Şimdi Ara

Sony Xperia Xa Ultra (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.249
Cevap
25
Favori
128.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardesim ayni sorun bende de var ve cok can sıkıcı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

Açık ve net konuşayım. Alakası yok ışık sızması ile sarı lekenin. Hatta ekranla bile fazla alakası yok sarı lekenin. Sebeb işlemcinin fazla ısınması ve bu ısı iyi bir şekilde tahliye edilemiyorsa en yakınındaki metalin bu ısıyı çekmesidir. En yakınındaki metal aksamda mikro sd ve sim kart slotu sol üst köşedeki bu metal aksam ısındıkça ekranıda sarıya çevirmektedir. Yani işin özü 28 nm lik işlemci çok ısınmakta Sony denen eskinin efsane şimdinin dandik şirketi ise 200 gramlık cihaz yapıp 2700 lük batarya koyup üstüne kenarlardan ışık sızmaları yapacak şekilde berbat işçiliği, çerçeveyi bile tamamen metal yapmayacak şekilde maliyetten kaçması, yani sony bir çok yerde maliyetten kaçmış flaş ışığı tam evlere şenlik kendini aydınlatmak tan aciz. Hava tahliyeside iyi değilki sol üstköşe ısınıp ekranı sarartıyor.Yani zamanla çoğu kişide olacaktır bu sorun lg den de z3 tende bilirim

Açıkçası Lg G4 Ölümcül Bootloop u yaşamış biri olarak bu sarı leke olayı benim için çerez gibi geliyor. Hiç dert etmiyorum. çünkü telefonun donanımında bir sıkıntı yok aynı şekilde gayet güzel çalışıyor. bir gün keyfe keder canım değiştirmek ister gider veriirim servise. Ama o Lg g4 bootloop neydi ya. 3 ay telefonsuz kal. Tüm bilgiler gitsin, hiç bir şey yapama. Yani kısacası patlayan samsung note7 bataryalardan , bootloop olan G4 lerden sonra bu sarı leke olayı hiç benim canımı sıkmıyor şu an. kız arkadaşıma da aldık aynı telefonu hatta aynı anda. Onda yok bende var. Bu şekilde devam edeceğim şimdilik.

• Baya düşündükten sonra bugün bende size katıldım. Umarım sorunsuz kullanırız hepimiz. Birkaç sorum olacak. Sessize almayı illa ses açıp kapama düğmesinden mi yapıyoruz? Klavye kelime düzeltme ayarını bulamadım bazen istemediğim şekilde düzeltiyor kelimeleri.

Telefon baya büyük ama ilk izlenimlerim olumlu. Şarj konusunda biraz sıkıntı var gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maestro_ -- 6 Ekim 2016; 0:37:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

Açık ve net konuşayım. Alakası yok ışık sızması ile sarı lekenin. Hatta ekranla bile fazla alakası yok sarı lekenin. Sebeb işlemcinin fazla ısınması ve bu ısı iyi bir şekilde tahliye edilemiyorsa en yakınındaki metalin bu ısıyı çekmesidir. En yakınındaki metal aksamda mikro sd ve sim kart slotu sol üst köşedeki bu metal aksam ısındıkça ekranıda sarıya çevirmektedir. Yani işin özü 28 nm lik işlemci çok ısınmakta Sony denen eskinin efsane şimdinin dandik şirketi ise 200 gramlık cihaz yapıp 2700 lük batarya koyup üstüne kenarlardan ışık sızmaları yapacak şekilde berbat işçiliği, çerçeveyi bile tamamen metal yapmayacak şekilde maliyetten kaçması, yani sony bir çok yerde maliyetten kaçmış flaş ışığı tam evlere şenlik kendini aydınlatmak tan aciz. Hava tahliyeside iyi değilki sol üstköşe ısınıp ekranı sarartıyor.Yani zamanla çoğu kişide olacaktır bu sorun lg den de z3 tende bilirim

Açıkçası Lg G4 Ölümcül Bootloop u yaşamış biri olarak bu sarı leke olayı benim için çerez gibi geliyor. Hiç dert etmiyorum. çünkü telefonun donanımında bir sıkıntı yok aynı şekilde gayet güzel çalışıyor. bir gün keyfe keder canım değiştirmek ister gider veriirim servise. Ama o Lg g4 bootloop neydi ya. 3 ay telefonsuz kal. Tüm bilgiler gitsin, hiç bir şey yapama. Yani kısacası patlayan samsung note7 bataryalardan , bootloop olan G4 lerden sonra bu sarı leke olayı hiç benim canımı sıkmıyor şu an. kız arkadaşıma da aldık aynı telefonu hatta aynı anda. Onda yok bende var. Bu şekilde devam edeceğim şimdilik.

Bayanlar fazla zorlamadığı için telleri onlarda sarı leke pek olmaz. Lg konusuna gelirsek lg nin donanımı hep sıkıntılıdır bu sadece akıllı tel değil on sene önceki tellerindede aynıydı. Lg g3 heryerinden çatlad g2 sararır g4 malum g5 tede ekran farklılıkları var. Sony e gelirsek sony de son zamanlarda çok bozdu cihazlarında fazlaca sorun var. Sonydede panel farklılıkları var geçen mediamadkt daki tellere baktım ekran farklılıkları bariz. Birde hiç bir android cihazı appleın kulaklık ses kalitesini veremiyor. Şunuda söylemek gerekirse sony gibi bir firmaya bu arayüz yakışmıyor. Menü tuşları ayarı yok ışık ayarı yanında otomatik sekmesi yok ses imgeleri kaba. Arayüz değişmeli kendi dosya yöneticisi ni koymalı

• BatuhanYesilyurt B kullanıcısına yanıt

• warkingtr61 W kullanıcısına yanıt
    Buna bi çözüm bulmak lazım acaba kartöı desteklemiyor diyeceğim ama hc kart büyük ihtimalle sony kapattı diye düşünüyorum ama bakalım

• _Maestro_ kullanıcısına yanıt
    Evet titreşim için ses tuşuna tamamen kapamak içinde rahatsız etme seçeneğini kullanman lazım kardeşim klavye ise SwiftKey geliyor içindeki zaten normalde de SwiftKey kullanıyorum çok güzel uygulama içerisinde istediğin ayarı yapabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: assassin(z)

Aynı sorun bendede oldu telefonu fabrika ayarlarına sıfırla xperia yedeklemesini kapat yoksa doluyor hafıza yedekler yüzünden mesela şuan bendede yüzde 80 lerde sadece uygulama ve verileri dolduruyor işin kötü yani uygulamalar her gelen güncelleme ve hergün kullanılan yeni önbellekle hergün büyüyorlar

Senin demek istediğin xperia yedekleme paso yedek alıyor. Bunu kapattığımızda sıkıntı çözülür ozaman. Uygulamalar sd kartta önbelleklemeyi dahili hafızayamı yapıyor acaba gerçi bu sıkıntı olmaz taş çatlasın 2 gb doldurur. 10gbdan 2 gb android sistemi kullansa sonuç itibariyle 8gb alan kalması lazım neyse bi denemek lazım.

• Keops1035 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle diyorum ben telefonu sıfırladım xperia yedeği kapadım düzeldi önbellekleme dahilinde yapılıyor maalesef

• 1- Düşük sinyal problemi yaşayan var mı arkadaşlar? (sim'den kasıt)

2- Mobil veriyi açtığımda batarya yüzdesi gözümün önünde patır patır düşüyor ve en son telefon kapanıyor. Yaşayan var mı?

• BatuhanYesilyurt B kullanıcısına yanıt
    Hattınız vodafone ise bu sorunu yaşamanız olası. Cihazı yeni aldığınız içinde bir kaç hafta pilin çabuk bitmesi normal. Batarya zamanla oturuyor.

• Telefonu yaklaşık 3 haftadır kullanmaktayım. Genel olarak ödediğim fiyata göre (1.600 TL) memnun kaldım, çok fazla kurcalamadığım için şarjı bana 24 saat rahatlıkla yetiyor, şarj %15 seviyesine inince stamina moduna geçiyor ve uzun süre sizi yolda bırakmadan idare edebiliyor. Benim gibi önceliğiniz büyük ekran ve internet/sosyal medya ise; bu cihaz sizi ödediğiniz miktara göre memnun edecektir. Tamam bazı teknik özellikleri uçup kaçmıyor, biraz orta yada alt seviye olabilir, lakin fiyatını da ona göre uygun ayarlamışlar, uçan kaçan cihazlar min 2.500 TL seviyelerinden başlayıp yukarı doğru gidiyor. Büyük ekran önceliği olanlara tavsiye ediyorum, ayrıca ben kırık beyaz rengini kullanıyorum, dizaynıda oldukça şık bir cihaz.
  • Telefonu aldım bataryası çok tatmin edici. Sesi güzel. Kameralara denecek söz yok Tek sıkıntım mobil veri kapalı ve ağ türü GSMde olduğu halde internet kullanıyor ve TL'm bitti.
  • assassin(z) kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bazı ayarlara alışmıştım Samsung olsun LG olsun şimdi onlar olmayınca ayarlayamadım birden ama alışıyorum.

• omercan2001 O kullanıcısına yanıt
    Telefon wifi ağından bağlantısı kesilince otomatik mobil veriyi açıyor ondan oluyor o ama bi ayarı varmı bilmiyorum

• _Maestro_ kullanıcısına yanıt
    Ne demek sonyin samsungdan vs daha kolay bi arayüzü vardır alışırsınız rahattır donmaz vsvsvs

• Hocam evet vodafone kullanıcısıyım da çözüm ne olacak peki katlanacak mıyım bu duruma?

• 1,5 ay geçti telefonu sorunsuz kullanıyorum. Güncelleme dışında telefonum hiç kapanıp açılmadı yada yeniden başlatma gereği görmedim.Sarı leke sorunu ve ışık sızması gibi durumda yaşamadım.Hattı turkcell yada turktelekoma geçirmek gerek. Vodafone sıkıntılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 7 Ekim 2016; 8:08:48 >
  • Ekranı tam olarak kaplayan ekran koruyucu film bulan var mı ülkemizde? Aliexpress dışında?
  • Merhabalar. Öncelikle forumda yeniyim, o yüzden şimdiden sürç-i lisan edersem affola..

Uzuuun zamandır telefon bakıyorum. 4 sene boyunca s3 kullandım ki kullanımın son 1 senesine kullanım bile denemez. samsungtan çok sıkıldım. yeni telefon olarak epey araştırdım. üst segmentten en altlara kadar neredeyse. ve en son iki telefon arasında kaldım. htc one a9 ve sony xperia xa ultra. hem htc'nin hem de sony'nin androidde en iyi deneyimi verdiğine dair yorumlar okudum. malum samsung daima ve daima kasıyor. stabilite noktasında da apple almaya da bütçem elvermiyor.
    telefonda aradığım en önemli şey başta stabilite. telefonla fotoğraf çekmeyi de severim, yani kamerası da önemli. klasik bir kullanıcıyım. çok fazla oyun oynamam. telefonun pil performansı benim açımdan önemli. sürekli telefonun şarjını düşünmek istemiyorum şahsen. ve de tasarım da benim için ayırt edici, zira güzele meylim ezelden.

sonuç olarak, sony'nin kamera noktasında mp olarak fazla görünmesinin izlediğim incelemeler sonucu sadece kağıtta kaldığını gördüm. bir de boyutu bi nebze düşündürüyor.
    htc'nin ise batarya konusu ve ram'i beni düşündürüyor.

özellikle bu noktalarda bana yardımcı olabilirseniz çok minnettar kalırım. teşekkürler şimdiden.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.