Şimdi Ara

sony vaio t serisi bilgisayarımın fanıyla başım dertte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fan sürekli çalışıyor. ancak bilgisayarın anakart ve cpu sıcaklığı 45-50 derecelerde. cpu kullanım oranı %20-30 arası. fanın sürekli çalışmasına neden olan şeyi nasıl bulabilirim...

• görev yöneticisi girin uygulamalar kısmında çalışan program var mı? birde işlemler kısmında aşırı kullanım yapan uzantı varmı kontrol edin.arka planda çalışan programlar varmı virüs programı çalışıyor olabilir virüs tarmasıda yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 26 Temmuz 2012; 1:01:54 >
  • cevap için teşekkürler.

dediğim gibi cpu kullanım çok düşük. bilgisayarda yeni 1-2 haftalık. sony lerde bios güncellemesi oluyor mu?
  • Biosa girip fan modunu performanstan sessiz çevir durur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bym_tiago

cevap için teşekkürler.

dediğim gibi cpu kullanım çok düşük. bilgisayarda yeni 1-2 haftalık. sony lerde bios güncellemesi oluyor mu?

Yöntemin faydası oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: emre0111

quote:

Orijinalden alıntı: bym_tiago

cevap için teşekkürler.

Yöntemin faydası oldu mu?

bios ta böyle bir menü maalesef yok. sony nin yeni modellerinde böyle bir menü olmadığını hatta okumuştum. yanlış mı biliyorum?
  • ozam fan'a güç seçeneklerinde ayar verelim.güç seçeneklerine gidin uykumodu ayarlarına girdiğinizde gelişmiş güç ayarları moduna girin listede işlemci güç yönetimi var soğutma ilkesi sizde etkin mi edilgen mi fanın yavaş dönmesini istiyorsanız edilgen yapabilirsiniz pilde ve fişte en yüksek işlemci durumunuda sizde %100 gösteriyordur düşürün %70 seviyesine çekin pilde ve fişte bu aynı zamnada sıcaklıklarada olumlu yansıyacak bir deneyin fan modu burayı ayarlıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

ozam fan'a güç seçeneklerinde ayar verelim.güç seçeneklerine gidin uykumodu ayarlarına girdiğinizde gelişmiş güç ayarları moduna girin listede işlemci güç yönetimi var soğutma ilkesi sizde etkin mi edilgen mi fanın yavaş dönmesini istiyorsanız edilgen yapabilirsiniz pilde ve fişte en yüksek işlemci durumunuda sizde %100 gösteriyordur düşürün %70 seviyesine çekin pilde ve fişte bu aynı zamnada sıcaklıklarada olumlu yansıyacak bir deneyin fan modu burayı ayarlıyor zaten.

kastettiğim benim laptopta senin kastettiğin system cooling policy diye bir menü yok.

sony vaio t serisi bilgisayarımın fanıyla başım dertte

• nasıl yok işletim sistemi nedir bu resim senin bilgisayarından mı alıntı?vaio'larda bu fan sorunu bitmez mi f ve e serilerini kullandım arkadaşlarda vardı aynı sorun onlarda da vardı fanı boştayken bile motor gibi çalışıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

nasıl yok işletim sistemi nedir bu resim senin bilgisayarından mı alıntı?vaio'larda bu fan sorunu bitmez mi f ve e serilerini kullandım arkadaşlarda vardı aynı sorun onlarda da vardı fanı boştayken bile motor gibi çalışıyordu.

bu resim benden alıntı değil sadece senin sormak istediğini anladığım için resmi koydum. benimkinde system cooling policy yok. işletim sistemim windows 7 home.
  • sony notebook almak 4 harfe (SONY) fazladan para vermektir
  • normalde olması lazım dedim bende birşey demedim onu bile koymamışlarki vatandaş fana ayar çeksin.
  • http://www.pbus-167.com/ bu programla belki fan hızını ayarlayabilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.