Şimdi Ara

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }] (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.825
Cevap
14
Favori
100.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güncellemeyin boşverin çok hata var JB 4.1.2'de ben tekrardan ICS 4.0.4'e geri döndüm. Hatalı bir JB 4.1.2 kullanacağıma hatasız ICS 4.0.4 kullanırım daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

güncellemeyin boşverin çok hata var JB 4.1.2'de ben tekrardan ICS 4.0.4'e geri döndüm. Hatalı bir JB 4.1.2 kullanacağıma hatasız ICS 4.0.4 kullanırım daha iyi.

4.0.4'e nasıl geri döndünüz, yapabilirsem derhal yapacağım ???
  • 10 sayfada link'i var ama burdan indirebilirsinhttps://disk.yandex.com.tr/public/?hash=FaT5bRBc0DCJsF5SZf1tKrOr8ORes8w853cBzkicQKU%3D&locale=tr

Telefona yükleme yapabilmen için Win7 ve flashtool programı gereklidir win8 de ben dahil kimse denememiş onunda link'i bu http://www.mediafire.com/download/30z1jjx8xx6epl4/flashtool-0.9.11.0-windows.exe

Gelelim yükleme işine ...

Ayarlar
    Geliştirici seçenekleri içindeki
    USB hata ayıklaması ve Sahte Konumlara izin ver'i İŞARETLE

Telefonu USB kablosuna taktığınızda
    Ayarlar
    Xperia
    Usb bağlanabirliği
    Usb bağlantı modu MTP olduğuna bi bakın (USB taktığınızda default olarak MTP olur siz daha önceden değiştirmediyseniz)

Sonra Flastool programını kurunuz ve indirmiş olduğunuz 4.0.4 rom *.ftf dosyasını C:/flastool/firmwares klasörüne kopyalayın. Orda başka bir room dosyası görürseniz silebilirsiniz kafanız karışmasın..

Programı telefon takılı iken çalıştırıyorsunuz Programın sol üst köşesinde ŞİMŞEK işaretli bir buton var ona tıkla ve "FLASHMODE" tıkla biraz bekle telefonu seçmeni isteyecektir ion'u seç.. Bundan sonra sol tarafta 4.0.4 rom'unu göreceksin üzerine tıkladığında sağ altta "flash" aktif olur sonra flash!a tıkla..
    Burda biraz bekletir seni daha sonra ekrana bir pencere daha gelecek ve sen bu ekran geldikten sonra telefonu kapatıp 30sn kadar bekledikten sonra POWER TUŞU-SES AZALTMA TUŞU ile birlikte USB kablosunu takacaksın bundan sonra ekranda yükleme yapıldığını görebilirsin..

resmi de ekledim.. Daha önceden paylaşılmıştı bende o arkadaşların bilgilerinden alıntı yaptım emeği geçen arkadaşlara bir kez daha teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 14 Ekim 2013; 10:16:42 >

• Selamlar....

Dün JB 4.1.2 sürümünden düzgün çalışan 4.0.4 sürümüne geçtiğimi belirtmiştim. Bunu yapmamın sebebi arada bir çalışmayan ses açma tuşu veya hd çekimlerinde takılma yapan kamera değildi. Asıl sebep bütün arkadaşlarımda Samsung var ve onların wifi (hotspot) paylaştırdığımızda çalıştığı halde benimkinin bir türlü çalışmaması idi. Bu konulara uzak olan biri değilim Bilgisayarcıyım (17 yıldır) Çalıştığım kurumun Bilgi İşlem'inde çalışıyorum.
    Bununla ilgili olarak son bir kez kurumdaki arkadaşlardan birinde olan Xperia Sola'yı denedim ve onda çalıştı. Yani Bilgisayardan bağlandığımda sayfa açtı. Benimkinde ise bağlandı gözüküyor ama bir türlü sayfa açmıyordu ve internet bağlantısı yok uyarısı alıyordum. Halbuki Cep telefonundan mobil internet'e sorunsuz bağlanıyordum. yazılımsal olabileceğini düşündüm zira JB 4.1.2 neticede hatalı bir sürümdü. Xperia Sola'nın Android sürümü 4.0.4'dü yani bizim güncelleme yapmadan evvelki sürümü.
    Bende dün akşam ICS 4.0.4'e tekrardan dönüş yaptım. Bu akşam denedim Ayarların içindeki tasıma hotspot menüsünden kablosuz bağlantı paylaşımını verdim ve bilgisayarımdan sayfa açmaya başladım. Eğer bağlantı olmasaydı cep telefonumda donanımsal bir sorun olduğunu tespit etmiş olacaktım ve garantiye gönderecektim. Ama sorun JB 4.1.2 sürümünden kaynaklanıyormuş. Daha önceden hotspot bağlantı paylaşımı yapıp cep telefonundaki interneti bilgisayarında kullanamayan arkadaşlara tavsiyem JB 4.1.2 sürümünden vazgeçip düzgün ve kararlı çalışan ICS 4.0.4'e dönüp tekrar denemeleri..
    Ben denedim ve artık kesinlikle eminim JB 4.1.2 kesinlikle hatalı versiyon.
    Ayrıca ben zaten siyah arka fonu beyaz'a tercih ederim. Telefon rehberi ve mesaj gibi menüler beyaz olduğu için JB 4.1.2'de Exdialer'i yüklemiştim. Mesaj içinde go sms pro'yu yüklemiş ve her ikisinde de arka fonu siyah yapmıştım. Artık 4.0.4 de buna gerek kalmadı... Ana pencerede ekranı aşağıya çektiğimizde aşağı inen menüde açılan kısayol tuşlarının alasını yapan Notification Toogle ücretsiz Market'de bulabileceğiniz en iyi program üstelik istediğiniz özellikleri de ekleyebiliyorsunuz yani istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz.. ICS 4.0.4 kullanan ve bu sürüme geri dönen diğer arkadaşlara şiddetle bu programı tavsiye ederim..

• Arkadaşlar İON cihazımı verip LG G2 modeline geçmiş bulunuyorum. son 5-6 senedir bir telefondan bu kadar hoşlanacağımı sanmıyordum Z1 modelini o kadar inceledim ama tatmin etmedi beni cihazını kötülemiyorum SONY'nin ama 1 değil 2 değil 3 değil umursamıyorlar kullanıcıları stabillik yok ilk cıkan xperia mini den Z1'e kadar olan modelinde hiç bir arayüz güncellemesi olmamış Z1 incelerken sanki elimde daha önce kullandığım x10i arc ion vardı içerik hep aynı şimdi G2 ye baktığımda android ile yeni tanışmış gibi oldum ve kendimi vallahi cahil hissettim acayip yabancı geldi bana cihaz 9-10 saat boyunca hiç elimden düşmedi 3G wifi sürekli açıktı kutusundan çıkan şarz ile deniyordum %60- 67 arası gibi birşeydi şuan %33 oldu ve şarza taktım ( açlıktan midem bulandı mecbur bıraktım )pil durumu kendine aşık etti beni arayüz ile başka zevklerdeyim neyse çok fanteziye kayacak bu durum Herkese iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bitruci

teşekkürler tavsiyeniz için.daha önce sennheiser kullanmıştım kaliteli kulaklık üreten bir marka.ama sony telefona sony kulaklık uyum gösterir.en azından sıkıntı yaşama olasılığı daha düşük.

ben cx200 kullanıyorum telefona bağlılığım daha arttı tavsiyemdir sony kulaklıkları çöp
  • quote:

10 sayfada link'i var ama burdan indirebilirsinhttps://disk.yandex.com.tr/public/?hash=FaT5bRBc0DCJsF5SZf1tKrOr8ORes8w853cBzkicQKU%3D&locale=tr

Telefona yükleme yapabilmen için Win7 ve flashtool programı gereklidir win8 de ben dahil kimse denememiş onunda link'i bu http://www.mediafire.com/download/30z1jjx8xx6epl4/flashtool-0.9.11.0-windows.exe

Gelelim yükleme işine ...

Ayarlar
    Geliştirici seçenekleri içindeki
    USB hata ayıklaması ve Sahte Konumlara izin ver'i İŞARETLE

Telefonu USB kablosuna taktığınızda
    Ayarlar
    Xperia
    Usb bağlanabirliği
    Usb bağlantı modu MTP olduğuna bi bakın (USB taktığınızda default olarak MTP olur siz daha önceden değiştirmediyseniz)

Sonra Flastool programını kurunuz ve indirmiş olduğunuz 4.0.4 rom *.ftf dosyasını C:/flastool/firmwares klasörüne kopyalayın. Orda başka bir room dosyası görürseniz silebilirsiniz kafanız karışmasın..

Programı telefon takılı iken çalıştırıyorsunuz Programın sol üst köşesinde ŞİMŞEK işaretli bir buton var ona tıkla ve "FLASHMODE" tıkla biraz bekle telefonu seçmeni isteyecektir ion'u seç.. Bundan sonra sol tarafta 4.0.4 rom'unu göreceksin üzerine tıkladığında sağ altta "flash" aktif olur sonra flash!a tıkla..
    Burda biraz bekletir seni daha sonra ekrana bir pencere daha gelecek ve sen bu ekran geldikten sonra telefonu kapatıp 30sn kadar bekledikten sonra POWER TUŞU-SES AZALTMA TUŞU ile birlikte USB kablosunu takacaksın bundan sonra ekranda yükleme yapıldığını görebilirsin..

resmi de ekledim.. Daha önceden paylaşılmıştı bende o arkadaşların bilgilerinden alıntı yaptım emeği geçen arkadaşlara bir kez daha teşekkür ederim..

yazılanları adım adım yaptım ama power tuşu+ses azaltmaya basılıyken usb kablosunu taktığım halde flash tool yükleme aşamasına geçmedi bir türlü. neyi yanlış yaptığımı anlamadım.

• müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt
    son aşamaya geçtim ama bu sefer de aşağıdaki gibi bir sorunla karşılaştım. ne yapmam gerekiyor acaba? yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

son aşamaya geçtim ama bu sefer de aşağıdaki gibi bir sorunla karşılaştım. ne yapmam gerekiyor acaba? yardımcı olursanız sevinirim.

driver eksik diyor,windows 7 olan bir pcde dene
  • Sanırım yanlış ya da eksik yapıyorsun..Önce ses azaltma tuşuna sonra power tuşuna en son da usb kablosunu tak biraz seri olman lazım geç kalınca o hata ekranını alırsın. Ben 5-6 sefer denemeden sonra anca yapabildim. Bir kaç kez yapınca sentesini bulursun sanırım ..
    hadi kolay gelsin..
    Dip Not: USB kablosunu çıkardıkdan sonra içinden 30 a kadar saymayı unutma.. Hemen de takıyor olabilirsin kabloyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 17 Ekim 2013; 22:41:34 >
    valla kaç defa denedim bilmiyorum ama hiç birinde yapamadım usb kablosunu çıkarıp telefonu kapatıyorum. sonra en az 30 sn bekledikten sonra önce ses azaltma sonra power tuşuna basar basmaz usb kablosunu bilgisayara takıyorum. yanlış olan nedir anlamıyorum
    ayrıca flash tool da en son ekranda, 1) telefonu çıkar, 2) kapat, 3) ses azaltmaya bas 4) USB kablosunu tak diyor. O şekilde de yaptım ama yine olmadı
  • quote:

10 sayfada link'i var ama burdan indirebilirsinhttps://disk.yandex.com.tr/public/?hash=FaT5bRBc0DCJsF5SZf1tKrOr8ORes8w853cBzkicQKU%3D&locale=tr

Teşekkür ediyorum arkadaşım, umarım sorunsuz geçebilirim...

Adım adım denedim lakin başlangıçta bir hata alıyorum. ''Error. Can not identy for devices.'' Sonraki adımlarda sıkıntı olmuyor. İşlemler tamamlanınca sıra telefonu kapatıp açmya geliyor.
    Devam edince de ses kısma+power+usb yapınca yükleme ekranına geçmiyor. Bunun nedeni önceki kırmızı yazıdan mıdır acaba ???
  • programı çalıştırmadan evvel şunlara dikkat edin..
    1- USB bağlantı modu MTP olmalı
    2- USB hata ayıklama modu işaretli olmalı
    3- Sahte konumlara izin ver işaretli olmalı

Bir de telefonu kapalı iken programı deneyin. Ben ilk 4.0.4 den 4.1.2 yi de flashtool'la yüklemiştim. O zaman telefon kapalı iken yapmıştım daha rahat olmuştu hemde..
    Yani ilk başlarken telefonu kapatın usb'ye takıp programı çalıştırın program yine size telefonu kapatmanızı ve Ses azaltma tuşu ile birlikte power tuşuna basılı iken usb kablosunu takmanızı isteyecektir.

Kapalı iken belki daha kolay halledersiniz ama yukarıdaki ayarları da ihmal etmeyin..

Kolay gelsin..
  • hocam hiç bence flash tool olaylarına girmeyin.direkt olarak bilgisayara sony pc companion programını indirin.ondan sonra ionu bilgisayara bağlayın usb kablonuzla.ondan sonrası ise kolay.zaten size güncellemenin nasıl yapılacağını gösteriyor program.jelly bean hoş bir sürüm bence hemen edinin.widgetleri ve stamina modu iyi düşünülmüş.
    Biraz uğraştırdı fakat sonunda oldu. Gerçekten de 4.0.4 e dönünce hotspot sorunu ortadan kalktı. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar; sorunun android sürümündeki hatadan kaynaklandığı sabittir...

Burda tecrübeleriyle çözüme kavuşturan yol gösteren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Androidin böylesine önemli bir sorunu görmezden gelmesine çok şaşırdım. Yeni sürüm her neyse (4.1.3) ve ne zaman bize gelecekse denendikten sonra güncelleyeceğim !!!
  • ulusoy61 U kullanıcısına yanıt
    telefon kapalıyken mi yaptığınız dönüşümü açıkken mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitruci

hocam hiç bence flash tool olaylarına girmeyin.direkt olarak bilgisayara sony pc companion programını indirin.ondan sonra ionu bilgisayara bağlayın usb kablonuzla.ondan sonrası ise kolay.zaten size güncellemenin nasıl yapılacağını gösteriyor program.jelly bean hoş bir sürüm bence hemen edinin.widgetleri ve stamina modu iyi düşünülmüş.

Biz JB 4.1.2 sürümü mağduru olarak eski sürüm ICS 4.0.4'e geçtik. Arkadaşlar da eski sürüme geçmek için uğraş veriyorlar.
    Daha önceden de yazmıştım benimle beraber aynı sorunu yaşayan arkadaşlar oldu önceden. Ben 4.0.4'e geri döndükten sonra Wifi hotspot düzeldi. 4.1.2 sürümünde bağlantı oluyor fakat byte alışverişi olmuyordu. Android'den kaynaklanmıyor çünkü bu versiyonun kullanan onlarca marka telefon var eğer versiyondan kaynaklı olsaydı daha önceden kokusu çıkardı.
    Millet diğer marka telefonlarda 4.2.2 kullanıyor biz 4.0.4'e geri dönüyoruz.. Sony çok saçmaladı çookkk..
    yalnız bu aralar LG G2 veya Samsung S4 mini hoşuma gidiyor ama ION'da hoşuma gidiyor.. Biraz daha sabredeyim bakalım ne olacak 4.2.2 mi yoksa 4.3 mü olsa bile sorunlu mu sorunsuz mu.. Hiç bir şey yaşanmadan bilinmez
    kalın sağlıcakla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 20 Ekim 2013; 17:54:09 >

• fatihen F kullanıcısına yanıt
    telefon kapalıyken yaptım, hatta hiç power tuşuna basmadım. Sadece sıs kısma+usb takınca hemen bilgisayarda başladı.
    Şurdaki anlatım da yardımcı oldu.http://forum.donanimhaber.com/m_77161125/tm.htm

1.Yukarda ki linklerden Flashtool ve android 2.3.4ü indirin.
    2.Flashtool klasörünü açın ilk 0.8.0ı kurun sonra altındaki 0.8.5i kurun artık dil sorunuda yok dil ayarlarını değiştirmeye gerekde yok.
    3.İndirmiş oldugumuz android 2.3.4 dosyasını rardan cıkarıp (Xperia_Ray_(ST18i)_4.0.2.A.0.42_CE.ftf) "c:\Flashtool\firmwares" klasörü içine kopyalayınız.(ayrıca Firmwares klasörünün içinde başka dosya varsa onu silin sadece içinde bizim kopyaladıgımız (Xperia_Ray_(ST18i)_4.0.2.A.0.42_CE.ftf) dosya olacak)
    4.Bu işlemleri yaparken telefonunuz bilgisayara baglı olmucak unutmayın ben nezaman baglıcagınızı diyecem ayrıca şarzınızıda kontrol edin az olmasın.
    5.Telefonunuzda Ayarlar/Geliştirici Seçeneklerinde USB Hata Ayıklama (USB Debugging mode) modunu AÇIK konuma getiriniz.
    6.Telefonunuzda Ayarlar/Güvenlik menüsünde "Bilinmeyen Kaynaklar" seçeneğini AÇIK konuma getiriniz
    7.Telefonu kapatın ve eğer bilgisayarınıza USB bağlantısı var ise çıkarınız.
    8.Flash Tool programını çalıştırınız.(eger bilgisayarınız 64 bit ise flashtool 64 biti çalıştırın.)(Bilgisayarın kaç bit olup olmadığına bakmak içinde masaüstündeki bilgisayar simgesine sag tıklayın özellikleri seçin.orda sistem türünde yazar.

kolay gelsin..

• Telefon kapalı iken daha kolay. Ben de 4.0.4 sürümünden 4.1.2 sürümüne geçerken (geçmez olaydım) telefon kapalı iken yapmıştım. Bu yüzden üstteki cevaplarımda sorun yaşayan arkadaşlara telefonu kapatıp denemelerini tavsiye etmiştim.
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.