Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lordsansar

ekranın ışığı kapatılabılıyor mu oluyorsa nasıl kapatılıyo bulan var mı(ışığı kısmaktan bahsetmıyorum) yada ekranı kapatmak da işimi görür bilen , bulan varsa söylesin arkdslar

yanlis anlamadiysam FN+f7 sordugun galiba, [kisayoldan emin degilim ilk sayfadaki resimden gordugum kadari ile o olmali die yazdim]
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

quote:

ekranın ışığı kapatılabılıyor mu oluyorsa nasıl kapatılıyo bulan var mı(ışığı kısmaktan bahsetmıyorum) yada ekranı kapatmak da işimi görür bilen , bulan varsa söylesin arkdslar

güç seçeneklerinde sol tarfta ekranın ne zaman kapatılacağını seçin sçeneği war ordan ayarlayabilrsn

tmm orda var da ben elle kapatmak ıstıyorum daha oncekı pc lerımde vardı bundada vardır dıyordum ama yok galıba. 7/24 download yaptıgım ıcın ısık rahatsız edıyor yatarken. ha bu arada bırsey daha var ekranı(kapağı) tamamen kapatınca download hızı 1/5 ine dusuyor ya.(onun için de artık sadece ekran ısıgını kapatıyım yatayım dedım)

tesaus a da tesekkurler bu arada. o tus harıcı ekran takınca kullnılıyo. benım ısıme belkı yarar dıye denedım ama olmadı malesef

• dostum snn solediginin bi kisayolu wardir fn+xx ile, onu ya cihazin kitapcigindan yada sony sayfasindan, yada eski sony kullanicilarindan ogren,

aciklamandan sonra sni dogru anladigimi anladim, ekrani karartip[bir nevi iptal etme] islevlerin deweam etmesini istiosun, ben ofiste kullaniorum ozllikle wow oynarken patron geldiginde cok isime yario :) direk fn+f5 ile ekran akrartim sora alt tab ile excel sheete gecis :))))

bu arada kapagi kapattiginda eger download hizi dusuyorsa guc seneklerinden ayarlarini kontrol et, dl hizinin dusmesi [ wireless kullandigini warsayiyorum] guc ayarlarinin otomatik olarak econ moda gecio olmasindan kaynaklaniyordur,

yoksa aksi taktirde kapak acma kapama, laptopun gunes gormesi, bogaza bakmasi vs dl hizini katiyen etkilemez:)

egerki wireless degilse baglantin direk cable ile baglaniorum diosan, gene ayni sorun mevcuttur, bu sefer sadece buyuk ihtimalle hd nin elektirighini azaltarak yazma hizini azaltir, ki hic te guzel bis idegildir bu, alet dl eder, ara bellek we tempte bekletir ama harddiske kalici yazmaz.[ anlik olarak] bu da hd omrunu yipratir, we surekli dosya tasimasi yapildigi icin log sayfasini uzatir, bilgisayari kastirir:)

• ...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 27 Mart 2010; 18:46:43 >
  • Bu laptopu istanbul'da güvenilir nerden alabilirim . 1800 civarı bir fiyat düşünüyorum bende . Elden almak tercihimdir .
  • sony vaio getiren iki kurum var biri istanbul bilişim diğeri sony center'in baglı oldugu magazalar. istanbul bilişimden almanı tavsiye etmem çünkü sadece kendi dükkanlarının garantisini veriyorlar yani sony eurasia garantisi olmuyor o yüzden herhangi bir arıza olduğunda başın ağrıyabilir. sony centerin baglı oldugu magazalardan almak kesinlikle daha güvenli.

magazaları verdigim linkten görebilirsin.http://www.sony.com.tr/article/id/1066124951542
  • arkadaşlar su anda mersin media markt dan geliyorum bu modelinin aynısı dısarda 1750-1850 arası ama media markt ın cıkardıgı fiyat 2399 tl.bide bugun sozde indirim var artık siz dusunun indirim yerine bindirim yapmışlar..sozde dogum gunu kutluyorlar...ve 2. olarak ben bi beko bayisiyim ve elimde 2007 kasim ayında aldıgım sony blue ray oynatıcım var..alet arıza verdi servise goturdum bana dedikleri laf bu urun depomuzda 2007 ın kasım ayında cıktıgı icin garantisi bitmiştir bende bu urunu satmadım sadece lcd standında kullandım yarın öbur gun musteriye satılırsa ne olcak.bizi ilgilendirmez gibisinden bi seyler dediler..düsünün ben sony nin resmi bayisiyim ama gordugum muamele boyle son kullanıcıya ne yaparlar dusunmek istemiyorum aleti 850 ye almıstım ama elimde patladi..bende bu saatten sonra sony sokmama kararı aldım magazama.beko musteriye satıs tarıhınde baslatiyor garantiyi bayiye sattıgı gunde deil..arkadaslar amac satmak ondan sonrada ilgi alaka yok.yolunacak kaz muamelesi goruyoruz..

• İstanbul'daki sony center'ların hangisinde var peki bilen var mı ? Peşin + nakite indirim yapan
  • Nisan başında bir yakınım vasıtasıyla bu modeli Dubai'den getirtmeyi düşünüyorum.Yurtdışından alınan notebooklar Sony Eurasia garantisi kapsamına giriyor mu?
  • EB1Z1E modeli var bu modelden tek farkı Blu-Ray DVD sürücüsü var ve fiyatı 800 Euro civarlarında ben Hollandaya gidip almayı düşünüyorum ancak garanti olayı kafamı karıştırdı.Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi garanti tekrar Türkiye'ye geri dönünce geçerli olur mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tesaus

bu arada kapagi kapattiginda eger download hizi dusuyorsa guc seneklerinden ayarlarini kontrol et, dl hizinin dusmesi [ wireless kullandigini warsayiyorum] guc ayarlarinin otomatik olarak econ moda gecio olmasindan kaynaklaniyordur,

benım de ılk bu aklıma geldı ancak boyle bı ayar yok ben de kapağı kapatmıyorum artık gece de
  • Arkadaşlar bugün Sony Centera gittim.I3 ve I5 modeli vardı.

I3'ü 1800 TL , I5'i 1999 TL fiyat aldım.(peşin fiyatına 10 taksit imkanı)

Ardından media markta çıktım.Yanyana Sony E , HP 1386 , Dell 1545 ve Samsung R serisinden bir model vardı.

4 cihazıda açtırdım ve aynı anda aynı videoyu açtık hepsinde.

Biliyorsunuz Hp-Dell ve Samsung Led ekran kullanıyor.Fakat bu Sony E serisinin ekranı gerek renkler gerek kontrast oranı olarak en iyisiydi.

Ekran çok konuşulduğu için özellikle dikkat ettim.Negatif olarak yanlardan bakınca led ekranlara göre biraz daha kararıyor.

Media Marktta ise I5 li olan 2010 TL.I3 yoktu.

Sesini %100 açtığımda hafif çatlamalar oldu.Kasası sade fakat orasına burasına bastırdım hafiften kalite tatminkar.

I5'li model gayet hoşuma gitti alacaktım lakin hesap kesim tarihim 27 si olduğu için beklemek durumundayım.

Nereden fiyat aldınız demeyin 1'er adet kalmıştı sadece Ki bu fiyata nette bulunuyor zaten.

• quote:

quote:

benım de ılk bu aklıma geldı ancak boyle bı ayar yok ben de kapağı kapatmıyorum artık gece de

dostum buyuk ihtimalle, kapagi kapattiginda enerji secenekelrini oto degistiriyordur.. win7 hakkinda cok bilgim yok o yuzden surdadair diemicem, ama guc ayaralrini vs iyicene bi kurcala, buyuk ihtimalle kapagi kapatina askiya al, tusa basinca bilg kapa vs dien yerde gelismis ayar tabi wardir, ordan tick ekle/kaldir ile yapabilirsin,

olayin amacida, 24 saat acik kalan pclerde "idle" bos islem moduna girdiginde enerji tasarrufu, kapagi kapadigind otomatik olarak, power sawing yapio aklinca, [elektirik parasini dusunuo :)] ama bilmioki sen o cihazi kapama tusunun nerde oldugunu bilmediginden kapamiosun:) sncta isin war:) benzerini kuzende yasamistik, biraz ugrasip hallettiydik ama nerdedir goster desen gosteremem walla:) kurcalar bulursun ama:)

• quote:

quote:

http://www.chip.com.tr/forum/Laptop-unuzun-ekranini-dilediginiz-an-kapatin_t64984.html
    http://www.chip.com.tr/konu/Laptop-ekranini-kapatin-Tus-kombinasyonu-ile-daha-kolay-kapatmak_7879_2.html
    şuraya bak bi hocam işini görebilr bn kullanmadım yalnz herhangi bir sorumlulk kabul etmiyorm yardm amaçlı sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNneCtinG_04 -- 25 Mart 2010; 1:17:56 >

• Sony nin yüklediği ıvır zıvır programlardan dolayı olduğunu söyleyen arkadaşlar
    Pc açık ve tam şarjda fişi çekiyorum ve 4 dakika içinde pil (belkide pil göstergesi demek doğru olur)% de 87 gösteriyor.
    enteresan olan pilin bundan sonra normal şekilde azaldığı..

Şimdi buradan çıkan sonuç pilin %15 inin sarj tutmadığı mı? hayır aşağıdaki süreler ipuçlarını size verecektir.

Dengeli modda ekran parlaklığı maksimum kapanma süresi= 2:20
    Biosta kapanma süresi = 43 dakika
    8 saat tam şarj, 24 saat bekleme ve sonrası biosta kapanma süresi 34 dakika ( bu @eyealfa arkadaşımın test süreleriyle neredeyse aynı) yani bu süreler standart olarak kabul görebilir.

pil %76 kapatıp hemen açtıktan sonra %72
    pil %69 kapatıp 3 dakika bekleme ve açılış gösterge %58.. yalnız enteresan olan
    8 dakika sonra %57 ye 5 dakika sonrada %56 ya indi.. (yani 13 dakikada %2 kayıp.. bundan sonrası 1 - 1,5 - 2 dakikada % 1 ) buda @Tesaus' un yazdıklarını doğrulayacak türden

düşüncem bu anlık azalmanın bilgisayarın toplam kullanım süresini çok etkilemediği yönünde..

fakat ..!
    18:33 kapanış %58
    18:46 açılış %53 normal kullanıma devam...
    18:53 %52 (8 dakikada %1 )
    18:57 %51 (4 dakikada %1 )

18:58 kapanış %51
    20:21 açılış %40 iyi gidiyordun bu ne şimdi :P normal kullanıma devam...
    20:29 %39 yine 8 dakikada %1 azalma
    20 31 %38
    20 33 %37
    20:36 kapanış %36
    02:45 açılış %16 işte bundan sonrası gerçek sorun ((esas oğlan))ortaya çıkıyor.. "Böyle bir azalmadan sonra mobiliteden bahsetmek mümkün değil "
    Sonrası fişe bile takmadım :)

Eveet sonraki gün aldığım yerin servisiyle görüştüm.. Bana hemen başlangıçta çalışan programları sordu standart olarak..
    Bende fabrika ayarları dışında hiç bir programın çalışmadığını hatta gereksiz tüm deneme sürümlerini ve vaio programlarını da kaldırdığımı söyleyince,
    "Açılıştaki ve kapalı konumdaki bu azalmanın normal olmadığını , 48 saat içinde eğer teknik servis bunu halledemez ise (yazılımsal ise) ürünün yenilenebileceğini ,
    veya arzu halinde aynı değerde farklı bir ürün,para iadesi alabileceğimi" söyledi..

Ve sonuç: Bekleyemeyeceğim bios güncellemesi falan. 15. günde değişim talebiyle pc yi servis merkezine , sorunun cevabını da profesyonellere bıraktım..
    not : % 86 da paket içeriğiyle birlikte çantaya koydum. Arabayla 1 saat sonra servis merkezine vardım.. Servis açtı batarya göstergesi %75 gösteriyordu..

Kalın sağlıcakla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnone -- 25 Mart 2010; 7:05:49 >

• dostum keske wermeden once bi direk kullanim zamanini tutsaydin, acip kapatip, % olarak deger kaybettikten sonra,

yani detayli ac kapalardaki degisimi yazmissinda, 1 kere kapatip, %100 de kullanmaya baslayip denesen daha werimli zamanlar elde edebilirdin bnce,

cnk smdi benim aklima direk boot esnasinda fazla enerji tuketimi olasiligi geldi. ki cok buyuk ihtimal, serviste buna baglar bisi yok der [genel konusuyorum, markaya ozel degil insanimizin paramizi alana kadar bize werdigi deger we paramizi aldiktan sonraki werdigi deger bazli]

ama dedigim gibi kullandiginda,

hic acip kapamadan, [ornek] 100 dakika kullaniyorsan

1 ac kapa ile 80
    2 ac kapa ile 60
    3 ac kapa ile 50
    .
    .
    .
    .
    sklindeki denemeler ile kullanim suren azaliosa, boot etmesine bagli bir sorun, [gereksiz dvd calistirmasi vs ] [ki gene yazilimsal die dusunuorum bisileri gereksiz overdose calistirio]

ama hic acip kapamadan kullanim suren ile ac/kapa yaparak elde ettigin kullanim suren arasindaki fark, cok buyuk degilse [max 10 min mesela] we bu sure sni tatmin etmiyorsa [sana solenen rakamin altinda kaliyorsa] pil hatasi, ama yok solenen rakami tuturuyorsa, ozmn direk [hatta %100] yazilimsal hata :)

neyse dostum olan olmus, umarim en kisa surede duzelir we bir daha da sorun cikarmaz:)

servis yetkililerinin sana yaklasimi we olaya bakislari ile ilgili deneyim we yorumlarini bekliyorum, tekrrardan gecmis olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: xnone

Pc açık ve tam şarjda fişi çekiyorum ve 4 dakika içinde pil (belkide pil göstergesi demek doğru olur)% de 87 gösteriyor.

Şimdi buradan çıkan sonuç pilin %15 inin sarj tutmadığı mı? hayır aşağıdaki süreler ipuçlarını size verecektir.

dostum smdi msjini tekrardan okuyunca bi fikir daha geldi aklima:) laptoplarin bazilarinda, markalara ozel yazilimlar oluo. mesela kardesimin dell marka laptopunda ozel battery boost programi war. bu program sayesinde laptop pilini istedigi yuzdede tutabiliyor.

hani bi ihtimal, cihazdad ole bir yazilim yada ayar wardir, laptop max %85 sarja ayarlanmistir [ki default olarak bole gelio olabilir bi cok kiside oluoyor olmasindan oturu] bu sayede aklinca cihaz pil omrunu artirirken kullanicida sac bas birakmio :)

hani pek ihtimal wermiyorum ama paylasayim dedim genede:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xnone

dostum smdi msjini tekrardan okuyunca bi fikir daha geldi aklima:) laptoplarin bazilarinda, markalara ozel yazilimlar oluo. mesela kardesimin dell marka laptopunda ozel battery boost programi war. bu program sayesinde laptop pilini istedigi yuzdede tutabiliyor.

hani bi ihtimal, cihazdad ole bir yazilim yada ayar wardir, laptop max %85 sarja ayarlanmistir [ki default olarak bole gelio olabilir bi cok kiside oluoyor olmasindan oturu] bu sayede aklinca cihaz pil omrunu artirirken kullanicida sac bas birakmio :)

hani pek ihtimal wermiyorum ama paylasayim dedim genede:)

Evet vaio serisindede battery care adında bir program mevcut.. Elle veya %50,80,100 şeklinde ayarlabiliyorsun.. Ama bende kapalı durumda.. Pil performansı normale geldiğinde mesela 1 hafta sonra kullanımı tavsiye ediliyor..

@ Teasus : Bu verdiğim değerler kıyaslama yapmak isteyen arkadaşlar içindi.. Evet normal kullanım süresinde büyük kayıplar yok.. Açıp kapatmaların.. Yalnız kapaı konumdayken oluşan yüzdenin etkisi işte zaten bahsettiğim temel sorun o..

Ben bilgisayarımdan memnunum.. Değiştirmek gibi bir niyetlede götürmedim. Ama cihazı 16. gün götürseydim seninde bahsettiğin gibi nasıl bir davranışla kaşılaşırdım orası mechul.Sadace bunun bir cevabı varsa bunu ilk elden duymak istdim.. Yazılım,başlangıç programları , başlangıçta yüksek akım çeken donanımlar vsvs herneyse.. inanın cevabı çok merak ediyorum.. Sizlerlede paylaşmaktan zevk duyarım..

Bu arada CW serisi düşünen arkadaşlar aldıklarında (tabi gelirse) lütfen bataryasının oynayıp aynamadığına dikkat edin.. Çünkü 1-5 ay önce bir cw26fx 14'1 inc aldığım gün iade etmiştim..

• arkadaslar bide cw serisi alan yada alcak olanlar işlemcisinde bi hata varmı herhangi bi problem varmı bana solenen su anda cw serilerinin işlemcilerinde problem oldugu.sony bolge satıs sorumlusunun
  • ben öyle birşey duymadım kullananlar gayet memnun.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.