Şimdi Ara

Sony Xperia Xa Ultra (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.249
Cevap
25
Favori
128.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sarı leke problemi özellike Z3 modelinde çok sık karşılaşılan birşeydi. O zamanlar telefonu servise gönderdim ekran değişti geldi ama tekrar sarı leke oldu ve tekrar gönderdim bu sefer telefonu yenisiyle değiştirdiler fakat gene sarı leke oluştu gene yollayacağım Z3'ü şuan XA Ultra Siyah kullanıyorum inşallah sarı leke sorunu bunda da olmaz yoksa gerçekten sinir olacağım.
  • Ben de sanırım bu telefondan vazgeçtim; öncelikle Vodafone kullanıyorum ve çekim gücünün Vodafone'da sorunlu olma ihtimali çok yükseldi, çok fazla bu yönde yorum okudum. Sonra sarı leke dedikodusu çıktı. Ve bir çok yerde incelediğim üzere kamerası çok soluk; daha önce de bir çok kere yazdım Sony megapiksel uyanıklığı yapıyor diye ben artık daha canlı fotoğraf arayüzü bekliyorum Sony'den.. f/2.2 lens aralığı hiç de iyi bir referans değil. Artık ön kamera bile soluk geliyor gözüme.. Bu bir kamera arayüzü update ine bakar ama sıfırdan bir arayüz değişikliği de beklemiyorum Sony'den.. Fiyatına göre çok iyi bir telefon ama dediğim gibi soğudum ben iyice..
  • Arkadaşlar şarj konusu ile ilgili olarak önceki sayfalarda çok konuşuldu,şarj sürenizi uzatabileceginize dair birçok pratik bilgiler yazıldı.. Simdilik güncel sorun ekrandaki sarı leke oluşumu .. Şu ana kadar iki arkadaşımız bu problemi dile getirdi tek temennimiz bu sorunun kronik olmaması..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu sarı leke sorunu yaşayanlar telefonda aşırı ısınma yaşadılar mı acaba ondan olmuş olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 4 Ekim 2016; 22:29:49 >
  • Arkadaşım hepsiburada.comdan bu telefondan aldı. Cihazı açar açmaz kilit deseni çıktı. Cihaz açılmıyor şifre olarak ne gireceğini bilmiyor. İnternette araştırdım böyle bi sorun bulamadık swap cihaz göndermiş olabilirler mi nasıl açacağız?

• quote:

Orijinalden alıntı: scanh

Arkadaşım hepsiburada.comdan bu telefondan aldı. Cihazı açar açmaz kilit deseni çıktı. Cihaz açılmıyor şifre olarak ne gireceğini bilmiyor. İnternette araştırdım böyle bi sorun bulamadık swap cihaz göndermiş olabilirler mi nasıl açacağız?

Cihazı iade edin vakit kaybetmeden

• DreamRiver kullanıcısına yanıt
    Kullanılmış dimi IMEI kaydı sorguladık kayıtsız çıktı ve çift sim kartlı. Sitede sony garantili yazıyor ama var bişeyler galiba. İade talebi açtık.

• scanh kullanıcısına yanıt
    Hepsiburadadan alırken diğer satıcılar kısmından mı aldınız? Satıcı hepsiburada mıydı yoksa başka bir satıcı mı? Gerçi farketmez sonuçta hem kayıt dışı telefon hemde kullanılmış belliki açar açmaz desen kilidi var.. İyi etmişsiniz iade talebi açarak

• DreamRiver kullanıcısına yanıt
    Satıcı direkt hepsiburada. Hemen kabul ettiler iade talebini. Açılmış cihaz, imei kayıtlı değil, garanti yok ve çift sim kartlı versiyon.

• Bu yaşadığım sarı leke probleminde ekran iyice inceledim. Sarı lekenin olduğu yerden ışık süzmesi var. muhtemelen arkadan boşluktan gelen ışık piksellere zarar veriyor ve sarı leke oluşuyor. Bu da bana göre montaj hatası. O boşluğun olmaması gerekiyor. Ya da mühendislik hatası bilmiyorum. Ancak o bölgede olup başka bir yerde olmamasının farklı bir açıklaması olamaz kanımca. Şimdilik beni çok rahatsız etmiyor bu leke olayı. Ancak büyürse mutlaka iadeye veririm. Bu şekilde değişmeden devam ederse ki kanımca böyle olacak; garanti süresi bitimine yakın servise verip para iadesi alırım..
  • Açık ve net konuşayım. Alakası yok ışık sızması ile sarı lekenin. Hatta ekranla bile fazla alakası yok sarı lekenin. Sebeb işlemcinin fazla ısınması ve bu ısı iyi bir şekilde tahliye edilemiyorsa en yakınındaki metalin bu ısıyı çekmesidir. En yakınındaki metal aksamda mikro sd ve sim kart slotu sol üst köşedeki bu metal aksam ısındıkça ekranıda sarıya çevirmektedir. Yani işin özü 28 nm lik işlemci çok ısınmakta Sony denen eskinin efsane şimdinin dandik şirketi ise 200 gramlık cihaz yapıp 2700 lük batarya koyup üstüne kenarlardan ışık sızmaları yapacak şekilde berbat işçiliği, çerçeveyi bile tamamen metal yapmayacak şekilde maliyetten kaçması, yani sony bir çok yerde maliyetten kaçmış flaş ışığı tam evlere şenlik kendini aydınlatmak tan aciz. Hava tahliyeside iyi değilki sol üstköşe ısınıp ekranı sarartıyor.Yani zamanla çoğu kişide olacaktır bu sorun lg den de z3 tende bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 5 Ekim 2016; 2:15:56 >
    Para iadesi alın ve medimarkttan söyleyin cihazı en güvenilir onlar

Paranız iade edilince bence en sağlamı sony center dan alın

• Sarı leke sorunu tüm z3 lerde yada z2 lerde çıkmadı bazılarında çıktı hat kopmasına gelince Vodafone 4g de kendi sattığı p8 p9 da bile hat kopması yaşatıyor bunuda bilin istedim batarya evet batarya küçük onada yapacak bişey yok maalesef cevapım genel olduğu için alıntı yapmadım

• Merhabalar Arkadaşlar,

Ablama sony xa aldık fakat dahili hafızada sıkıntı yaşıyoruz. Telefon 16gb bunun 10gb kullandırıyor ve 8gb dolu gösteriyor. Uygulamalar resimler müzikler herşey sd kartta. Es file dosya yöneticisi ile dahili hafıza giriyorum bütün klosorler boş fakat hafıza dolu bir türlü anlamlandıramadım. Bir çözüm önerisi sunabilecek varmı ?
  • Keops1035 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bendede oldu telefonu fabrika ayarlarına sıfırla xperia yedeklemesini kapat yoksa doluyor hafıza yedekler yüzünden mesela şuan bendede yüzde 80 lerde sadece uygulama ve verileri dolduruyor işin kötü yani uygulamalar her gelen güncelleme ve hergün kullanılan yeni önbellekle hergün büyüyorlar

• Herkese merhabalar arkadaşlarım.
    3,5 yıllık Sony Xperia Z kullanıcısı olarak (nasıl bu kadar dayandı halen hayret ediyorum) 2 gün önce media markt'tan 1599 TL'ye Xperia XA ultra aldım. Eve gelip cihazı açtım batarya %55 doluydu. İlk kullanım için bataryayı tamamen doldurup hattımı taktım ve iyice kurcaladım. Sahip olduğum bütün elektronik cihazlara gözüm gibi bakan ve deyim yerindeyse 'kıl' bir insanım. 2 günlük deneyimle cihazın memnun olmadığım bir yanı yok diyebilirim. Ancak şu bahsettiğiniz sarı leke beni çok huzursuz etti. Benim de başıma gelir mi diye düşünüyorum. Gelirse ne yapabilirim akıl verebilir misiniz? Çünkü şöyle bir değişik durum var. Cihazı tek çekim olarak aldıktan sonra bankaya gidip (bankanın koyduğu faizi kabul ederek) taksitlendirdim. Sizce bana para iadesi mi yapacaklar yoksa cihazı mı değiştirecekler? Ya da buna ben mi kara vereceğim?

Tüm bunlardan ayrı olarak, ilk tam şarjdan sonra cihazın galerisinde gezerken (şarjımın %70'lerde olduğundan eminim) 'pil seviyesi düşük, cihaz kapatılıyor' yazısı belirdi ve telefon elimde kapandı. Şu an şarja taktım ve bakalım cihaz 2. kez şarj oluyor. Bu yaşadığım şey yeni bir batarya olduğu için normal mi karşılanmalı yoksa %70 lerde şarjı olan bir telefonun düşük şarj diyerek pat diye kapanması ciddi bir problem mi?

• BatuhanYesilyurt B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun kardeşim bende z min anakartı yansıması sonucu xa u ya geçtim pilinde bi sorun yok korkma bendede olmuştu içindeki sistemin bugudur kendisi teli güncelle şarj et 1 gün sonra farkı anlayacaksın 2. Si sarı ekran herkeste yok bende yok mesela z2 ve z3 lerdede hepsinde yoktu abartılıyor bence sıkı sony takipcisi olduğumdan bu kadar emin konuşuyorum banka olaylarını bilmiyorum ama iadelik bişey çıkmaz bence

• Arkadaşlar hafıza kartı takınca sizdede dahili depolama olsunmu diye sormadan haricimi yaptı kısaca hafıza kartını dahili hafıza yapabilen varmı aranızda benimkini direkt harici yapıyor da

• assassin(z) kullanıcısına yanıt
    Rahat bir nefes aldım diyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.