Şimdi Ara

Sony vaio mu hp Pavilion mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumu sadece okuyucu bazında takip ediyodum, çünkü bu kadar teknik bilgiye sahip değildim okuya okuya öğreniyoduk işte. artık bizde üye olduk malum okuya okuya öğrendik bişiler. bi de sorunumu war onu çözmek lazım?

neyse lafı fazla uzatmadan sorumuza geçelim

sony vaio FS 315s
    1.86 ghz
    1 gb (2x512) ram
    128 geforce go
    100 gb 4200rpm hdd

2590 ytl

hp pavilion dv4289 ea
    1.86 ghz
    1 gb ram
    128 ati radeon
    100 gb 4200rpm hdd

2410 ytl

sony vaio A517 b
    1.73ghz
    512mb ram
    256mb ati
    80 gb 5200rpm hdd
    17' monitör

2,780 ytl

bu 3 model arasından seçim yapmak gerekirse siz ne seçerdiniz?
    laptop da dediğin taşınabilir olması lazım 17' bu konuda sorun yaratmaz mı?
    hp pavilion sony vaio dan daha zor taşınabilir duruyor yanılıyor muyum?
    ekran kartı geforce ve ati radeon çok farketmez sanırsam. dogru muyum?
    ha 256 farkeder ona bişi demiyorum
    1.73 ve 1.86 işlemci farkeder
    kısacası her açıdan incelediğimizde siz hangisini tercih edersiniz?hangisi daha kaliteli? hangisi alınmalı?

• a şıkkı sony vaio FS 315s
  • niye bu seçimi yaptıgını sorsam
  • aslında 3 ü de birbirine yakın modeller ancak sony'yi görünce b şıkkını eledim. işlemci hız ve performansına bakınca a şıkkı daha cazip geldi. eğer fazla oyun oynamayacaksan yeter de artar bile.
    laptopu hangi amaçla kullanacağını da yazarsan daha net cevaplar gelebilir
  • sony vaio FS 315s
    1.86 ghz
    1 gb (2x512) ram
    128 geforce go
    100 gb 4200rpm hdd

2590 ytl şu anda fiyatı en uygun vaio notebook.zaten sony nin sanırım en ucuz laptopu.özellikleride güzel benim ihtiyaçlarımı karşılar.yoksa doğum günümde hediye mi alıcaksın bana
  • ya oyun en fazla fm falan oynarım belki nba06 falan ister arada cnm ama daha çok photoshop office uygulamaları falan yapıcam. mühendislik öğrencisiyimde proje falan oluyor onun için. birde herkes gibi internet ve film izlerim tabi.
    açıkcası fiyat konusunda ucu biraz açık olabilir sizin başka tavsiyeleriniz var mı?
    yoksa sony vaio fs 315s yeterince ii bi bilgisayar mı?
  • sony nin ekran kartı 6400 turbo cache gerçekte 32 yada 64 mb dir .Sistem belleğinden kullanır.Araştırabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: legend42

sony nin ekran kartı 6400 turbo cache gerçekte 32 yada 64 mb dir .Sistem belleğinden kullanır.Araştırabilirsiniz

Go 6400, 3dmark2003'den 2700 puan alıyor.
  • Selam,
    Ben Sony Vaio FS315S - HP Pavilion 4289ea karşılaştırmasında HP'yi seçtim, memnunum. Bu iki modelin ağırlıkları aynı sayılır, Sony'nin kompakt tasarımı ve kasası daha ince olduğu için daha hafifmiş gibi duruyor. Aşağıdaki linkte faydalı bilgiler bulabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_5116776/tm.htm
    Yazdığın fiyatlar da iyi bence, Bimeks'ten 1799 $ + KDV'ye almıştım, 200 YTL'lik hediye çeki verdiler.
  • ben imzamdaki sony i kullanıyorum ve gerçekten çok memmunum. bence a şııkkını al derim. bir sonuy kullanıcısı olarak hp laptopu sony le asla kıyaslamam. toshibayla kıyaslasan eyvallah derim ama hp ile asla kıyaslama bence.
  • quote:

sony nin ekran kartı 6400 turbo cache gerçekte 32 yada 64 mb dir .Sistem belleğinden kullanır.Araştırabilirsiniz

emin misin?
    ilk defa bunu duydum! arkadaşlar bu konu hakkında bilgi verir misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: the phenomenon

quote:

emin misin?

32 - 64. bu çok az yaw
  • evet maalesef dogru 64mb kendinden ustunu ramdan yiyormus[simage][/simage] yoksa bende direk atlıycaktım sony'e fakat bende karar vermekte zorluk cekiyorum simdi bende muh. ogrencisiyim(elektrik-elektronik) ve bende hp ile sony arasında kaldım sony'nin ekranı cok iyi ve tipide ama ekran kartı bir dezavantaj maalesef ben bilgisayarımda pes5 ve underground serisini oynamak isterim simdi ne yapacagimi bilemiyorum yakında kafayı yiyebilirim yani.Ama sony cok şık be yaw
  • bide hdd ler 4200rpm onada dikkat edin şimdi almısken 5400rpm den asağı hdd li notebook almayın bence
  • sony vaio FS 315s
  • Ati x700 mü, go 6400mü? bunu düşünmeye bile gerek yok. ha oyun oynamaya bayılmam okadar diyorsan sony al karizman olsun:) oyun için sony nin yakınından bile geçmemek lazım
  • HP diyorum baskada bır sey demıyorum
  • benim gibi kararsız kalan birini daha buldum hehe

walla ben ekran kartı olayından sonra hp ye dogru ciddi anlamda kaydım. tamam tasarım olarak sony daha şık daha al benili oabilir ama ekran kartı olayı bitirdi. bi de bu kadar insan hp derken sony de ısrarcı olunmaz sanırım.artık hayırlısıyla yarın arena dan siparişi veriyorum.

bir de dursun arkadaşım SONY VAIO VGN-FS760/W NOTEBOOK bu modelin fs315den farkı ne war?
  • bir fark yok gibi görünüyor. imzamdaki özelliklerle kıyaslarsan gerçekten bir fark yok gibi.

bu arada ben şuanda nfs underground oynuyorum ve en ufak bir sorun yok, tabiki çok yükseltilmiş ayarlarda oynamaya çalışınca donmalar olabiliyor. ekran kartı karalanacak kadar kötü değil bence.
  • quote:

emin misin?

ewet 64 mb tan sonrasını ramden karsılar en fasla ne kadar karsılayacagını sen biostan secebılıyorsun bu normal masaustundede boledır ama 1 gb tan 192 mb karsılarsa ekran kartın 256 mb olucak zaten bu performans ekran kartı ıcın ıyıdır (ram bakımından) senın kullanabılecegın ram 832 mb kalıcak ekran kartı 192 mb ramden kullanırsa!
    Soru su 832 mb senın ıcın yeterlımı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxwoods -- 30 Aralık 2005 8:55:02 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.