|
Bildirim
|
Selamlar herkese,
S7 Edge faciasından sonra xz alarak aranıza katıldım.Sorularınız varsa cevaplayabilirim. S7 edge'in xperia xz den hızlı olması gibi bir durum söz konusu değil iki cihazda elimde,s7 edge bir süre sonra arayüzün şişmesinden dolayı saçma sapan frame atlamaları,kasmalar,çökmeler yaşatıyordu en son bana. Ön kameraya geçecek olursam s7 edge ön kamerası tam bir rezaletti,insanın özgüvenini bitirebilecek potansiyelde bir kamerası vardı diyebilirim,modları kapatmaya rağmen yumuşatmalar yapması buna örnek.Sony ön kamerası karşılaştıramayacağım kadar iyi. Arka kamerada gündüz çekimlerinde xz data detaylı ve renkleri daha doğal veriyor gayet memnun kaldım eski xperialara göre ancak yetersiz ışıklarda ve gece çekimlerinde kesinlikle s7'nin gerisinde gren ve detay kaybı yapıyor.Herkes kamerayı yerden yere vursa da gündüz çekimlerinde ya da yeterli ışıkta s7 den iyi.Düşük ışık konusunda s7'nin hakkını vermek gerekiyor ama "Kameraya önem verenler xperia düşünmesin." gibi bir durum mevcut değil,eksisi düşük ışık performansı ve loş ortamlarda biraz daha gren yapması s7'ye göre bana kalırsa. Ses çipine geçecek olursam s7'nin tiz özürlüsü,kirli,berrak olmayan ses karakterinden sony'nin yumuşak,midleri önde hafif keskin tizli,sıkı baslı ses karakteri gerçekten özletmişti.Özellikle benim gibi hi-fi ürünler kullananlar için bir telefona göre oldukça yeterli bir ses çipi olduğunu belirtmeliyim.Hi-res audio ve otomatik optimizasyon gibi ek artılarıyla s7'nin dandik çipine toz yutturuyor açıkçası.Bazı yorumlarda "Ses ne kadar kaliteli olsa da yüksek olmadıktan sonra bir artısı yok." diyen arkadaşları s7 edge almaya davet ediyorum. Arayüz anlamında ise s7'nin sürekli şişen garip çökmeler yapan arayüzünden sony'nin sade,hızlı arayüzü gayet iyi , ilk samsung deneyimim olmuştu,keşke hiç olmasaydı. Ekran olarak ise amoled kullanan s7 ve ips sony var.S7 edge'deki siyah oranı oldukça başarılı ancak beyaz oranı bir o kadar kötü.Kullandığım altı ay zarfında ekranın sararmaya başlaması,eski canlılığını yitirmesinden ise söz etmek istemiyorum.Sony'nin ekranı zaten en başarılı ips panellerden gerek renk canlılığı,gerek beyaz oranı olsun s7'ye göre daha iyi iş çıkarıyor. Umarım arada kalanlara yardımcı olabilmişimdir. |
Sevgili dostlar sevgi saygı ve hoşgörü ile güzel muhabbetlerle nice mutlu yıllara. Hayırlı seneler.
|
Ram hakkında yazdıklarını okuduktan sonra gerisini okumaya gerek kalmadı
Tebrikler sen bu işi çözmüşsün Kasa kalitesi iyi deyip boyası dökülen ekranı kalitesiz kullanıp sesini öven şebeke problemi yaşayıp cızırdayan hoparlöründen müzik dinleten m7 den beri kasa açıklığı problemleri yaşatan ve hala su ve toza dayanıklı cihaz üretemeyen firmayı övüp kalitesiyle bilinen Sony e laf atarsınız yan yana getirince de ekran parlaklığı göz alacak kadar netlikte olan bunu da full HD ile başarabilen telefonu görünce moral bozukluğu ile ancak böyle çamura gelirsiniz devam edin.. |
Cihaz hala aldığım gün gibi performanslı çalışıyor hiç root yapasım gelmedi Sony nin en uzun ömürlü cihazı z2 ve xz oldu sanırım döneminin rakipleri galaxy s6 htc10 kronik sorunlarla boğuşurken bizimki sorunsuz yola devam dedi
Ses şiddeti biraz daha iyi olsa tadından yenmezdi ama kusurları ile döneminin iyi telefonu oldu.. |
Aldigim gunden beri duzenli olarak yikiyorum ben cihazi 15 dk sonra ses geri geliyor
Kulaklık jaki ve sarj girisini islatmamaya calisiyorum ama su kacarsada 20 dk icinde kuruyor. Kulaklik girisine toz kacan m5 vardi elimde duş fiskiyesiyle su tutarak temizlemistim yag gibi akiyor cihazlar hâlâ |
8 yıldır Samsung kullanıyorum; gına geleli çok oldu tabi Samsung'dan. Sony'nin M ve Z serilerinin yükselişlerini gördükçe bir dahaki telefonum Xperia olacak demiştim kendi kendime. Özellikle şu, su geçirmezliğe sertifika mevzusu, Sony'nin piyasadaki bombasıydı. Öncelikle bir dönem standarta bağladıkları IP68'den model model vazgeçildi; ve müşteri beklentilerini de karşılayamamaya başladı. Benim gibi diğer takipçilere de bakıyorum burada haliyle, hep bir şikayet var; kendilerini yıllardır geliştiremediklerini bana da düşündürten, pil ve çerçeve mevzusunda şikayetler daha çok yoğunlaşıyor. Yine de girdim bir yola. Düşüncem o ki, hiç bilmediğim bir yola sapmaktansa, otunu püsürünü bildiğim, fazlasının da eksiğinin de farkında olduğum bir Xperia modeli seçmek benim için daha hayırlı olacaktır. İyi kullanıcı yorumları ve incelemelerin de farkındayım; demeden edemeyeceğim, kötü yorumların çoğunluğu da Xperia kullanıcısı olmayanlardan geliyor haliyle .
Neyse. Batarya, ısı, kamera, işlemci performans testleri internete dökülsün de, biz de fiyata bölüp kararımızı verelim. Şu gsmarena'nın vermiş olduğu bilgilere dayanarak, XZ'nin 424 ppi olması dışında pek sıkıntılı bir yanı yok. Bir de fiyatlar dökülsün ortaya, görelim. |
Arama 📞 aç üste 3 noktalı yerden ayarlar/çağrılar/ek ayarlar/çağrı bekletme
Sanırım bu |
İki cihaz arası uçurum fark var
Biri orta seviye diğeri amiral gemisi |
Oyle yapacagina guncel ayazilimla cikmis bir cihaz alip hic guncellemesen daha mantikli degilmi
Ayrica guncellemeler sorun getirdigi kadar bircok sorunuda cozuyorlar 6.0 mm da konum siki tisi var kapaliyken bile asiri guc harciyor( wifi ve Bluetooth konum taramasi yüzünden) |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z.ozkan41 -- 1 Eylül 2016; 21:16:05 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfik20 -- 1 Eylül 2016; 21:56:11 > |
|