Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Premium (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.260
Cevap
36
Favori
336.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aslında yazdığın bir çok konuya katılabilirim beklenti açısından. evet sony muhteşem bir marka ben üzerine bir isim tanımıyorum. tek kızdığım 1 adım geriden gelmesi. bizim düşündüklerimiz mutlak onlarda düşünüyordur. bir çok işlemciyi sony hep diğer markalardan sonra kullandı evet bu bir eksi.

su geçirmezlik z!den itibaren tüm amiral cihazlarda vardı belki sadece garanti koşullarını değiştirdi. görmedik mi ne ilginç şekillerde deneyler yapıldı saçmalıktan öte başka bir şey değil.

lens konusuna gelince o tamamen başka bir politika bence. o konuya girmiyorum bile çünkü önemsemiyorum ya alt üstü çep telefonu.

gelse de alsak metal rengini

saygılar.

• https://m.youtube.com/watch?v=7xWR8GXjc9Q

Evet herkesin ram sevdasından vazgeçmesi dilegi ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VirtuFortuna kullanıcısına yanıt
    Öncelikle benim eleştirilerin daha ziyade bir sistemdir. Yani Sony fanligim devam etmektedir. Yazdıklarımda da ifade ettiğim gibi aslında şiddetle xz almak istiyorum. Bu sefer ben pas geçmek istiyorum.

Öncelikle 15 yıl telefon için geçerliydi . aslında 25 yıldır Sony kullanıyorum wolkmanleri playstationlarida sayarsak

Gelelim cevap vermeye çalıştığıniz hususlara

Evet xperia sim 13 mp çektiği için daha iyi cekiyordu. Xperia z3 umde ise otomatik modun hem 8 mp olmasi ve fotoğrafçı olmadığım halde gece ayrı ginduZ ayrı bir çok ayar iatemesi nedeni ile çoğu yerde beni yarı yolda bırakmıştır xperia s im ise zamanın ilerisinde fotoğraflarla her zaman memnun etmiştir.

Lityum polimer daha yeni teknolojidir. Hızlı sarz olur istediğin seklk alır.d aha küçük hacimde daha yüksek enerji saklar 1000 lirlkk lenova 5000 ma bu şekilde sağlarken Sony nin li iyon kullanması saçmalık ve tüketiciyi düşünmeyen bir tutumdur. Normal bir kullanıcı için yaklaşık 1.5 yıl içinde pili yariyariya iniyor

Ses konusunda da xperia s imden geriydi duymak için bazen kulaklarinizi cidi açmanız gerekirdi açık havada yada piknikteyseniz zaten kulaklık siz dinlemeyin bile

Ancak stabilite konusunda hiç bir android eline su dokemezdi. O konuda hakkını yiyemem. Ayrıca şu geçirmezlik konusunda da artisligim olmuştur😀

menüsü yandan tekerlikli bir Sony telefonun vardi mesela herkes 5110 kullanırken ben onu kullanıyordum drop testinde diğer telefonlarda dayanıklı çıkmıştı. O konuda xperia xz yi geçeceğine eminim. Tabi şarj konusunda da

Her neyse lütfen siz alın çünkü Sony nin yaşamasının ve en azından bir sonraki sefere çağı yakalayn bir geri dönüş yapmasını isterim
    Zaman içerisinde biraz daha objektif değerlendirme yapabileceginize eminim iyi aksamlar

• se_runtome kullanıcısına yanıt
    hocam kaynak nere internette haber bulamadım

sanada iyi akşamlar arkadaşım..benim söylemek istediklerim yanlış anlaşılmış olabilir..benim anlatmak istediğim bu cihazların dünyası rakamlardır bu rakamlarla insanları tatmin etmen gerekir eğer satış yapmak kar yapmak istiyorsan diye düşünüyorum..kaldıki sonyde yardım derneği değil yani temel amacı kar etmek olan ticari bir işletme..

şimdi misalen konuşuyorum sen xa ultra gibi 6inc devasa bir cihaz yapıpta buna 2700mah pil koyarsan insanlar buna ya güler ya kızar küfür eder..değil mi ? istersen tek şarjda bir hafta dayansın..insanlar sitene girip 2700mah gördüğü anda en fazla 30 saniye sonra kapatır o sayfayı..

inovasyona direnen piyasa beklentilerine direnen kazanamaz..ne oldu iphonede 3.5inç ekran takıntısı bitti dimi ? bitirmek zorundaydı çünkü yoksa kapatırdı kepenkleri..yada htc'nin ultrapiksel sevdasına bakalım..insanları inandırabildiler mi çok iyi çektiğine ? insanlar o ultrapiksel değerinin yanında 4 rakamını görünce güldü geçti..kimse ne kadar iyi çektiğine bakmadı..yada bak şimdi aklıma geldi..blackberry yöneticisiydi sanırım bir açıklama yapmıştı dokunmatik ekranların geleceği olamaz qwerty klavyeli telefonlar kalıcıdır esasdır mealinde bi açıklamaydı..ne oldu sonuç ? iflas..yani sonyde bu duruma düşsün istemiyorum ben..sonuçta yapamayacağı şey değil..bakıyosun alt seviye xa cihazda çerceve yok ama üst seviye cihazda çift şeritli yol gibi çerçeve..anlatabiliyormuyum ? imkansız değil..ama yapabildiğin halde yapmıyorsan bu halkın aklıyla alay etmek demektirki bununda hesabı ağır olur..bakınız nokia,blackberry,ericsson vs..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• şimdi burdaki mantığı kim açıklayabilir..yeni teknoloji getirdim batarya için diyorsan kullanıcıya fayda sağlaması lazım..işte test sonuçları..hem en yavaş dolacaksın hem çabuk biteceksin..neymiş uzun yıllara dayanacakmış..yahu bunun şarjını beklerken adamın sinirden ömrü kısalır arkadaşlar..
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sony Xperia XZ PremiumSony Xperia XZ Premium

• FalanFilan78 F kullanıcısına yanıt
    www.esato.com
    Sitesinde xz formunda yazıyor. Ayrıca xperfirm den baktım güncelleme gelmiş ama Türkiye yok henüz.

• Bunlar sanırım phonearena dan çok gerçekçi veriler değil zaten o site iparena diye bilinir. Kullanıcı verileri daha önemli. Aynı sitede antutu sonuçları da çok altlarda. Bugün bir video izledim 144650 sonuç almış.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam ustte benim attığım video

• FalanFilan78 F kullanıcısına yanıt
    Özür fark etmemişim. Bu ara o güncelleme 7 değilmiş başlığı yanlis okumuşum.

• Telefon geldi.kutudan kulak içi kulaklık yerine normal pazar kulaklıgı gibi bişe cıktı :) ama ön sipariş hediyesi olan mdr xb950bt iyi.iyi ama ben yüksek bi ses beklıodum ses seviyesi cok değilmiş.ama basslar baya woofer etkisi veriyor.

Telefon ise eline alınca ben burdayom diyor. Z2 var kamerada çağ atlamış gibi hiisssedıom. Ön kameranın açısı ise dehşetmiş.en çok ona şaştım.baya geniş açı mevcut. Z2 ile kıyaslayınca hele çok çok fark var hem açıda hem kalitede.

• Sadece rakamlar üzerinden telefon satın alan kişi bana göre sadece pazarın pompaladıklarını yiyen kişidir.

Diyor ki kamera MP rakamı üzerinden ekran çözünürlüğü rakamından seçerim ya da seçiyor insanlar diyor. Arkadaşım her şey rakam olabilir mi? Sony 4k ekranlı cihaz yaptı. Satış rekorları kırdı da biz mi göremedik. Bu iş sadece iyi cihaz yapmak değil pazarlamada sağlam manipülasyonlarla insanların bunu din gibi algılamasını sağlamaktır ve bunu en iyi yapan firma da Apple'dır.

Adamlar 3 yıldır aynı telefonu satıyor, hatta daha da ileri gidip 5'in SE ismiyle birebir aynı kasayla yeni modelini sattı adamlar. Çünkü ne yaparsa yapsın satıyor. Bir tane inceleme sitesi de çıkıp eleştiremiyor.

Samsung S7'nin ekran-gövde oranı %72.1, İphone 7'ninki ise %65.6'dır.

Xperia XZ'de bu oran %70.9'dur. Sen %1'lik fark için "çerçeveler tarla gibi" tarzı konuşuyorsan günümüzün pazarlama taktiklerini çoktan yutmuşsun demektir.

Benim de önceden izlediğim bir videoyu paylaşmış yukarda bir arkadaşımız. XZ Note 7'yi bir güzel tokatlıyor. Tabi bomba olarak kullanamıyorsunuz belki o bir eksi olabilir.

Tekrar ediyorum Xperia S'in kamerası daha iyi falan değildir. Saçmalamaya gerek yok. Bırakın XZ'yi Z2'den bile iyi olamaz. Şu inceleme sitelerinden de rica ediyorum rakam paylaşmayın. O rakamların nasıl çıkarıldığını zamanında gördük. Adamlar benchmark için rüşvet veriyordu bir ara. Geçiniz.

Qnovo teknolojisi de ayrıca bildiğimiz tarzda direk %100'e şarj edip bırakmıyor. Senin şarj alışkanlığına göre adapte olup atıyorum %90'da şarj etmeyi bırakıyor. Kalan kısmını mesela sen uyanmadan 15dk önce şarj ediyor. Böylece telefon bütün gece şarjda %100 dolu kalmıyor ve pil eskimiyor. "Yok pilin ömrü uzuyormuş da bilmem ne" tarzı yavan yorumlar yapacağınıza araştırın şu işleri.

Sony uçan telefon yapsa "ama Mars'a uçamadı" derler. Böyledir bu işler. Zaten mümkünse herkes almasın. İstemiyoruz herkesin elinde Sony görmek.

Her modelde rakam yükseltmekle bu işin olacağını beklemek kadar saçma bir şey olamaz. O zaman 3 model sonra 12K ekran falan mı yapılması lazım? 2k veya 4k ekranların tamamen gereksiz olduğunu görmek çok mu zor anlamıyorum ki. Her şeyiniz rakam olmuş. Ergonomi, yazılım ve arayüz, tasarım vb. şeyler benim gözümde çok daha önemlidir ki yukardaki videoda TouchWiz'in (ben ona LagWiz diyorum) nasıl rezil olduğunu görmek mümkün.

Bir de artık 4000TL'lere gelmiş piyasada bu cihazı 2800'e çıktı diye yerin dibine sokmaya çalışmak da ayrı bir kafa. Samsung'lar kaça çıkmıştı kendinize sormalısınız.

Kim ne derse desin XZ çok çok iyi bir cihaz olmuş. Komple bir mobil cihaz her anlamda. Sony'nin son 1.5 yıldaki güncelleme desteğini ve yazılım başarısını düşünürsek cihazın hiçbir eksiği kalmamış oluyor. Doğru yolda ilerliyorlar. Sadece pazarlama önemli burada. Onu hiç beceremiyorlar ama "herkes Xperia alsın" gibi bir hedef de yok Sony cephesinde. Olmaması da daha iyi zaten.

• Sony hakkında iki şey diyecem.

Abi iyi güzel yapıyorsunda o tarz ekran kasa oranı yapacaksan kapasitif koy bari be.

Tasarım anlayışı zaten değişmiş z3+ gibi bir cihaz dehşet hoşuma gidiyordu yine çerçeve oranı fazla olmasına rağmen.ama bu cihaz malesef tasarımsal açıdan orta sınıf android cihazlarına benziyor.Donanım kısmı beni ilgilendirmiyor gayet iyi bir cihaz olabilir hatta piyasanın en iyisi olabilir ama tasarımda yok geriye gidiş var.6-7 seri cikardin hala aynı görüşle devam ediyorsun sony.

Sony markasına sempatim her zaman vardı japon oluşu ve eskilerin en dayanıklı eşyalarını üretmesi vs. o yüzden severdim fakat şuan berbat bir şekilde yönetiliyor sony.ozellikle mobil bölümünü baştan sona değiştirsin bence.Tasarım ekibini değiştirsin bak samsung öyle yaptı.şuan hala beğenmesem bile zamanında dandirik galaxy serisinin tasarımını biraz olsun düzelttiler

• VirtuFortuna kullanıcısına yanıt
    sony hayranlığı apayrı bir düzeye ulaşmış artık sizde..ne anlatsak ne söylesek zaten boş size karşı..saygı duyuyorum yani böylesine sevebilmek sahiplenebilmekte güzel bişeydir..

inşallah böyle sizin gibi düşünenler artarda sony mobil bölümü kapanmaz..yoksa araştıran okuyan, biraz obejktif bakan hiç kimse bu saatten sonra bu fiyatlara sony almaz..hayırlı akşamlar.

• S_ui_CasT kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun şimdi size günlerdir merak ettiğim soruyu soruyorum. Kamerada manuel 23 mpde ISO ve shutter hızı yani pozlama süresi aynı anda değişiyor mu değilmediğine dair söylentiler var yani shutter hızıyla oynadığınız anda ISO otomatik hale mi geliyor

• Verecek cevabınız olmayınca "ama sony hayranlığı" diye sızlanmanıza gerek yok. Şu telefonları objektif ve gerçekçi argümanlarla eleştirin. Sığ yorumlarla değil. Anlattıklarınız evet boş, ama ben Sony'yi sevdiğim için boş değil sizin yorumlarınız boş ve temelsiz.

Ben Samsung ve Apple artık din olmuş diyorum size ama hala "ama Sony hayranlığı farklı düzeye ulaşmış... :( " diye şikayet ediyorsunuz.

Sony Mobile kapanmaz siz merak etmeyin.
  • Bu telefonda HDMI ya da MHL desteği var mıdır?

Xznin sahip olduğu bağlantı:
    v2.0, Type-C 1.0 reversible connector; USB Host

• Katalikitci kullanıcısına yanıt
    Hdmı deyince aklıma geldi xperia s imde mini hdmı port vardı baglardim tvye gerek dvd gerek konsol olarak kullanırım

Ha arkadaşı rencide etmek istemiyorum ama sürekli bir uslup sorunu var. Bir atasözü var kişi kendinden bilir işi.
    Din demissin kendin Sony i din yapmissin.
    Temelsiz demissin söylediklerinde hiçbir temel yok ornegin 2 k önemli değil demissin Sony nin ilk 4k ekranlı telefonu reklam yaparak çıkardığından haberin yok herhalde amoled lcd demissin Sony telefonlarında ısınmadan kaynaklı lcd sararmalarindanda haberin yoktur.
    Ama bu kadar bilgisizlik mutluluğun kaynağıdır. Emin ol xperia xz seni mutlu edecektir. Hiç takilmayacaktir. Elinden düşürmeye dikkat et çünkü önceki serideki darbe emiciler kaldırılmış gibi görünüyor. Ne olduğunu araştır. İsinma sorunu hallolmus gibi yinede Sarzdayken fazla yüklenme lsd ekran sararabilir. Ha karanlık ortamda kunlama yaparsa manüel moddan isoyu 100 yapmayı unutma 🤗

• zinedya Z kullanıcısına yanıt
    ben cevap yazmaya hazırlanıyordumki siz vermişsiniz zaten cevabı..kendisi dindende öteye götürmüş hakikaten..

arkadaşın bütün sözlerine verecek cevabım zaten var ama uğraşmaya değmez çünkü algısı anlamaya açık değil..sabit fikirli bir şekilde bağlanmış cihaza..

sony mobile bölümü kapanmaz tabi plastationdan gelen yığınla para varken her sene zarar açıklayarak devam ederler..3-5 tane bağnaz, inovasyon bilmez piyasa bilmez geçmiş bu sony mobillin başına babasının çiftliği gibi oynuyor..

zaten sony tek başına sadece telefondan para kazanmaya kalksa bu kafayla 3 ayda kapanır gider..sene 2016 olmuş adam 720 ekranlı 9.5mm kalınlığında plastik telefona 2000tl çekiyor..mümkün mü bunun piyasada tutunabilmesi ??

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 8 Ekim 2016; 11:21:03 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.