Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: söny

quote:

Orijinalden alıntı: Amazingg

Arkadaşlar merhaba birkaç sorum olucak. Bu laptopu almayı düşünüyorum ama birkaç yerde sony kalitesiyle alakasız oldugu kalitesiz oldugu vs. yazılmış doğrumudur? Kronik pil sorunu oldugu ve ekranın acer vs. gibi markalardan bile kötü oldugu gibi birşeyde yazılıyor ama ben tarafsız olarak bilmiyorum doğrumu yanlış mı? Cevaplayabilirseniz çok iyi olucak şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Yok bu makina yeni marka vaIIIo sony değil bu hasudhasudhsa

bu problemleri belirtten arkadaşlar pil bios'tan kaynaklı ve tüm vaiolarda var açıp kapamada %5 %10gibi düşmeler ama düzeltilicektir eminim'ki bazılarında var bazılarında yok ben daha rastlamadım öyle bi şeye ama kasanın acerdan kötu oldugu sony kalitesi ile alakasız oldugunu söylıyen arkadaşların elinde bu ürün yok ordan burdan kötüleme amaçlı söyluyolar işte belkı tutar

gönül rahatlığıyla al sacmalıkları okumadan gec öyle bı sey yok

Hemen cevap geldi sağolun gerçekten inanıyorum dediklerinize. Birde önerinizi istiycem ankaradayım alabileceğim en uygun fiyat neresidir?

• ankarada sony centerların tümüne uğrayıp indirim iste. peşin 1800 e kadar iniyolarmış sanırım. istanbulda yemiyo bu çünkü istanbulda sony centerlar 1980 den aşağı inmedi şu ana kadar :) ama ankarada 1800 e kadar iniyolarmış sanırım forumda alan arkadaşlar mevcut. senin için en akılcı olan bu olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: söny

quote:

Arkadaşlar merhaba birkaç sorum olucak. Bu laptopu almayı düşünüyorum ama birkaç yerde sony kalitesiyle alakasız oldugu kalitesiz oldugu vs. yazılmış doğrumudur? Kronik pil sorunu oldugu ve ekranın acer vs. gibi markalardan bile kötü oldugu gibi birşeyde yazılıyor ama ben tarafsız olarak bilmiyorum doğrumu yanlış mı? Cevaplayabilirseniz çok iyi olucak şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Yok bu makina yeni marka vaIIIo sony değil bu hasudhasudhsa

bu problemleri belirtten arkadaşlar pil bios'tan kaynaklı ve tüm vaiolarda var açıp kapamada %5 %10gibi düşmeler ama düzeltilicektir eminim'ki bazılarında var bazılarında yok ben daha rastlamadım öyle bi şeye ama kasanın acerdan kötu oldugu sony kalitesi ile alakasız oldugunu söylıyen arkadaşların elinde bu ürün yok ordan burdan kötüleme amaçlı söyluyolar işte belkı tutar

gönül rahatlığıyla al sacmalıkları okumadan gec öyle bı sey yok

touchpad, bluetooth yok, çok janjanlı bi kasa değil varsın olmasın. ama şu pil sorunu gerçekten kafama takıldı. özellikle bu başlıkta tüm vaiolar böyleydi ama bu daha da beter diyenler var. Mesela aldım, bu sorun çıktı. ben hiç biosla oynamış bi kullanıcı değilim benim için çözüm nasıl olur, kim nasıl düzeltir bu olayı?

• arkadaşlar bende i5 li modeli pazartesi günü ankara cepa sony centerdan aldım..(peşin 1800 lira)

-kasa oldukça güzel ve ayrık tuş takımı oldukça hoşuma gitti, ekranda herhangi bir sorun yok, eleştirileri anlamakta güçlük çekiyorım..

-ses 80 seviyeden sonra tizleşiyor ama efektlerden biraz uğraşın düzelebiliyor, özelliklerden dolby kutusuna geldiğimizde surround sekmesini falan bi deneyin ses güzelleşiyor..(bende nokianın md-8 kulaklığı var, çok güzel ses alabiliyorum yani illaki güzel ses almak istiyorum diyen arkadfaşlar harici ses kartı ve hoparlörle sonuç alabilirler.

-asıl sorun diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi pilde.benim eski lenovo bile 45-50 dakikada %100 şarza ul aşırken bugün makinayı yaklaşık 3 saatte tam şarz edebildim. (bununla ilgili kimse bi şey yazmamış bi şeyleri eksik yaptım sanırım).Bu kadar geç sürede şarz olmasına şaşırdım doğrusu. %100 den sonra makinayı kapattım, açtığımda %93 dü.Bi kez daha kapatıp açtığımda bu kez %86 ya düştü.Bende doğal olarak kutusuyla beraber aldığım yere götürdüm.İlk söyledikleri şey aldığınızda 12 saat şarz ettiniz mi oldu.Bende etmedim çünkü gerek görmedim ve siz bana bunu söylemediniz dedim.Adam bunu sizin zaten bildiğinizi düşündüm falan dedi neyse eve geldim ve 2 saat önce şarza bıraktım, sabah alıcam bakalım eğer sorun devam ederse tekrar götürücem, sonucu yine burdan bildiririm arkadaşlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: allmylife

arkadaşlar bende i5 li modeli pazartesi günü ankara cepa sony centerdan aldım..(peşin 1800 lira)

-kasa oldukça güzel ve ayrık tuş takımı oldukça hoşuma gitti, ekranda herhangi bir sorun yok, eleştirileri anlamakta güçlük çekiyorım..

-ses 80 seviyeden sonra tizleşiyor ama efektlerden biraz uğraşın düzelebiliyor, özelliklerden dolby kutusuna geldiğimizde surround sekmesini falan bi deneyin ses güzelleşiyor..(bende nokianın md-8 kulaklığı var, çok güzel ses alabiliyorum yani illaki güzel ses almak istiyorum diyen arkadfaşlar harici ses kartı ve hoparlörle sonuç alabilirler.

-asıl sorun diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi pilde.benim eski lenovo bile 45-50 dakikada %100 şarza ul aşırken bugün makinayı yaklaşık 3 saatte tam şarz edebildim. (bununla ilgili kimse bi şey yazmamış bi şeyleri eksik yaptım sanırım).Bu kadar geç sürede şarz olmasına şaşırdım doğrusu. %100 den sonra makinayı kapattım, açtığımda %93 dü.Bi kez daha kapatıp açtığımda bu kez %86 ya düştü.Bende doğal olarak kutusuyla beraber aldığım yere götürdüm.İlk söyledikleri şey aldığınızda 12 saat şarz ettiniz mi oldu.Bende etmedim çünkü gerek görmedim ve siz bana bunu söylemediniz dedim.Adam bunu sizin zaten bildiğinizi düşündüm falan dedi neyse eve geldim ve 2 saat önce şarza bıraktım, sabah alıcam bakalım eğer sorun devam ederse tekrar götürücem, sonucu yine burdan bildiririm arkadaşlar..

12saat sarj olayı dogrudur sony'nin sitesindede yazar ve bu tum markalar ve makınalarda gereklıdır ürün hiç açılmadıgından pil makina ıle uyusum saglaması lazım ve %100olarak dolması lazım bu 2saattede olur ama makınaya ıle pilin %100luk baglantısı tamamlanmaz 12saat sarj edin ve guncellermelerinizi yapın driverdir baska seylerdır pılın dusme sebebı tum sonylerde kronıklık vardır ama bios la halldeblır makına daha cok yenı ve cogu guncellemesı yok o yuzden 1ay yada 2ay böyle gecebılır fakat driveler geldıgı zaman bios %100luk etkısını gosterdıgı zaman bu problem ortadan kalkıcaktır sony bu yönde cogu yerde acıklama yaptı cogu yabancı forumlar bu yönde tartıstı bazı makınayı alanlarda bu problem yok ama bazılarında var türkiyeye gelmıs makınaların cogunda var desek yerıdır kronıklıkler gıderılıcek su an tum i5lerde kronık problemler var acer i5 de su an ekranın donması kırmızı lekeler cıkması var packard bell de w7 ıle uyumaslık söz konusu benım yabancı forumlarda okuduklarım pb su an cogu kısıde olmadıgı ıcın problemlerı alt safada gozukuyor ama yayıması ıle problmler artıcaktır emın olun su an i serisi i3 lerın drıverını ve bioaslarını halletme intel onlar bı bıtsın i5 lere gecıcktır dıye dusunuyorum ki i7 ler pıyasa gırmeye yavastan basladı onların kronıklerıde var algı problemı kasma vs biraz sabırlı olmanızı dılıyorum %100verim alıcak drıveler cıktıgında aynı hatayı yapıyorsa yetkılı bayi ıle gorusebılırsınız hatta su an sıze dedıklerı cevaplarda drıver guncellerımı yuzunden olucaktır bıraz ısrarla makına degısebılır ama gene aynı seyı yapar sadece bıraz sabır edın bu hatalar sadece sonyde yok tum i5 urunlerınde hatalar bulunmakta

ankaradan sony center 1800e pesın olarak verıyor makınayı bı arkadas sormustu crımanl arkadasımız cevap vermıs

• Teşekkürler sony center'a uğrayımda bakim şu cihazı alim inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRIMINALL

ankarada sony centerların tümüne uğrayıp indirim iste. peşin 1800 e kadar iniyolarmış sanırım. istanbulda yemiyo bu çünkü istanbulda sony centerlar 1980 den aşağı inmedi şu ana kadar :) ama ankarada 1800 e kadar iniyolarmış sanırım forumda alan arkadaşlar mevcut. senin için en akılcı olan bu olur

Peki sony center hangi avmde var ? Antares ya da ankamall de var mı? Benim uğrayabileceğim yerler oralarda.
  • dostum ben istanbuldayım nerden bileyim ankaradaki sony centerları :) ben sana sony center tavsiyesinde bulundum. nerelerde olduğunuda sen bul artık :)
  • @lordsansar programın adı performans test..Netten bulabilirsin..küçük boyutlu olduğundan kullanışlı ve database i geniş.

Pil konusunda değişen birşey yok.. Tamamen dolu halde kapatıyorum. Kapandıktan sonra fişi çekip pilde başlatıyorum. Kayıp %15 :) Ekrandır ,tasarımdır vs konularında seçim kullanacak olanındır.. Görerek alın ben memnunum..

Pili nasıl şarj etmeli konusunda yazdıklarınızı okudum..Büyük firmaların teknik servislerindeki personelin yeni dizüstlerine kurulum yaptığında insanlara 8-14 saat şarjda bekletin dediğini defalarca duydum..Sizce bu servislerin tecrubesimi yoksa sony vb tüm firmaların kullanım kitapçığına koymayı unuttuğu bir bilgimi:) Böyle birşey saçmalıktan öteye gidemez..

1 adet dell, 2 adet asus dizüstü eskitmiş biri olarak evde olduğum sürece ne pili çıkardım nede fişi çektim(tabi ayda 2-3 kere pilin tamamen boşalmasına izin vererek).. pil konusundada en ufak bir sıkıntım olmadı. Hatta 2 yıllık 17 inç asusum hala masaüstü görevini sürdürürken fişten çıkardığımda 2 saatlik pil ömrüne sahip..(Taze iken 2:45 idi ).

Yabancı forumlarda(sony battery drain) pek çok konu açılmış.. yüzlerce sayfa oku oku sonuç ??? Üretilen formüllerin birkaçı;

1- Pc yi pilde kapatıp açtıklarında(yani kapatmadan fişi çekiyorlarmış) azalma olmadığı ya da önceki kayıplardan daha az olduğu(maksimum % de 1-2)

2- Önceki dönemlerde (1-2 yıldan bahsediyorum) realtek hd audio sürücüsünün belli modellerde hazırda beklemede ve uyku modunda gereksiz pil tükettiği. Hatta bunun için microsoftun bir yama çıkardığı..

3- Kablosuz bağlantıyı kapatarak yapılan resetlerde kaybın daha az yada hiç olmadığı ve bunun gibi birçok seçenek..

Gördüğünüz gibi arkadaşlar çözüm nedir pek belli değil. Sony nin resmi sitesinde pilin azalmasıyla iligi " dizüztü bilgisayarların kapalı olsa bile belli bir güce ihtiyaç duyduğu , ve bu ihtiyacında günde %10 ile 15 aralığında olduğu..

Yukarıdaki pil test prosedürünü (Boşta Bios da pil süresi )ve vaio battery care fonksiyonunu %80 - %100 formatında kullanıp en kısa zamanda sonuçları paylaşmayı düşünüyorum.. Kalın sağlıcakla.

• Arkadaşlar,
    pil testi sonuçlarını vermiştim:windows açıkken 2,5 saat sadece biosta 45 dakika.Sony ile görüşmelerimde bu sonuçları normal olarak söylediler.
    şimdi son testi yapıyorum.Tam şarj sonrası 24 saat kapalı kalıyor.Sonra şarja takar takmaz açıyorsun ve biosa geçiyorsun ve hemen şarjı çıkarıyorsun.Bakalım 45 dakikadan nekadar kısalacak????? sonuçları paylaşacağım.!!
  • quote:

Peki sony center hangi avmde var ? Antares ya da ankamall de var mı? Benim uğrayabileceğim yerler oralarda.

Tüm Sony Centre ve Sony Shop'ların listesi:

http://www.sony.com.tr/res/attachment/file/17/1128495619717.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnone
    Sony nin resmi sitesinde pilin azalmasıyla iligi " dizüztü bilgisayarların kapalı olsa bile belli bir güce ihtiyaç duyduğu , ve bu ihtiyacında günde %10 ile 15 aralığında olduğu..

e yuh sony'ye o zaman. göz göre göre bu kadar yalan olur yani. şimdiye kadar 6-7 laptop kullandım. bugun şarj et kapat. 5 gün sonra aç %99la açılır en fazla. ne alaka. kapatmışın sistemi. ka-pa-lı... pili çıkar ayrı koy istersen. pc nin pille hiç alakası yok artık. uyku değil, bişey değil. shutdown diyoruz... ne %15i yahu. basbayağı problemli işte vaio. herşeyi süper illa bi dert olacak arkadaş gel de kıl olma. güzelim bilgisayar halbuki..
  • Bu pil sorunu enteresan aç kapa pil azalıyo da nereye gidiyo bu enerji ? Buharlaşıp havaya geçemez heralde bide pili tam doldurup açtıktan sonra süre tutarsanız pilin enerjisinin gerçekten mi yoksa yazılımsal olarak mı azaldığını anlarız belki orda %10-15 azalıyo gösteriyo ama gerçekte azalmıyodur:)
  • Arkadaşlar,
    laptop 24 sat kapalı kaldıktan sonra biosta 39 dakikada kapandı.24 saat beklemeden 45 dakika da kapanmıştı.Sonuç olarak 1 günde13% kayıp var.Sonucu pazartesi sonye bildireceğim.Gelişmeleri aktarırım.
    Pil sorunu olan ve saptayan arkadaşlar birleşirsek iyi olur.Toplu şikayet,sony türkiyeye şikayet ve sony avrupaya şikayet edebiliriz.
  • http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VPCF11NFX-B-NOTEBOOK,15958.html

Şu makine nasıldır arkadaşlar bir akrabam alacak oyun oynanmayacak full hd film ve genel amaçlı kullanılacak.Bu fiyata bu özelliklerde daha iyi bir model bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 20 Mart 2010; 11:56:53 >
  • öncelikle bu laptopu 4 gün kullanan bir kullanıcı olarak şunu belirtmeliyim ki sony kalitesini taşıyan hiç bir unusuru bu laptop da hissedemedim.... Dikkatinizi çekerim HİSSETMEDİM kimi kullanıcılar beğenebilir ya da burada bir tartışma yaratmak değil amacım bana kaliteli hissini veremedi bir F serisinin kaliteside yok malesef. Peki ben şimdi bu fiyat performans canavarı sony laptopumu niye iade edip bir dolu strese girdim? Malesef bu vınlama sesi beni rahatsız ettı kesınlıkle hoparlor ya da ses duzeyı ıle akalaı olmayan bu sesinin daha sonra yeni nesil i işlemcilerinin çalışma yukune bağlı olan ve çekirdek sayısıyla alakalı bir ses oldugunu forumlarda okudum. Çözümü basit olan bu durumun ufak bir bios ayarı ile çözümlenirken malum sony nın bios ayarlarının kısıtlı olması nedeniyle o ses devamlı rahatsızlık yaratabilir. Eksileri arkadaşlar belirtmiş zaten, benim şikayetim bu vınlamaydı ve iade ettim. Benim nacizane önerim alacak olan arkadaşların bizzat görerek alması çünkü sony deyince beklentiler bir hayli yüksek oluyor fakat bu model bende kuşku yarattı. Yinede özellik olarak piyasadaki en iyi laptoplardan alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaraDavut1989

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VPCF11NFX-B-NOTEBOOK,15958.html

Şu makine nasıldır arkadaşlar bir akrabam alacak oyun oynanmayacak full hd film ve genel amaçlı kullanılacak.Bu fiyata bu özelliklerde daha iyi bir model bulamadım.

bu makina türkiyede yok türkiyeye giriş tarihide belli değil gelceğini sanmıyorum yada 4-5ay sonra 4mılyar yada 3.500mılyardan gırıs yapıcak ıstanbul bilişim de veya hıc bıyerde yok ıstanbul bılısımı aradıgınızda sıze i3 modelı onerır ve bunun aynısı der kanıpta i3 modelı almayın i7 işlemcili ve bu fıyatta sony ıstanbul bilişim her gun dahada dalga gecılıcek duruma gelıyor kandırma amaclı ilgi cekmek adına yapılmış basit ve kücük numaralar malasef bu ürünü turkıye ıcınde tehmın edemesınız

• quote:

Orijinalden alıntı: eyealfa

Arkadaşlar,
    laptop 24 sat kapalı kaldıktan sonra biosta 39 dakikada kapandı.24 saat beklemeden 45 dakika da kapanmıştı.Sonuç olarak 1 günde13% kayıp var.Sonucu pazartesi sonye bildireceğim.Gelişmeleri aktarırım.
    Pil sorunu olan ve saptayan arkadaşlar birleşirsek iyi olur.Toplu şikayet,sony türkiyeye şikayet ve sony avrupaya şikayet edebiliriz.

bende de aynı sorun var birlikte hareket edilecekse bana da mail atıp haber verebilirsin
  • arkadaşlar vaio'lardaki 3 veya daha fazla tuşa aynı anda basılamama sorunu bu bilgisayarda da var mış galiba ilk sayfalarda okuduğuma göre. benim arkadaşımda da vaio var sordum pes'te çapraza bile gidemiyorum dedi, öyleyse oyun oynayan ve pes yükledim diyen arkadaşlar nasıl yapıyorlar?
  • Ben de i3 modelini aldım. Klavye gerçekten çok ergonomik, kullanışlı. Ekran parlaklığı idare eder görünüyor, daha aydınlık olmasını isterdim. Makineden ses filan gelmiyor. Kasasının çok az parlak olan bir bölümü dışında diğer yerleri mat ve bence şık bir kasa. Pil sorunu bende de var. Fakat bunu çok büyük bir sorun olarak görmeli miyiz, emin değilim. Eğer birlikte hareket edilecekse ne tür bir girişim olur, düşünelim ve bana da bilgi verin, ben de katılırım. Ayrıca xp ye dönme imkanı şu anda yok galiba, driverler (özellikle ati 5650 ekran kartı driver ı) ne zaman bulunabilir, bilgisi olan varsa, burada yazarsa sevinirim. Selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.