Şimdi Ara

Sony vaio mu hp Pavilion mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: apolloturk

bugun siparisi verdim sony vaio icin.Daha fazla arastirma yapinca boku cikacak hic bi sey alamayacaktım sonunda.Herkese tesekkeurler yorumlarınız icin

Doğru seçim yapmışsın hayırlı olsun. HP Pavilion u 3 gün önce detaylı inceleme şanşım oldu. Arkadaşım 1.73 işlemcili modelini aldı. Özellikle ekranını merak ettiğim için hemen benim msi 510c ile yan yana koydum. Ekran parlaklık ayarlarını full yapıp karşılaştırdık. Sonuç benim açımdan çok sevindiriciydi. Benim Msi, HP nin parlak ekranından çok daha kontrostı yüksek ve renkli görüntü veriyordu. Tabi arkadaşım bu duruma bozuldu. Oyun, film vs. şeylerde denedik sonuç değişmedi.

Sony lerin ekranı zaten tartışmasız 1 numara, o yüzden ekranı için bile alınır. Tekrar kutluyorum seni.

• quote:

Orjinalden alıntı: rdursun01

tolga arkadaşım bana donanım olarak sony nin tek bir eksiğini göster. tek sorunu ekran kartının paylaşımlı olması. zaten oyun oynayacak adam gider 256MB lık ekran kartı alır, oyun seven adamın paylaşımlı kartla zaten işi olmaz.

hp nin servisi çok olsada hizmeti boktan. bunu araştırısanız forumda tartışması yapıldı daha önce.

ben param çok olduğu için sony almadım, ucuz etin yahnisi olmaz atasözüne ve sony kalitesine güvenerek sony aldım ve iyikide sony almışım. hp alıp 6ay kullanacağıma sony alır 3 yıl kullanırım diyerek aldım.

her şeyiyle hp ve sony i kıyaslayıp test etmeye hazırım.

sony için hp den hantal demişsin bunada gülmekten başka birşey yapamadım. en yakın arkadaşım hp pavilion serisiniden kullanıyor o yüzden hp laptopları tanıyorum merak etme.

Sen memnunsan benim söleyecek lafım tabikide yok. Ekran kartının paylaşımlı olması seni rahatsz etmiyorsa zaten sorun yok demektir.

HP Pavilion DV4289 ile senin makinan arasında dağlar kadar fark var her ne kadar görmek istemesen de... DVD Writer'ındaki LightScribe özelliği bile bir artısıdır... Ayrıca çoğu DVD'ye ancak 4 hızda yazabildiğini söylememe de gerek yok sanırım.DVD Writer'ın sanırım "Matshita" (Her bilgisayarda değiştirdiğinden emin olamıyorum)... Her DVD'ye yazıyor musun? Phillips'leri tanımadığı oluyor mu???

HP'yi 6 ay kullanmaktansa derken herhalde abartmaya çalışıyorsun olayı, o nedenle cevap verme gereği duymuyorum. Saçmalarken komik olmamaya özen göstermeliyiz...

Arkadaşının hangi Pavilion'u kullandığını bilmiyorum ama eğer 1400 dolarlık yada 1200 dolarlık pavilion ile 1600 Euro'luk Sony'yi kıyaslamaya çalışıyorsan Yuh olsun demek zorundayım... İşlemcileri bari tutsun kıyaslarken...

Neyse arkadaş almış zaten makinasını... Multimedia özelliklerinden, Ekran kartına birçok dalda HP Pavilion Sony'yi ezip geçiyor ama bunları görmüyorsan sorun yok...
    Express Card yuvası bile bir artıdır...
    Alan arkadaşa hayırlı olsun... Güle güle kullansın...

• neyse bu konuda artık tartşmaya gerek duymuyorum. inat olmamak lazım ama hala sony ile hp yi kıyaslaman komik.
  • Tartışma değil, kendi fikirlerimi açıklıyorum... Sonuçta HP'yi de Sony'yi de kullanmış birisi olarak konuşuyorum...
    Birçok artı ve eksi var herikisinde de. Bende HP ağır bastı. Bunları da sizinle buradan birçok mesajda paylaştım. Olayı sadece ekran kartı diye basitleştirmeye çalışsanız da olay bu kadar basit değil.

* Ekran kartı paylaşımsız ve ATi X700
    * 2 ayrı Expention slot'u var HP'nin, Böylelikle 2 farklı Dock ünitesine bağlanarak Desktop gibi genişleme olayına sahipsin...
    * PCI Express kart yuvası sayesinde genişleme imkaanına sahipsin.
    * Multimedia kontrol için uzaktan kumanda sayesinde bilgisayarını açıp kapatma ve DVD falam izleme imkaanına sahipsin.
    * Daha fazla USB port.
    * LightScribe DVD Writer
    * Daha güçlü hoparlör sistemi
    * Yaklaşık %20 daha ucuz...

Bunlar bence artıları ve benim almama sebep olanlar... Sonuçta herkes kendi makinasını seçmekte özgür...

Alan arkadaşlar güle güle kullansınlar...

• Ya benim de ayni sorunum var, ben turkiye'ye yeni geldim. burada bir laptop almak istedim ama malesef karar vermiyorum. piyasada bir sure marka var bilmem cbox, casper, msi.
    ama tabiki piyasada gezdikten sonra ben sony vaio'yi sectim.
    sony vaio FS 315m
    ama sonra HP Pavilion ile karsilastim. ozelileri ayni hemen hemen, sadece grafik kartinda fark var.
    Sony'nin Nvidia ama HP'nin ATI x700
    iste bu biraz kafami karisiyor.
    fiyat olarak da Sony Vaio 65 - 80 dollar daha pahalidir
    ya bilmem ne yapayim
    sizin fikirlerinizi okudukten sonra, Sony'ye karar vermeye dusunuyorum. Cunku her nasilsa Sony Vaio'nun kalitesi cok meshur.
    ama nereden alacagimi tam olarak bilmiyorum, cunku dedigim gibi ben turkiye'ye yeni geldim. Simdi Ankaradayim.
    Istanbulda Istanbul bilisim diye bir sirket varmis, zaten turkiyenin sony vaio distrubuturu olarak yaziyor sitesinde.
    tevsiye edebileceginiz bir yer var mi?
  • arkadaşım internette arama yaparsan eğer alabileceğin bütün siteleri bulabilirsin. ben sana birkaçtane güvenli site adı yazayım mesala,

1-www.hepsiburada.com
    2-www.ideefixe.com
    3-www.pcdepo.com
    4-www.bidolu.com

vs vs.
  • ya bu laptopun maaşallah hepsi birbirinden güzel ama bu kadar özelliğe 4200 rpm biraz bu güzelliği bozuyor ya. ben de bu üçünden birini kuzenime alıcam ama 4200 rpm resmen küçük sinek hesabı midemi bulandırıyor. çünkü kendimden biliyorum 4200 rpm bazı klasörleri açarken falan resmen kanser ediyor insanı. özellikle müzik arşivi falan yapanları 4200 rpm verem eder. bu nedenle en iyi tercih eğer bu fiyata bulunursa sony vaio A517 b olacak gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahahakan

ya bu laptopun maaşallah hepsi birbirinden güzel ama bu kadar özelliğe 4200 rpm biraz bu güzelliği bozuyor ya. ben de bu üçünden birini kuzenime alıcam ama 4200 rpm resmen küçük sinek hesabı midemi bulandırıyor. çünkü kendimden biliyorum 4200 rpm bazı klasörleri açarken falan resmen kanser ediyor insanı. özellikle müzik arşivi falan yapanları 4200 rpm verem eder. bu nedenle en iyi tercih eğer bu fiyata bulunursa sony vaio A517 b olacak gibi.

Birçok farklı forumda bu 4200 rpm konusundaki serzenişlerini görüyorum Bahahakan... Hiç aralarındaki performans farkını test ettin de mi yazıyorsun bilmiyorum ama ben her ikisini de kullanmış birisi olarak sana konuyla ilgili açıklama yapmak isterim. Hem 5400 rpm hem de 4200 rpm harddiskler Ultra ATA100 kullanıyorlar ve erişim süreleri de aynı. Bu nedenle aralarındaki hız farkını hissedebilmen neredeyse mümkün değil. Hatta aralarındaki gürültü farkı yüzünden 4200 rpm notebook kullanıcıları için çok daha kullanışlı oldugunu söyleyebilirim. Eğer web sitelerinde benchmark testlerini de kontrol edersen aralarında gerçekten bir fark olmadığını görebilirsin.
    Yani senin dediğin mide bulandıracak bişey değil bu. Hele hele insanı kanser falam da hiç etmiyor. Aralarındaki performans farkı da %5'den fazla değil. Ya çok abartıyorsun ya da senin kullandığın 4200 rpm harddiskte bir bozukluk var. Benim sana tavsiyem harddisk'i teknik servise göstermen...
    Yoxa SATA harddiskle 4200 rpm'i kıyaslamıyorsun sonuçta... Bence olayda bir abartı var...

• ben word belgesi açmaktan bahsetmiyorum yalnız. mesela içinde 1000 tane şarkı olan bir klasörü açarken hdd yi beklemekten bunaldığımı söylüyorum. tabi 10 saniyelik bir bekleme süresi önemsiz gibi görünse de bazı durumlarda insann canını sıkıyor.ayrıca 4200 hdd isterse süper ultra ultra sata olsun bence yavaş bir hdd. tabi 5400 de çok hızlı değil ama idare eder nisbeten.
    ayrıca ben bu laptoplar için söylemiyorum sadece genel olarak tüm laptoplar için söylüyorum. en azından 7200 rpm li modelleri çoğalsınlar biraz.
  • sony vaio FS 315s
    1.86 ghz
    1 gb (2x512) ram
    128 geforce go
    100 gb 4200rpm hdd

2590 ytl

Bu ürünü bu fiyattan nerede bulabilirim. Tam düşündüğüm model ancak 1699€ + KDV gibi bir fiyatı var. Eğer bulamazsam sanırım FS315M yi tercih etmek zorunda kalacam 1.73 ghz ve 512 mb :(
  • Yani arkadaşlar bence belli bir fiyat aralığında alınan toshiba ve sony almak 1.2 litre motorlu bir bmw almak gibi bişey bana sorarsanız. Hatta, tabii renkler ve zevkler tartışılmaz, ama benimn şahsi kanaatim sony o kadar da şık değil. Toshibaların da bir çok modeli o kadar abartıldığı kadar şık değil. HP hatta her nedense bazılarınızca eleştirilen dünyada notebook satışlarında 4. durumda olan Acer ve de Fujitsu Siemens almanızı tavsiye ederim. Yani bazılarımız biraz hava atma edasıyla olaya girişiyor sanki. Yok hakkaten hava atcaz diyorsanız, bari o zaman ona uygun bir bütçeniz olsun. Gidip performanstan feragat edip Sony acam, toshiba alcam derseniz, belki birkaç kişiye havanız olur ama o kadar.

Ayrıca hava atma olayına da değinmeyim diyorum ama bence bu çok ezik bir anlayış (yani sırf hava atmak için alanlar için diyorum). Yani notebook bu, fonksiyonal olması önemli. Bir amaca hizmet etmeli. Ben sadece nete gircem diyorsanız zaten 800-1000 dolardan fazla vermeyin. Yok oyun oynayacaksanız, ve de ille de notebookda oynayacaksanız, gidip performans fakiri "şık" aletlere para akıtmayın. Ha çok zenginseniz gidin sony'nin, toshiba'nın en pahalı olanlarını alın. Ama her ne halükarda olursa olsun, hava atmak için almayın şu aletleri. 3. dünya ülkesinde yaşıyoruz arkadaşlar, ayranı yok içmeye, tahtıravanla gider s*çmaya durumu olmasın. Paranızın hakkını sonuna kadar veren aletler alın, kasası şık olan değil. Ayrıca beyenmediğiniz aletlerin de kasaları ve de ekran kaliteleri öyle kötü falan da değil. Hatta bana sorarsanız Acer aspire'ın kasaları baya da şık. Yani ön yargılı olmayalım, yazık günah.

Yani tabii bunlar benim kişisel görüşlerim, yanlış düşündüğümü düşünebilirsiniz. Bunlar şahsi fikirlerim neticede, ve burası da demokratik bir ülke. Tabii ki isteyen istediğini yapar, yapmalıdır da. Ama ben yine de kendimce yanlış olduğunu düşündüğüm hususlara değinmek istedim. Belki bana hak veren olur, hem parasına yazık olmaz hem de bazı gereksiz takıntılardan (yine kanımca tabii) kurtulurlar.

Hepinize iyi günler diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luv2xlr8 -- 7 Ocak 2006 1:55:38 >

• 17lik sony ye 2x512 ram takilir olur biter bu is.. 17 inclik sony tasinmasi acisindan o kadar da sorun olcani sanmiyorum ben de kullaniyorum.. cok tasimayacaksan kesinlikle onu al derim.. para sorun degilse almisken kesinlikle bunu al derim.. hp de iiidir ama sony modelleriyle karsilastirinca dusunmedim bile..
  • sony vaio FS 315s
    1.86 ghz
    1 gb (2x512) ram
    128 geforce go
    100 gb 4200rpm hdd

2590 ytl
    ARKADAŞLAR BU FİYATA NERDE SATILIYOR SÖYLEYİNDE ALALIM. ÇOK MAKBULE GEÇER VALLAHİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: the phenomenon

Forumu sadece okuyucu bazında takip ediyodum, çünkü bu kadar teknik bilgiye sahip değildim okuya okuya öğreniyoduk işte. artık bizde üye olduk malum okuya okuya öğrendik bişiler. bi de sorunumu war onu çözmek lazım?

neyse lafı fazla uzatmadan sorumuza geçelim

sony vaio FS 315s
    1.86 ghz
    1 gb (2x512) ram
    128 geforce go
    100 gb 4200rpm hdd

2590 ytl

hp pavilion dv4289 ea
    1.86 ghz
    1 gb ram
    128 ati radeon
    100 gb 4200rpm hdd

2410 ytl

sony vaio A517 b
    1.73ghz
    512mb ram
    256mb ati
    80 gb 5200rpm hdd
    17' monitör

2,780 ytl

bu 3 model arasından seçim yapmak gerekirse siz ne seçerdiniz?
    laptop da dediğin taşınabilir olması lazım 17' bu konuda sorun yaratmaz mı?
    hp pavilion sony vaio dan daha zor taşınabilir duruyor yanılıyor muyum?
    ekran kartı geforce ve ati radeon çok farketmez sanırsam. dogru muyum?
    ha 256 farkeder ona bişi demiyorum
    1.73 ve 1.86 işlemci farkeder
    kısacası her açıdan incelediğimizde siz hangisini tercih edersiniz?hangisi daha kaliteli? hangisi alınmalı?

FİYAT SONY İÇİNSE NERDEN ALDIĞIN KONUSUNDA YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM. SELAMLAR

• ben olsam hp alırdım
  • bende hp alırdı herhalde
  • quote:

sony vaio FS 315s
    1.86 ghz
    1 gb (2x512) ram
    128 geforce go
    100 gb 4200rpm hdd

2590 ytl

hp pavilion dv4289 ea
    1.86 ghz
    1 gb ram
    128 ati radeon
    100 gb 4200rpm hdd

2410 ytl

Hp Pavilion dv4289 almanı öneririm.Hem ekran kartı hemde fiyatı nedeniyle.Birde ekranı HP'nin daha iyi bunuda unutmayalım.
  • arkadasim bu sony'nin fiyatini nerden aldin?? bende biraz arastirma yaptim ve sony almaya karar verdim.. sende dogru bi karar vermi$sin.. hpler sony'e gore kaliteli degil.. HPsi olanlar, bi sony'i bide kendi notebooklarini yanyana koysunlar ondan sonra konu$sunlar!! LCD'si yeter...
  • walla ben de hp aldım we sony almadıgıma çok memnunum.kusursuz bi alet bi hp!
    sakın hp den şaşma! sony nin dış güzelliğine aldanma...

o fiyatlar biraz özel fiyatlar. toptancıdan alınmış diyebilirsin.ama taksitle alcaksan heryerde aynı. bimeks,vatan,teknosa farketmiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: the phenomenon

walla ben de hp aldım we sony almadıgıma çok memnunum.kusursuz bi alet bi hp!
    sakın hp den şaşma! sony nin dış güzelliğine aldanma...

o fiyatlar biraz özel fiyatlar. toptancıdan alınmış diyebilirsin.ama taksitle alcaksan heryerde aynı. bimeks,vatan,teknosa farketmiyo

toptancıda fs315s in fiyatı 2800 ytl sen nasıl 2590 ytl ye fiyat aldın. sadece adresini ver bari faydalanalım. selamlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.