Şimdi Ara

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }] (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.825
Cevap
14
Favori
100.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sahinvatansever

xperia S'e performans güncellemesi gelmiş İON'a yine birşey yok acayip soğuttular kullanıcıları, piyasasıda yokki cihazı uygun bir fiyata satalım. HTC One ile değiştirmek istiyorum, geçen s4 mini ile takaslıyodumki S4'deki hiç bir özelliğini taşımıyormuş vazgeçtim alternatif bulamıyorum gündemimdeki tek telefon HTC ONE, İON'a kadar tüm modelleri kulandım bundan sonra çıkan Z L SP hiç bir ilgimi çekmedi bile o kadar soğuttular beni

Daha önce de Jelly Bean 4.1.2 sürümü ION'dan evvel Xperia S'e gelmişti. Forumdaki arkadaşlar hatırlarlar 2 ay gibi bir süre sonunda Xperia Ion'a JB 4.1.2 güncellemesi verildi. Üstelik kendi sitesinde sürüm olarak 4.1.2 verildi yazmasına rağmen Sony Companion "sürümünüz güncel" diyordu. Benim gibi bazı arkadaşlar beklemekten sıkılıp Avrupa versiyonunu indirip Flashtool'la güncellemişti. Sonra ben yine 4.0.4 sürümüne geçmiştim. Ancak bu sefer de JB 4.1.2 sürümünde aldığım yedeği geri yükleyemedim. Sony Companion " telefon yedeğiniz bir sonraki sürümle alınmış yine o sürümle geri alabilirsiniz" diyordu. Ben de tekrardan JB 4.1.2 sürümüne geçtim. Ancak bu sürümden özellikle kamera 1080 HD çekimlerinde takılmalar oluyor. Ses açma düğmesi bazen çalışmıyor. Bir kaç kez de telefon arama yapmadı. Buna benzer ufak tefek sorunlar yaşadım. Her seferinde telefonu açıp kapadım sorun düzeldi.
    Ancak ne zaman bu telefonu satıp başka bir telefona bakayım dediğimde hangi telefonu elime aldımsa bana zevk vermedi. Zaten genelde Android tabanlı telefonlar hep birbirine benzer belki bu yüzden.
    Her ne kadar S4 mini hoşuma gidiyorsa da yine de değişim için erken olduğu kanaatindeyim. Aslında ben Xperia S almak için çıkmıştım Xperia ion aldım. Geçenlerde Xperia S elime geçti daha hafif ve küçük oluşu hoşuma gitti ve Xperia S almadığıma pişman oldum diyebilirim. Daha kibar geldi elime sanki. Özellikleri de hemen hemen aynıymış.
    Neyse genel anlamda büyük de olsa ağır da olsa güncellemeleri geç de alsa telefondan memnunum diyebilirim. Etrafımdaki herkesin elinde Samsung var.. Ama Sony Xperia ION bir tek bende var. Telefon herkesin çok ilgisini çekiyor. Bende memnunum telefondan daha ne olsun. Güncelleme ise mutlaka olacaktır biraz daha sabretmemiz lazım.
    Kalın Sağlıcakla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 28 Eylül 2013; 17:35:30 >

• bitruci B kullanıcısına yanıt
    Uygulamaları Ayarlar-Uygulamalar-Çalışıyor bölümüne gelip kapanmasını istediğiniz uygulamanın üzerine dokunduğunuzda Durdur seçeneğiyle kapatabilirsiniz.

Ekran uyku modunu ise yine Ayarlar-Ekran-Uyku bölümünden istediğiniz dakikaya ayarlayabilirsiniz.
  • sahinvatansever kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizde haklısınız ama benim gibi ortalama bir kullanıcı için fiyat/kalite/performans yönünden gerçekten çok tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde bir arkadaşta S4 vardı, ilk defa elime aldığımda telefonun oyuncak olduğunu zannettim :) Hatta bu gerçekten S4 mü diye tepki verdim. Resmen plastik kaplama bir telefon. İşlemci hızına, özelliklerine diyecek birşeyim yok ama ekranı çok mavi geldi bana. Bu telefonun rakibi S4 değil ama o bile bana çok çekici gelmedi açıkçası. mÜMKÜNsüz arkadaşın dediği gibi Samsung herkeste var Sony kullanmak bence de ayrıcalık Varsın güncelleme geç gelsin. Kaldı ki ben de ilk fırsatta 4.1.2 den eski versiyona geçmeyi düşünüyorum. Eskisi daha güzeldi bence.

Tabi sizin beklentileriniz daha yüksekse HTC ONE mutlaka denenmeli diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Beyler bu telefondan almayı düşünüyorum ancak netten baktığım kadarıyla şarjı çabuk bitiyor diyenler var gerçekten böyle bir sorunu varmı.?

Bazı kişiler çok uzun gidiyor yazmış bazıları çok az gidiyor yazmış. Ben de çözemedim ama sanırım vofadone sim kartlardan kaynaklanıyor yoksa başka ne olabilir ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Beyler bu telefondan almayı düşünüyorum ancak netten baktığım kadarıyla şarjı çabuk bitiyor diyenler var gerçekten böyle bir sorunu varmı.?

Bazı kişiler çok uzun gidiyor yazmış bazıları çok az gidiyor yazmış. Ben de çözemedim ama sanırım vofadone sim kartlardan kaynaklanıyor yoksa başka ne olabilir ki

ben vodafone kullanıyorum ve telefon hiçbişey yapmadığım günlerde %70e düşüyo. iyi mi kötü mü bilmiyorum zira ilk kez gerçek anlamda bi akıllı telefon kullanıyorum. yine de yoğun kullandığım zaman günü zar zor çıkarması gerçekten can sıkıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Söylediklerinizde haklısınız ama benim gibi ortalama bir kullanıcı için fiyat/kalite/performans yönünden gerçekten çok tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde bir arkadaşta S4 vardı, ilk defa elime aldığımda telefonun oyuncak olduğunu zannettim :) Hatta bu gerçekten S4 mü diye tepki verdim. Resmen plastik kaplama bir telefon. İşlemci hızına, özelliklerine diyecek birşeyim yok ama ekranı çok mavi geldi bana. Bu telefonun rakibi S4 değil ama o bile bana çok çekici gelmedi açıkçası. mÜMKÜNsüz arkadaşın dediği gibi Samsung herkeste var Sony kullanmak bence de ayrıcalık Varsın güncelleme geç gelsin. Kaldı ki ben de ilk fırsatta 4.1.2 den eski versiyona geçmeyi düşünüyorum. Eskisi daha güzeldi bence.

Tabi sizin beklentileriniz daha yüksekse HTC ONE mutlaka denenmeli diye düşünüyorum.

Sony kullanmanın ayrıcalık olduğunu bilmeniz güzel. Etrafımda o kadar çok iphone ve samsung kullanıcısı var ki artık görmekten sıkıldığım nefret ettiğim bir durum olmaya başladı.
    Ama bir yandan da akıllıyım diyebiliyorum. Çünkü onlar plastik, soyulan, kalitesiz malzemeye sahip telefon kullanıyorlar ben ise kaliteli ne yaptığını iyi bilen bir firmanın müşterisiyim.
    Sony mallarını bu yüzden gözüm kapalı satın alırım. Z aldım, kullandığım en sorunsuz android telefon. Ion da güzel bir telefon sadece değeri bilinmedi, bence o telefonun daha çok güncelleme alması lazım.
    Ama şu açıdan bakacak olursak, eğer bir telefon var olan yazılımı ile düzgün çalışıyorsa, daha fazla güncelleme almasını beklemek biraz ne bileyim saçma gibi ama bazen de güncellemek zevkli oluyor.
    Telefonda ara ara da olsa değişiklikler yenilikler görmek bence güzel bir olay. Apple son versiyonda iyice android'e özendiğini açık açık göstermiş oldu.
    Umarım Kit kat dedikleri son sürüm beyaz tonlu olarak piyasaya sürülür. Gerçekten ios 7'nin arayüzünü çok beğendim.

• telefonumda yeni güncellemeden sonra ana ekranda kırmızı bir çerçeve şeklinde bir şey oluştu.acaba bı bir problem midir?sorunun aynısını yaşayan arkadaşlar var mı?bu problem ile ilgili yardım edebilir misiniz?gerçekten de çok can sıkıcı bir kırmızı ışık.anroid 4.0.4 güncellemesini kullanıyorum.
  • telefonu androidin eski versiyonuna nasıl yükleyebilirim? fabrika ayarlarına döndürdüm ama 4.1.2 yüklü olarak açıldı
  • Herkese iyi günler arkadaşlar

Telefonum xperia ion. Haziran ayında aldım, aldıktan sonra ara ara da olsa donuyordu ama son zamanlarda daha sık donmaya başladı( özellikle arama ekranında geçmiş aramaları gelmesi sırasında yada rehbere gitmek istediğimde)

Geçen haftanın ortasında güncelleme yaptım yazılımla ilgili olarak. Şimdi ise telefon kendiliğinden kapanıp açılıyor. Mesela sabah şarzdaydı, şarzdan çektim, kapandı ve geri açıldı.

Bu durum neden olabilir, yardımcı olabilecek arkadaşların deneyimlerinden faydalanmak isterim

Telefonda kilit açma, root etme gibi geldikten sonra herhangi bir yazılımsal müdahale yapılmamıştır.

Telefona clean master, banka uygulamaları gibi uygulamalar haricinde oyun vs yüklü değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umarslan17 -- 29 Eylül 2013; 17:43:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umarslan17

Herkese iyi günler arkadaşlar

Telefonum xperia ion. Haziran ayında aldım, aldıktan sonra ara ara da olsa donuyordu ama son zamanlarda daha sık donmaya başladı( özellikle arama ekranında geçmiş aramaları gelmesi sırasında yada rehbere gitmek istediğimde)

Geçen haftanın ortasında güncelleme yaptım yazılımla ilgili olarak. Şimdi ise telefon kendiliğinden kapanıp açılıyor. Mesela sabah şarzdaydı, şarzdan çektim, kapandı ve geri açıldı.

Bu durum neden olabilir, yardımcı olabilecek arkadaşların deneyimlerinden faydalanmak isterim

Telefonda kilit açma, root etme gibi geldikten sonra herhangi bir yazılımsal müdahale yapılmamıştır.

Telefona clean master, banka uygulamaları gibi uygulamalar haricinde oyun vs yüklü değildir.

bataryasında sorun olabilir, garantiye göndermelisiniz. normal telefonlarda böyle durumlar yok.

• arkadaşlar merhaba daha dün xperia ion aldım ama henüz internet paketim yok o yüzden nete girmedim fakat telefonda bi ısınma problemi var 12 dakika telefonla konuştum telefonun arka kapağı çok sıcak olmasada ısındı ondan öncesinde birkaç foto çektim kamerayla uğraştım yine arkası ısındı daha ilk akıllı telefonum olduğu için emin olamıyorum bu kadar ısınması bir problemmi değilmi sizdede varmı böyle bir problem?
  • hoşgeldiniz aramıza.ion ailesi büyüyor.internete sadece wifiden bağlanıyorum herhangi bir ücreti olmuyor.bence böyle bi deneyin.
  • benimde oyun oynarken ısınıyor.aşırı ısınma oluyor bazen de.en çok güç tüketen uygulamalar oyunlar ve internet.bunları uzun bir süre kullandıktan sonra telefonun arkası ısınıyor.ionlar böyle maalesef.ısınırsa soğur bunu da kafaya takmamak gerek açıkçası.
  • internet konusunda bi sıkıntım yok ısınma problemi var biraz onun dışında gayet düzgün çalışıyor telefon yani 12 dakika konuşma sonrası telefonun ısınması normalmi ? yarım saat oyun oynasam sıcaktan nolcak
  • ben de telefonu aldıktan sonra 6 dakikalık bir telefon görüşmesi yapmıştım hatırladığım kadarıyla çok ısınmamıştı telefon.sizin gibi 12 dakika konuşma yapıp telefonun ısınıp ısınmadığını kontrol etmedim şu ana kadar.ama bana sorarsanız 12 dakikada telefonun normal şartlar dahilinde çok fazla ısınmaması gerekir.hocam benim tavsiyem sony müşteri hizmetlerini arayarak durum hakkında onlara bilgi verin.durumun neden kaynaklandığını onlar daha iyi açıklayacaklardır.hayırlı günlerde kullanın telefonunuzu.
  • teşekkürler cevabınız için deniycem
  • Arkadaşlar yeri burasımı bilmiyorum ancak, 2 aylık bile olmayan sony garantili faturalı xperia ion ve yine 2 yıl sony garantili sony smartwatch'ı ios a geçtiğim için satıyorum. ikisi için fiyat 750 TL pazarlıksız. İstanbul içi elden teslim. ilgilenen olursa özel msj atabilir. saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

quote:

arkadaşlar bu otomatik ekran parlaklığı ayarlamasını kapatma imkanımız var mı ? bazen gerçekten düzgün çalışmıyor çünkü . sürekli değiştirmeye çalışıyor sabit ışıkta bile

Düzgün çalışıyordur. Ayarlar ekran oradan da parlaklığa gel tik i kaldır.

parlaklık seçeneğinde tik yok hocam , üzerindeki Mobile Bravia Engine seçeneğinde tik var

Parlaklığa tıkla ondan sonra bak göreceksin Aydınlatma koşullarına uyumu kapat.

sanırım sizin android sürümü farklı hocam , bende dediğiniz seçenek malesef yok

ionda yok

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

telefonu androidin eski versiyonuna nasıl yükleyebilirim? fabrika ayarlarına döndürdüm ama 4.1.2 yüklü olarak açıldı

flashtool ile generic ftf rom yükleyeceksin hiç bir yan etkisi yok korkma yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitruci

telefonumda yeni güncellemeden sonra ana ekranda kırmızı bir çerçeve şeklinde bir şey oluştu.acaba bı bir problem midir?sorunun aynısını yaşayan arkadaşlar var mı?bu problem ile ilgili yardım edebilir misiniz?gerçekten de çok can sıkıcı bir kırmızı ışık.anroid 4.0.4 güncellemesini kullanıyorum.

geliştirici seçeneklerden birini açmışsınız kapatın
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.