Şimdi Ara

Sony Xperia U Kullananlar kulübü ve Yardım merkezi (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.154
Cevap
47
Favori
254.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thrashh

quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Arkadaşlar telefonum bugün aramalarımı engelledi.yani ben arıyorum ama telefon kendiliğinden aramayı bitiriyordu.Bir arkadaşıma sorduğumda mobil şebekeler - veri etkin seçeneğini kapat düzelir dedi.Dediğini yaptım ve düzeldi.Normal mi bu sizce yoksa telefonda bi arıza mı var? çünkü veri etkin özelliği internetle alakalı diye biliyorum.Çağrıları neden engellesinki? bu arada bu sorun internet paketim bitince oldu.

3g den bağlanmıştır. Yeterli değilse hattın düşmesi normal.

Teşekkür ederim

Arkadaşlar telefondaki hangi uygulamaları silmemi tavsiye edersiniz? İlk defa akıllı telefon kullandığım için pek bilgim yok.Bi de virüs programı yüklemek şart mı? şartsa hangisini tavsiye edersiniz? facebook uygulamasında haber kaynağı ekranı yükleniyor yazıyor ama sonra beyaz bir ekranda kalıyor.normal tarayıcıdan girince facebook sorunsuz açılıyor ama uygulamada böyle.sebebi nedir sizce?

Virüs programı bence gereksiz, o kadar korsan apk kurdum şimdiye kadar bişey olmadı. Zamanında 3-4 antivirüs programı denemiştim avast da karar kılmıştım çünkü anti-thieft özelliği vardı.

Ancak hangisini kurarsan kur pil ömründen ve performansdan kayıp yaşarsın o yüzden kurmamak en mantıklısı telefon zaten kendini zor çalıştırıyor..

Teşekkür ederim cevapladığın için Peki bu rootlama olayı ne oluyor? Arkadaşım telefon 512 mb ram ise 256 kullanır en fazla dedi.eğer rootlamazsam.Doğru mudur? Bi de android 4 e geçmeyin yazmışlar takılma çokmuş.Bende bu yüzden güncelleme yapmadım.Güncelleme yapsam şimdi direkt Android 4'e mi geçer?

Root telefonun yetkisini almaktır yani windows'daki admin gibi birşey. Root yaparak istemediğin programları tamamen kaldırabilirsin ve bazı root'a özel programları kurabilirsin. Arkadaşın ram konusunda sallamış şöyleki normalde xperia u da 512 ram var ancak bunun kullanıcıya yani programlara ayrılan bölümü 386 mb dır. Geriye kalan 126 mb ram android tarafından kullanılır bunu göremezsin yani ayarlara girdiğinde telefonunun 386 mb ram'i varmış gibi görürsün. Root yapınca boş ram zırt diye 400'e çıkmıyor. Telefonu ilk sıfır aldığında bu boş ram değeri 200 mb civarına kadar çıkar ancak program kurdukça bu değer düşer. Ortalama, gerekli programları kurunca boş ram 100 mb civarı kalır. Boş ram yetersiz gelirse alternatif custom romlar kurabilirsin, sistemi gereksiz programlardan arındırılmış temiz rom'lardır bunlar. Root ile ram alakası şöyle olur root yapınca gereksiz programları kaldırınca ram'den 5-10 mb açılır bunu söylemiş sanırım. Ayrıca swap yaparak hafıza kartından ram takviyesi yapabilirsin ancak bunu yapmanı tavsiye etmem sistem stabilitesi bozulur ve kart ram kadar hızlı olmadığı için sıkıntı yaşarsın.

Ortalama 100 mb ram gayet yeterli bir değerdir. Zaten ram yetmediği durumlarda sistem otomatik olarak gereksiz arkaplanda çalışan uygulamaları kapatarak ram sıkıntısına çözüm bulur. Hatta bazen böyle telefonu kastıracak uygulama açınca menüye döndüğün zaman simgelerin kapanmış ve açılmakta olduğunu görürsün işte sistem en son noktada arayüzü bile kapatarak boş ram kazanır.

Android 4 yüklemen konusunda birşey diyemeyeceğim, yanlız gb sürümünde telefon çift çekirdek olmasına rağmen tek çekirdek kullanılır çünkü gb çift çekirdek desteklememektedir. Ics sürümüne geçince çift çekirdeğin ikisi birden çalışır ancak son derece ağırlaştırır sistem telefonu. Güncellersen direk 4.0.4 sürümüne yani ics'in son sürümüne güncellenirsin. Yükle veya yükleme demeyeceğim tamamen sana kalmış.

• Xperia U - Sony JB ST25i_6.2.A.0.400 Sürümünü dün kurmuştum 1 gün kullandım ve başlıca + - leri yazıyorum.

+Sistem genel olarak akıcı.
    +Walkman uygulamasına 1-2 özellik gelmiş, ics sürümünden az birşey daha başarılı.
    +Pilini cyanogen 9 ile karşılaştırıyorum daha uzun kullanım sunuyor.
    +Cyanogen daki gibi ısınma sorunu el yakıcı gibi değil çok hafif.
    +Sony'nin meşhur hızlı çekim modu en hızlı bunda çalışıyor.

-Stabilite sorunları mevcut, olur olmadık yerde takılmalar yaşanıyor. Çoğu rom ile alakalı değil aslında sony'nin sevmediğim arayüzünden dolayı.
    -Bazen ama menüye dönüldüğünde boş ram miktarı yeterince olmasına rağmen simgeler kapanmış oluyor yeniden yüklemeye çalışıyor. Bazende simgeler kapanmamış olmasına rağmen geç geliyor. Zaman kaybı yaşatıyor.
    -Kamerada gece modu flaş çalışmıyor.
    -Ön kamera çalışmıyor.
    -Video çekerken sesi kaydetmiyor.
    -Boş ram miktarı yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 170 mb seviyelerinde değil, ilk rom'u kurdum ram'e baktım 110 mb'dı. 15 uygulama kurulu şuanda 140 ile 100 arasında gidip geliyor. İyi sayılır ama cyanogen 9 ile karşılaştırılamaz.
    -Alttaki ışık çalışmıyor.

Antutu puanım ics c.10 sürümünde 7000 cyanogen 9'da 5500 bu rom'da 6800. B.89 da test etmedim eminim 7000 puanı geçmiştir.

Edit: bir iki özellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 5 Haziran 2013; 20:46:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Equexks

quote:

Kurdum kamera falan çalışıyor ancak update3 adında flaşlanacak dosyasını kurunca ayarlara giremiyorum "sist arayüzü durdu" hatası alıyorum

Edit: Neyi yanlış yaptım anlamadımki

Flash latest ICS (.54 or newer)
    Flash custom kernel that has CWM recovery (included in ROM.zip)
    Boot to recovery and flash ST25i_6.2.A.0.400_unofficial.zip..
    Full wipe recommended when flashing the first time.
    Wipe caches when updating
    Reboot to system
    Let it boot once
    Wait for POWER OFF button when you did full wipe if not then just turn off
    Flash update.zip
    Reboot to system again and everything works

Buda benim yaptıklarım herhangi bir yanlışmı yapmışım, anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım.

B.89 vardı bunu kurdum.
    Jb rom'un kernelini kurdum.
    Jb romu kurdum.
    Wipe factory reset ve wipe cache partition yaptım.
    Yeniden başlattım ve power off yazısına tıkladım.
    Update3.zip kurdum cmw dan.
    yeniden başlattım ve "sist arayüzü durdu"

Edit2: Aynı işlemleri tekrar yaptım sıkıntı yok gayet akıcı herşey çalışıyor.

Şunu bide anlaşılır bir biçimde anlatırmısınız

-Flashtool ile b.89 romunu kurdum.
    -İndirdiğim xperia u jellybean rom'un içindeki boot.img dosyasını flashtool ile telefonu fastboot yaparak kurdum.
    -Cmw ile, telefonun sd kartına önceden atmış olduğum jellybean rom'u kurdum.
    -Cmw ile wipe factory reset yaptım.
    -Yeniden başlattım ve power off yazısı çıkana kadar bekledim ve bastım.
    -Önceden sd karta rom ile birlikte atmış olduğum update3.zip dosyasını cmw ile kurdum.
    -Cmw ile wipe cache partition yaptım.
    -Yeniden başlatınca herşey tamam.

@katalzor

Colorbar apk.

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1263762&d=1345101810

Anlatımınız için çok teşekkür ederim ama videodeki ses sorunu beni düşündürdü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ücretli uygulamalar için birebir site ve güncel bir site tavsiye ederim benide kullanıcılara eklersen dostum sevinirim
  • dostum ram seviyesini arttırabilirsinhttp://www.chip.com.tr/forum/root-denen-sacmaliga-kanmak-isteyen-iyi-dinlesin_t249768.html burdan bak dostum jb den dolayı o eski ve yeni sürümlerin olmasıyla ilgili ama dikkatli ol derim silerken
  • Bu akşam cyanogen fxp 10 Deneyeceğim, sitesinde wifi sorunları falan çözüldü yazıyor denemem lazım
  • Arkadaşlar aranıza çok yeni katıldım, telefonum XPERİA U size telefonumla ilgili birkaç sorum olacak.
    Telefonumdaki menü, galeri ve müzik çalar diğer XPERİA'larda veya android cep telefonlarında görmediğim görüntüler var. Galeri albüm, müzik çalar walkman olarak isimlendirilmiş diğer XPERİA U'Larda böyle bir şey görmedim. Aşağıdaki resimlerdeki gibi,

Sony Xperia U Kullananlar kulübü ve Yardım merkezi
    ve

Benim istediğim menü ve galerinin bunun gibi olmasını istiyorum

Şimdiden teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayigitylmaz -- 7 Haziran 2013; 0:39:39 >

• Tüm ics sürümüne guncellemis xperialarda albüm ve müzik çalar öyledir. 2011 leri bilmiyorum ama 2012 lerde böyle.

Eskisini istiyosan gb sürümüne dön.

• Reliq kullanıcısına yanıt
    GB sürümü ne oluyor hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayigitylmaz

GB sürümü ne oluyor hocam ?

Gingerbread android'in eski sürümü. 2.3.7 diye geçer, sendeki 4.0.4 yani icecreamsandwich. Telefonunu güncelledigin icin ics sürumundesin suan.

Guncellemeseydin galeri player falan istedigin gibi olurdu. Ama geriye dönüş yapabilirsin forumda konusu vardı, bulamadım şimdi.

• 6.2.a.0.400 sürüm numaralı jelly bean rom pil performansı konusunda açıkcası beni memnun etti diyebilirim(en azından cyanogenmod 9'a göre).

4 saat internette donanımhaber, facebook ve twitter kullanımından sonra değerlerim. Oyun oynamadım ki 1 tane bile oyun kurulu değil sistemde.

Cyanogenmod 9'da telefon internette hem aşırı ısınıyordu hemde ekran süresi 2.5 saat civarıydı.

Ekran parlaklığı %25 ile %15 arası kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 7 Haziran 2013; 22:31:11 >

• alt kapağı çıkardığımızda arka tarafta bi giriş yeri gibi bir şey var o nedir bilgisi olan var mı?
  • Bizim telefonların arka kapağını nereden bulabilirim? Köşeleri kavladı ve kameranın çevresindeki krom yer düştü. Haliyle çirkin gözüküyor yenisini alayım diyorum. Fiyatı ne kadardır?

• xperia u ekran parlaklıgı azaldı gibi, parlaklık seviyesi en yüksekte bile arc s'e göre acayip sönük kalıyor. Böyle bir sorunla karsılasan var mı ? Basta gayet net ve parlaktı ekran.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bexter -- 9 Haziran 2013; 4:19:01 >
  • arkdaşlar telefon android 2.3.7 sürümünde aldığım gibi duruyor telefona herhangi bi güncelleme gelmedi sony nin sitesinde bi program var pc ye indirip kurdum telefonu bağladım pc ye telefonunuz güncel diyor neden android 4 güncelleme gelmiyor bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Arkadaşlar aranıza çok yeni katıldım, telefonum XPERİA U size telefonumla ilgili birkaç sorum olacak.
    Telefonumdaki menü, galeri ve müzik çalar diğer XPERİA'larda veya android cep telefonlarında görmediğim görüntüler var. Galeri albüm, müzik çalar walkman olarak isimlendirilmiş diğer XPERİA U'Larda böyle bir şey görmedim. Aşağıdaki resimlerdeki gibi,

ve

Cihazınız Android 4.0 güncellemesine sahip. Eğer Android 2.3.7 Stock sürümüne çevirebilirseniz istediğiniz özelliklere sahip olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bexter

xperia u ekran parlaklıgı azaldı gibi, parlaklık seviyesi en yüksekte bile arc s'e göre acayip sönük kalıyor. Böyle bir sorunla karsılasan var mı ? Basta gayet net ve parlaktı ekran.

Bir program ekran parlaklığını kısıtlıyor olabilir, cihazı güvenli modda başlatarak parlaklığı yukseltin bakalım yine sönükmü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

Arkadaşlar aranıza çok yeni katıldım, telefonum XPERİA U size telefonumla ilgili birkaç sorum olacak.

ve

Cihazınız Android 4.0 güncellemesine sahip. Eğer Android 2.3.7 Stock sürümüne çevirebilirseniz istediğiniz özelliklere sahip olabilirsiniz.

Alıntıları Göster

arkdaşlar telefon android 2.3.7 sürümünde aldığım gibi duruyor telefona herhangi bi güncelleme gelmedi sony nin sitesinde bi program var pc ye indirip kurdum telefonu bağladım pc ye telefonunuz güncel diyor neden android 4 güncelleme gelmiyor bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim

birde sony companion yerine update service dene bakalım ordan güncelleyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmacoftheone -- 9 Haziran 2013; 14:35:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bexter

xperia u ekran parlaklıgı azaldı gibi, parlaklık seviyesi en yüksekte bile arc s'e göre acayip sönük kalıyor. Böyle bir sorunla karsılasan var mı ? Basta gayet net ve parlaktı ekran.

Batarya programlarını falan kullanmayın. Sözde daha uzun pil ömrü veriyor ama hikaye hepsi.
  • 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.