Merhaba arkadaşlar. Neden ne forumda ne de başka bir sitede Sony Vaio VPCSE1M1E/S modeli ile ilgili herhangi bir yorum yok. Sadece özellikleri yazıyor her yerde.
Bana fiyat performans olarak mantıklı bir laptop olarak geldi. Ağırlığı da 15.5 inch olması ve full hd çözünürlük desteklemesine rağmen 2kg'dan az.
Lütfen birileri yardımcı olabilir mi ?
Teşekkürler.
Yeni bir model olduğu içindir çünkü işlemcisi yeni bir model Ağırlık olayı güzelmiş ama kullanım amacınız da önemli.Ekran kartı biraz vasat kalmış
quote:
Orijinalden alıntı: aslanemre58
Yeni bir model olduğu içindir çünkü işlemcisi yeni bir model Ağırlık olayı güzelmiş ama kullanım amacınız da önemli.Ekran kartı biraz vasat kalmış
iş için kullanacağım oyun oynamayacağım. evde oyun için yeterli donanımım var. İş yerine aldırdım zaten. 16.6 inchlik F serisinide bana sundular ama onu her gün taşıyamazdım. Kendim fiyat olarak o miktardan ucuz bir model seçtim.
hemen yardım aldığım ve verdiğim donanımhabere koştum. ama anlamadığım nokta neden bir tane yorum bile yok. o kadar mı yeni bir model ?
Sony forumda diğer markalara nazaran daha az kullanılan bir marka geç yorum gelmesi normal karşılanmalı Ağırlığından ve ekranından dolayı tercih edilesi bir cihaz.Onun dışında Asus'un da Full HD ve i7'li bir modeli mevcut http://www.pcdepo.com/asus-n55sf-s1349v-notebook-urun6787.html
evet inceledim ve cidden güzelmiş. Ama 2.7 kg gibi bir ağırlığı var. 1.95 kg ile kıyaslayınca %40 civarı daha ağır bir alet.
Yoksa donanım olarak eminim bu fiyata(2200 TL) çok uygun lap top'lar bulabilirdim ama ağırlık önemli bir faktör benim için.
Peki creative suite kullancak birisi için yeterli olur mu ?
Performans olarak F serileri kadar iyi değil, klavyede yazı yazarken ekran sallanıyor. Genel olarak mobil kullanım için üretilmiş geniş ekranlı bir bilgisayar. Ekran vaio plus olarak geçiyor. Parlak ekran ile Vaio premium arasında bir yerlerde parlak ekrana yakın gibi. Ekran boyu 15.5 inch ve ekran full hd olduğundan olsa gerek çok net gösteriyor. Eğer plus ekranın çok yansıma yapmayacağı kanaatine varan bir kişi bu bilgisayarı programlama için (küçük projeler için tabi) rahat kullanabilir.
Performans olarak F serileri kadar iyi değil, klavyede yazı yazarken ekran sallanıyor. Genel olarak mobil kullanım için üretilmiş geniş ekranlı bir bilgisayar. Ekran vaio plus olarak geçiyor. Parlak ekran ile Vaio premium arasında bir yerlerde parlak ekrana yakın gibi. Ekran boyu 15.5 inch ve ekran full hd olduğundan olsa gerek çok net gösteriyor. Eğer plus ekranın çok yansıma yapmayacağı kanaatine varan bir kişi bu bilgisayarı programlama için (küçük projeler için tabi) rahat kullanabilir.
ben de bu bilgisayardan var isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.
Yanlış anlaşılmasın satmak anlamında değil yardımcı olmak, bilgi vermek anlamında. Sony ile bir alakam yok hatta herhangi bir firmayla bir alakam yok :)
bende bu modeli kullanıyorum yazı yazarken ekran sallanıyoru şimdi duydum fakat ben öyle bir şey karşılaşmadım şimdiye kadar, benim asıl sormak istediğim bu modelde ekrana takılan ve gözlüksüz 3d görüntü veren bir çeşit panel varmış bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba ?
quote:
bende bu modeli kullanıyorum yazı yazarken ekran sallanıyoru şimdi duydum fakat ben öyle bir şey karşılaşmadım şimdiye kadar, benim asıl sormak istediğim bu modelde ekrana takılan ve gözlüksüz 3d görüntü veren bir çeşit panel varmış bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?
Sallanma mağazada denerken oldu. Belki bana öyle gelmiştir ama Vaio F'ler çok daha sabit ve sağlam gibi geldi. Ekranı gözlüksüz 3d görüntü veren Vaio SE serisi laptopların ekranları şu 3D ekranlara sahip. Türkiye'ye henüz gelmedi. Gözlük yerine ekrana panel takılıyor o kadar. Ama o kadar ince kasalı laptobun ekran kartı çok performanslı olmaz ve dolayısıyla 3D görüntüde takılmalar olabilir gibi geliyor.
Ben de bu notebook hakkında bilgi bulamamaktan şikayetçiydim ama google'da aratırken tam model ismini copy/paste yapmak yerine 'Vaio SE series' diye aratınca yabancı sitelerde yorumlar bulabiliyorsunuz.
Bu arada bu notebook'ta IPS panel varmış, şok oldum.
dün bimeksten satın aldım. ağırlığı inanılmaz.ekran müthiş.herşey süper.şarjı da iyi.birtek sürekli çalışan fan dışında.henüz neden sürekli fanın çalıştığını bulamadım.onun dışında herşey harika.arkadan aydınlatmalı klavye,usb 3.0 cabası.şu fanın da çözümü varsa sony ultrabook diye sürse yeri var.samsung ultrabook 5 seri 1.80 kg buda 1.99 kg.
quote:
Ben de bu notebook hakkında bilgi bulamamaktan şikayetçiydim ama google'da aratırken tam model ismini copy/paste yapmak yerine 'Vaio SE series' diye aratınca yabancı sitelerde yorumlar bulabiliyorsunuz.
Bu arada bu notebook'ta IPS panel varmış, şok oldum.
İlk defa sizden duyuyorum. Gerçi Dell 17.3 ile karşılaştırıldığında ekran kesinlikle müthiş. Vaio plus ekran olduğundan da tam parlak ekranlardan daha iyi. Ama paneli aşağıdaki sitesinde yazmıyor. IPS panel olsa sanki daha pahalı olurdu. Çünkü hem full hd, hem çok hafif, hem de ips?
parlak < vaio plus < vaio premium < mat (ekranların parlaktan mata doğru sıralanışı, iş için mat iyidir)
Fişten çektiğinizde ekranda titreme mevcut,daha doğrusu parlaklığı çok çok küçük de olsa değişiyor devamlı bunu belki dikkatli bakmayan göremez ama durum böyle eğer anlatabildiysem...
Ayrıca hoparlörü çok çok kötü,yüklenmiş veya yüklenebilir bi driver da bulamadım ekstradan,belki eq ayar yapılsa daha katlanabilir olabilir...
Bu 2 sorun için öneri var mı yoksa servise vermek de istemiyorum kaç gün kalır kim bilir.
aynı şey bende de var.ekran parlaklığı kendi kafasına göre değişiyor.ben ayarlardan olduğunu düşünüyordum. peki ya hiç susmayan fan olayı sizde de varmı?varsa nasıl hallettiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: waterfall_man
aynı şey bende de var.ekran parlaklığı kendi kafasına göre değişiyor.ben ayarlardan olduğunu düşünüyordum. peki ya hiç susmayan fan olayı sizde de varmı?varsa nasıl hallettiniz?
Şu an rahatsız edici fan sesi yok hocam,hatta siz demeseydiniz hiç dikkat bile etmiyorum,tüm güncellemeleri yaptınız mı bios güncellemesi yaptıktan sonra değir çok büyük ihtimalle,ilk açtığımda yanlış hatırlamıyorsam fan sesi yüksekti hemen vaio update ile güncellemeleri yaptım sonra sustu :)
O zaman parlaklık sorunu fabrika hatası,ben de ayarlardandır diyordum ama otomatik parlaklığı kapatıp ve açıp denedim değişmedi sorun,servise vermek gerekiyor o zaman.
Peki hoparlör sesi sizi rahatsız etmiyor mu,kullandığınız farklı bir driver veya program var mı,bu tiz ses beni öldürecek...
bios güncellemesini vaio update ile mi yapıyoruz?
açıkçası hoparlörle çok işim olmadı.sadece bi film izledim.sadece sesi az geldi o kadar.ama kaliteli bi sesi yok.
quote:
Orijinalden alıntı: waterfall_man
bios güncellemesini vaio update ile mi yapıyoruz?
açıkçası hoparlörle çok işim olmadı.sadece bi film izledim.sadece sesi az geldi o kadar.ama kaliteli bi sesi yok.
Vaio update i açın,çıkan tüm güncellemeleri yapın,server lar rezalet olduğu için çok uzun sürebilir eğer daha önce hiç güncelleme yapmadıysanız.