Şimdi Ara

Sony xd9305 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu sıralar 55 inch TV bakıyorum. Önce Samsung js9000 e yöneldim, göz sağlığını düşünüyorsan Samsungdan uzak dur dediler, LG Oled e yöneldim, ekran yapışıyor sorununu birçok yerli yabancı sitede okudum ve soğudum, Sonunda Sony ye yöneldim. şu sıralar yeni çıkan xd9305 modelini inceliyorum ancak biraz pahalı 10.000 tl civarı. Bu iş için yaklaşık 8000 tl bir bütçe ayırdım, tavsiyesi olan varsa memnuniyetle değerlendiririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LG oled'den uzak durun tek sorun logo yanigi degil hareketli sahnelerde görüntü çamur gibi oluyor sanki televizyonu alıp fotoğraf mı izleyeceğiz, Sony x9305 bu senenin iyi tv'lerinden siyah seviyesi dahil görüntü kalitesi üst seviyede ama tabi fald bir panel kadar degil, bu sene Philips 65 inçlik bir fald panel çıkarıyor, fiyatı ne olur Türkiye'ye gelir mi bilmem ama o tv'de görüntü kalitesi olarak iyi olacaktır, yine Philips bu sene oled çıkaracak, lg oled'den daha iyi olacaktır, vaktiniz varsa biraz bekleyin hem bu tv'leri görürsünüz hem de belki Sony'de indirim yakalarsınız, hemen almak isterseniz gecen senenin modeli olan Sony 65x8505c'de görüntü kalitesi olarak 9305'i cok aratmaz onu da duşunun bence fiyatı da 7500'lere kadar indi.

• metalmilita kullanıcısına yanıt
    LG OLED'den gerçekten soğudum. Herşeyden öte buradaki forumlardan okuduğum kadarıyla müşteri memnuniyeti ve ürün satışı sonrası hizmetlerinde de biraz sıkıntılı bir firma gibi
    bir izlenime kapıldım. Bu arada TV'yi Haziran gibi almayı planlıyorum. Sizin de söylediğiniz gibi yeni ürünler de piyasaya çıkar, inceleme şansım olabilir. İzleme mesafem 3-3,5m
    olduğu için 55 inch daha uygun olur gibi geldi. Bütün yayınlar Full HD ve üzeri olsa 65 inch de su götürür ancak kalitesiz yayınlarda TV ne kadarda iyileştirme yapsa tatminkâr seviyeye
    çıkaramayacağını düşündüğümden göz yorabilir. 55 inch aynı bütçeyle daha kaliteli TVden yana kullanıyorum tercihimi :) Philips konusuna gelince yazılım konusunda sıkıntılar olduğunu
    duymuştum, ne derece doğru bilmiyorum ama kayınpederin evinde 3000 TL ye aldıkları philips Tv de menü, vs kitlenmeler olmuştu.Ama mutlaka değerlendireceğim.
    Sony KD-55XD8505B 139,7 cm 4K HDR uyumlu Android TV'nin fiyatı 5500 TL civarında... Benim almayı düşündüğüm Sony KD-55XD9305B modelinde ilave slim backlight drive teknolojisi varmış.
    Renklerin ve kontrasın daha iyi olacağı yazıyor, henüz ürünü incelemedim. Ama fiyat farkına değer bir görüntü kalitesi olacak mı merak da ediyorum. Bu arada Philips'in yeni
    55 inch modellerine de bakacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

• Tecnophan T kullanıcısına yanıt
    Eğer Özellikle Gece Karanlık Ortamda Tv yi Kullanmayı Düşünüyor Ve Sİyah Seviyesine Çok Önem Veriyorsanız, X9305 Bu Konuda Çok Fark Yaratıyor. Va Panel Kullanan X9305 Bu Konuda Çok Daha İyi IPS Panelli Xd8505 E Göre. Ancak Bunun Dışında IPS Panelin Avantajıda İzleme AÇısının Daha Geniş Olması Ve Renk Dağılımı. Renk Konusunda Xd8 IPS Panelli Olması Sebebiyle X9305 E Göre Bir Adım Önde. İkiside Çok GÜzel Görüntü Kalitesi Veren Cİhazlar,Özellikle Uydu Yayınında ( İçindeki Dahili Alıcı İle Birlikte ) Sony 2016 Konusunda İki Model Arasındaki Karşılaştırmalarımı Görebilirsiniz. Siyah Seviyesi Çok Önemli Değil Ve Aydınlatması İyi Olan Bir Odada İzleme Yapacaksanız Xd8 Çok İyi Bir Seçenek. En İyisi Olsun Derseniz İse X9305 Tavsiye Ederim.
  • leonskennedy kullanıcısına yanıt
    İşin aslı şu ki çok Tv izleyen yada izleme fırsatı olan biri değilim, müsait olan zamanlarda evde eşimle sinema keyfi yapmak için salonuma güzel bir sistem kurmayı düşünüyorum.
    Siyah seviyesine evet önem veriyorum, zaten ilk başta bu yüzden LG OLED almayı bile düşünmüştüm :) Eşimin gözleri biraz hassas, IPS ve VA ekran arasında gözü daha az yorması
    açısından bir fark varmı ? Bir de aradaki fiyat farkıne gerçekten değecek bir siyah belirginliği var mı? Saygılarımla....
  • arkadaş başlığı açmışsın ama bunun zaten başlığı vardır,sen önce o başlığı oku ve takip Sony/2016 için!

diğer bir durum ise şudur,şöyle bir şey yazmışsın .....Önce Samsung js9000 e yöneldim, göz sağlığını düşünüyorsan Samsungdan uzak dur dediler,....

bu da külliyen "SALLAMA" yaw,sana bunu kim söyledi veya nerede okudun??? veya bir mağazaya gittin ve geldin LGE standı önüne veya Sony standı önüne
    veya TPV standı önüne....

bunu geç bir kalem,o zaman hiç panel sahibi olamazsın! ya da o çakal satıcılar sana Samy den gayri her ne satıyorlarsa onu verirler seni yolcu ederler

"Göz sağlığı" konusuna gelirsem,aslında bu durumun "genel olarak" bir etkilenmesi söz konusudur ama bu iş CRT de yine vardı hatta onlar daha da feleket gibi
    gibi gösterilmişti hatta dünyanın sonu gibi bir algı yaratılmıştı,yaşın gençse bunları belki bilmezsin ama o zaman da insanları yine böyle "yerler" di!

ancak panel tip TV leri bir kategorize yaparsak özellikle gözleri etkileme olayında

en sorunsuz olanı PDP ler idi ama bunun içinde geçmişte söylenmedik "sallamala"r kalmamıştı yaw insanı adeta KÖRE ediyordu PDP ler
    halbuki en zararsız olanı buydu,bu sallam tutmayınca,işin içine radyo-aktif dalgaları soktular ama bu da tutmadı! neyi salladılarsa PDP ler hk.bu konuda
    hepsi palavra idi

PDP den sonra zararsızlık olarak zaten geriye TFT-LCD ler kalıyor,bunlar için de hem marka bazından hem de LCD olarak v.s yine bir alay palavra sıktılar!
    bunlar da tutmadı

pratik de özellikle 40/45 üzerinde PDP lerin bu yaş kesimine çok daha iyi gediği zaten ispatlanmıştır! sallamaların tam aksine!
    ama TFT-LCD lerin MARKASI olma yaw sistem aynıdır bir kere! en fazla bazı serilerde baclit şiddetinin çalışması yüksek olur bud a zaten gözleri rahatsoz eder
    ne alakası var MARKA ile?? sadece fiziki teknik uygulamasının bazı gerekleridir bunlar!

bazı insanlar vardır ne CRT ne de PDP ye bile bakamazlar! veya bir süre izler gözleri aşırı yorulur! LCD ye bunlar yine hiç bakamazlar "araba farı" gözüne çarpıyor gibi olurlar!

bazı insanlar bu konuda ciddi hassastırlar! bunlara TV izlemeyin deniyor zaten! vaye kısa aralıklarla izleyin denir veya sıfır/gradient tipi bazı gerçek camlı(veya organic)
    gözlükler bile veriliyor!! ama bu insanları ayırt etmek gerekiyor! çoğunluk böyle değildir!

ancak TFT-LCD leri "zifiri" karanlıkta izlerseniz sorun çıkarırlar bu da gerçektir!! LCD ler den bu konuda hiç bir cacık da olmz laf aramızda! hafif ortam ışıklı olmalıdır!

tek istisna ve o da panel doğru set edilirse FALD tipi LCD olursa o zaman zifiri karanlık ta izleme yaparsınız aynen bir PDP/PJ gibi olamasa bile EDGE-LEd paneller den
    çok çok daha iyi seyir zevki verir,ben 7.seneye girdim Tosh "FALD" panel(VA panel ) kullanıyorum! gözlerim de 2,5 numaradır+Astiğmat da var bende! hiç sorun yok+yaşım da ilerledi!
    PDP/PJ gibi seyir zevki veriyor panel bana;tabi ki Hanım dan panel bana kalırsa yaw akşama doğru bir başlar malum DİZİ ler 00/01 de ancak biter
    bende belki ondan sonra FILM bulur izlerim

bende diğer IPS li Tosh paneli kullanıyorum mecburen

TFT-LCD lerin VA/IPS olayına gelirsem;bir kere doğru dan illa ....şöyledir-böyler olur... bu konular da denilemiyor! kimi insan var IPS den daha rahatsız olur! kimi insan da tam tersi

IPS olarak;bana VA ya göre daha fazla sıkıntı veriyor,ama diğer panelim FALD olduğu için böyle bir kıyaslama yaptım diğer panelim FALD yerine EDGE-LED olsaydı o zaman ben farkı
    açıkçası alamıyorum ikisi de belli bir saat den sonra rahatsızlık veriyor! ama bu durum kesinlikle tam bir genelleme olayıp "kişilerin özel durumuna" bağlı olarak değişmektedir!

VA olarak;FALD ise kesinlikle en iyisi veya sıkıntısız olanı dur(paneli doğru set etmek şart tabiki aksi halde EDGE-LED gibi de olabilir) VA-EDGE-LED ise o zaman IPS/VA farkı
    genel olarak yoktur!

zaten burada kişiye rahatsızlık efektini yararatan da panelin VA/IPS olması değil de panelin modülü dahil+katman dahil+filtreleme dahil+sizin ayarlarınız v.s gibi bir çok faktör
    vardır ve bunlar dan dolayı bahsedilen rahatsızlıklar çıkar/çıkabilir,bilen değilde bilmeyenler bolca ahkam kestikleri için sapla-saman da karışıyor haliyle

IPS de Black iyi olmaz! Contrast son derece düşüktür 600;1-1400;1 gibi zaten en iyisi IPS olarak Premium 1.600;1 dir!!! o da on-off değeri dir bunun max.native çalışması da
    1000/1200;1 dir! bu değer "komik" tir aslın da! sahne karanlık oldukça çok ciddi falso yapar!(gidin bir filmi "Sinema" da izleyin sonra eve gelin o filmin de mutlaka Bluray olanını
    alın ve BD den izleyin bakalım IPS neymiş o zaman görürsünüz!) sonra VA panel den BD sini izleyin farkı çok rahat görürsünüz ama en iyi resmi tabiki SİNEMA verecektir
    sonrada sıkı bir PJ nin varsa o da verecektir PDP leri artık saymıyorum çünkü Dükkanları kapandı ama FILM keyfi yine çok çok iyidir PDP ler de

sonuca gelirsem;bahsettiğiniz bazı şeylerin özellikle "kişisel özel" durumları olduğunu sakın unutmayın ltf!

eskiden süper paneller vardı,PDP ler vardı tercihler için adam gibi seçenekler çok fazla vardı+"kalite" vardı v.s v.s bugün ÇİN malı var,ama hepsi de "dandik" kalite(HW olarak)
    Çin li olması kötü değil hatta çok çok iyi,ama herifler gidip dandik elemanları toplatıyorlar sorun burada işte! yoksa en kalite HW var tabiki,adamlar parasına göre mal topluyorlar!
    zaten "caponların" adı kaldı sadece,koreliler de öyle,mallar harbi ÇİN malı+Sw ise altyapısı-tabanı Taiwanlılara ait üst yapısı panelciye ait,toplayıp yola devam ediyorlar!
    benim çok uzun yıllarım geçti,valla ağlıyorum bunları görünce,absürt rakamlar ortalıkda dolanıyor çünkü "MARKA" olmak çok güzel bir şey yaw,marka ol gerisi hikaye zaten!

• Büyük ekranda gözü yorar ve daha fazla ışık yayacağı için radyasyon fazladır.

Örneğin evin duvarı komple lcd olsun yüksekliği 3 uzunluğu 7 alalım, şimdi duvar 21 m2 lcd oldu, burada 3 metreden izlediğiniz de sürekli başınızı hareket ettirerek 21 m2 lcd de aktörleri arayacak :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim, foruma yeni katıldığım için açıkçası detaylı bakmadan konu açmıştım 😊 Kusura bakmayın.Bir dahaki sefere daha dikkatli olurum. Konu şu ki herkes farklı bir şey söylüyor, buda kafa karışıklığına yol açıyor. Siz olsanız Samsung JS9000 ile Sony xd9305 arasından hangisini seçerdiniz.😊😊😊

• quote:

Orijinalden alıntı: Tecnophan

Verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim, foruma yeni katıldığım için açıkçası detaylı bakmadan konu açmıştım 😊 Kusura bakmayın.Bir dahaki sefere daha dikkatli olurum. Konu şu ki herkes farklı bir şey söylüyor, buda kafa karışıklığına yol açıyor. Siz olsanız Samsung JS9000 ile Sony xd9305 arasından hangisini seçerdiniz.😊😊😊

ok anlaştık+

o zaman sana ilk tavsiyem panel filan olmayacaktır! özellikle başlıkları gez(sana hitap eden markalar v.s bazında) takıldığın yer de ilgili başlık dan
    o markaya dair sorular sor! çünkü başlıkta "gerçek kullanıcıları" vardır onun haricinde bir sürü haybeci sallamacı tipler vardır ayrıca bazı msg atanların da
    profiline gir neler neler yazmış diye,o zaman kişinin sallmacımı hatta satıcımı! faka adamı,bilgisi varmı yoksa sırf "muhabbet" içinmi giriyor,bunları da şak diye
    anlarsın,çünkü çok fazla "başlık kirliliği" vardır forumda veya önüne gelen ilgisiz o kadar şey yazıyor ki(bunların hiç birisi de "teknik eleman" veya panel üretimin de
    çalışmış kişiler de değildir!!)

"herkes farklı şeyler söylüyor" demişsin ve aynen doğru ama bunu diyenlerin %99 u sallıyor yaw,aynen sallıyor bu forum 2004/5/6/7/8 de adam gibiydi(TV
    bölümün den bahsediyorum) en azından prof.kullancılar bolca vardı! bugün tek tük kaldılar,doğru dürüst satıcılar vardı şimdi hiç yok gibi,panel tip TV ler üzerine
    iyi araştırmalar yapıp,literatürü doğru takip edip sunan ve kaliteli tartışmalar yaptığımız bir sürü üyeler vardı şimdi hemen hiç birisi yok! 2010 dan sonra
    nasıl ki TFT-LCD teknolojisi ve ilgili paneller bittiyse(adam gibi paneller den bahsediyorum) TV bölümüde aynen kalitesiz ve bitmeye başladı!

dolayısıyla uyanık ol ve kimi nasıl neyi takip edeceğini v.s ona göre seç,takılırsan sürekli sor,ya da gel bana sor,abi sallama bilgimi yoksa harbi bilgimi diye
    netice de yaklaşık çeyrek asrım panellerin içinde geçti CRT den başlayarak!

sana bir tavsiyem de amann ha absürt rakamlar vererek özellikle teknolojisi bitmiş TFT-LCD alma;Oled OK dir ama o da pahalı,yani şak diye basılıp alınamıyor!
    sorunları da cabası!

ucuz yollu panellere bak,korkma bence,zaten yayınların veye net içerikleri v.s v.s çoğu HD oldu yarın UHD oluyor hatta oldu sayılır dolayıaıyla bu paneller den
    FHD/UHD çoğunlukla izlenecektir! ortaya da abartılacak manzara farklılıkları da çıkmayacaktır! ama biz millet olarak abartmaya acaip meraklıyız bunları geç bir kalem
    yeme-gaza gelme sakın!

++

Samy J8/9 ok dir
    XD9(VA panelli) yine ok dir(6 arkadaşa aldırdım birisi hariç sorun yok sayılır!) ama fiyatına ok demiyorum

++

• Tecnophan T kullanıcısına yanıt
    https://www.avforums.com/review/sony-kd-55xd9305-ultra-hd-4k-hdr-tv-review.12266

2016 model bu sony'de Bulutlanma, ışık sızması vb vb. gibi sorunların hemen hemen olmadığı iddia edilmiş bu yazıda.

Fiyatı da 7.500 civarı. Android daha kullanılabilir hale gelmiş gibi.. İyice inceleyin, bir diske çeşitli formatlarda (x264, x265 vb vb) içerik doldurup gidip kumandayı elinize alıp, optimum ayarlarını yapıp kendiniz TEST edin bişeyler almadan önce. 7.500 TL de iyi para tabi :)

Aldıktan sonra müşteri, garanti desteği vb de önemli, son yıllarda çıkan 4k TV'lerin topunda garip arızalar türeyebiliyor.

• Bana göre bu TV nin Oluru ederi 6.000 TL..şu ana kadar gördüğüm görüntü kalitesi olarak en iyi LED TV

• Xd9305 alma arefesindeyiz. 3d gözlük olarak illaki Sony mi olması Şart? Hangi modeller uyumlu bulamadım internette? Pasif gözlükle izlemenin imkanı yok mudur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar,

Teknosa'da Sony xd9305 modeli 6500 TL'ye düşmüş durumda. Sizce bu tv alınır mı? Bu paraya değer mi? Lütfen yorumlarınızı paylaşın.
  • Arkadaşlar Sony9305'i alarak aranıza katıldım. TV'yi almak isteyen olursa elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selfesteem

Arkadaşlar herkese iyi forumlar,

Teknosa'da Sony xd9305 modeli 6500 TL'ye düşmüş durumda. Sizce bu tv alınır mı? Bu paraya değer mi? Lütfen yorumlarınızı paylaşın.

Merhaba hocam, hangi mağazada gördünüz? internet sitesinde göremedim..
  • Şişli Cevahir-Teknosa'dan aldım.
  • Bu TV'dekl panel FALD tipi mi acaba?

• transglobal T kullanıcısına yanıt
    Hayır fald değil.

Edge-led.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.