Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sayın

Hocam senin yazdığın pilin gücü.

Ayrıca lcd güç tüktimi direkt ölçemeyiz ki.Sonuçta ölçeceğimiz değerler içerisinde cpu,gpu,mainboard vb birsürü güç tüketen eleman var.

Ama tahminim lcd 10 tüketiyorsa led 7 tüketir.

Bu yorumumu Led ekranlı N85 kullanımıma dayanarak yapıyorum

evet dogru 220V AC sebeke hattinin pilin uzerinden gecen tuketim gucu.
    yaptigim olcum direkt LED ekraninki degil.prizden itibaren pc nin genel tuketimi.
    daha oncede LCD ekranli acer pc de 44W max tuketim olcmustum.
    cihazin en az 8 saat calistigini dusunursek guc tuketimi -%30 olsa bile cok ciddi fark.
    neticede Vaio ekrandan vazgectim,butceyi biraz asip LED ekrana yoneliyorum.
    odenen fiyat farki LED in %30-%50 dusuk tuketimden dolayi yinede mantikli
    http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/product/Satellite-L505-13N/1081948/ 844,00€ 2yil garantili
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01997758&tmp_task=prodinfoCategory&lc=en&dlc=pt&cc=pt&product=4106892&lang=pt 944,00€ 1yil garanti

• Arkadaşlar ben dün aldım laptopu fanın özellikle oyunlarda hızlı çalıştığı doğrudur ama oda olmasa assasins gi,bi oyunları bilgisayar ısınmadan nasıl oynayacaksınızki ama fan ne kadar hızlı olursa olsun bende bilgisayar sesli değil ve ısınmıyor ayrıca sistem özellikleri açısından süper bir laptop birde benim laptopta sistem notu 5,9 olarak görünüyor almak isteyenlerin bence düşünmden alması gereken bir laptop
  • Tabiki kullanıcı ne istediğine karar vermeli ona göre almalı.

Toshibanın eksi yönü olarak ekran kartı gösterilebilir.

Hp linki açılmıyor ona birşey diyemiyorum.
  • Ancak şunu belirtmekte fayda var LED ekranlı bir sistemden de genel anlamdam %50-%30 gibi daha uzun bir pil ömrü beklerseniz beklentilerinizi boşa çıkarabilir. genel sistem olarak bildiğim kadarıyla max %20 ler civarında fark var.
    Oyun oynamıyorsan Toshibaya bende baktım yeterli gelir fazlasıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Ancak şunu belirtmekte fayda var LED ekranlı bir sistemden de genel anlamdam %50-%30 gibi daha uzun bir pil ömrü beklerseniz beklentilerinizi boşa çıkarabilir. genel sistem olarak bildiğim kadarıyla max %20 ler civarında fark var.
    Oyun oynamıyorsan Toshibaya bende baktım yeterli gelir fazlasıyla.

ewt hocam haklisin,katiliyorum.
    pil omrunde bi beklentim yok.
  • bilgi olsun diye yazayım

Assassins creed 2 full high graphic 8xaa hiç takılmadan fps düşmesi olmadan
    MW 2 aynı şekilde
    Metro 2033 Very high ve high seçenekleri var high seçeneğinde full4xaa ile takılma ve fps düşmesi olmadan açıyor ama very highda aa'sız fenada değil
  • bu modelin toucpad'i pürüzlü olmasının kullanıma olumsuz bir etkisi varmı arkadaşlr
  • Ön yargılı değilimdir ama birçok eski dv serisi laptop sahibi arkadaşım ' aman abi hp mi!Gitsin yazıcı üretsin o!' gibi tepkiler duydum

Yeni serilerde tabiki birçok problem çözülmüştür ama kullanıcı yorumlarını mutlaka okuyun derim.

Toshiba L serisi kullandım çokda memnundum.

Ama gece yatarken salonun ortasında yerde bırakmayın.Kapağı kapalıyken kardeşiniz falan üstüne basarsa ekranı kırılıyor.Tecrübeyle sabittir
  • quote:

Ön yargılı değilimdir ama birçok eski dv serisi laptop sahibi arkadaşım ' aman abi hp mi!Gitsin yazıcı üretsin o!' gibi tepkiler duydum

Yeni serilerde tabiki birçok problem çözülmüştür ama kullanıcı yorumlarını mutlaka okuyun derim.

Toshiba L serisi kullandım çokda memnundum.

Ama gece yatarken salonun ortasında yerde bırakmayın.Kapağı kapalıyken kardeşiniz falan üstüne basarsa ekranı kırılıyor.Tecrübeyle sabittir

hp sadece yazıcı üretmiyor en çok satan bilgisayar üreticisi.2 tane dv serisi kullanmıştım,biri dv5-1040et biri dv6-2060et,şimdi hp envy ve vaio eb1s1e kullanıyorum.1850 tl i5 li vaio alana kadar 1850'ye i7'li hp almak çok daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNneCtinG_04 -- 29 Haziran 2010; 15:38:29 >

• Biliyorum öylesine bir anlık yapılmış bi geyikti o konuşma.2-3 kere servise gitmişti cihaz.

Zaten en sonunda para iadesi aldı arkadaşım.

Ama bir serisinde ısınma problemi olduğunu kimse inkar edemez sanırım.

Hp almayın veya Hp iyi cihaz üretmez gibi birşey demedim.

Tabiki aynı fiyata daha yüksek özellikli cihazı almayı herkes ister.

i7li Hp'nin kasası çok hoşuma gitti.Senin cihazda çok güzel ayrıca.
  • Merhaba,

Geçen hafta yurtdışından Vaio VPCEB1Z1E/B aldım, 2 yıl Sony Eurasia garantili. Bu makinaya ek olarak Full HD ekranı ve Blu-ray optik sürücüsü var. Geri kalan özellikler aynı. Bir kez çalıştırdım sadece. Makina Ankarada, ilgilenen olursa bana mesaj atabilir..
  • quote:

Biliyorum öylesine bir anlık yapılmış bi geyikti o konuşma.2-3 kere servise gitmişti cihaz.

Zaten en sonunda para iadesi aldı arkadaşım.

Ama bir serisinde ısınma problemi olduğunu kimse inkar edemez sanırım.

Hp almayın veya Hp iyi cihaz üretmez gibi birşey demedim.

Tabiki aynı fiyata daha yüksek özellikli cihazı almayı herkes ister.

i7li Hp'nin kasası çok hoşuma gitti.Senin cihazda çok güzel ayrıca.

dv5'te ısınma vardı ama dv6 ile envy'de bir sorunum yok şükür.vaio'ya neden full hd koymazlar türkiye'de anlamam.

• VPCEB1Z1E/B Eurasia olarak gelmiyor bildiğim kadarıyla.

E serisi full hd gelmiyor nedense.F serisinde falan var mesela.
  • quote:

VPCEB1Z1E/B Eurasia olarak gelmiyor bildiğim kadarıyla.

E serisi full hd gelmiyor nedense.F serisinde falan var mesela.

Ben kendim getirdim Avrupa'dan. 2 yıl Eurasia garantili. Sony Türkiye'yi arayarak teyit de ettirdim (seri numarasına sistemden bakarak kaç yıl Eurasia garantisi olduğunu söylüyorlar). Zaten Eurasia garanti belgesi de var. Durumdan eminim yani :)

İstanbul Bilişim vs Avrupa dışından getirttiği için Eurasia garantisi olmuyor bildiğim kadarıyla...
  • Zaten stok sıkıntısı var almayı düşünen arkadaşlar ulaşabilir.

Makul bir fiyat verirseniz neden alınmasın
  • Bildiğim kadarıyla USA kökenlilerde garanti sıkıntısı var. Zaten global garanti tüm cihazlarda mevcut ama yapılan işlemler için örneğin kargo masrafı gibi masraflar ödeyerek garantiden faydalanıyorsun yurt dışı menşeyli cihazlarda.
    Yani nerden gelirse gelsin garanti mevcut ancak global garanti kapsamına giriyor onunda şartları bizim Türkiye'dekinden farklı oluyor.
  • quote:

Bildiğim kadarıyla USA kökenlilerde garanti sıkıntısı var. Zaten global garanti tüm cihazlarda mevcut ama yapılan işlemler için örneğin kargo masrafı gibi masraflar ödeyerek garantiden faydalanıyorsun yurt dışı menşeyli cihazlarda.
    Yani nerden gelirse gelsin garanti mevcut ancak global garanti kapsamına giriyor onunda şartları bizim Türkiye'dekinden farklı oluyor.

Yok, ben anlatamayacağım galiba

Global garantinin farkını biliyorum. Ürün Sony Eurasia garantili (Global garanti farklı birşey), yani Türkiye'deki herhangi bir Sony mağazasından alınan bir üründen hiçbir farkı yok. Zaten ilgilenen birisi olursa Sony Türkiye'yi arar ve ürün seri numarasını vererek yetkililerden durumu teyit eder.. (Bu arada USA'den değil Avrupa'dan aldım.)

• quote:

Veya kapağını açık da bırakmayın,yoksa kızınızın yavru ördeği klavyeye s.çıp klavyeyi kullanılmaz hale de getirebilir.Bu da tecrübeyle sabittir.
  • Yok omeras benim eklemek istediğim zaten yurt dışından getirirsenizde garnti mevcut. Elbette evrağı olduğu müddetçe.
    :)
    İyi fikir o ama garanti derdinde kalmaz hem. Çiğneyince garabtide biter rahatlarsın...
    :)))
  • quote:

Yok omeras benim eklemek istediğim zaten yurt dışından getirirsenizde garnti mevcut. Elbette evrağı olduğu müddetçe.
    :)
    İyi fikir o ama garanti derdinde kalmaz hem. Çiğneyince garabtide biter rahatlarsın...
    :)))

O kısmını bilmiyorum, yani ABD'den getirince de garantisi geçerli oluyor mu pek fikrim yok. Ama Sony'ye özel olarak, Avrupa ülkelerindeki bir Sony Shop'dan almakla Türkiye'deki bir Sony Shop'dan almak arasında hiçbir fark yok. Ürün satılır satılmaz aynı veritabanına düşüyor garanti bilgisi. 444SONY'yi arayıp seri numarasını söyleyip kaç gün garantisi kaldığını bile öğrenebiliyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.