Şimdi Ara

Sony Xperia M4 Aqua En Kolay Root Yöntemi - Uygulamaları Hafıza Kartına Kurma - TWRP Recovery

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
9.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YÖNTEM VE KONU İÇİN O KADAR UĞRAŞTIM BİR TEŞEKKÜR BİLE ETMEYENE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.

Sony Xperia M4 Aqua En Kolay Root Yöntemi - Uygulamaları Hafıza Kartına Kurma - TWRP Recovery

Merhaba dostlar bende çok çektim bu cihazın hafıza sorunu yüzünden. Root yöntemi bakınmaya başladım internetten tonla yöntem ve anlatım baktım ama sanırsınız Mars'a astronot yolluyoruz. Uzun uzun yazılar gözüm korktu. Sonrasında aşağıda anlattığım yöntemi buldum. Bu yöntem E2303 (Türkiye'de Satılan Model) ve Android 5.0 ile çalışmaktadır. Telefonun derleme numarası 26.1.A.3.111 olmalıdır.

ROOT YAPARSANIZ TELEFONUN GARANTİSİ İPTAL OLUR. TELEFONU GARANTİYE YOLLAMAK İSTERSENİZ TEKRARDAN ORJİNAL ROMU ATIP YOLLAMANIZ GEREKİR. ODA BASİT BİR İŞLEM NETTE ANLATIMI VAR.

1. Öncelikle
    yandex.disk
    adb-setup-1.4.3.exe
    https://disk.yandex.com.tr/d/bLj1tIDKrQWXw
    linkinden driver yükleme programımızı indirelim. Kullanması gayet basit. Her sorduğu soruya Y tuşuna basıp enter deyin. Driverları kursun.
    2. Sonrasında root işlemini yapacak programı indirelim :
    3. Programı açmadan önce telefonu bilgisayar USB ile bağlayın ve geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklamayı açın ve ne olur ne olmaz diye ekran kilidi, şifre, şekil vs varsa devre dışı bırakın.
    4. Programı açın. Program işlemi yapıp telefonu kapatıp açacaktır. Telefon açılıp kapanana kadar bilgisayar bağlı kalsın. Açılmadan önce sakın bilgisayardan çekmeyin !
    5. Hadi hayırlı olsun.

ROOT YAPTIM PEKİ UYGULAMALARI NASIL HAFIZA KARTINA KURABİLİR VEYA TAŞIYABİLİRİM ?

Öncelikle bunu yapmak istiyorsanız hafıza kartınız en az Class 10 sınıfı olmalı. Yoksa uygulama açılışları yavaş olur kartınızın okuma ve yazma hızı düşük olduğu için.

Uygulamaları hafıza kartına taşımanız artık mümkündür. Roottan önce sadece uygulamayı yazan izin verirse taşıyabiliyorduk.

Uygulamaları Link2SD isimli uygulamayla hafıza kartına kurabilir veya taşıyabilirsiniz :
    play.google.com
    Link2SD - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buak.Link2SD

Ancak taşımayı önermiyorum. Zira telefonun hafızasında uygulamaların kalıntıları yine kalıyor.

Uygulamaları direk SD karta linkleyin yani kurun. Böylece telefon hafızasında kalıntıları kalmaz. Bunun içni öncelikle hafıza kartınızdan belli bir alanı biçimlendirmeniz gerekli. İsteğinze kalmış bu alan. Ben mesala 32 GB kartı ikiye böldüm. 16 GB yeterli.

Kartı bölmek için gerekli programımızın ismi MiniTool® Partition Wizard :https://cdn2.minitool.com/?p=pw&e=pw-free

Videolu Anlatım :

Kartı biçimlendirdikten sonra kartı telefona takın ve Link2SD uygulamasını açın. Program kartı tanıyacaktır ve sizden hangi alanı kullanmak istediğinizi soracaktır. ex 2, 3 veya 4 hangisini biçimlendirdiyseniz onu seçin.

Sonra kapanıp açılma isteyecek. Telefonu kapatıp açın ve olay tamamdır.

Sonrasında Link2SD ayarlar kısmında otomatik linkle diye bir yer olması lazım. Oradaki tüm seçenekleri işaretleyin. Bundan sonra indirdiğiniz tüm uygulamalar hemen hafıza kartına taşınacak ve telefonda tutulmayacaktır.

Oyunların OBB dosyaları oluyor onları elle taşımak zorundasınız. Link2SD'den oyunu bulun aşağıda OBB dosyaları kısmı var oradan hafıza kartına taşıyın.

--------------------------------------------------------

SONY XPERİA M4 AQUA BOOTLOADER KİLİDİ AÇMADAN TWRP RECOVERY YÜKLEME :

ÖNCELİKLE AYARLAR>GELİŞTİRİCİ KISMINDAN USB HATA AYIKLAMAYI AÇINIZ.

1. Recovery yüklemek için telefonunuz rootlu olmalıdır yoksa olmaz.

2. Telefonu açık olarak bilgisayara bağlayın.

3.
    yandex.disk
    M4Aqua-lockedTWRP-0.1-installer.zip
    https://disk.yandex.com.tr/d/m-yxlWD-ri4LU
    linkinden dosyamızı indirelim ve rar'dan çıkarıp masaüstüne atalım hepsini.

4. .bat uzantılı dosyayı çalıştırın.

5. Siyah bir ekran gelecek ve telefon bilgisayara bağlıysa bilgisayar otomatik görüp recovery'i telefona kuracaktır. 10 saniyede kuruyor.

6. Recovery moda girmek için telefonu açma tuşuna basın ardından elinizi çekip Sony yazısını görünce Ses kısma tuşuna basılı tutun. Led ışığı önce mavi sonra pembe olacaktır ve ardından recovery menüsü gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 30 Mayıs 2021; 13:0:43 >

• Akşam deneyeceğim umarım olur :)

İşe yararsa şimdi direk sd carda taşıyabilirmiyiz uygulamaları?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafıza kartından istediğiniz kadar belli bir alanı biçimlendirmek gerekli. Telefon orayı kullanıyor sonra.

• kardeşim bu yöntemi uygulayıp sorun yaşamadın değil mi ? sorun yoksa bende yapcam çünkü :)

• quote:

Orijinalden alıntı: muratarkan

kardeşim bu yöntemi uygulayıp sorun yaşamadın değil mi ? sorun yoksa bende yapcam çünkü :)
    quote:

Orijinalden alynty: muratarkan

karde?im bu yöntemi uygulayyp sorun ya?amadyn de?il mi ? sorun yoksa bende yapcam çünkü :)

icin rahat olsun bu yöntem ile sorunsuz root yapabilirsin. Bende bu yöntemle root yaptim. Ben çok ugrastim baskalari ugrasmasin diye konu açip paylasmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 30 Nisan 2016; 20:01:07 >
  • root yapmadan önce yedekleme yaptın değil mi ? root yapcam ama hafıza kartı class 10 ama yazma/ okuma düşük... hafıza kartı sorun çıkarır mı ? birde yedekleme sony comp. yapsam root yaptıktan sonra yedek alabilir miyim geri oradan ? bilgin var mı ?
  • ayrıca root yapmayı sadece hafıza için mi seçtin yoksa telefonun hızlanmasına da faydası var mı ? çünkü ben yağ gibi aksın istiyorum Z serisinde olduğu gibi ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eline sağlık bi de rom anlatımı yaparsan tarihe geçersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedekleme falan yapmadım direk rootladım. Hızlanma konusunda bir şey diyemem. Ben silinemeyan Gmail vs gereksiz Google ve Sony uygulamalarını sildim sanki telefon biraz rahatladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Yedekleme falan yapmadım direk rootladım. Hızlanma konusunda bir şey diyemem. Ben silinemeyan Gmail vs gereksiz Google ve Sony uygulamalarını sildim sanki telefon biraz rahatladı.

root dan sonra sıfırlanmadı mı telefon ? hızlanması için root dan sonra rom lazım o zaman...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratarkan

quote:

Yedekleme falan yapmadım direk rootladım. Hızlanma konusunda bir şey diyemem. Ben silinemeyan Gmail vs gereksiz Google ve Sony uygulamalarını sildim sanki telefon biraz rahatladı.

root dan sonra sıfırlanmadı mı telefon ? hızlanması için root dan sonra rom lazım o zaman...

Hayır sıfırlanmadı.
  • quote:

Hafıza kartından istediğiniz kadar belli bir alanı biçimlendirmek gerekli. Telefon orayı kullanıyor sonra.

Eve geldim , root şimdi yapacağım benim için yerden ziyade hız konusunda sıkıntı vardı.Bi cpu overclock deneyelim :)
  • Root yaptıktan sonra olmazsa olmaz uygulama :https://cloud.mail.ru/public/Cjah/z5rChqWe2

Uygulama içi ve site reklamlarını engeller. Hem siteler daha hızlı açılır hemde daha az kota harcar.
  • Hocam diyelim bu yol ile root attık. Unroot nasıl yapacağız?

• quote:

Orijinalden alıntı: yaniolurbence

Hocam diyelim bu yol ile root attık. Unroot nasıl yapacağız?

Supersu programının ayarlar menüsünden.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sony Xperia M4 Aqua En Kolay Root Yöntemi - Uygulamaları Hafıza Kartına Kurma - TWRP RecoverySony Xperia M4 Aqua En Kolay Root Yöntemi - Uygulamaları Hafıza Kartına Kurma - TWRP Recovery

• Çok basitmiş ben daha zor birşey bekliyordum

Bir bilgim yok ama samsung telefonumda knox sayacı denen lanet birşey vardı. Root atınca bu sayaç artıyordu, unroot yapılsa bile servis anlıyordu. Bunda öyle bir durum yok değilmi hocam ? Dediğiniz gibi yapınca siliniyor,servis filanda anlamıyor ?

Bilgiler için teşekkürler.

• Sayaç olayı sadece Samsung'ta var.

Servis anlamaz ancak garanti olsun dersen tekrardan orijinal rom atabilirsin.

• quote:

Sayaç olayı sadece Samsung'ta var.

Orjinal rom atacağım,

Fakat flashtool'da yükleme denerken loader.sin error vs veriyor.

FTF haline getirdim stock rom dosyasını nasıl düzeltebilirim bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

quote:

Sayaç olayı sadece Samsung'ta var.

Orjinal rom atacağım,

Fakat flashtool'da yükleme denerken loader.sin error vs veriyor.

FTF haline getirdim stock rom dosyasını nasıl düzeltebilirim bunu?

Maalesef rom atma hakkında bilgim yok, yardımcı olamayacağım.
  • Sony Xperia M4 Aqua En Kolay Root Yöntemi - Uygulamaları Hafıza Kartına Kurma - TWRP Recovery

Xperia Görüntü Geliştirme Modu :

Xperia Z serisindeki fotoğrafların güzel görünmesini sağlayan özelliktir. Sadece galeride fotoğraf görüntülenmesinde daha güzel bir görüntü sağlar. Kamera ve normal ekran kalitesine etki etmez.

Kurulum :
    Adresinden dosyalarımızı indirip recovery menüden önce normali sonra da başında [ODEX] yazanı kurup advanced wipe ile cache ve dalvik cache temizledikten sonra yeniden başlatıyoruz. Kurulumdan sonra açılış geç olabilir telaş etmeyin.

https://yadi.sk/d/UlrIjRX8rqayq

https://yadi.sk/d/O0DL2ue6rqb4Z

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 19 Mayıs 2016; 18:05:42 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.