Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Premium (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.260
Cevap
36
Favori
336.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normalde bu bile fazla ama diğer firmaların en üst modellerine göre yeterince düşük kalıyor rakamı.
    Geliş fiyatına alırım zaten bunu 2400 e falan gelir ((:
  • 2 bilemediniz 3 ay bekleyin 2300 civarında bulabilirsiniz hepsiburadada. Aynı durum Z5 için de s7 için de oluşmuştu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c.arda C kullanıcısına yanıt
    Cihazın 3 rengi de ülkemizde satışa sunulacak mı ?
  • Tabi ki verilmez 1800 e git tas gibi Z5 i al dostum. Telefon fiyatlari artik korkutucu, fiyati dusen onceki modelleri degerlendirmek lazim.

• Çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu

Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
    Xperia XZ ve X Compact fiyatı belli oldu! - ShiftDelete.Net
    http://shiftdelete.net/xperia-xz-ve-x-compact-fiyati-belli-oldu-75841

• 2800 nedir arkadaş ya. Tam bir soygun. Apple gibi mi olmaya çalışıyorlar

• hp_anka H kullanıcısına yanıt
    yine bu telefon diğerlerinden iyi, samsung 3500 htc 3000 apple 4000 den çıkardı telefonlarını

• x compact hepsiburada üzerinden 1800den satılmaya başlanmis bakalım xz ne zaman ve kaç tlden gelecek

• 2500 civarına indiğinde büyük ihtimalle yeni telefonum olacak xz.

1.5 senedir z3c kullanıcısıyım. Memnunum, sonyden devam etmeyi düşünüyorum.

• 2799,00 tl çok bea tabı kurların yükselmesi de cabası
    bence 2500 seviyesinde olmalıydı çok yüksek.
    2 ay sonra 1850,00-2000,00 tl ye 2. el alınır
  • se_runtome kullanıcısına yanıt
    Samsung ve diğer firmalar ile karşılaştırdıgımızda yinede bir nebze olsun iyi fiyattan geldi bunada şükür kur seviyesinin yüksek olmasına rağmen ben 3099 tl gibi bir rakam bekliyordum.

2500 seviyesine düşerse eğer alabilirim yeni yıla kadar beklemek en iyisi.

• akpnar1905 kullanıcısına yanıt
    Evet gelecek bi sorun çıkmazsa eğer..

Saygılarımla...

• 2600e bulabilirsem alıcam ben de
  • O paraya z5 alanın aklına şaşarım. Saçmalık ötesi birşey. XZ zaten ilkbahara kadar iyice düşer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında millet su geçirmez telefon nedir bilmezken bu sony su geçirmez telefon yapıyordu..şimdi bütün dünya nerdeyse su geçirmez oldu iphone bile oldu ama sony su geçirmezliği bıraktı..yahu kardeşim bu kadar yıllık tecrüben var milyonlarca kullanıcıya yıllardır test yaptırdın bi anlamda geliştir kendini sertifikalarını artır..daha derine daha uzun süre dayanan cihazlar yap..yap bişeyler yani..

millet 1gb ramli telefonla gezerken sen 3gb ramli telefon yapıyorsun millet elin dandik çinlisi 6-8 gb rame geçti sen hala 3gb ramde kaldın..ne biçim firma bu ben anlamıyorum ya..xperia z2den ne farkı var bunun ?? kamera mp aynı ekran çözünürlük aynı..üst alt çerçeveler duble yol kıvamında hala aynı..ne hafifleme var ne incelme..üstüne üstlük pilide küçültüyosun..gece çekimini düzeltemedin..hızlı şarjı oturtamadın..daha ne sayayım bilmiyorumki..x compact diye cihaz yapıyosun 9.5mm kalınlık..yahu el insaf bu koca şirkette bi Allahın kuluda demiyo mu aga bu nedir sene 2016 diye..hayır daha önce yapmamış olsa anlarım ya..z3 plus var mesela 6.9mm harika cihaz..ona bak biraz düşün yani..ha olsa 3500-4000mah pil anlarım ama koyduğu pilde 2700mah yani ortalama hadi ihtiyacı karşılar..yap şunu 7-7.5mm kalınlıkta millet compact cihaz aldığını anlasın..bu kadar 4.6 olacağına gider 5.5inch ama ince cihaz alırım oturup kalkarken daha rahat ederim..tasarımda berbat git bakkala abi bana 100gr beyaz peynir kes desen işte aynı x compactın beyaz rengiylen aynı..bu sony hakkaten nasıl devam edecek böyle bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 7 Ekim 2016; 16:35:12 >

• Haplo kullanıcısına yanıt
    15 yıldır Sony kullanan biri olarak biraz konuşma hakkım olsun o zaman Sony nin tuslhbtelefonlarindan z550 i sonrasında neo ve daha sonra xperua s en son z3 kullandım deli gibi istiyorum xz yi fakat eksiler o kadar fazla ki alamiyorum. Yangını anlatayım elalem lityum polimere geçmişken hala li i kullanıyor millet parmak izi tusuna 10 fonksiyon atıyor bizimki yana koyuyor amoled filan bahsetmjyorum bile kamera xperia s imde daha iyiydi bu gün açıkça geri gidiyor. Kabullenmek lazım. Bunu koleksiyonunda Sony wolkman olan ps1 olan bir kişi olarak söylüyorum. Artık stew jopsun video müzik dinleme cihazını girişmek icin gittiği sonh ne yazıkki yok. Ha sesi de azdır desibel olarak araştır son ra zaten sana bu telefonun sesi bu kadar mı diye cok soracaklar haberin olsun😎

• Sizce iPhone 6s mi xz mi?

• Sanırım insanlar mobil bir cihazı üretip dünya piyasasına sunmayı çok kolay bir iş zannediyorlar.

Lityum polimer pilde ne sorun var onu anlayamadım. Kaldı ki Sony yeni nesil cihazlarına Qnovo Adaptive Charging özelliğini dahil etti. Pilin ömrünü çok uzun süre korumasını sağlıyor.

15 yıldır Sony kullanıyorsan Sony'nin asla diğer markaları kopyalamayacağını, kendi AR-GE'si ile devam edip ürünlerini geliştireceğini bilirsin ki, Sony'yi Sony yapan da budur. Dikkat edin, piyasadaki tüm telefonlar artık birbirine benzerken, tasarım anlamında Sony her zaman için özelliğini koruyor. Amoled ekran iyi bir ekran değil. Samsung'un pompalaması bunlar. Doğru renkleri üretmeyen aksine saçmasapan renkler ve özellikle de saçmasapan bir beyaz renk veren ekrandan bahsediyoruz. Sony ekran konusunda 2-3 sene evvel sıkıntıda olsa da şu anda özellikle son çıkan Xperia X ve şimdi XZ modelinde ekranlar harika bir seviyeye ulaştı.

Kamera geriye falan gitmiyor. Sony kullanıcısıyım diyen birinin bunu demesi, hatta gelip de Xperia S bile daha iyiydi filan demesi bana bir trollük denemesini andırıyor. Gündüz çekiminde Sony'ler çok çok başarılı. Son 1-2 cihazda da gece çekiminde yaşanan sıkıntıları gidermeye başladılar. Özellikle XZ modeli kamera anlamında çok sağlam oldu testler bunu ortaya koyuyor. Alpha fotoğraf makinelerinde de kullanılan 5 yönlü sabitleme entegre edildi ve çok iyi sonuç alınacağa benziyor.

Steve Jobs'un gittiği Sony'ye insanlar hala gidiyor kafanızı yormayın. En basitinden çoğu marka Sony'den kamera sensörü alıyor. Sony'nin Ar-Ge'sini yakalayabilmiş çok az firma var hatta neredeyse yok. Müzik çalar denmiş ama o konuda Apple Sony'nin yanına yaklaşamaz. Walkman serisi hala çok başarılı şekilde devam ediyor.

Diğer arkadaşın bahsettiklerine gelelim. Su geçirmezlik meselesi. Şimdi malum bu inceleme siteleri kadar üçkağıtçı bir mecra daha yoktur. Sony kimsede yokken suya dayanıklı telefonları piyasaya sürdüğünde defalarca "gimmick", yani "işe yaramayan göz boyama amaçlı özellik" anlamını taşıyan kelimeler kullanıldı. Gelgelelim ne zamanki Samsung, ve şimdi son olarak da Apple suya dayanıklı telefonları çıkardı, bir anda suya dayanıklılık çok önemli ve hayati bir özellik oldu. Suya dayanıklılık özelliği olmayan Sony'lerde eksi hanesine "su geçirmezlik yok" yazıldı. Pekala o halde neden geçmişte bu özelliğe sahip olmayan onca cihaza karşı gıkınız çıkmadı diye sormak lazım değil mi? Ama yok soramazsınız çünkü onlar Apple'dı, Samsung'du. Piyasa böyle bir şey tabi.

Sony bu özelliğin telefonlarını satmak konusunda çok da bir etkisi olmadığını gördükten sonra daha iyi tasarımlar sunabilmek için bu özelliği bazı modellerden çıkardı. Olan bu. Bu meselenin bir benzeri ekran teknolojisinde de var. Apple İphone 7 hala Full HD değil, ama XZ modelinin incelemelerinde "ekran sadece Full HD" gibi eleştiriler var :) E İphone 7 plus da Full HD. İphone 7 ise 720p :)

Bu açıdan "daha derine inen su geçirmeyen telefon yap arkadaş" gibi basit bir yoruma gerek yok. Onu istese yapar ama telefon kaba saba bir şey olur. Suya tamamen dayanıklı piyasada telefon yok. XZ de o kadar su geçirmez değil S7 de. Millet zamanında "işe yaramaz" derken şimdi "nasıl su geçirmezlik olmaz" diyor ya gülüyorum resmen. İnceleme sitelerinde yapılandan hiçbir farkı yok yaptığınız şeyin. Çünkü kafa yapınız piyasaya göre şekilleniyor. Pazarlama ile hepinizi istedikleri gibi dizayn ediyorlar. Geçmişte diğer firmaların bu özelliği koymaması sizi hiç rahatsız etmezken, şimdi Sony'nin (bazı modellerinde) koymaması acayip rahatsız ediyor sizi.

Gelelim şu RAM olayına. Xperia cihazlar Android piyasasındaki en kararlı çalışan cihazlardır. Bu geçenlerde bir istatistik ile de ortaya çıkarıldı. 4GB RAM koyulabilirdi belki ancak 6GB RAM göz boyamaktan öte bir rakam değildir. 3GB RAM Xperia arayüzü ve sistemi için kesinlikle yeterlidir ve performans anlamında hiçbir sorun yaşatmaz. Ben Xperia X kullanıyorum telefon 2 aydır kapanmadı ama tek bir problem söz konusu değil. Dediğim gibi piyasadaki göz boyamalar kafalarınızı meşgul ediyor sizi yönlendiriyor sonra 3GB RAM görünce "ne biçim iş" diyorsunuz. Halbuki 3GB RAM'e sahip Xperia cihazlar kusursuz çalışıyor.

Kamera MP aynı denmiş. Sanırım A7RII çözünürlüğünde bir kamera bekleniyor 42MP... Yani ne bekleniyor anlamış değilim. Kamera nasıl aynı olur adamlar yepyeni bir kamera sistemi getirdiler. Belki geç oldu rekabete göre ama kamera aynı demek cehalettir. Bunu da geçelim.

Şu muhteşem çerçeve muhabbeti. Biri de çıksa bunu İphone için dese de görsek... Ya da başka cihazlar için. Size ekranı söküp verelim çerçevesiz kullanın arkadaşlar. Yav çerçevesiz telefon olur mu? Yan döndürdüğünde neyle tutacaksın telefonu. Düz tutuşta bile çerçevenin olumlu etkisi var. Takmışlar bir çerçeve muhabbeti. Bitsin artık.

İnce cihaz isteyen İphone alıp seve seve bükebilir.

Yani beğenmiyorsanız almazsınız ama bir mobil cihazı üretirken "ince yapalım heh oldu", "çerçeveleri yok edelim hop tamam" gibi bir şey mümkün olamıyor. Mühim olan tasarımda yerleşimi nasıl yaptığınız. Sony'nin tasarımı uzun zamandır böyle ve sürekli üstüne koyarak ilerliyor. İşin özeti pazarlama ile insanları hipnotize etmektir. Tüm telefonlar aynı hale geldiği için Sony'nin kendi tasarımı göze batıyor. Adamlar baştan aşağı harika bir cihaz yapmışlar ama yaranamazlar çünkü Apple ve Samsung gibi teknolojiyi geçip din haline gelmiş bir pazarlama güçleri yok.

Sony'nin de eleştirilecek çok noktası olabilir ama doğru bakmak lazım. Sığ ve basit yorumlarla olmaz bu iş.

• fazla uzatmadan kısaca bir cevap vermek isterim..öncelikle değerli yorumunuz ve güzel uslubunuz için teşekkür ederim..

ben ne samsung ne apple fanıyım..bunu baştan söylemek isterim..klasik bir tüketiciyim..hangisi işimi gelirse içime sinerse onu alırım..

yaşım 30. benim yaşlardan olan kişiler için sony adeta bir ütopyadır, biz hep sony ürünlerine hayranlıkla büyüdük özellikle 90lı yıllarda sony adeta bir efsaneydi..ama gel gelelimki öğretmen çocuğuyduk her istediğimiz sony modelini alıp kullanamadık..

ben artık sony kullanmak sony akıllı telefon almak istiyorum ama bu saçma politikalar yüzünden sony alamıyorum..böyle devasa bir şirketin bu vaziyete düşmesi beni üzüyor açıkçası..bugünkü tepkimde bunaydı..baya bi dolmuştum bu konuyla alakalı..

şimdi konu aslında şu..bunlar elle tutulan gözle görülen teknik,elektronik cihazlar..burda kriter aldığımız değerler rakamlar ve teknik değerlerdir..yani atıyorum gsmarena yada phonearena gibi sitelere girdiğimizde bize bu telefonu aldığımızda yaşayacağımız duygular hisler değil rakamlar karşılar..

şimdi ben bıu rakamlara bakıp bu sitelere girip en basitinden bir compare sayfası açıp 3yıl önceki sony ile yeni çıkan amiral gemiyi kıyasladığımda gördüğüm değerler bağlayıcıdır..ekran çözünürlüğü,kamera mp'si yada kalınlığını ağırlığını referans alarak kararımı veririm..ve genel olarakta tüketici piyasası böyledir..

eğer marka olarak yeni bir telefon çıkarıyorsan nitelik olarak ileri gitmen gerekir..sen marka olarak 3-4 senedir aynı çözünürlükte ekran aynı kalın çerçeve aynı vs vs..diye gidemezsin daha doğrusu gitmemelisin..

bu genel geçer bir kuraldır..yani zamanında 32 polifonik melodili telefonların üzerine 64 polifonik melodili telefonlar çıkmıştı ve bu insanlar üzerinde satış etkisi yarattıki o dönem çoğu insanında telefon değiştirdiğini hatırlıyorum..

yani piyasa beklentilerine göre gitmek mantıklısı olandır bana göre..eğer ekran kasa oranı bir kriterse ve piyasada herkes buna dikkat etmeye başlamışsa ama sadece sony kalın çerçevede ısrar ediyorsa buda müşteriyi kaçırır küstürür kaldıki zaten satış rakamlarıda bunu gösteriyor..

phonarena testine baktım bu sabah..şarj süresinde amiral gemileri 75 dakika seviyesine kadar düşmüşken dolum sırasında sony 175 dakikada doluyorsa bu benim için utançtır marka adına,inovasyon adına..

sensörleri başka markalara satma konusundada şunu söylemrk isterim eğer senin sensör sattığın marka senden çok daha iyi foto çekiyorsa bununda değerlindirmesini vicdanlarınıza bırakıyorum..saygılar selamlar.

• süper ya Türkiye'ye cihaz geldiğinde
    android 7 olmuş olacak.
    güncelleme dağıtılmış...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.