Şimdi Ara

Sony Xperia S veya İphone 4S ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
8.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iphone ve sony s karsılastırması yaparken :
    -ikisi de enfes malzeme kalitesine sahip
    -ikisinin de donanımı güçlü
    -ikisinin de panelleri gayet güzel...

öncelikle gozetılecek şey kesinlikle işletim sistemleri ...

ios da tamamen itunes ve apple a bagımlısınız ,bu da zaten ios u en stabıl yapan seylerden biri , işletim sistemi çok daha muhafazakar ve uygulama gelıstırıcı ios için uygulama yaparken karsısında bır donanım var ve ona gore uygulama yapıyor bu da ılgılı uygulamanın sozkonusu cıhazda daha stabıl calısmasını saglıyor toplamda ıos daha stabıl cıkıyor ,pc ve konsol tartısmasında oldugu gıbı,

lakın androıd os bırbırınden farklı bır cok cıhazda cok farklı surumlerde kullanılmakta bu da uygulama gelıstırıcının daha fazla talep gorme ıstegınden her cıhaz ıcın ayrı ayrı uygulama cıkartacakken cıhazların genelı ıcın uygulama cekıartıyor ,dusunun kı androıd cıhazlarda ram i 1gb olan da var 512 de ,176mb rame sahıp telefonlar da var ama hepsı androıd ,donanım farklılıkları ıtıbarıyle hem her uygulama farklı tepkı verıyor hem de stabılıte bu yuzden feda edılıyor....ustelık uygulama androıd ıcın cıkartılırken kımı ozellıklerınden kırpılıyor her androıd te calıssın dıye bu da ulan apple da daha ıyıydı tepkısıne yol acıyor,aslında ıyı olan apple iphone degıl ios ,aksıne androıd cıhaz kotu degıl her bunyeye kıtleye ulasmak kotu....

buradan hareketle dıyebılırım kı androıd bunların harıcınde tam bır ram canavarıdır, ıos ise daha yumusak ram konusunda ...

bır uygulama once ıos da baş gosterıyor sonra hurrraaaa androıd de aynı tur yuzlerce peydahlanmıs ,aynı programların ıos ve androıd surumlerındekı farklılıklar yıne donanım farklı oldugundan kaynaklanmakta vs.re

kalıte yonunden sunu dıyebılırım kı ,

apple urununu alan bırının gozu arkada kalmaz cunku kapagın altındakı sade bır devre dahı zekıce tasarlanıp en ıyısı en ıyı sekılde oraya konulmustur.
    lakin diğer markaları bılmem ama sony ıcın konusursam ,sony için de aynı kalıte soz konusu ,bu yazılımdan tutun da işçiliğe kadar ekran kalitesinden tutun da dizayn a kadar rahatca ayırt edılebılır.

halihazırda ,apple 4s kanımca sony s ten kalıtesız degıldır ama yetersızdır. daha da uzatmaya luzum yok.

apple 5 ıle yıne endustrıyı zıplatacak o ayrı konu ....ama aılemde (yegenlerım) 4 adet apple 4 telefon kullanan olmasına ragmen benım telefona kedı cıger hesabı bakıyorlar.satsalar benım telefondan 2 tane alacaklar ama androıd karmasık gelıyor onlara, ve kendı telefonumda onların yapabıldıgı herseyı rahatlıkla yapabılmek hatta daha fazlasını onları garıp bır soruya sokuyor :ulan bız bu telefonu nıye aldık ....bu arada sony neo kullanıyorum ...memnunum.

DİĞER ONEMLI HADISE ISE , para mevzusu , gıdıp 200tl ustu bır para telefona verılır mı?? yazık gunah , ben bıle 700tlye sony alırken kara kara dusundum ,ulan ıyı ettım mı dıye ,cunku ısımı nokıa n79 fazlasıyla goruyordu (telefon,gps,kamera,radyo vs.r) ama ıste sırf androıd merakımdan gıttım sony aldım ,maksat bır hevesten ıbarettı ıhtıyactan degıl ama ıyı kı de almısım bılgısayarın yuzune bakmaz oldum hatta sıkılıyorum...agır ve hantal gelıyor bılgısayar...

eger konuyu acan arkadasımız heves etmıs ve gercekten 2000tl cıvarını bır telefona verecek fınansal rahatlıgı varsa gıtsın alsın hevesı gecsın ,ustelık cok memnun mutlu olacaktır, ama bu sağda solda cicilerini bicilerini gosterme güdüsü ise gitsin o paraya yabancı dıl kursuna yazılsın ,bır yabancı dıl onu omru boyunca telefondan da ferrarıden de daha havalı gosterecektır ,ustelık sonrakı surumunu almaya gerek yok ...ama yok arkadas ben sadece sony s mı yoksa ıphone 4s mı dıye soruyorsa SONY S DAHA IYI(ekran,kamera,radyo,ram,işlemci,os) VE DAHA OZGUR VE DAHA FAZLA SUNAN bır urun olmasına ragmen gıtsın ıphone 4s alsın ,,cunku ıphonecular bır kabıle klan oldu artık tarıkat gıbı kendılerıne ozgu bır dunyaları var kımyaları da .... apple cıhazı dunyayı degıstırdı hakıkaten degıstırdı....

not :ımla hataları ıcın kusuruma bakmayın uc noktadan sonra kural geregı buyuk harfle baslanır ,caps lock a basmaya usendım, ş,i,ü ve dıger ımla hataları da usengeclıkten cumle dusukluklerı de bas agrısından...ok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 19 Nisan 2012; 17:44:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

mipa90 @

Arkadaşım ben tartışmak için birşey yazmıyorum bilmediğiniz şeyler hakkında konuşuyorsunuz sonra insanlar yanlış bilgileniyor.

Xperia S bence daha iyi deyin tavsiye edin ama teknik olarak daha üstün demeyin.

o 1.5ghz 1ghz dediğimiz şey işlemci yani Cpu'dur birde Gpu dediğimiz donanım vardır oda ekran kartıdır.

Ben en iyi işlemciyi kullanır dememişim farkındaysan Gpu demişim.

4s'teki işlemciyle Sgs2'deki işlemci aynı olmasına rağmen 4s'teki 1ghz değil ''800mhz'' Sgs2'deki ise 1.2ghz'dir.

4s'teki işlemcinin 800mhz olması 4s'in güçsüz olduğunu değil tam aksine çok verimli bir işletim sistemi kullandığını gösterir.(daha az güç tüketimi yeterince yüksek performans)

işlemcilerden biri diğerinden saat hızı olarak yüksek yada alçak ise adil karşılaştırılması için aynı seviyeye getirilir öyle test edilir.

+1903

• quote:

Orijinalden alıntı: mipa90

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerstore

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bu gün arkadaşım teknosadan xperia S aldı fiyatı 1540 tl.. Biraz inceleme ve benim 4s im ile kıyaslama şansım oldu..
    kesinlikle muhteşem bir telefon ama klasikleşmiş android arayüzü mevcut ve çok sıkıcı geldi bana :)
    4s den daha hızlı açılıyor daha yavaş kapanıyor. İnternet performansı 4s in baya gerisinde sayfalar çok geç açılıyor ama bunu ekranın büyüklüğüne ve çözünürlük farkına göre normal buluyorum.. menü gezinmelerinde yine 4s baya önde xperia S bazı menü açılışlarında yavaşlama ve bekleme gösteriyor buda kesinlikle ios farkını ortaya koyuyor..Oyun açılışlarında yine 4s e göre daha yavaş yükleniyor(Angry birds space ve asphalt 6 denendi).. 15 dklık inceleme ile 4s in çok daha iyi bir performansa sahip olduğunu söyleyebilirim ama xperia S kesinlikle daha şık ve gösterişli bir cihaz

Merak ettiğim konu ''kesinlikle xperia S'' diyen arkadaşlar kaç kere bu iki cihazı kullanmış ve neye dayanarak bunu söylüyorlar?

Saygılar..

sunu soylıyım kesinlikle xperia s. 4S VE XPERİA S ıncelemıs bırı olarak. senın ınceledıgın telefonun firmware surumu neydi 63 ise dedıklerıne katırılım ama ben 73 firmware yukledım telefon 2 kat performansa kavustu dıyebılırım...ayrıca 3.5 ınc artık cok kucuk kalıyor.xperia s in ekranı muhtesem. performansı dedıgım gıbı guncelleme geldıkten sonra acayıp arttı aynı sekılde ınternet hızıda. iphone bu ozellıklerle pıyasaya 3000 tlden gırıs yaptı sony bence bu ozellıklere telefonu ınanılmaz uyguna verıo. tuketıcı dostu bana gore.

firmware 63 dü cihazın sürümü hocam.. yükseltince nasıl olduğunu bende merak ettim şimdi ama benim incelememde vasattı.
    ekran boyutu göreceli birşey tabi ona birşey diyemem ama iphone 4s Türkiyede 2400 tl gibi bir rakamla satışa çıktı bu fiyat farkıda 2 yıl garanti süresi verdiği içindir.Senin bahsettiğin rakam ön satış fiyatıydı.Avrupa apple storelarda ortalama fiyatı 1300 tl ile satışa çıktı buda xperia S in avrupa fiyatıyla neredeyse aynı.

on satıs fıyatı da olsa acayıp gecırıolar mıllete xperia s on siparişlerde 375 pound yani 1050 tl idi ingilterede. su anda fıyatı yenı olmasına ragmen 1600 tl xperia s... 4s hala 1900 tl ve uzerı. sony nın de 2 yıl garantısı var tabıkı garantı olayı her telefonda var bunu tartısmak anlamsız olur ki sen dıosunki 2400 tl ıdı arada yıne 800 tl fark var bir bucuk katı az mı ha ben iphone da kullandım sony de kullandım. xperia s ten acayıp ustun ozellıklerı olsa mantıklı ama degıl malesef şu anda xperia s teki playstation sertıfıkası bıle bu telefonu almaya yeterli.(bence tabi)

ben Türkiye fiyatlarını pek önemsemiyorum şahsen sürekli yurtdışına çıktığım için.. Forum fiyatlarına bakarsan iki cihazında aynı fiyat civarında olduğunu göreceksin zaten..
    İos kullanan biri olarak androidi daha çok beğenmene çok şaşırdım şahsen..
    Xperia S'de playstation sertifikası var ama PlayStation Store'da toplasan 10 tane oyun var indirilebilecek ve çok yüksek fiyatlı..Bu şekilde bu sertifika ne işe yarayacak tam olarak?

tabiki iosun performansı daha iyi daha stabil ben burda telefonlardan bahsedıyorum. androidle ilgili bişi demedimki. ama zaten adamlar bunu bıldıklerı ıcın ios gibi cift cekırdek 1ghz koymuolar cıft cekırdek 1.5 ghz kullanıolar. ve bence hız baya bı artmıs. yurtdısına nere cıkıosunuz bılmıorum ama amerıkada ilk cıktıgında 900 dolarda satıldı xperia s ise 600 dolardan basladı. iphone 4 s su anda bıle kendısınden o kadar ustun telefon varken bıle hala 600 dolara satılıyor. ben aldıgım için içime oturmustu şahsen. ha kotumu telefon? kesınlıkle degıl ama bu parayı hakedecek kadar degıl 4s in su anda pıyasa fıyatı 1400 cıvarı olması gerekırken hala 2000. neyse geliyim ps store olayına ben sahsen 22 oyun gormustum gırdıgımde bu sayı her gecen gun artıyor cunku daha bu uygulama yeni. oyun fıyatlarıda 4 yada 5 dolar. ben sahsen ıosta oyunu gectım androidte bedava sahıp oldugum uygulamaları bıle 1 dolara ındırmıstım. sonradan androidte bedava gorunce sasırmıstım ve kendimi yolunmus tavuk gıbı hıssetmıstım

4s Amerikada il çıktığında 660 dolardı bende ilk çıktığında İngiltereden 680 dolara aldım.Şuan İngilterede xperia S 654 dolar.. Farkındaysan xperia S 4s den 7 ay sonra piyasaya çıktı ve tek artısı işlemci ve ram onuda android öldürüyor zaten yoğun kullanarak.. ps storeda oyunlar 8 sterlinden başlıyor ve hiçbiri konsol oyunu değil.. Amacım polemik yaratmak değil ama o kadarda iyi olmayan bir cihazı çok övgüler yağdırıyorsun yanlış yönlerdirme olmasın kimseye.. Saygılar..

• quote:

quote:

mipa90 @

Arkadaşım ben tartışmak için birşey yazmıyorum bilmediğiniz şeyler hakkında konuşuyorsunuz sonra insanlar yanlış bilgileniyor.

Xperia S bence daha iyi deyin tavsiye edin ama teknik olarak daha üstün demeyin.

o 1.5ghz 1ghz dediğimiz şey işlemci yani Cpu'dur birde Gpu dediğimiz donanım vardır oda ekran kartıdır.

4s'teki işlemciyle Sgs2'deki işlemci aynı olmasına rağmen 4s'teki 1ghz değil ''800mhz'' Sgs2'deki ise 1.2ghz'dir.

4s'teki işlemcinin 800mhz olması 4s'in güçsüz olduğunu değil tam aksine çok verimli bir işletim sistemi kullandığını gösterir.(daha az güç tüketimi yeterince yüksek performans)

işlemcilerden biri diğerinden saat hızı olarak yüksek yada alçak ise adil karşılaştırılması için aynı seviyeye getirilir öyle test edilir.

+1903

@ashes ben cpu die okumusum gpu nun cpu dan farkını bılmeen tartısmam zaten burda. dogrudur grafik performansı iphone 4s sin daha iyi ama tek ustun yani bu.

@ilkerstore saydıkların dışında kamera , ekran ,internet ve navigasyon da var. hepside xperia s daha üstün bunlarda su anda aklıma gelenler.

• quote:

quote:

quote:

mipa90 @

+1903

@ashes ben cpu die okumusum gpu nun cpu dan farkını bılmeen tartısmam zaten burda. dogrudur grafik performansı iphone 4s sin daha iyi ama tek ustun yani bu.

@ilkerstore saydıkların dışında kamera , ekran ,internet ve navigasyon da var. hepside xperia s daha üstün bunlarda su anda aklıma gelenler.

ekran konusunda boyut,çözünürlük ve piksel yoğunluğu ortalamaları aynı cihazların..ekran büyüklüğünden bahsettiysen oda göreceli bir kavram..
    internet konusundada sayfalar 4s e göre daha yavaş yükleniyor.tek artısı flash desteği..
    navigasyonda 4s in üstünlüğü zaten tartışılamaz ikiside GLONASS navigasyon desteği kullanıyor ama 4s bütün kapalı alanlarda konum bulma özelliğine sahip..
    kamera konusunda haklısın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerstore -- 20 Nisan 2012; 12:28:59 >

• İkiside seni üzmez bro. Ben olsam ki şuanda 3Gs kullanıyorum maalesef Xperia S alırdım nedeni iOS baydı artık sıkıldım yapıcak birşey yok. Herhangi bir arkadaş ortamında bile 3-5 tane iphone çıkıyor zaten ortaya. Farklı olmak her zaman iyidir
  • Jailbreakli bir 4S candır,pastanın kremasıdır,şampiyonluk golüdür,100 metrede rekor kırmaktır.

4S kullanan birinin aklında başka bir cihaz kalmaz.Hakkıyla kullanabiliyorsa.Fakat diğer herhangi bir tel kullananların aklında 4s mutlaka vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Jailbreakli bir 4S candır,pastanın kremasıdır,şampiyonluk golüdür,100 metrede rekor kırmaktır.

4S kullanan birinin aklında başka bir cihaz kalmaz.Hakkıyla kullanabiliyorsa.Fakat diğer herhangi bir tel kullananların aklında 4s mutlaka vardır

Altina imzami atarim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

mipa90 @

+1903

ekran konusunda boyut,çözünürlük ve piksel yoğunluğu ortalamaları aynı cihazların..ekran büyüklüğünden bahsettiysen oda göreceli bir kavram..
    internet konusundada sayfalar 4s e göre daha yavaş yükleniyor.tek artısı flash desteği..
    navigasyonda 4s in üstünlüğü zaten tartışılamaz ikiside GLONASS navigasyon desteği kullanıyor ama 4s bütün kapalı alanlarda konum bulma özelliğine sahip..

neyse piksel yogunlugu aynı dıosan bişi demem bunun üstüne

• xperia s
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mipa90 @

+1903

ekran boyutuyla orantılaman lazım piksel yoğunluğunu birisi 4.3 ekranda 342 PPI diğeri 3.5 ekranda 330 PPI..
    çözünürlük içinde bunu yapman gerekiyor birisi 4,3 ekranda 720 x 1280 diğeri 3,5 ekranda 640x960..
    işlemciler içinde saat hızlarını aynı seviyede orantılayarak karşılaştırman gerekiyor..
    bunların hiçbirini yapmadan sadece kağıt üstündeki rakamlarla karşılaştırma yapıyorsun..karşılaştırma olayı sadece kağıt üstünde yapılmaz..
    1312K nicli arkadaşın konuda paylaştığı videoyu izleyerek iki cihazın ekranına farklı açılardan bakıldığında xperia S'in ekranının nerdeyse görünmez hale geldiğini görebilirsin ve 4s'in ekranının her açıdan aynı görüntüyü verdiğini görebilirsin..
    karşılaştırma ile ilgili konuları incelemeni tavsiye ederim..
    bilmediğin şeyleri konuşup yanlış yönlendirmeler yapıyorsun..
    sadece xperia S i tavsiye ediyorum deyip geçmelisin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerstore -- 21 Nisan 2012; 12:50:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mipa90 @

+1903

ekran boyutuyla orantılaman lazım piksel yoğunluğunu birisi 4.3 ekranda 342 PPI diğeri 3.5 ekranda 330 PPI..
    çözünürlük içinde bunu yapman gerekiyor birisi 4,3 ekranda 720 x 1280 diğeri 3,5 ekranda 640x960..
    işlemciler içinde saat hızlarını aynı seviyede orantılayarak karşılaştırman gerekiyor..
    bunların hiçbirini yapmadan sadece kağıt üstündeki rakamlarla karşılaştırma yapıyorsun..karşılaştırma olayı sadece kağıt üstünde yapılmaz..
    1312K nicli arkadaşın konuda paylaştığı videoyu izleyerek iki cihazın ekranına farklı açılardan bakıldığında xperia S'in ekranının nerdeyse görünmez hale geldiğini görebilirsin ve 4s'in ekranının her açıdan aynı görüntüyü verdiğini görebilirsin..
    karşılaştırma ile ilgili konuları incelemeni tavsiye ederim..
    bilmediğin şeyleri konuşup yanlış yönlendirmeler yapıyorsun..
    sadece xperia S i tavsiye ediyorum deyip geçmelisin..

ppi değeri zaten inc başına düsen degerdir ekranı aynı boyuta getırmenın anlamı yok. o video sacmalık cunku bn su anda neo kullanıyorum 15 20 derece acıyla bakıldıgında dık bakıstan cok daha etkılı bır cozunurluk cıkıyor ortaya eger benm neomda bile boyleyse (265 ppi) xperia s te bunu gorememek sacmalık olur. sonuc ıtıbarıyle ben kesinlikle xperia s öneriyorum.

• 4s Performans olarak Xperia S'i ezer
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun_tr

4s Performans olarak Xperia S'i ezer

Yavaş ezsin

Tamam daha iyi diyebilirsin anlatırsında iyi taraflarını ama ezer ne demek ya

ve Ezer dediğin cihazda Xperia S işte bu yorumlar bilgisiz cahilce yorumlar yüzünden iphone ve kullanıcılarından nefret ediyorum
  • xperia s denedik geçen gün arkadaşlarla cihazın ana ekranlarına widgetlar yükleyince sayfalar arasında ki geçişte bir lag oluyor benim gözüme battı açıkçası. ama kamerası çok dolu yani bayağı bir eklentisi var ama kalite olarak hangisi daha iyi tartışılır bence ikiside gayet yeterli kameralara sahip. tasarım ikisininde çok hoş. iphone'un ekranı 4 inç olsa değişilmez hiçbir cihaza ama xperia'nın o ekranı gerçekten cezbediyor insanı. dediğim gibi o lag benim gözüme battı tabi güncelemelerle düzeltilir sonuçta 1.5ghz çift çekirdek ama bir iphone stabilizasyonunu göremezsin bence. bunu xperia'yı kötülemek için demiyorum alırsın memnunda kalırsın ama bana göre 4s alman hem satarken zarar etmemen, hemde gündelik kullanırken seni her türlü konuda tatmin edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMidnight

quote:

Yavaş ezsin

ve Ezer dediğin cihazda Xperia S işte bu yorumlar bilgisiz cahilce yorumlar yüzünden iphone ve kullanıcılarından nefret ediyorum

Ezer geçer, performans olarak yarışamaz demek oluyor, bende telefonu kullanmadan yorum yapan cahillerden nefret ediyorum.

S'in Widgetların çoğunda lag var, ev ekranı geçişlerinde takılma var , web tarayıcı desen iphone 4 le anca yarışır. Uygulamalar çok daha yavaş açılıyor

Daha ne sayayım ?

• almak isteyen 2 cihazı da denesin yoksa kimsenin aga sen haklısın diyeceği yok
    ios kullanmak isteyen 4s ye talim ama androidçi iseniz alternatif bol seç gitsin
    yoksa lag oluyor bu olmuyor yavaş felanla olmaz herkes pro olmuş
  • quote:

quote:

quote:

Yavaş ezsin

Ezer geçer, performans olarak yarışamaz demek oluyor, bende telefonu kullanmadan yorum yapan cahillerden nefret ediyorum.

S'in Widgetların çoğunda lag var, ev ekranı geçişlerinde takılma var , web tarayıcı desen iphone 4 le anca yarışır. Uygulamalar çok daha yavaş açılıyor

Daha ne sayayım ?

Alıntıları Göster
    quote:

Daha ne sayayım ?

Android cihazlar benimde sinir olduğum şekilde yazılımları tam oturmadan piyasya sürülüyor ama bu makinenin kötü olduğu anlamına gelmez bir günceleme ile Xperia S
    nasıl bir cihaz olur o donanımla bunu düşünüp yorum yapmak lazım İ phone 4 ve 4s stabil sorunsuz yazılım ile geliyor donanım eksikliklerini öyle gideriyorlar anlatmak istediğim yazılım konusundaki güncellemeler gelince Xperia S açık ara olur...

• quote:

quote:

Daha ne sayayım ?

Android cihazlar benimde sinir olduğum şekilde yazılımları tam oturmadan piyasya sürülüyor ama bu makinenin kötü olduğu anlamına gelmez bir günceleme ile Xperia S
    nasıl bir cihaz olur o donanımla bunu düşünüp yorum yapmak lazım İ phone 4 ve 4s stabil sorunsuz yazılım ile geliyor donanım eksikliklerini öyle gideriyorlar anlatmak istediğim yazılım konusundaki güncellemeler gelince Xperia S açık ara olur...

Bu güne kadar çıkan bütün android cihazlar güncelleme aldıkları halde yerlerinde saydılar. Xperia S'de bunlardan biri olacak.Android ram canavarı olmaya devam ettiği sürece böyle devam edecek cihazlardaki sorunlarda..

• quote:

quote:

quote:

Daha ne sayayım ?

Bu güne kadar çıkan bütün android cihazlar güncelleme aldıkları halde yerlerinde saydılar. Xperia S'de bunlardan biri olacak.Android ram canavarı olmaya devam ettiği sürece böyle devam edecek cihazlardaki sorunlarda..

Tüm android cihazlar güncelleme sonrası yerinde saydı ne demek hepsini test edip kullandınız mı ?

Bende su anda Sensation Xe var 4.0 Güncellemesi ile pil ömrü hızı arttı 4.0ten önceki sürümler fark yaratmadı ama bu sürümden sonrası daha iyi olacak ram konusuna tamamı ile katılıyorum

Benim demek istediğim iki cihaz arasında ezer cinsinden fark yok ve iphone u ilah gibi gösteriyorsunuz ona gelemiyorum iki cihazda iyi sonuçta hangisi daha iyi soran olursa kendine göre herkes farklılıkları söyler.. iyi forumlar herkese

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.