Şimdi Ara

Sony Xperia™ XA1 Ultra (Sony Mobile) - ANAKONU (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
17
Favori
64.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 aydır cihazı kullanmakta olan biri olarak tüm dezavantaj ve avantajlarını yazmak istedim. Öncelikle pil konusuna değinmek istiyorum, arkadaşlar pil 2700 mah evet ancak bu full sosyal medya internet vs kullanımında 1 günden fazla gidiyor. 16 Nm çip sayesinde ciddi manada tasarruflu bir enreji tüketimi mevcut. Hızlı şarj özelliği ile de zaten gün içerisinde 15 dk taktığınızda çok rahat ekstra ihtiyaçları karşılayabiliyorsunuz. Yoğun oyun kullanımlarında bu faydalı oluyor. Cihazın ekranı FHD evet bir çok kişi 4K olayına takılmış ancak bu bana soracak olursanız beyhude bir takıntı, kimse telefonda blueray izlemeyecek ya da nadir insan bunu yapacak en azından benim için pek bir anlam ifade etmiyor. Bunun dışında 6 inç ekranı oldukça tatmin edici ve keyifli. Dış sesi yeterli seviyede ve kaliteli. Cihazın 4 gb rami ve 8 çekirdekli kuvvetli bir işlemcisi var donma takılma yok gerçi 3-4 aya daha net anlaşılacaktır. Her türlü oyunu takıntısız kullanıyor. Wifi özelliği ile alakalı çoğu telefonda 2 oda ötede çekmeme sorunu yaşıyordum bu cihaz baya ciddi mesafelerde bile full çekiyor. Daha önce hat kesilme sorunu yaşanıyormuş bu modelde bu yok. Selfi kamerası tatmin edici, selfi kamera üzerinden makro veya teleskobik çalışma arzulamıyorsanız fevkalade selfiler çekebiliyorsunuz. (evet ironi idi). Arka kamerayı beğenmedim. 23 mp diyor ancak 23 mp olması işlevsiz zira lens kötü. Net çekim yakalamak baya zor, yakalarsanız güzel çekiyor ama baya zor. Geceleri özellikle ekran da pixelize olarak görüyorsunuz çekim öncesi ön izlemeyi. Sistem görsel düzenleme (blur) veriyor ve miş gibi yapıyor resmen. Manuel çekim yapamıyorsunuz özellik var ama uygulama desteği yok. Kutudan çıkan kulaklık düşük kaliteli. Ama cihazın ses çıkışı gayet başarılı. Kasası düşük kalite izlenimi yaratıyor. Bunu deneyimlemek istemiyorum içimde kötü bir his var...

Kısacası;

Avantajlar: Performans(4 GB ram, 8 çekirdek işlemci), selfi kamera, pil(2700 mah için), hızlı şarj, ses kalitesi(Evet bir HTC değil)

Dezavantajlar: Parmak izi okuyucusu olmaması(bence önemsiz), arka kamera (10 üzerinden 6), Kasa kalitesi, Bu kalıpta bir kasaya 4000 mah pil koysalar daha iyi olabilirdi. (12 saat değil 22 saat gitsin değil mi ama?)

Nihai analzim bu fiyat parametrelerinde Huawei P10 lite veya bu cihaz alınabilir. Sizi pek üzmez. 4000 TL'lik telefonlarla kıyaslama yaparak eleştirmeyin bu son derece zeka dışı bir hareket. Belli şeyler doğal olarka kısılıyor (4K çekim/ekran, kaliteli arka kamera v.b.). Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz tabi 1600 TL'ye S8 beklentisi yoksa.

Saygılarımla

• Bundan daha ucuz telefonda (Xperia X) bile parmak izi okuyucu varken bunda da olsaydı iyi olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lokumlumarul L kullanıcısına yanıt
    Gotürsün diye aldım bende :)

• okulaptus O kullanıcısına yanıt
    Ben de dün aldım hocam umarım hayırlı olur bakalım çok büyük geliyor şu an bana daha alışamadım

• lokumlumarul L kullanıcısına yanıt
    bende yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. şu anda küçük geliyor :D Xiaomi Mi Max2 mi alsaydım diye düşünmedim değil :D
  • Arkadaşlar, Note serisinden bu telefona geçen var mı? Eşim Note 2'den buna geçti, birkaç gün oldu, menülerin yavaşlığından, kameranın yavaş kalmasından bahsediyor. Çektiği videoyu izledim, hem geniş açısı hem kalitesi oldukça başarılı geldi bana.
  • Merhabalar herkese,

Bende bir xperia xa1 ultra aldım, yarın elimde olucak hayırlısıyla. Baya araştırdım almadan önce, güzel bir telefon aldığımı düşünüyorum sadece şu Sonylerin servis olayı(KVK,Teleservice) biraz sıkıntılıymış o biraz düşündürdü inşallah servislik bir işim olmaz

Kullanan arkadaşlar kılıf önerisi verebilirler mi,telefonlarını hangi kılıflarla kullanıyorlar ?
  • burst B kullanıcısına yanıt
    Stamina modu açık ise menüler arası biraz hantallık olabiliyor.Bunun sebebi yavaşlık değil, animasyon olmaması.

• Jolswert kullanıcısına yanıt
    ben şu anda bunları kullanıyorum tavsiye ederim.

{type}*297909067*aud-313593685387:pla-79001630967&gclid=EAIaIQobChMI09j5r43j1QIVEBMbCh0HFA25EAQYASABEgIQM_D_BwE&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

• Dün aldım siyah renk.

Kutu içi hızlı şarz eden adaptör çıktı (...12 seri olan)

Nillkin den çevre koruma kılıfı sipariş verdim. Bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 22 Ağustos 2017; 12:19:55 >

• 2 Konuda bilgiye ihtiyacım var.

1) Ekran bölme nasıl yapılıyor?

2)ikon set yükleme (sadece ikon, temasız) nasıl yapılıyor.?

Teşekkürler

• Kronik sorunu var mı cihazın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonunuzu düşürmeyin, ilk düşüşte ekran gitti. Gerçi düştüğü yer ve yükseklik fazlaydı ama ekran gitti. Muhtemelen ekran kırığı için servise ilk giden benimki olacak.

• ocean72 kullanıcısına yanıt
    Alt sağda kare şeklindeki tuşa (arka plandaki uygulamaları görmek için kullandığımız) uzun süre basarsanız ekran. (arka plandaki uygulamalar) bölünür...

Yerleştirme sırasına göre iki ekranı kullanabilirsiniz...

Sorduğunuz bu mu bilmiyorum ama benim bildiğim bu...

• True_Sun kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Evet buydu...

Bir de samsunglarda olmayan, zaman ayarlı uçak moduna geçiş ve ekrana çift tık ile telefon ekranı kilitlenmesi özellikleri de var. Çok iyi.

• Koştururken telefonu çok pis düşürdüm herhalde yerde 3-4 takla atmıştır...

Ancak silikon kılıf var telefonda ve hiç birşey olmadı...

Kılıf ekran tarafından az taşıyor (çıkıntı yapıyor) kullanırken belki rahatsız ediyor gibi ama düşmelerde ekranı çok iyi koruyor...

Bu telefonu geçici almıştım..ocak gibi yurtdışından htc u11 getirecek bunu da eşime verecektim ancak o kadar memnunum ki sanki değiştirmeye hiç gerek yok gibi..

İhtiyaçlarımı çok iyi karşılıyor ve performansını çok beğeniyorum... (sadece nedense dış ses i bi tek ben pek beğenmiyorum)

Sonuç olarak telefon beklediğimden çok daha iyi çıktı...

• Dış ses nedir? :)

• Aramalarda hoparlör ile konuşmak yada müziği kulaklık tan değil yine hoparlör den dinlemek...

Kulaklık sesi iyi ancak bence hoparlör sesi ortalama... (belki htc den geçtiğim için bana öyle geliyor)

• True_Sun kullanıcısına yanıt
    U11 varken bu telefon çöp :D hoparlör ses gerçekten çok düşük bende memnun kalmadım.
  • Kesinlikle haklısınız u11 ile kıyaslanamaz...

Yukarıdaki yorumumu şu nedenle yaptım.

U11 donanım fonksiyon özellik kalite ve işçilik olarak tabiki çok daha üstün.. Ancak kullanmayacağım bir sürü özelliği olacak ve verilecek parada hiç azımsanmayacak kadar yüksek.

Xperia xa1 ultra an itibari ile tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor sistem şimdilik stabil ekran boyut ve kalite olarak gayet iyi işlemçi süperrr değil ama her şeye gayet iyi cevap veriyor kasma çok yaşamadım... (bir kaç kere uygulama yanıt vermedi o kadar) android güncellemesinide alacak.

Bu yüzden yazdım üst yorumu...

Fakat yer olmasına rağmen çift hoparlör koymamaları ve stereo olmaması beklentimi karşılamayan tek şey... Sadece bunun için u11 alırmıyım bilmiyorum... (bu arada genel kanı ne yönde bilmiyorum ama çok eleştirilen pil bence gayet yeterli)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.