Şimdi Ara

Sony Xperia™M Kullanıcıları : 1 GHz x2 (MSM 8227) /5MP ExmorRS HDR/4.0 inch TFT/4.2 JB/NFC (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
8
Favori
18.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: reverse

Arkadaşlar bu xperia'dan xperia'ya çalışan NFC midir nedir bu sistemin tam olarak nasıl çalıştığını bilen var mı?
    Bugün denedik bir netice alamadık. Telefonlar titriyor, bir ses çıkartıyorlar ekranlar ufalıyor vs. bir şeyler oluyor. Göndermek için dokunun yazısı çıkıyor ama herhangi bir şey gönderemiyoruz.
    Nedir bunun formülü?

NFC yi xperiadan xperia telefona gönderirken kullanabilirsin ve bazı nfc olan çihazları hoparlör gibi çihazları bağlayabilrsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte ben de bunu yapmanın yöntemini merak etmiştim. Mesela fotoğraf göndereceğim:
    Her iki telefonun da NFC'si açık, fotoyu yollayacak telefon albüm ve fotoğrafı ekranda açık vaziyette. Telefonları sırt sırta veriyoruz, bir ses çıkıyor, ekranda bir animasyon görünmeye başlıyor, sanki ekran diğer telefona doğru uzaklaşıyormuş gibi, titriyorlar vs. ve bunu devamlı tekrar edip duruyorlar. Ekranda ''GÖNDERMEK İÇİN DOKUNUN'' yazısı çıkıyor ama neye dokunursak dokunalım fotoğrafı yollayamıyoruz.
  • quote:

İşte ben de bunu yapmanın yöntemini merak etmiştim. Mesela fotoğraf göndereceğim:
    Her iki telefonun da NFC'si açık, fotoyu yollayacak telefon albüm ve fotoğrafı ekranda açık vaziyette. Telefonları sırt sırta veriyoruz, bir ses çıkıyor, ekranda bir animasyon görünmeye başlıyor, sanki ekran diğer telefona doğru uzaklaşıyormuş gibi, titriyorlar vs. ve bunu devamlı tekrar edip duruyorlar. Ekranda ''GÖNDERMEK İÇİN DOKUNUN'' yazısı çıkıyor ama neye dokunursak dokunalım fotoğrafı yollayamıyoruz.

SuperBeam programına bakın Bluetooth halt etmiş.

• AlpDEV teşekkür ederim. Ancak o program da paylaşım için WIFI gerektiriyor yanlış anlamadıysam.
    NFC ile sadece telefonları eşleştirebiliyoruz anladığım kadarıyla.
  • quote:

AlpDEV teşekkür ederim. Ancak o program da paylaşım için WIFI gerektiriyor yanlış anlamadıysam.

İlk olarak telefonların ikiside xperia olması lazım ve ikisindede nfc ve android beam açık olmalı ve albüm den bir fotoğrafı açıp diğer telefonla sırtsırta getir ve fotoğraf açık olan telefonun ekranına dokun ve kendisi gönderecektir

Unutma her iki telefondada android beam açık değilse göndermez
    Android beam i nfcnin altından açabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre746 -- 25 Mayıs 2014; 13:33:15 >
  • quote:

AlpDEV teşekkür ederim. Ancak o program da paylaşım için WIFI gerektiriyor yanlış anlamadıysam.

Wifi anteni üstünden yapıyor sanal bir ağ oluşturarak internete gerek yok on numara program 30-40 Mbps ile yolluyor...

• İllaki Xperia olması gerekmiyor ben s4 le denedim yolladı

• yunusemre746 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben aldım güncellemeyi sadece update centre güncellendi veya ben gözle görülür bişey göremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: kapramci1

İllaki Xperia olması gerekmiyor ben s4 le denedim yolladı

Ben s3 le denedim onda galeri var xperiada albüm var o yüzden googleplaye girdi bende olmadı
    Tablet z ile denedim oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre746 -- 26 Mayıs 2014; 21:02:10 >
  • evett arkadaşlar, nihayet gecikmeli de olsa 4.3 e kavuştum. hoşuma gitti. performans olarak ne olur kullandıkça göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keceli32

evett arkadaşlar, nihayet gecikmeli de olsa 4.3 e kavuştum. hoşuma gitti. performans olarak ne olur kullandıkça göreceğiz.

PC Companion dan mı kurdun flashladın mı?

• Türkiye güncellemesi dağıtılmış sanırım. Ben daha önceden flashlamıştım ama çok sıkıntılı oldu telefon. Google kısayolu çalışmıyor, donma ve yavaşlama oluyor sürekli. Acaba Türkiye sürümü de aynısı mıdır? Güncelleyen arkadaşlar sıkıntılar hakkında bilgi verirse güzel olur bu arada.
  • Benim android sürümü 4.1.2 .
    Ben neden göremiyorum bu güncelleştirmeleri? Üstelik telefon bütün gün WİFİ bağlı.
  • Pc companiandan yukleyebilirsiniz. Bilgisayardan...

• evet arkadaşlar bilgisayardan psc den yükledim. telefonda update servisi yeni yazılım bulamıyor şu an.

biraz uzun sürüyor 45 dk gibi. sistem sorunsuz çalışıyor. önceden yüklediğim bir programla uyuşmadı sadece.
  • bu arada dahili hafıza da "emulated" "sdcard0" "sdcard1" klasörleri var. 2 si tanıdık ama emulated güncellemeden sonra oluştu.

içerisinde "0" ve "legacy" diye 2 ayrı klasör ve içleri aynı "sdcard0" in birebir copy si.

4.3 de dosya sistemi mi değişti. bunlar güncelleme sırasında alınan yedeklermi? yedekse niye birebir aynı 2 adet kopya?

konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?
  • quote:

bu arada dahili hafıza da "emulated" "sdcard0" "sdcard1" klasörleri var. 2 si tanıdık ama emulated güncellemeden sonra oluştu.

içerisinde "0" ve "legacy" diye 2 ayrı klasör ve içleri aynı "sdcard0" in birebir copy si.

4.3 de dosya sistemi mi değişti. bunlar güncelleme sırasında alınan yedeklermi? yedekse niye birebir aynı 2 adet kopya?

Sorun yok sadece 2 tane bendede aynı

• quote:

Benim android sürümü 4.1.2 .
    Ben neden göremiyorum bu güncelleştirmeleri? Üstelik telefon bütün gün WİFİ bağlı.

Öyle oluyorsa güncelleme Daha Türkiye ye gelmemiş demektir

• quote:

evet arkadaşlar bilgisayardan psc den yükledim. telefonda update servisi yeni yazılım bulamıyor şu an.

biraz uzun sürüyor 45 dk gibi. sistem sorunsuz çalışıyor. önceden yüklediğim bir programla uyuşmadı sadece.

O sürüm ile alakalı değildir ara bir hata güncellemesi ile telefon yağ gibi olacaktır bence
  • quote:

bu arada dahili hafıza da "emulated" "sdcard0" "sdcard1" klasörleri var. 2 si tanıdık ama emulated güncellemeden sonra oluştu.

Hocam sıkıntı yok 4.3 ten sonra geldi o klasörler sebebi farklı kullanıcı hesabı oluşturuluyor (Windowstakı gibi yalnız ben bulamadım) onun için sistem kullanıyor o klasörleri

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.