Şimdi Ara

SONY VAIO VPCF13S8E/B-VPCF13S0E/B FARKI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar f13 s almak istiyorum.şu sıralarda f13 s0e/b yerini f13 s8e/b ye bırakmış gibi birçok yerde.yalnız ikisini sony.com.tr den karşılaştırınca s0 da premium ekran,s8 de sadece vaio ekran yazıyor.Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.f13 s8e/b de premium ekran yok mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailkk -- 16 Nisan 2011; 19:40:02 >

• Ekranları sanırım aynı Led ekran ve Full-HD (1920X1080)

VPCF13S8E/B modeli, VPCF13S0E/B den daha yeni ve ucuz. PC teknolojisi hızla gelişiyor ve ucuzluyor. Elde kalan bir önceki stok ürünleri firmalar zararına vermek istemiyorlar.

Bu tür karşılaştırmalarda en doğru bilgiyi kaynağından bulabilirsiniz. Yani üreticinin sitesinden. Ben de merak etmiştim. VPCF13S8E/B (yeni model) de olan gözüme çarpan üstünlükleri sıralayayım:

VPCF13S0E/B model : Bluetooth 2.1+EDR / 3Mbps
    Pil ömrü 2.5 saat
    MacAfee 60 gün süreli
    Ac Adaptörü VGP-AC19V46

VPCF13S8E/B (yeni) model : Bluetooth 3.0 + HS 24Mbps (saniyede 24 megabit veri iletimi sağlar demektir)
    Pil ömrü 3 saat
    MacAfee süresiz (Ben virüsleri elle temizlerim, sana da microsoftun security essentials ücretsiz yazılımını tavsiye ederim)
    Ac Adaptörü VGP-AC19V53

Gelelim ürün incelemesi ve tavsiyesine:

16 Nisan Cumartesi günü büyük bir mağazanın şubesinden VPCF13S8E/B modelini kampanyadan aldım. Tam aradığım özellikler:
    Blu-ray,
    2 tane USB3.0 yuvası,
    1 GB asıl; 4GB total Video Ram,
    1333Mhz 6 GB memory,
    7200rpm 500 GB Harddisk,
    FireWare,
    E-Sata,
    HDMI,
    Dolby Home Theater Surround Ses,
    16.4 inch Full HD ekran, vs.. vs..
    Neredeyse bütün özellikleri üzerinde toplamış. Ve 2300 küsür liraya aldım (kdv dahil)

İşlemcisi sondan bir önceki, yani 2630QM yerine 740QM kullanılmış. Aslında her ikisi de 4 gerçek 4 sanal toplam 8 çekirdekli. Aradaki fark yonga mimarisinde.
    Yenisi daha ince 45nm yerine 32nm. Frekansı 1.73 yerine 2GHz, Düşük güç tüketimi, düşük ısı ve dolayısıyla biraz daha yüksek performans. (Windows7 notu 7.4 ve 7.1)
    Ayrıca yeni işlemci tümleşik grafik kartına sahip. Bu işlemcili notebooklarda basit işlerde harici grafik kartı devre dışı olabiliyor ve böylece enerji tasarrufu, sessiz ve serin çalışma elde edilebiliyor.
    Fakat henüz fiyat performans dengesine sahip değil, yeni işlemcili Sony Notebooklar çok pahalı.

Touch Pad gelişmiş özelliklere sahip, Enerji tasarrufu veya Batarya süresi için pc başından ayrılmalarda ekran kapama tuşu var. Webcam harika görüntü sağlıyor.Şimdiye dek kullandığım ekranlara (led olanları da dahil) yandan bakınca görüntü bozuluyordu. Bunda her yönde net görüntü var. Yani yanlara doğru neredeyse görüş açısı 180 derece. PC şık duruyor. Her iki uçta bulunan güç düğmesi ve adaptör girişi çok ergonomik. Tuşları da çok rahat.

Eksi yönünü sorarsanız eğer, Fan sesini rahatsız edici buldum. Hiç ısınma olmadığı halde boşta çalışırken bile sürekli kulağı rahatsız eden bir üfürme sesi var. Sadece bende mi diye interneti araştırdım. Bu F serilerinde genelde hep varmış ve yerli-yabancı çok şikayet olduğu halde Sony bu kabahatini kabullenmek istemiyormuş. Eğer buna bir çözüm yoksa maalesef ürünü iade edeceğim ve alacağım hediye çekiyle yeni bir kampanyaya dek bekleyeceğim. Ama her gün yeni model çıkıyor ve bu işin sonu yok. Yıllarca beklemek yerine bütçeye göre kısa ölçekli anı değerlendiemek gerekiyor. Unutmayalım, zaman paradan çok daha değerlidir..

1.5 günde gözlemlerim bu kadar. İlerleyen günlerde gelişmelerden haberdar ederim.

• Az önce Vatanı aradım. Sağolsunlar en azından hediye çeki karşılığı ürünü bugün iade edeceğim. Bu şirketin Bilgisayar satışında lider olması, gösterdiği müşteri memnuniyeti prensibine ve ilgisine bağlı olsa gerek.

Ama gerek Sony Merkeziyle, gerekse yetkili servisleri olan İstanbul Cihan ve Ankara Bilgili Elektronikle görüşmelerimin karşılığında hiç bir telefon teknik desteği alamadım. Performans serisi olduğu için üfürüm sesi olurmuş. Halbuki düşük hız ayarına bile razıydım. Ya da boşta iken fan devrini azaltacak bir patch yüklemesine.. Tek bir internet sayfası açıkken bile mevcut olan uğultu insanı çok rahatsız ediyor. Ve bu yüzden açıkçası Sony'den ve servislerinden daha ilk günden soğudum.

Bu güne dek en az 10 çeşit Notebook kullandım. Toshiba Compaq Dell IBM Lenovo HP Acer sırasıyla kullandığım markalar. İnanın hiçbirinde fan gürültüsü problemi yaşamadım. Sonuncusu olan Acerin Li-İon bataryası bozulmuştu. 1.5 yıl kullandıktan sonra, geçenlerde kapıdan gelip teslim aldılar ve Harddiski ile birlikte değiştirip birkaç gün içinde yine kapıda teslim ettiler. (Sony de kapıdan teslim alma hizmeti yokmuş.) Acer'a buradan teşekkür ediyorum.

BluRay film izleme, USB3 le hızlı data transferi gibi yenilikler yüzünden böyle bir maceraya kalkıştım. En azından Sony'nin üretici ve servis kalitesini test etmiş oldum. İyi ki Aceri elimden çıkarmamışım. Çok sessiz bir model 5738G. Meğer elimde ne kıymetli bir ürün varmış. Sony bu modeline etiket yapıştırsın "Fabrika - Okul gibi 70dB ve üzeri gürültüye sahip mekanlar için uygundur" diye. Bir de "Bu ses normal, bu NoteBook, performans bilgisayarıdır" diyorlar. Sitelerindeki Reklam sloganları ise:

Kişisel HD Sinemam
    Quad Core işlemci, Blu-ray Disc™ Oynatıcı ve Full HD ekran ile muhteşem filmler
    * Full HD ya da HD+ VAIO Ekran, eğlencenize hayat verir
    * Motion Reality HD ile hareket halindeyken süper akıcı HD
    * Dolby® Home Theater ile müzik ve videoların keyfini sinema tarzı surround sesle çıkarın.

Şimdi sorarım bu Sony üreticilerine, bu üfürümle birlikte huzurlu gazete okunur mu, chat yapılır mı, maillere bakılır mı, film seyredilir mi ?..

Çinde ürettikleri bu üründeki diğer bütün malzemelerinin kalitesine, dizaynına olağanüstü özen gösterirken, beş paralık bir işlemci fanını veya fanın üfürdüğü havayı dışarı aktaran soğutucunun akustik yapısını, ses yalıtımını neden ihmal ederler, Çin işkencesine çevirip hatalarını inkar ederler, müşteriyi mağdur ederler, inanılır gibi değil.. Bu bir ay içinde ASUS ya da LENOVO araştıracağım, ya da PC teknolojik gelişimlerinin takibini 5-6 ay ertelerim.

4-5 Bin liraya daha kaliteli Sony ler vardır belki, ama servis kalitesini düşününce, BİR DAHA SONY Mİ? ASLA!!

• yorumunuzu okudum ve çok yararlı buldum verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum

fan sorunu benim için önemsiz duruyor ve bu laptoptan almak istiyorum yalnız fiyat araştırması yaptığımda 2800 TL civarı olduğunu görüyorum siz nerden 2300 küsür liraya aldınız acaba öğrenebilir miyim
  • Vatan Bilgisayarın "tüm notebooklarda yüzde yirmibeş indirim" gününde almıştım. Başta Vatan Bilgisayar olmak üzere Bimeks, Elektro World, Media Markt, Teknosa, Best Buy, Gold PC gibi firmaları internetten takip edip iyi fiyatlar yakalayabilirsiniz. Bu firmalar Bilgisayar eksenli olduğu için kısa zamanda çok iyi bir ürünü çok iyi bir fiyatla temin edebilirsiniz. Darty Migros gibi firmalarda da kampanyalar var fakat, yeni ve pahalı teknoloji ürünlerini oralarda bulamazsınız.

Ancak ilginçtir, bir önceki 1.5 yıldır hayranlıkla kullanmakta olduğum ultra sessiz Acer 5738G yi, gıda firması olan Migrostan 990 TL ye (KDV Dahil) almıştım. Bir günlük fırsattı. Hala o fiyata düşmedi. Piyasayı çok iyi takip edin derim.

Gelelim almak istediğiniz bu modele: Sessiz ortamın önemli olmadığı bir büroda proje çalışması yapacaksanız, bu model ideal olabilir. Ama o tür işlerde de 17 veya 18.4 inch olan bir notebook almanızı tavsiye ederim. Full HD çözünürlükte yazılar ve ikonlar zor seçiliyor.

Ayrıca 2630qm işlemci 740qm den daha düşük enerjili, daha ince yonga mimarili ve dolayısıyla daha az ısınmaya ve daha fazla performansa sahip. İki konumlu grafik desteğine sahip olması da insanı cezbediyor. Her iki işlemcinin karşılaştırmasını vereyim (ilki 2630qm) aradaki farkı görün:

3D Mark 06 CPU Score 4870 3330
    Pass Mark Score 6476 3579

İpucu: Nette iki alakalı ürünü karşılaştırmak için araya vs (versus= -e karşı demek) koyun, Google'da aratın. Mutlaka meraklı birileri incelemiş ve nete koymuştur.

Tek başına incelemek için Wikipedia (ingilizce sitesi) öneririm. En ince ayrıntısına kadar teknolojik ürünlerin katalag değerlerini veriyor. Gerekirse üreticisinin sitesindeki doğru adrese yönlendiriyor. Mesela 2630qm terimini ana sayfasında sorgulayınca:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_microprocessors

sayfasında Core_i7 lerin şeceresini verdi.
    En alt listedeki bizim işlemciye tıklayınca da intelin

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52219 adresini açtı.

Aceleniz yoksa 2630qm işlemcisine sahip bir ürünü takip edip almanızı tavsiye ederim. Yeni teknolojili ürünlerde gelişim çok hızlı olduğundan fiyatlar hızlı düşüyor. Özellikle PC dünyasında fırsatlar hiç bitmez ve her ay daha caziplerini sunarlar.

En önemlisi de servis kalitesi. Kapıdan ücretsiz alan ve bir kaç iş gününde müşteriyi memnun eden (Acer ve Dell gibi) firmalar mevcutken, hatalarını kabul etmeyen, servis için ayağına çağıran firmaların ürünlerini, pırlantalı da olsalar, sorgulayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_sari61 -- 20 Nisan 2011; 17:46:41 >

• bir sorum olacaktı
    son çıkan oyunlar yüksek kalitede oynanabilir mi? ısınma problemi var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony vaıo windws 7
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.