Şimdi Ara

Sony vs. Samsung

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar aşağıdaki ses sistemleri arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz. Kullananlar yorum yapabilir mi acaba?

1-) Sony SF2300
    2-) Sony DAV660
    3-) Samsung HT-TZ315 (veya 215)

Şu an televizyonun Samsung olması (6 serisi 40 inch) ve fiyatının avantajı yüzünden Samsung'lara biraz daha yakın duruyorum. Ama ses kalteleri arasındaki farkı bilmediğim için yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler

• Ben de Samsung tv kullanıyorum ve ses sistemim Sony HT-SF1300 tek dezavantajı kumanda karmaşası,kesinlikle SF-1300'ü tavsiye ederim

Bu arada HT-SF1300 ve HT-SF2300 arasındaki tek fark AV Receiver'ın ön panel rengi,birinde lacivert(2300) diğerinde siyah(1300).

Selamlar.
  • Teşekkürler Gianfranco,
    Dün aynı soruyu bir de Sony yetkili satıcısına sordum. SF1300 modelinin eski bir model olduğunu SF2300 modelinin ise ses kalitesinin DAV660'a göre çok daha kötü olduğunu söyledi.
    Sanki elinde olan malı satmaya çalışıyormuş gibi bir izlenim uyandırdı bende ama yine de kafamı karıştırdı.

Acaba her iki modeli de kullanan var mı? Ses kalitelerini karşılaştırabilir mi?

Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rolanddd

Teşekkürler Gianfranco,
    Dün aynı soruyu bir de Sony yetkili satıcısına sordum. SF1300 modelinin eski bir model olduğunu SF2300 modelinin ise ses kalitesinin DAV660'a göre çok daha kötü olduğunu söyledi.
    Sanki elinde olan malı satmaya çalışıyormuş gibi bir izlenim uyandırdı bende ama yine de kafamı karıştırdı.

Acaba her iki modeli de kullanan var mı? Ses kalitelerini karşılaştırabilir mi?

Teşekkürler...

iki urunun ses kalitelerini karsilastrdim. ht-sf1300 aldim. ama sadece ses olayindan oturu degil.

sf1300 modelinde 3 hdmi girisi var. digerinde ise hdmi girisi yok. sadece cikis ve klasik dvd playerlarin yapabildigi kadariyla upscale ozelligi var.
  • Teşekkürler,
    karşılaştırma yaparken ses kalitesi arasında bir fark görebildin mi? Bir de SF 1300 ve sf2300 modellerindeki upscale özelliği daha mı başarılı?

Ben de aldığım ses sisteminde bir kaç tane HDMI giriş ve en az 2 tane de optik giriş olsun istiyorum ve bu girişler SF modellerinde var.
    Aklımı Sony yetkili satıcısındaki adam karıştırdı işte.
  • Bizim grup burdaymış bende geldim.

Sayın @rolanddd
    Sony HT-SF1300 ve 2300 modellerinde upscale özelliği yoktur. HDMI girişler 1080p geçişlidir. Yani herhangi bir yükseltme söz konusu değildir bilginize.
    Mümkün olursa her iki sistemin sesini dinleyip kendiniz karar verin. Satıcıları seçimlerinize karıştırmayın. Malum eldeki ürünü satmak olmayanı satmaktan iyidir mantığı vardır her zaman. Ayrıca SF1300 modeline eski demiş ya, o satıcıyı hiç dikkate almayın tamamen uydurmuş. Sony sitesinden kontrol ederseniz güncel bir model olduğunu görebilirsiniz. Kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: rolanddd

Teşekkürler,
    karşılaştırma yaparken ses kalitesi arasında bir fark görebildin mi? Bir de SF 1300 ve sf2300 modellerindeki upscale özelliği daha mı başarılı?

Ben de aldığım ses sisteminde bir kaç tane HDMI giriş ve en az 2 tane de optik giriş olsun istiyorum ve bu girişler SF modellerinde var.
    Aklımı Sony yetkili satıcısındaki adam karıştırdı işte.

• Teşekkürler...

Peki SF modelleri USB'den divx film oynatabiliyorlar mı?
    Harici hard diskimi bağlasam içerisindeki filmeleri seyredebilir miyim?
  • SF modellerinde DVD Player ve USB yoktur. Sadece SES SİSTEMİDİR.
    Bu ürünle film izlemek istiyorsanız ayrıca DVD player, Bluray Player ve/veya WD HD TV almanız gerekmektedir. Forumu biraz incelerseniz kafanızdaki soruların cevaplarını bulacağınıza eminim. Tereddütte kaldığınız konularda yardımcı olmaya çalışırım. DVD Player ile ilgili philips, lg veya samsung tercih edebilirsiniz. Yeni nesillerin nerdeyse hepsinde USB girişleri mevcut. Ben Philips DVP3260 DVD Player kullanıyorum. Fakat SF serisi bir ürün alacaksanız tercih edeceğiniz DVD playerda HDMI çıkış olmasına özen göstermenizi öneririm.
  • Teşekkürler Sensei,
    önerilerini dikkate alacağım.
    En kısa zamanda da her iki sistemin de sesini denemek istiyorum. Denedikten sonra görüşlerimi paylaşabilirim...
  • ben ses sistemi alırken dz260 ile tz215 arasında seçim yaptım ikisinide ses olarak aynı yerde dinledim tz215 aldım 215 ile ilgili sorun olursa yanıtlamaya çalışırım.660 veya 2300 hakkında malesef dinlemediğim için yorum yapmıyorum
  • Kardeşimde de 215 var. Fakat başka şehirde olduğu için bi türlü deneme şansım olmadı.
    Yorumlarını paylaşabilir misin? Ses kalitesi nasıl? (Hem müzik hem film için).
    Memnun musun, veya şu modeli alsam daha iyi olurdu dediğin bir model var mı?

Teşekkürler...
  • önce artılarından başlayalım
    +hdmi ve optik
    +fiyatına göre muadili sony sistemlerden çok daha iyi ses kalitesi var özellikle dolby, dts gibi formatlarda
    +bu fiyatlarda genelde ayaklı sistemler olmaz olsada sadece arkalar olur bunun ayaklı olması görüntü olarakta şık olması
    +dolby 2,dts,divx desteklemesi dts lerde uyuşmazlık görmedim hiç çok başarılı
    +fat formatında usb harddisk bağlayabilirsiniz (ben bağlamadım ama görüyormuş) 4gb usb kullanıyorum sorunsuz okuyor daha üstünü deneme fırsatım olmadı
    +kablolarla ayarlarla uğraşmadan stereo sesi 5 kanala bölebilirsinz matrix modla gerçi ben sevmiyorum sonuçta bir kalite farkı yok
    +hd kablo hediye ediyorlar ve samsung tv yle anynet kullanılabiliyor bu yararlı bir özellik olsa gerek çünkü evdeyken 3 kumandayla dolaşmak baya zor:)

şimdilik aklıma gelenler bunlar eksilere geçelim
    -divx altyazı sorunu için bir patch var ama ondada yazı ortaya kayıyor hafif bununda bildiğim bir çözümü yok divx fazla kullanmadığm bir format değil kullansamda altyazıyı kapatıp izliyorum ama geniş divx arşivim var diyorsanız sorun yaratabilir
    -menüler kullanışsız özellikle mp3 dinlerken bir şarkıyı durdurmadan diğerini seçemiyorsunuz daha esnek ve zengin yapılabilirdi
    -yanında verilen fm anteni iğrenç eğer radyoyu sık kullanıyorsunuz yeni bir anten alınması gerekebilir
    -fm için menü yapılmamış sürekli ledden takip etmeniz gerekli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.