Şimdi Ara

Sony Xperia™ XA1 Ultra (Sony Mobile) - ANAKONU (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
17
Favori
64.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung internet beta uygulamasını indirdim. Ad block eklentisi ile kullanmak için.

Yanlız şöyle bir sorum var. Açılan sayfalarda, sekmeye basacağım seçmek için, algılamıyor. 1-2 mm yukarısına tıkladığımda açılıyor.

Bu kaymış algılama sebebi nedir acaba?

play.google.com
    Samsung Internet Browser Beta - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.app.sbrowser.beta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 5 Eylül 2017; 21:34:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizce bu telefon şimdi mi alınmalı yoksa xa1 plusı beklmeli miyim. Eğer kronik sorun yoksa bunu almayı düşünüyorum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: işleredom

Sizce bu telefon şimdi mi alınmalı yoksa xa1 plusı beklmeli miyim. Eğer kronik sorun yoksa bunu almayı düşünüyorum?

Bu saatten sonra alınmaz bu cihaz. Fiyatı hala fahiş. 1750TL edecek bir cihaz değil kesinlikle. Seneye bu zamanlar pişman olursun.

1 ay içinde zaten 1300TL'leri görür, ya bekle yada o fiyata çok daha iyi cihazlar var onlara yönel.

Eksilerini yazayım;

OIS olmayan arka kamera

2 güncelleme almayacak olması.

Güvenlik güncellemesi almayı 18 ay içinde tamamlayacak. Kısaca Sony 18 ay sonra çöpe at cihazını diyor. 8GB rezalet M4 Aqua mesela 2015 Haziran'da çıktı, 2015 Eylül'de 16GB M5 Aqua çıkardılar ve M4 Aqua sadece Android 6 alabildi ve güvenlik güncellemesi Temmuz 2016'dan beri almıyor. Kameraları ise tabi ki OIS olmayan kameralar ve rezalete yakındı.

• pipoti kullanıcısına yanıt
    Konu android olunca güncelleme ya hiç verilmiyor ya da çok kısıtlı veriliyor. Android tercih edilirken bunun bilincinde olunmalı.

Ha son zamanlarda markalarda güncelleme konusunda ilerlemenin de var olmaya başladığı bir gerçek. Ama yeterli değil. En büyük üretici olan samsung bile tepe modellerine 2 ana sürüm güncellemesi veriyor, sonra kaderine terk ediyor. Zira android her cihazda çalışsın diye tasarlandığı için her güncelleme cihazlarda pil performansı ve sistem stabilitesi başta olmak üzere,ısınma,takılma gibi bir çok soruna neden olabiliyor.

Ama huawei,nokia,sony yine de güncelleme konusunda dirayetli davranıyor. Bu listede huawei başa koyabilirim. Ki oda gr5 cihazına android 7yi vermedi mesela.

Güncelleme isteyen gider Apple alır. Ama onda da yıldan yıla cihazların bilinçli eskitme stratejisi gereği yavaşladığını görüyoruz. Velhasıl, kapitalizm sattırmaya yönelik olduğu için markalar bir cihazı satıp yıllarca destek vermektense, kullanıcıları hiç olmazsa 2 yılda bir cihazlarını değiştirmek zorunda bırakacak hamleler yapıyorlar.

• pipoti kullanıcısına yanıt
    Max 1700 tlye önerileriniz neler?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: işleredom

Max 1700 tlye önerileriniz neler?

Asus Zenfone 3

Lenovo Moto Z
  • XA ve XA1 modellerinde XA1 ultra da dâhil, ps4 remote play özelliği yokmuş bilginiz olsun.

• Arkadaşlar, eşime aldığımız telefonda ilk alındığından itibaren ekran görüntüsü soluk gibiydi (Note 2 ile karşılaştırıldığında) 15 günü geçtikten sonra aldığımız Teknosa'ya götürüp diğer telefonlarla karşılaştırdığımızda soluk olduğu, fabrikasyon bir problem olduğu anlaşıldı. Servise gönderilmek üzere teslim edildi. En fazla 1 ay serviste kalacağı belirtildi. Sizce telefona ne yapılabilir serviste? Yeni cihaz verme ihtimalleri var mıdır ve ne kadar sürede sonuçlanır? 15 gün içerisinde koşulsuz iade etme imkanımız olur muydu bu arada?
  • burst B kullanıcısına yanıt
    Benimki de hafif soluk note 5 e göre... % 70- 75 gibi parlaklık.

Tüm renkler daha açık & cansız note 5 e göre.

Sebebi böyle birşey mi yoksa panel farklılığı mi acaba?

İçime kurt düştü şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

Benimki de hafif soluk note 5 e göre... % 70- 75 gibi parlaklık.

Tüm renkler daha açık & cansız note 5 e göre.

Sebebi böyle birşey mi yoksa panel farklılığı mi acaba?

İçime kurt düştü şimdi.

İlk gün eşim Note 2 ile karşılaştırdı, sonuçta 5 yıllık telefonla arasında iyi anlamda fark olması gerekirken aksine netteki görüntüler daha soluktu. Kamera foto ve video çekimlerinde bir sıkıntı göremedim, hatta oldukça keskin ve renk doygunluğu iyi olan fotolar çekiyordu. Teknosa'daki karşılaştırmada (teşhir ürünü XA1 Ultra da denenmiş) soluk olduğu kanaatine varıldı ve incelenmek üzere kabul edildi. Bir mağazaya gidip karşılaştırma yapın derim.
  • Merhaba.
    Ben Sony Xperia XA 1 Ultra telefon aldım.Telefondan memnunum ancak boşuna almış oldum.
    2015 Opel Corsa aracımda İntellilink eğlence sistemi var.Araçtaki navigasyon ancak telefonada yüklü olunca çalıyor.Aynı zamanda Androit Auto programı ile telefon görüntüsü araç ekranına yansıtılabiliyor.Yalnız sorun şu,telefonu usb ile bağladığımda araç ekranında desteklenmeyen aygıt ikazı çıkıyor.Usb'den bağlanmayıncada ne navigasyon ne de telefondaki görüntü yansıtma çalışmıyor.Daha önce Samsung ve LG tlf vardı bunlar Usb ile bağlanıyordu ama o telefonlardada yansıtma özelliği yoktu,araçtaki BringGo navigasyona telefon uygun değildi.Servis yüksek özellikli andoit telefon olması lazım demişti.Bende Sony ultra'yı aldım.Bundada Araç usb telefonu tanımıyor.Telefonu usb ile televizyona takıyorum Tv'de telefonu tanımıyor,sadece bilgisayara bağlanabiliyor.Oysa diğer telefonlarlada Tv'den görüntü alabiliyordum.Sony servisi Araç ekranında sorun vardır diyor.Opel Corsa serviste telefonunda sorun var diyor.Şaştım kaldım.Telefonu Türktelekomdan 12 ay taksitle hat üzerine aldım bana 2250 TL'ye geldi ama boşuna almış oldum işimi görmüyor.Bu konuda bilgisi olan arakadaş var mı acaba?

• Beko smart tv ye kablosuz bağlanıyor ve maç video vs seyrediyorum sorun yok..

Araba ile benim bir tecrübem olmadı ancak sizin yaşadığınız sıkıntının aynısını yakın bir arkadaşım yaşadı... Araç kia idi ve oda bağlanamıyordu... Sorunu Google Play den bir uygulama indirerek çözmüştü...

• arkadaşlar herksee merhaba hayatımda ilk defa böyle bir site gibi birşeyde yorum yapıyorum yanlıs bilgilendirmeler olmasın diye öncelikle telefonu bu sabah aldım bütün endişeme ramen orda dayanamadım ve aldım korka korka endişeli endileşi lakin zaman geçtikce telefon hakkını verdı telefon zaten ayrı bi karizma arayüz kolay alışabilir güzel kasma filan yok kamera güzel fakat hani o istedigin bi derece vardır ya okadar da iyi degil ozellıkle bu aksam birkaç deneme de samsung dan geri kaldı lakin gündzü ön arka kamera çok efsane çekimi var en önemli kısmı bataryası arkadaşlar kutudan çıkan şarj aleti hızlı şarj aletimi bilmiyorum ama gayet hızlı doldurdu kısa sürede ve yaklasık aksama dogru 5 gibi şarjdan çıkardım şarjım 68 di şuan saat 00-14 ve ben bu süre zarfında telefonla konusma ınstagrama gırme vıdeo ızleme fotograf çekme veri açık vb. şeyler yaptım kısa vadeli sonra eve geldigimde uzun süreli instagram vb.şeyler yaptım şarjım şuan 29 oldu yani siz düşünün bide daha ilk günü kendini toparlıcaktır telefon ayrı bi güzel his veriyor parmak izi değilde keşke sanal tuşlar ekranı kaplamasa 200 lira fazla versek sıkıntı olmazdı ınanın çok başarılır herhangı bi çekmeme vb. sorun yaşamadım şahit tekno marketteki çalışanlada bu telefonla ilgili hiç şikayet gelmedigini belirtti sizlere bi sorum var ekrana iki kere dokununca açılma kapanma varmı varsa nerden yapılıyor soylersenız çok sevinirim :)

• kardeşim kesinlıkle almalısın şüphelerle bugun aldım ama gayet başarılı açıklama yaptım tabi fiyat arttıkca daha güzel seçenekler var büyülügü ve şık tasarımı için aldim çok güzel batarya desen oldukca ıyı a7 2017 ıle xa1 ultra arasında kaldım lakin xa1 ultra tasarımda beni kendine çekti çünkü a7 2017 arka tarafı kavisli ekran ama on tarındaki sağdaki ve soldaki çerçevesi ve ekranın içinde kalın bi gizli çerçeve beni çok rahatsız etti ve sony de sanaltuşlar rahatsız edici değil ekran gayet buyuk :D ve o boşlukta parmaklarımı rahatlıkla istediğim gibi tutuyorum sanal tuş yok oluyo zaten daha iyi gibi bile geldi bana tek eksik parmak izi :) oda kısmetimiz olsun buna denk geldik hayırlı geceler
  • Çift tık kapama var açma yok... Ekranda boş bir yere (icon olmayan) çift tıkladığınızda kapanıyor ekran...

• ŞİMDİLİK PARK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhamet62 -- 12 Eylül 2017; 16:38:30 >
  • adana99 A kullanıcısına yanıt
    Ana ekrana basılı tut ayarlarda goruceksin

• Sizce bu telefonun yerine gm 5 plus tercih edilebilir miydi?

• Telefonun en altında yeralan ışıklı sanal tuşların 2 sini yer değiştirmek istiyorum mümkün mü acaba?

1. ve 3. yü (üçgen ile kareyi)

Bu telefon 7.0 ile geldi

7.1 dahi almadı

8.0 Oreo alacak. biraz yavaş gidiyor sanki...

Çift tık ile kapatıyoruz açık ekranı malum.

Kapalı ekranı buton dışında açma yolu var mı acaba? Samsung note 5 teki gibi sensörlerin üzerinden elimizi geçirmek gibi mesela...

• ocean72 kullanıcısına yanıt
    Mümkün değil. Ekim ayında oreo alicakmis çift tık ekran açma yok

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.