Arkadaşlar SONY VAIO VPC-SB2L1E/S 'de 2-3 gündür bir fiyat düşüşü oldu bazı SONY bayiileri bu indirle satış yapıyorlar. Fiyatı bayiiye göre 1670TL. ile 1800TL. arasında değişiyor şimdi. Bir önceki seri olduğunu da göz önüne alırsak, sizce bu fiyatlara alınabilir bir laptop mıdır?
Ayrıca forumda gördüğüm kadarıyla kullanıcısı da pek yok gibi. Kullanan arkadaşlar varsa görüşlerini bekliyorum lütfen.
İşlemci Adı :Intel® Core™ i3-2310M İşlemci İşlemci Hızı (GHz) :2.10 L3 Ön Bellek (MB) :3 Çekirdek Sayısı :2 Güç ve Performans:Gelişmiş Intel SpeedStep® Teknolojisi, HT Teknolojisi Desteği Bellek Hafıza Boyutu (GB):4 Hafıza Tipi :PC3-10600
Bellek Özellikleri :DDR3 SDRAM Hafıza Hızı (MHz) :1333 Bellek Niteliği :4 GB (Yerleşik) Maks. Desteklenen Bellek:8 GB
Sabit Disk Kapasitesi: 500 GB
Ekran Tipi :VAIO Plus Ekran Çapraz Boyut (cm) :33,7 Çapraz Boyut (inç) :13,3 Çözünürlük Adı :WXGA Çözünürlük :1366 x 768
Birlikte Verilen Pil ile Ağırlık (kg):1,75
Elimde bir adet sıfır vardır. Uygun fiyata verebilirim....
quote:
Orijinalden alıntı: schock75
Elimde bir adet sıfır vardır. Uygun fiyata verebilirim....
ne kadara verebilirsiniz. taksit yapıyor musunuz? pm atarsanız sevinirim
bu modelle ilgili yorumlarınız nelerdir. kullanan varmı. yabancı sitelerde dışının kolay çizildiğini söylüyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: ninpo
bu modelle ilgili yorumlarınız nelerdir. kullanan varmı. yabancı sitelerde dışının kolay çizildiğini söylüyorlar
Yaklaşık 1,5 aydan bu yana kullanıyorum, genel olarak memnunum. Ancak ilk kurulumda birlikte gelen McAfee virüs programı makinayı oldukça fazla yavaşlatıyordu. 1 hafta kadar önce programı uninstall ettim ve yerine TTNet den aynı programı yeniden yükledim. şimdilik daha iyi. Eğer başka bir virüs programı kullanma şansınız varsa daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
Boyutları ve ağırlığı kesinlikle çok çok iyi. Taşıma ve kullanması kolay, eskisi gibi açmaya üşenmediğim bir makine bu. Kullanıma bağlı pilde kullanım süresi de tatmin edici. Düşük performans ile rahatlıkla 4+ saat kullanılabilir. Tek sorun pili kullanım sırasında pratik olarak çıkaramıyorsunuz, zira pil cıvatalı bir kapağın altında ve bu da ilerde pilin çabuk ölmesini sağlayabilir. Bir önceki laptopımı kullanırken pili çıkarıp sürekli prize bağlı olarak kullanırdım, bu makine de bu imkan maalesef yok ya da her sabah üşenmeden sökmek lazım pili.
Genel olarak tavsiye edebileceğim bir cihaz.
Başka sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Merhaba ben de yaklaşık 2 aydır kullanıyorum cihazı. Görünüş ve kalite açısından hiçbir eksiği yok, malzeme seçimi çok güzel. Klavyesi bile plastik değil.
Eksikleri olarak şöyle diyebilirim (uzun yıllardır pc lerle iç içe olduğum için beni negatif etkileyen fakat belki normal kullanıcıyı rahatsız etmeyecek özellikleri)
-Cihaz fazla ısınıyor, 13.3 kasa CD rom ile birlikte yeterli boş alan yok içeride, hava sirkülasyonu olmuyor. Bu arada işlemci i3 2310M olduğu için en fazla 85 dereceye kadar dayanıyor (i3 2330M pik noktası 100 derece) Örnek vermek gerekirse, bazen Oblivion(2006) oynuyorum oyun olarak bir tek, eski sayılan bir oyun ama cihaz 1-2 saat oynadıktan sonra 81 derecelere çıkıyor ki bu da zaten işlemciyi yıpratmak için bire bir.
-Fazla yükte cihazın çıkardığı ses çok rahatsız edici. Mesela oyun oynarken veya program kurulumu yaparken o sesin ufacık cihazdan nasıl çıktığına hayret edeceksiniz.
-Dizaynda ufak hatalar var, mesela arka tarafta havalandırma boşluğundan gelen sıcak hava ekran açıkken o menteşe tasarımından dolayı LCD ye vuruyor direkt olarak. Bu da ileride stabilite sorunları yaratacağını düşünüyorum LCD açısından. Fakat bu da olmasa o güzelim tasarım ortaya çıkmazdı Ayrıca üstte de arkadaşın belirttiği gibi bataryayı yerinden çıkarmak için tornavida lazım oluyor. Bu arada vaio assistant programından pil için koruma sağlayabilirsiniz, en fazla %80 e kadar şarj oluyor pil ve degrade edilmesi önlenmiş oluyor. Fakat oyun oynarken pilin çıkarılması tavsiyemdir. İçeride oluşan ısıdan dolayı pil erken ölebilir.
-Çok fazla gereksiz uygulama önyüklü olarak geliyor. Mcafee nin ne kadar can sıkıcı oldugundan bahsetmiyorum bile. Fakat McAfee yi kaldırırken Mcafee removal tool ile tam olarak kaldırdığınızdan emin olmalısınız çünkü normal olark kaldırdığınızda bazı parçaları halen kalıyor pc de. Cihaz hızlı açılıyor sayılır fakat ekrana masaüstü görüntüsünün gelmesi tam açıldığını göstermiyor bu cihazda maalesef. Tam işlevsel olarak açılması, görev çubuğundaki varsayılan programcıkların yüklenmesi vs 1:30 dakika falan buluyor açma düğümesine bastıktan sonra. Bu yüzden SSD şart...
-Ekran görüş açıları çok dar, kontrast zayıf.
Aklıma gelen başka eksisi yok, dediğim gibi genel eksiler ısınma ve ses sorunu.
Bunun dışında Cihaz gayet tatmin edici, gerek pil gerek işlemci ve ekran kartı performansı çok iyi. Fakat beni benden alan notası görünüşü ve malzeme kalitesi. İş yerinde ofiste ve toplantılarda herkesin gözü kalıyor cihazda. Masasının üstünde şık ve seksi bir cihaz arayanlar kaçırmasın.
Son olarak bu cihazı alanlara ufak bir tavsiye: 4GB RAM zaten cihazın anakartına entegre, siz buna ek olarak bir 4GB 1333mhz RAM alırsanız RAMler dual-channel modunda çalışacak. Yaptığım ölçümlerde 40-50TL ye alacağınız bir RAM ile 35-40% bir bellek performansı artışı oluyor. Tavsiyem Samsung marka almanız çünkü üzerindeki bellek Samsung. Ben Corsair kullanıyorum sorun yok. Yine de size kalmış.
--
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme