Şimdi Ara

Sony Xperia X (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.373
Cevap
31
Favori
127.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ComingWind

Bence imkanın varsa biraz bekle kredi kartına taksit olayı geri dönünce al derim. Operatörler felaket bindiriyor fiyatı. Yada ufak bi kredi çek en fazla 150 200 tl öde üstüne 12 taksit yap, cihaz için görüşüm X'ten yana bence daha şık, başka bi alternatif Htc One A9 olabilir, Z5 te iyidir ama X ondan daha güncel,bi tık daha fazla destek alır

Aynen dediğin gibi. Şimdi karta taksit yine gelince operatörler mecbur fiyatları düşürecekler.
  • Kameranın hdr modu nasıl? Daha önce z3c kullandım. Manuel ayarlardan 8 mp'e düşürmeden hdr modu açılmıyordu. Bunda da aynı kısıtlama var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ennusa44

quote:

Orijinalden alıntı: monarch25

quote:

Cihazı evkurdan aldım 3 gün oluyor daha baya memnunum parasını hakediyor bence cihaz gercekten hızlı tasarım çok şık kameraya zaten diyecek bisey yok

2400 tl yi malesef ki hak etmiyor

Cihazın enn fazla 200 lira fazlası vardır

Kusura bakma da :Hayır
    O cihazın ederi 1800 tl civarıdır.
    +2200'lere s7, iphone 6-6s, iphone se, note 5 varken buna para verilmez.
    Şimdi sen her ihtiyacımı karşılıyor da dersin.
    Aynı ihtiyaçlarını aynı paraya s7 de karşılıyor ve daha birçok kullanmayacağın ozelliğide(ki ömrüm boyunca kullanmayacağının garantisini kim verecek) sunuyor.

Yada şöyle düşün:
    Bilgisayardaki tek amacın "lol ve cs go oynamak"(atıyorum)
    Bunun için ekran kartı arıyorsun
    Şimde sen aynı fiyatlı olan 980 GTX mi alırsın yoksa 1080 GTX mi alırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihazı ben kullanıyorum yaklaşık 2 ay oldu sanırım.

Ben anladım ki Sony ne yaparsa yapsın anlamadığım bir sebepten dolayı insanlar almayacaklar. Samsung ve Apple piyasayı o kadar ele geçirmiş ki insanlar pek bir şeyin farkında değil.

Şimdi bu cihazın biraz yüksek fiyattan satıldığı argümanı kabul edilebilir olmakla beraber, fiyatı sadece "Snapdragon 650 var ya" diyerek eleştirmek doğru bir yaklaşım değil.

Sony gidip de Samsung gibi hiçbir işe yaramayacak göz boyamaktan öteye gidemeyen şeyler yapacak bir firma değil mesela. Bu bir sebep olabilir. Çünkü insanlar cihaza bakıyor ve sıradan gibi görüp geçiyorlar. Sony Mobile'ın hatalı stratejileri ve doğru dürüst reklamın da olmamasından dolayı cihazı satamıyorlar. Bu cihazı Sony deneyimini seven kemik kitlesi haricinde satabilecekleri bir kitle yok.

Yani Sony Mobile'ın yaptığı hataları sabaha kadar konuşuruz, fakat bir cihazı kağıttan okuyup bu ne ya demek kadar saçma bir yaklaşım olamaz. Cihaz tam bir deneyim ürünü. Hiçbir eksik noktasının olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta Sony telefonları hiç sevmeyen bir arkadaşım "o neymiş ne zaman aldın" deyip telefonu inceledikten sonra çok beğendi. "İlk defa Sony düzgün bir cihaz yapmış ilk kez beğendim" dedi. Bu cihazı deneyimlemeden yorum yapmamanızı öneririm.

Öte yandan, diğer cihazların fiyatları muhteşemmiş gibi konuşmak da bana komik geliyor.

Cihazın YouTube'da diğer cihazlarla app açma vs. konularda hız testi kıyaslama videolarını incelerseniz zaten boş bir cihaz olmadığını görebilirsiniz. Sony'nin bana göre bugüne dek ürettiği en ergonomik cihaz olmuş X.

Telefondan inanılmaz derecede memnun kalmış olsam da geçenlerde maalesef düşürerek camını kırdım. Doğru dürüst satılmayan bir cihaz olduğu için de servise veresim gelmedi. Yedek parçanın ellerinde olmadığına da eminim. Ya sipariş edip haftalarca bekletirler, ya da yenisini vermeyi önerirler. Tabi iki seçenekte de acayip bir fiyat çekecekleri kesin. Telefon sorunsuz çalışıyor ancak tasarımının çok güzel olmasında mütevellit cihazı düzgün şekilde görememek çok rahatsız ediyor.

2.5D Glass kullanıldığı için ekran üzerine düşürmelerde maalesef daha kırılgan. Bundan önceki Z2'yi defalarca düşürmeme rağmen bir şey olmamıştı. Gerçi bu düşürmem de çok fenaydı ben telefon gitti diye düşünmüştüm.

Graphite Black renginin özellikle harika durduğunu söylemeliyim.

Bilgi verme amaçlı yazdım bu mesajı başka arkadaşlar da yazarsa insanlar bilgilenir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cihazı evkurdan aldım 3 gün oluyor daha baya memnunum parasını hakediyor bence cihaz gercekten hızlı tasarım çok şık kameraya zaten diyecek bisey yok

Aynı ihtiyaçlarını aynı paraya s7 de karşılıyor ve daha birçok kullanmayacağın ozelliğide(ki ömrüm boyunca kullanmayacağının garantisini kim verecek) sunuyor.

Yada şöyle düşün:

Belki ben samsung sevmiyorum kardeşim neden bu kadar cihazı kötülemeye calısıyosun anlamadım samsungun yaptıgı cihazlarda kullanılan malzemeyi herkes biliyor bide şu cihazı eline al bi incele işçiliği malzemeyi kaliteyi gör ondan sonra gel bana s7 al de

• Zamanında sayısız kez "abi Sony çok çirkin ya" demişliğim vardı. En son Samsung S3 faciasından sonra Samsung iyidir deyip S5'le devam ettim, gayet memnunken kardeşim gitti kendine bi Z2 aldı elime aldım telefonu ohaa dedim çirkin dediğim bumuymuş, sonra ciddi araştırmaya girdim p zaman yeni çıkmış olan Z3 ve Z3 Compact'a yoğunlaştım, sonuç olarak z3 compactta karar kıldım, her gören oha dedi uzaktan gören iphone mu o diye soruyordu, performans açısından da iphone'dan geri kalır yanı yoktu. Şimdi hala elimde, S5 lolipopta çakılı kaldı, benim atom karınca 6.0.1'de ikinci güncellemesini aldı

Yani Sony bence piyasadaki çoğu markadan iyi, eleştirilir yanı vardır, ama amiral modellerini kullanan başka cihaza kolay kolay ısınamaz diyorum ben buda benim görüşüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 12 Ağustos 2016; 21:06:42 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yada şöyle düşün:

Belki ben samsung sevmiyorum kardeşim neden bu kadar cihazı kötülemeye calısıyosun anlamadım samsungun yaptıgı cihazlarda kullanılan malzemeyi herkes biliyor bide şu cihazı eline al bi incele işçiliği malzemeyi kaliteyi gör ondan sonra gel bana s7 al de

1. S7 yi şöyle iyi, en güzeli bu demedim ben.S7 nin malzeme kalitesi senin için kötü ise IPHONE bak yada LG bak NOTE bak
    2. Sadece S7 yi örnek vermedim.
    3. Cihazı kötülediğim yok şu anda en yüksek performans işlemcisi qualcoom 820 ve benzeri işlemciler +2200 tl ye satılırken bir alt segmenti olan qualcomm 652' li bir cihaza aynı parayı ödemesinler diye "taa ilk mesajımda belirtmiştim. Millet boşuna parasını çöpe atmasın diye. Çünkü aynı paraya daha sağlam bir işlemci'li telefon alınabiliyor.
    4. Gel gör ki "sen dayanamayıp mesajımı alıntılayıp" olayını körüklemek istedin.

Yada şöyle düşün(önceki bilgisayar örneğinde geçen senenin ekran kartından örnek vermiştim. Biraz örnek yanlış oldu):
    Şimde sen aynı fiyatlı olan 1060 GTX mi alırsın yoksa 1080 GTX mi alırsın

umarım olmuştur şimdi....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yada şöyle düşün:

1. S7 yi şöyle iyi, en güzeli bu demedim ben.S7 nin malzeme kalitesi senin için kötü ise IPHONE bak yada LG bak NOTE bak
    2. Sadece S7 yi örnek vermedim.
    3. Cihazı kötülediğim yok şu anda en yüksek performans işlemcisi qualcoom 820 ve benzeri işlemciler +2200 tl ye satılırken bir alt segmenti olan qualcomm 652' li bir cihaza aynı parayı ödemesinler diye "taa ilk mesajımda belirtmiştim. Millet boşuna parasını çöpe atmasın diye. Çünkü aynı paraya daha sağlam bir işlemci'li telefon alınabiliyor.
    4. Gel gör ki "sen dayanamayıp mesajımı alıntılayıp" olayını körüklemek istedin.

Yada şöyle düşün(önceki bilgisayar örneğinde geçen senenin ekran kartından örnek vermiştim. Biraz örnek yanlış oldu):
    Şimde sen aynı fiyatlı olan 1060 GTX mi alırsın yoksa 1080 GTX mi alırsın

umarım olmuştur şimdi....

Peki hocam öyle olsun ama şu işlemci olayını çok abartıyosunuz sanki uzay gemisi kontrol edicez anasını satim adamın yapacagı sey sosyal medyada dolasıp bi kaç oyun oynayacak en fazla bu telefon benim açımdan tasarım olsun işçilik malzeme kalitesi parmak izi sensörü ve sınıfında en iyisi kamerasıyla parasını hakediyor

• İşlemci olayına takılmak yersiz. 2xA72 4xA53 Processor bulunuyor. Cortex A72 teknolojisi A57 den %50 daha fazla performans sunuyor ki bu kullandığınızda çok net farkediliyor.
    Kamerası da çok başarılı bariz gelişme var Z serilerine nazaran.
    Tasarım olarak çok beğendim kullanılabilirliği çok iyi.
    Aşırı derecede ısınma sorununa rastlamadım.
    Tek sıkıntı teknik servis gibi görünüyor ki 2 yıldır Z2 kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım fakat duyduklarıma istinaden yazıyorum. Dikkatli kullanmak gerek :) Arada kalanlara tavsiye olunur. Fiyatını hakediyor.

Kaynaklar:Cortex A72///Kamera///Xperia Z5 Samsung S7 Edge Karşılaştırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ns41 -- 16 Ağustos 2016; 15:49:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ns41

İşlemci olayına takılmak yersiz. 2xA72 4xA53 Processor bulunuyor. Cortex A72 teknolojisi A57 den %50 daha fazla performans sunuyor ki bu kullandığınızda çok net farkediliyor.
    Kamerası da çok başarılı bariz gelişme var Z serilerine nazaran.
    Tasarım olarak çok beğendim kullanılabilirliği çok iyi.
    Aşırı derecede ısınma sorununa rastlamadım.
    Tek sıkıntı teknik servis gibi görünüyor ki 2 yıldır Z2 kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım fakat duyduklarıma istinaden yazıyorum. Dikkatli kullanmak gerek :) Arada kalanlara tavsiye olunur. Fiyatını hakediyor.

Kaynaklar:Cortex A72///Kamera///Xperia Z5 Samsung S7 Edge Karşılaştırma

sıkıntı servis derken acaba neyi kastediyorsunuz

• Dediğim gibi servisle bir sorun yaşamadım, gruplar ve forumlarda kullanıcıların yaşadıkları sorunlardan dolayı yazdım. Ama bu sorunlar genelde suyla temasla ilgili ki bu cihazda suya karşı dayanıklı ibaresi yok. Kasko yaparsanız herhangi bir sorun zaten yaşamazsınız. Eğer yapmazsanız kullanıcı hatası kaynaklı parça değişim ücretleri çok fazla(bana göre) (örneğin z5p kasa değişim ücreti 652tl kvk).
    Açıkçası olumsuz olarak yazacak birşey gelmedi aklıma bunu yazdım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ns41

Dediğim gibi servisle bir sorun yaşamadım, gruplar ve forumlarda kullanıcıların yaşadıkları sorunlardan dolayı yazdım. Ama bu sorunlar genelde suyla temasla ilgili ki bu cihazda suya karşı dayanıklı ibaresi yok. Kasko yaparsanız herhangi bir sorun zaten yaşamazsınız. Eğer yapmazsanız kullanıcı hatası kaynaklı parça değişim ücretleri çok fazla(bana göre) (örneğin z5p kasa değişim ücreti 652tl kvk).
    Açıkçası olumsuz olarak yazacak birşey gelmedi aklıma bunu yazdım :)

teekkürler, teknosa 2400 vrip birde kasko 380 yaptırmak mantıksız gliyor bana, fiyat çok pahalı ouyor ama int den alsak 2050 ye alınır
  • Evkur da seçenekler arasında, peşin fiyatına 10 taksitle veriyor sony Türkiye garantili.

• Cihaz gerçekten iyi ama o paradan satılınca herkes S7 ile G5 ile Htc 10 ile karşılaştırıyor doğal olarak öyle olunca da onların yanında sönük kalıyor kötü damgası yiyor maalesef...
  • Lifelog uygulamasını kullanan var mı acaba? Ek bir cihaz olmadan adım sayma gibi bazı fonksiyonların çalıştığı yazıyor bazı yerlerde ama ben benim telefona bir türlü adım saydıramadım. Bir püf noktası mı var acaba?
  • Lifelog-->ayarlar-->kaydedici açık yaptın mı kaydetmesi lazım.

• ns41 kullanıcısına yanıt
    Defalarca uygulamıştım o adımı. Fakat bir türlü adım saymıyordu. Sonra uygulamayı devre dışı bıraktım, Google play'den yeniden yükleme yaptım ve anca o zaman kendine geldi.
  • mevcut tel bozuldu kitleniyor kullanamıyorum, acil bugun yarın tel almam lazım, normlde hepsi burada düşünüyordum ama, artık acil olunca vazgectim. teknosa vatan mediamark hangisinden alayım, fiyatlarda düşmemiş.2400 hala, kasko filan yatırmaya gerek var mı, taksit de yapılmıyor değil mi daha başlamadı taksit.
    acaba okadar para vermek yerine a5-2016 mı alsam yoksa sony xa mı ki.
  • lg g5 ile x arasıda kaldım
  • androidarayan A kullanıcısına yanıt
    Hocam sahibindende makul fiyatlara garantili ikinci el cihazlar var letgo'ya da bi bak derim, 2400 o cihaz için çok fazla ederi en fazla 1800'dür o da Sony kalitesi için snapdragon 650 eski bi işlemci evet kararlı bir işlemci ama yine de 2400 TL fiyatı görünce insan bi SD820 bekliyor yani bence hepsiburadadan al 2 gün bekle nolacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 22 Ağustos 2016; 0:03:40 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.