Şimdi Ara

Sony Xperia™ XA1 Ultra (Sony Mobile) - ANAKONU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
17
Favori
64.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihazi 1750₺ gibi bir fiyatla almayi dusunuyorum. Bu aralikta en gozume carpan cihaz oldu. Xiaomi dusundum ama duzgun bir garanti istiyorum, o yuzden ondan vazgectim. Sakin alma diyeceginiz bir ozelligi var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer düzgün bi garanti istiyorsan sony alma cihazım 5 kere servise gitti kvk ve teleservice malum sony müşteriyle ilgilenmiyor karşında muhatap bulamassın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss7332

eğer düzgün bi garanti istiyorsan sony alma cihazım 5 kere servise gitti kvk ve teleservice malum sony müşteriyle ilgilenmiyor karşında muhatap bulamassın

Xiaomi nin ithalatci garantisinden iyidir sanirim hocamm..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karar tabıkı senın ama xa1 ultra kullnıcısı olarak cıhazım bugun 5. kes arızalı bı sekılde servısden cıkdıgı ıcın bırakın xiaomi yi merdiven altı çin malı bı cıhaz kullanırım ama bundan sonra asla sony nın yanından gecmem son care artık benım ıcın tukeıcı hakem heyetı olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

Kesinlikle haklısınız u11 ile kıyaslanamaz...

Yukarıdaki yorumumu şu nedenle yaptım.

U11 donanım fonksiyon özellik kalite ve işçilik olarak tabiki çok daha üstün.. Ancak kullanmayacağım bir sürü özelliği olacak ve verilecek parada hiç azımsanmayacak kadar yüksek.

Xperia xa1 ultra an itibari ile tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor sistem şimdilik stabil ekran boyut ve kalite olarak gayet iyi işlemçi süperrr değil ama her şeye gayet iyi cevap veriyor kasma çok yaşamadım... (bir kaç kere uygulama yanıt vermedi o kadar) android güncellemesinide alacak.

Bu yüzden yazdım üst yorumu...

Fakat yer olmasına rağmen çift hoparlör koymamaları ve stereo olmaması beklentimi karşılamayan tek şey... Sadece bunun için u11 alırmıyım bilmiyorum... (bu arada genel kanı ne yönde bilmiyorum ama çok eleştirilen pil bence gayet yeterli)

Eğer oyun oynamam derseniz Nokiaya da bakabilirsiniz. Mesajınızdan anladığım kadarıyla sizin için önemli olan malzeme kalitesi, işçilik, teknik servsi desteği ve güncelleme. Nokia 6da stereo hoparlör var, güçlendirilmiş ses amfisi var, 55dk. 7000 serisi alüminyuma kalıp halinde şekil verilerek ortaya çıkarılan bir kasa var. Youtubeda nokia 6 disassembly yazarsanız kasa içinin de oldukça kaliteli olduğunu görürsünüz. Nokia, kasanın içerisinde de sert alüminyum plaka yerleştirmiş bileşenlerin ve ekranın arasına. Bu plaka da tüm bileşenlerin gram yerinden oynamamasını sağlıyor. Nokia 6 bend test diye yazıp aratırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Şu anda tüm modelleri her teknomarkette yok, olduğu zaman fiyatlarda bir miktar gerileme olacaktır. Hepsiburada da ve teknosa da gördüm.

• Hocam bilgileriniz için çok teşekkür ler...

Zamanı geldiğinde (12. Ay) mutlaka bu verdiğiniz bilgileri değerlendireceğim....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum.Size kısaca izlenimlerimi aktarmak isterim.

Bende gold rengi var telefon gayet şık duruyor.İlk elinize aldığınızda haliyle biraz büyük gelsede 2-3 günde alışıyorsunuz.Performans olarak beni gayet tatmin etti,şu ana kadar herhangi bir kasma vs. yaşamadım.Bence mediatek'e olan ön yargı helio serisinden önceki modeller için geçerli olmalı, adamlar bu sefer yapmış sanki .Cihazda beni en çok şaşırtan şey pil ömrü oldu.Hani 6 inc ekran ve 2700 mah pil kombinasyonu kağıt üzerinde kötü gözüksede reelde gerçekten güzel ve şaşırtıcı pil ömrü değerleri yakalıyorsunuz.Hızlı şarj da özelliğide cabası.Ekran boyutu video izlemek için tam ideal.FHD olduğuna bakmayın,renkleri olsun parlaklığı olsun gayet iyi hatta ayarlardan görüntü geliştirmeyi açarsanız fotoğraflar ve videolar olduğundan dahada güzel görünüyor.Ön ve arka kameraların ikisininde çözünürlükleri rakiplerinden baya yüksek güzel görüntüler yakalayabiliyorsunuz ama arka kamerada optik görüntü sabitleme olmaması biraz dezavantaj.

Her ne kadar telefonda parmak izi okuyucu olmasada ben telefonun parasını hakettiğini düşünyorum.

• Bu arada birkaç karşılaştığım şeyler var onlarıda yazayım;

-Telefonu kutudan çıkarıp kurcalarken bu bahsedilen ses gitme sorununa Youtube ve Spotify da bende karşılaştım.4-5 defa farklı boyutlarda güncelleme yaptı güncellemelerden sonra hiç olmadı.

-Telefonda Sony'nin kendi uygulamaları siz 1 kereye mahsus google play store'a girip elle güncellemezseniz otomatik güncelleştirmelerde gözükmüyor ve güncellenmiyor.

-Xperia Ana sayfası uygulamasına (Xperia'nın launcherına) yakın tarihte bir güncelleme gelmiş.Ama güncellemeyi yüklediğinizde,uygulama menüsündeki ikon sayısı 4x5'e düşüyor ve 6 inç bi telefonda çok saçma görünüyor.Ben o yüzden güncellemedim.Değiştirme olanağıda yok sanırım ben bulamadım.
  • İkon sayısını güncellemeden sonra tekrar 5x5 yapabilirsiniz...

Ana ekranda boş bir yere uzun süre basınca açılan menüde (en alt orta) ızgara diye bir seçenek var. Onu tıkladığınızda. 3x4 4x4 4x5 5x5 seçenekleri çıkıyor...

• 2 İkon boyut ayarı var.

küçük, fazla küçük kalıyor.

Büyük denen fazla büyük

İki boyutun arası nasıl ayarlanabilir acaba?

• Arası yok... (benim bildiğim)

Play store de icon paketleri var. Hiç denemedim ama onların içinde muhtemelen isteklerinize cevap verenler olabilir...

• Şimdi ben bu cihazı alıcam ama şebeke sıkıntısı olur mu oturduğum evde şebeke sıkıntısı yüzünden turkcell e geçmiştim ancak çekiyordu o zaman ki az çekiyor yinede xa1 ultra da şebeke sıkıntısı olduğunu duydum merkezde yaşamayan bir arkadaş bilgilendirirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehelYusuf

Şimdi ben bu cihazı alıcam ama şebeke sıkıntısı olur mu oturduğum evde şebeke sıkıntısı yüzünden turkcell e geçmiştim ancak çekiyordu o zaman ki az çekiyor yinede xa1 ultra da şebeke sıkıntısı olduğunu duydum merkezde yaşamayan bir arkadaş bilgilendirirse sevinirim.

Şebeke sorunu XA ve XA ultrada vardı. XA1 ve XA1 ultra da ben daha hiç şebeke sorunu duymadım.Kendimde kullanıyorum hiç karşılaşmadım şebeke sorunuyla.

• Su kadar dev bir kasa yapiyorsun, bir stereo hoparlor koy be kardesim

Ozellikler cok iyi,kronik sorunu da yok gorunuyor. Sony kalitesi iste... ama sacma sapan ozellikleri kısıyor. Fiyati bir nebze yuksek.

• Arkadaş Xa1 ultra aldık Xa1 Plus çıkmış 5.5 inç ekran ve parmak izi sensörü eklemişler. Ah sony şunu neden baştan yapmazsın ki...

• İyi bayramlar

Dün itibari ile bende aranıza katıldım

• Telefonun ön kamerasında ois olduğu yazıyor. ama arka kamerada böyle bir bilgi vermemişler ve özellikle video kayıtlarında çok sarsıntı var. arka kamerada ois yok mu?
  • Arkada ois yok maalesef

• Sanal tuşların yerini değiştirmek istiyorum mümkün mü acaba bulamadım?

• Benim bildiğim telefonu root lamadan yapamazsın....

Tekno Bölge
    Xstana - Sanal Tuşları ve Durum Çubuğunu Özelleştirin
    https://teknobolge.com/android/xstana-sanal-tuslari-durum-cubugunu-ozellestirin

Ama dediğim gibi root ister...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 3 Eylül 2017; 23:49:16 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.