. allah güle güle kullanmak nasip etsin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.