Şimdi Ara

Sony Xperia U Kullananlar kulübü ve Yardım merkezi (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.154
Cevap
47
Favori
254.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

Orijinalden alıntı: Equexks

Arkadaşlar telefonda ram 60-70 mb boş oluyor bu normalmi 4.1.1de nasıl

kimsede jb yokki nerden bilsin

Ama yine iyisin ben kurmustum 1 ay once son derece akici bos ram 150-200 arasi.

Bu xperia o fen portlanmıştı sanırım ondamı kamera sim falan çalışmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnRambo55

quote:

quote:

quote:

Bende şuanda cyanogen 9 kullanıyorum, jb yüklediğim sistem cyanogen 10. Kamera wifi simkart falan hiç birşey çalışmıyor yüklemek gereksiz yani. Ama jb olduğu için performansı müthiş. Akıcı.

Anladım. Ben de cyanogen 9 kullanıyorum. Yeni kulaklık sipariş ettim. Gelince stock roma dönmeyi düşünüyorum. Sebebi cyonagen de walkman uygulaması olmaması ve dolayısı ile clear bas, ses modları (saran ses , stüdyo vs), xLoud gibi özellkler bulunmuyor. Bunları cyonagen'e getirmenin bir yolu var mı ?

Sanırım getirilmiyor kısacası uğraşmaya değmez, dediğin gibi stok rom'a dönmen en iyisi. Yanlız kulaklık performansı stok rom'a göre eksik yanını göremedim, bundada ses özelleştirmeleri mevcut(bass, studyo, ses arttırma(xloud yandan yemişi)).

Anladım. Ya ben ses geliştirmeleri programından bir şey anlamadım. Ayarlarla oynuyorum ama seste herhangi bir değişme yok. Bu arada apollo programını da sildim bir şey anlamadım çünkü gereksiz geldi bana.

Aslında gayet basit, sesin değişmemesinin sebebi üstte dış hoparlöre, kulaklığa ve blutooth cihazlara ayrı ayrı ayar yapıyorsun. Birinde yaptığın ayar diğerinde geçersiz oluyor sanırım bundan olabilir birde bazen ayar yapsanda işlemiyor kapayıp açman gerekiyor apolloyu.

Bu arada sen stok arayüze geçince walkman mı kullancaksın? Poweramp gibi bir player varken gereksiz bence

Sony Xperia U Kullananlar kulübü ve Yardım merkezi

@Equexks

Geçen gün xperia p için olan jb rom'u da kurmuştum normalde sim, wifi falan çalışıyormuş ama ben yapamamıştım baya zorladı beni bende cyanogen kurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 1 Haziran 2013; 23:16:02 >

• arkadaşlar benim çok büyük derdim var ben teli pc den sony pc companion programıyla güncelledim güncellediğim günden beri çok fazla takılıo ne yapmam gerek bilgisi olan varmı
  • arkadaşlar sony xpreia u telefonumda çektigim videoları izleyemiyorum play simgesine dokunmama rağman video oynamıyor neden sebebini bilen var mı ?
  • arkadaşlar neden herkes cyanogen romlarını kuruyor anlamıyorum xda da bizim telefonlar için ne güzel rom çıkarıyorlar hepsini denedim cyanogen rom da denedim ama görsel açıdan pek iyi değil ama stabil bi rom xperia p den portlanan rom war jelly bean kesinlikle tavsiye ediyorum kasılma yok ram 160 mb boş orjinal stock rom gibi bi eksi tarafı war oda led bar çalışmıyo arada çalışıyo sadece gerisi herşeyi güzel kamerada çalışıyo yani herkese şiddetle tavsiye ederim kurulumu çook basit bootloader kilidini açın cwm den yükleyin bu kadar bence denemelisinizhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2270027

• @mustafa187 lafı ağzımdan aldın ben de bu konuda mesaj yazıcaktım tam baktım sen yazmışsın

Arkadaşlar dün itibari ile Xperia u için uyarlanan jelly bean rom'unu kurdum. Gerçekten çok güzel hayran kaldım diyebilirim. Bir stock romdan hiç bir farkı yok.

Artıları:

-Android sürümü 4.1.2
    -Jelly bean ile gelen STAMINA modu mevcut.
    -STAMINA aktif ve 3g kapalı ise inanılmaz şarj süresi sunuyor hayret ettim. Fazla deneme fırsatım olmadı fakat 1 günü rahat çıkaracağını düşünüyorum.
    -Ram konusunda da harika! Romu kurdum ve hemen boş ram'e baktığımda 170 civarında dolaştığını gördüm. Hemde ön bellek ve çalışan uygulamarda bir sürü uygulama var yine de bana mısın demiyor. Şu an gerekli uygulamalarımı indirdim. Arka plan uygulamalarına sınır getirdim. Ram 140 150 civarı.
    -Telefon gayet seri ve stabil.
    -Ekran kalitesi gerçekten çok iyi. Ekranı kapatasın gelmiyor. WhiteMagic'in etkisi var elbette.
    -Walkman uygulamasında değişik birkaç ayar mevcut. Henüz deneyemedim , kulaklığım geldiğinde deneyeceğim inşallah.

Eksileri:

-Ön kamera çalışmıyor.
    -Custom romlar kadar özelleştirilemiyor. Sonuçta bir stock rom. Eğer farklı bir romdan geçiş yaparsanız (cyanogen mod gibi) hafif zorluk çekebilirsiniz. Fazla sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Bunların dışında pek fazla eksisini göremedim. Benim görüşüm;

Performans: 8/10
    Görsellik: 7.5/10
    Pil durumu: 8.5/10

Genel olarak 8/10 puan aldı. Gerçekten çok güzel ve kullanışlı bir rom. Kesinlikle tavsiye ederim. Ön kamera problemini sanıyorum ki yakın zamanda düzeltirler. Ki ön kameranın pek fazla da bir işe yaradığını düşünmüyorum.

Bunların dışında sorusu olanı cevaplayabilirim elimden geldiğince.
    Ekran görüntüleri için buyrun:

http://min.us/m7sTvfldAlPN6

Not: Ekran görüntülerinin forumda kirlilik yapmaması için link verdim, tüm screenshoot lara üstteki linkten ulaşabilirsiniz.

• quote:

quote:

4.1.2 kurulu ve 3haftadir kullanıyorum . gerekli tum uygulamalari yukledim. bosta 80 90 mb kalıyor.takılma ne yok jb nin icsden ayıran farkıda bu az ram e cok iş.ben mennunum camera dail hersey calişiyor.ics de 70m de telefon sersemliyok jb de anlık toparlıyor.işleyişi engellemeyir

• quote:

Orijinalden alıntı: Democrazy1986

quote:

quote:

4.1.2 kurulu ve 3haftadir kullanıyorum . gerekli tum uygulamalari yukledim. bosta 80 90 mb kalıyor.takılma ne yok jb nin icsden ayıran farkıda bu az ram e cok iş.ben mennunum camera dail hersey calişiyor.ics de 70m de telefon sersemliyok jb de anlık toparlıyor.işleyişi engellemeyir

Becerememiştim onu yoksa iyi rom Konu açsan kurulumu sıra sıra anlatsan iyi olurdu aslında

• quote:

@mustafa187 lafı ağzımdan aldın ben de bu konuda mesaj yazıcaktım tam baktım sen yazmışsın

Arkadaşlar dün itibari ile Xperia u için uyarlanan jelly bean rom'unu kurdum. Gerçekten çok güzel hayran kaldım diyebilirim. Bir stock romdan hiç bir farkı yok.

Artıları:

-Android sürümü 4.1.2
    -Jelly bean ile gelen STAMINA modu mevcut.
    -STAMINA aktif ve 3g kapalı ise inanılmaz şarj süresi sunuyor hayret ettim. Fazla deneme fırsatım olmadı fakat 1 günü rahat çıkaracağını düşünüyorum.
    -Ram konusunda da harika! Romu kurdum ve hemen boş ram'e baktığımda 170 civarında dolaştığını gördüm. Hemde ön bellek ve çalışan uygulamarda bir sürü uygulama var yine de bana mısın demiyor. Şu an gerekli uygulamalarımı indirdim. Arka plan uygulamalarına sınır getirdim. Ram 140 150 civarı.
    -Telefon gayet seri ve stabil.
    -Ekran kalitesi gerçekten çok iyi. Ekranı kapatasın gelmiyor. WhiteMagic'in etkisi var elbette.
    -Walkman uygulamasında değişik birkaç ayar mevcut. Henüz deneyemedim , kulaklığım geldiğinde deneyeceğim inşallah.

Eksileri:

-Ön kamera çalışmıyor.
    -Custom romlar kadar özelleştirilemiyor. Sonuçta bir stock rom. Eğer farklı bir romdan geçiş yaparsanız (cyanogen mod gibi) hafif zorluk çekebilirsiniz. Fazla sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Bunların dışında pek fazla eksisini göremedim. Benim görüşüm;

Performans: 8/10
    Görsellik: 7.5/10
    Pil durumu: 8.5/10

Genel olarak 8/10 puan aldı. Gerçekten çok güzel ve kullanışlı bir rom. Kesinlikle tavsiye ederim. Ön kamera problemini sanıyorum ki yakın zamanda düzeltirler. Ki ön kameranın pek fazla da bir işe yaradığını düşünmüyorum.

Bunların dışında sorusu olanı cevaplayabilirim elimden geldiğince.
    Ekran görüntüleri için buyrun:

http://min.us/m7sTvfldAlPN6

Not: Ekran görüntülerinin forumda kirlilik yapmaması için link verdim, tüm screenshoot lara üstteki linkten ulaşabilirsiniz.

Kurulumunu detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz şu an telefonda yaptığım tek değişiklik stock rom yüklemek oldu hani ona göre anlatırsanız çok güzel olur

• Cyanogen iyide pili aşırı derecede yiyor yani pil durumuna baktığımda kullandığım programların aksine androidin kendisi kullanıldığını görüyorum ve işte bu sony'ye özel xlouds,bravia vs. vs. şeyler çalışmıyor. Zaten eksilerini ve artılarını bu konuya yazmıştım.

Edit:

Şimdi yeniden denemek istiyorum, yukarıdaki arkadaşın verdiği rom'u bakalım nasılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 4 Haziran 2013; 11:48:12 >
  • dene sonuclari yaz bakalim buraya dostum
  • Kurdum kamera falan çalışıyor ancak update3 adında flaşlanacak dosyasını kurunca ayarlara giremiyorum "sist arayüzü durdu" hatası alıyorum

Edit: Neyi yanlış yaptım anlamadımki

Flash latest ICS (.54 or newer)
    Flash custom kernel that has CWM recovery (included in ROM.zip)
    Boot to recovery and flash ST25i_6.2.A.0.400_unofficial.zip..
    Full wipe recommended when flashing the first time.
    Wipe caches when updating
    Reboot to system
    Let it boot once
    Wait for POWER OFF button when you did full wipe if not then just turn off
    Flash update.zip
    Reboot to system again and everything works

Buda benim yaptıklarım herhangi bir yanlışmı yapmışım, anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım.

B.89 vardı bunu kurdum.
    Jb rom'un kernelini kurdum.
    Jb romu kurdum.
    Wipe factory reset ve wipe cache partition yaptım.
    Yeniden başlattım ve power off yazısına tıkladım.
    Update3.zip kurdum cmw dan.
    yeniden başlattım ve "sist arayüzü durdu"

Edit2: Aynı işlemleri tekrar yaptım sıkıntı yok gayet akıcı herşey çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 4 Haziran 2013; 18:01:53 >

• quote:

Kurdum kamera falan çalışıyor ancak update3 adında flaşlanacak dosyasını kurunca ayarlara giremiyorum "sist arayüzü durdu" hatası alıyorum

Reboot to system
    Let it boot once
    Flash update.zip

Buda benim yaptıklarım herhangi bir yanlışmı yapmışım, anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım.

B.89 vardı bunu kurdum.
    Jb romu kurdum.

Şunu bide anlaşılır bir biçimde anlatırmısınız

• quote:

colorbar.apk ile kapatabilirsin veya rengini degistirebilirsin.

color.bar apk diye uygulamarda arattım bulamadım bi yardımcı olacak arkadaş var bu alt ışığı kapatmak istiyorum bir haftadır kapatamadım sanki şarjını o yiyor şarj dayanmıyor bu tele
  • arkadaşlar morgipo sütesinde satılan xperia u özelliklerinde tv ye hdmı kablo ile bağlandığı yazıyordu deneyen var mı hiç yada öyle bi özellik yok mu
  • quote:

quote:

Kurdum kamera falan çalışıyor ancak update3 adında flaşlanacak dosyasını kurunca ayarlara giremiyorum "sist arayüzü durdu" hatası alıyorum

Reboot to system
    Let it boot once
    Flash update.zip

B.89 vardı bunu kurdum.
    Jb romu kurdum.

Şunu bide anlaşılır bir biçimde anlatırmısınız

-Flashtool ile b.89 romunu kurdum.
    -İndirdiğim xperia u jellybean rom'un içindeki boot.img dosyasını flashtool ile telefonu fastboot yaparak kurdum.
    -Cmw ile, telefonun sd kartına önceden atmış olduğum jellybean rom'u kurdum.
    -Cmw ile wipe factory reset yaptım.
    -Yeniden başlattım ve power off yazısı çıkana kadar bekledim ve bastım.
    -Önceden sd karta rom ile birlikte atmış olduğum update3.zip dosyasını cmw ile kurdum.
    -Cmw ile wipe cache partition yaptım.
    -Yeniden başlatınca herşey tamam.

@katalzor

Colorbar apk.

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1263762&d=1345101810

• reliq saolasın teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Orijinalden alıntı: Thrashh

Arkadaşlar telefonum bugün aramalarımı engelledi.yani ben arıyorum ama telefon kendiliğinden aramayı bitiriyordu.Bir arkadaşıma sorduğumda mobil şebekeler - veri etkin seçeneğini kapat düzelir dedi.Dediğini yaptım ve düzeldi.Normal mi bu sizce yoksa telefonda bi arıza mı var? çünkü veri etkin özelliği internetle alakalı diye biliyorum.Çağrıları neden engellesinki? bu arada bu sorun internet paketim bitince oldu.

3g den bağlanmıştır. Yeterli değilse hattın düşmesi normal.

Teşekkür ederim

Arkadaşlar telefondaki hangi uygulamaları silmemi tavsiye edersiniz? İlk defa akıllı telefon kullandığım için pek bilgim yok.Bi de virüs programı yüklemek şart mı? şartsa hangisini tavsiye edersiniz? facebook uygulamasında haber kaynağı ekranı yükleniyor yazıyor ama sonra beyaz bir ekranda kalıyor.normal tarayıcıdan girince facebook sorunsuz açılıyor ama uygulamada böyle.sebebi nedir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashh -- 5 Haziran 2013; 11:12:43 >

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar telefonum bugün aramalarımı engelledi.yani ben arıyorum ama telefon kendiliğinden aramayı bitiriyordu.Bir arkadaşıma sorduğumda mobil şebekeler - veri etkin seçeneğini kapat düzelir dedi.Dediğini yaptım ve düzeldi.Normal mi bu sizce yoksa telefonda bi arıza mı var? çünkü veri etkin özelliği internetle alakalı diye biliyorum.Çağrıları neden engellesinki? bu arada bu sorun internet paketim bitince oldu.

Teşekkür ederim

Arkadaşlar telefondaki hangi uygulamaları silmemi tavsiye edersiniz? İlk defa akıllı telefon kullandığım için pek bilgim yok.Bi de virüs programı yüklemek şart mı? şartsa hangisini tavsiye edersiniz? facebook uygulamasında haber kaynağı ekranı yükleniyor yazıyor ama sonra beyaz bir ekranda kalıyor.normal tarayıcıdan girince facebook sorunsuz açılıyor ama uygulamada böyle.sebebi nedir sizce?

Virüs programı bence gereksiz, o kadar korsan apk kurdum şimdiye kadar bişey olmadı. Zamanında 3-4 antivirüs programı denemiştim avast da karar kılmıştım çünkü anti-thieft özelliği vardı.

Ancak hangisini kurarsan kur pil ömründen ve performansdan kayıp yaşarsın o yüzden kurmamak en mantıklısı telefon zaten kendini zor çalıştırıyor..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim

Virüs programı bence gereksiz, o kadar korsan apk kurdum şimdiye kadar bişey olmadı. Zamanında 3-4 antivirüs programı denemiştim avast da karar kılmıştım çünkü anti-thieft özelliği vardı.

Ancak hangisini kurarsan kur pil ömründen ve performansdan kayıp yaşarsın o yüzden kurmamak en mantıklısı telefon zaten kendini zor çalıştırıyor..

Teşekkür ederim cevapladığın için Peki bu rootlama olayı ne oluyor? Arkadaşım telefon 512 mb ram ise 256 kullanır en fazla dedi.eğer rootlamazsam.Doğru mudur? Bi de android 4 e geçmeyin yazmışlar takılma çokmuş.Bende bu yüzden güncelleme yapmadım.Güncelleme yapsam şimdi direkt Android 4'e mi geçer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashh -- 5 Haziran 2013; 12:29:53 >

• 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.