Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Premium (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.261
Cevap
36
Favori
336.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim yazdığım yorumlarda tek kelime samsung yada apple geçmezken arkadaş tarafından sürekli apple ve samsung üzerinden vurulmaya çalışmakta ayrı bir hikaye..

demekki apple ve samsung öne geçmişki sonye göre ki bu arkadaş bu kadar dert edinmiş kendine..sürekli konuyu oraya çekmeye çalışıyor..

benim konum onlar değilki..onlarında kendine göre artısı eksisi vardır..benim konum sony..ben buraya geldim kendimce gördüğüm eksikleri yazdım düşüncelerimi yazdım..içimi döktüm bir nevi..

yani ben 6inç cihaz yapıpta 2700mah pil koymayı anlayamıyorum dostlar derdim bu..yada 9.5mm (inceliğinde diyemiyorum artık kalınlığında diyecem) bir cihaz yapıpta donanımı bu kadar sığ bırakmayı anlayamıyorum..ha 16mp ois ön kamera var elinde onu koymuş olsan mesela x compact'a anlarım..ikna olurum kalın olmasına yada 3500mah bir pil koysan avuturum krndimi ama yok..onuda geçtim bu kadar kalın çerçeve yapıpta hala sanal tuş ısrarını anlamıyorum..

neresinde tutarsan tut elinde kalıyor bu sony..z5 premium dene facia mesela..4k diye çıkıpta gerçek anlamda sürekli olarak 4k çalışmaması mesela..hadi onuda geçtim full hdsin ona rağmen şarj tutamıyorsun ona rağmen ısınıyorsun ona rağmen dokunmatik arızası vs..sen daha full hdyi kotaramamışsın 4k fantazilerine girişiyorsun..

bitmez yani bitmez hangi birini söyleyelim..ben bu sony mobile yöneten grubu neye benzetiyorum hani tarla satıpta pavyonda yiyen bir zihniyet vardır ya ha işte öyle..sat playstation vs gel burda telefon üzerinde fantazilerini tatmin et..hala daha savunanlar birde bu zihniyetiki bu dahada tehlikeli bana göre..

edit;imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 8 Ekim 2016; 11:49:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Amma Sony'miş söve söve bitiremediniz.

Biri der; yıl olmuş 2016, 9.5 kalınlığında 720p cihaza 2000tl çekmiş Sony. Gayet de iyi yapmış, şu dönemde amiral bir telefona 3000 - 3500 gibi isteniyorsa 2000 lira dehşet bir fiyat. Kaldı ki xperia x 2500 civarı bir fiyatla gelmişti. Ayrıca diğer markalar da gelsin 4.6 inc ekrana bu özellikleri sığdırsınlar görelim ne kadar "ince" oluyor!

Kapasitif tuş mu istiyorsun? buyur kardeş htc al, samsung al. Kimseye zorla sony aldıran yok. Ben Sony'nin şu anki tasarımından memnunum hele o yeni çıkan pixel telefonları görünce daha bi memnun oldum. Umarım Sony gelecekte çıkardığı telefonlarda da Sony'i Sony yapan klasiklerinden vazgeçmez.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bana göre bu telefon kesinlikle dört dörtlük bir cihaz değil. Ama ben tasarımı gerçekten sevdim. varsın ram 4 gb olmasın,radyosu olmasın,kamerası rakiplerine göre geride kalsın... Bakınız android pazarında baya bir seçenek mevcut, bu telefonu alacağıma htc 10 alamaz mıyım? alabilirim ama bi tık daha iyi diye beğenmediğim cihazı niye kullanayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 8 Ekim 2016; 12:22:36 >

• Katalikitci kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon sovdugumuz filan yok varsa bir cevabın varsa bir sözün soyle emin ol senin kadar istiyorum Sony nin başarılı olmasını
    son paragrafta ifade ettiklerine aynen katılıyorum. Bu dusuncelerle xperia xz alınabilir.ve güzel bir şekilde kullanılır. Memnunda edeceğini düşünüyor um fakat ben. potansiyelini bildiğim için sonyden mükemmellik bekliyorum o kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slord236 S kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam şimdi baktım.isoyu 800 yapıp ss yi ayarlamaya calısnca iso otomatige dönüşüyor.sadexe 23 te değil 8 mp de de aynı şeyi yapıyor

• zinedya Z kullanıcısına yanıt
    üstadım diyorum ya bu zihniyet böyle malesef yaptığımız en basit eleştirileri bile sövmek olarak görüyorlar..sen şimdi buraya 100 sayfa manifesto yazsan ne fayda anlayan olmayınca..mesajının en sonunda varsın o olmasın bu olmasın ben yinede seviyorum diye yazmış yahu geriye ne kaldı zaten :)) gülüyorum artık ya neyse yazmayacam bundan sonra kimseye bırakalım herkes kendi dünyasında mutlu olsun..

• Aynen ustat bende yazmayayim diyorum. Alan arkadaşların keyifle sorunsuz güzel günlerde kullanmasını diliyorum. Herkese selamlar

aleykümselam teşekkürler :)

• S_ui_CasT kullanıcısına yanıt
    Ne büyük bi saçmalıktır bu ya sonunda verdi dedik Sony şu ayarları onda da yarım yamalak iş yapmış hocam dilerseniz manuel camera uygulamasının apk sini bulup orda deneme yapabilirsiniz muhtemelen orda bu şekilde sınırlama olmayacak
  • simdi siz bu telefonun neyini beğenmediniz anlamadım

Kamera? Internette karşılaştırmaları var izleyin önde olduğunu görün gece için daha karşılaştırma bulamadım

Hız işlemci ram? Hız testleri var note 7yi fena tokatlıyor

su geçirmezlik? Var

Incelik? Gayet ince bir telefon

Güncelleme? Bu ay android 7 gelecekmis

batarya? 1 günü rahat 2 günü de normal bir kullanıcı geçirir diye düşünüyorum z5 ısındığı halde şarjı gayet iyiydı

Isınma? Internette incelemelerde oyunlarda bile hiç isınmadğı söyleniyor

Tasarım? Göreceli bir şey ben çok sevdim

takmislar çerçeveye arkadaşlar bu telefonun çerçeve oranı %71 daha ne kadar istiyorsunuz full ekran mi? Bu çerçeve oranı appleda neden bu kadar kafaya takılmiyor ? O kadar ince olursa yan şekilde oyun oynamayı nasıl düşünüyorsunuz?

Bir arkadaş neden apple ile samsungu karşılaştırıyorsun demiş lg ile mi karşılaştıralim htc ile mi? Su anda piyasada en çok kullanılan en iyi olduğu iddia edilen telefonlar bunlar mi ? Htc ile lg ile karşılaştırsak bu sefer de samsung apple ile karşılaştırmaya gücünüz mu yok diyecektimız

yani bir telefonda bir görüşte açık bulmak gayet kolaydır ve bu konuda sadece kötü yönlerini söylemek düşündürüyor objektif olmak sadece kötü yönlerini sadece iyi yönlerini söylemek değildir

ben de simdi bu telefonun eksi ve artılarini dizeyim
    Artılar
    Tasarım ve çerçeve oranı çok güzel olmuş çerçeve oranı ne çok yüksek ne de çok düşük her sezin fazlası zarar

Ön kamera çok güzel olmuş rakipsiz denebilir arka kamera da çok iyi bir çok diğer telefonlarda olmayan yenilikler var gündüz çekimi çok başarılı gece çekim örnekleri de iyi olursa kamerasına laf edilmez
    Hızı performansı çok iyi olmuş note7 yi tokatlamış
    Ekran full hd olması çok iyi olmuş performans için küçücük telefonlarda 2k nedir göz boyamasından başka bir şey değil şimdiki telefonum da full hd ve hiç bir sıkıntı yok amoled ekran lgnin ekranı gibi de bozulmuyor yanmıyor vs

Patlamiyor

Pil de gayet iyi 2900 mah düşük gelebilir ama stamina ve full hd ayrıca isınma olmadığından dolayı gayet başarılı olduğunu düşünüyorum mesela s7 2k isınma sorunları xz daha iyi s7nin şarjından
    hoparlör çok bilmiyorum ama iyi olduğunu biliyorum kulaklık ses çıkışı kötü diyorlar

Fiyati bir çok telefondan daha düşüğe çıktı

Gelelim eksi yönlerine

Kulaklık çıkışı düşük
    Kamera manuel mod geliştirilmiş ama hâlâ tam değil
    Tamam pil çok sorun olmaz ama sen aynı incelikte bir telefona 3000den fazla mah koyabiliyordun buna da koyabilirdin
    Sadece ama özelliklere bakıp da telefon alanlar için 3 gb ram olmamış ama 4 olsaydı da bir şey farketmezdı çünkü bu touchwiz değil

bu arada araştırmalarıma göre benim düşüncelerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FalanFilan78 -- 8 Ekim 2016; 13:48:49 >

Buyrun rencide etmeyi deneyin o konuda madem çok iyisiniz. Üslup sorunum yok, argümanlarınız ve yorumlarınız hesapsız ve sığ, bunu söylüyorum, size şahıs olarak herhangi bir hakaretim söz konusu değil. Sözlerim yorumlarınıza yönelik. Ama siz rencide etmeyi bir deneyin madem.

Ben din diyorum çünkü bu bir pazarlama başarısıdır ve ben bunu size yönelik de kullanmadım. Ama siz olayı şahsi boyuta getirmeye meraklısınız. Ben sizin hangi cihazı kullandığınızı bilmiyorum ve bunun bir önemi de yok. Ben diyorum ki pazarlamada Samsung ve özellikle de Apple insanlar için din gibi. Bu sözüm sizlere yönelik değil. Ben burada piyasanın ve sistemin nasıl işlediğinden bahsediyorum ve Sony cihazlara karşı bunlara inceleme yazan internet siteleri ve insanların taraflı baktığını, bilerek olayları çevirip manipüle ettiklerini örnekleriyle söylüyorum.

Siz o halde söyleyin hangi cihazı örnek gösteriyorsunuz bilelim.

Rakamlar üzerinden eleştiri yapmak temelsizdir. Siz cihazı elinize alırsınız, test edersiniz bir şeyleri denersiniz sorun olan bir nokta olur eleştirirsiniz. Ama yok "sd650 çip var çöp bu cihaz" veya "kamera hala 23mp" (ayrıca MP üzerinden kamera eleştiren adam direkt cahildir bana göre), veya "çerçeveler yol gibi", "alt tarafa niye tuş koymuyor" gibi şeyler sığ yorumdur, temelsizdir. Çerçeve kullanışlıdır. Sizin amacınız telefon havalı gözüksün, çerçeve olmasın.

Çerçevesiz telefon olmaz arkadaşlar bu işleri geçin artık. Adam stereo hoparlörler koyuyor, kamera çıkıntısı bırakmıyor telefonu dümdüz yapıyor. Adamın dizayn tercihi bu. Ben de şahsen yükseltili bir kamera görmek istemem. Yani tasarım ve mühendislik anlamında ya ordan ya da burdan bir şekilde feragat etmek durumundasınız. Yani ben HTC10'da, S7'de, İphone'da çerçeve eleştirisi görmezken Sony'de görüyorsam bu yorumlar taraflıdır. Bana göre de alta koyulan tuşlar çok kullanışsız. Baş parmağımı çok fazla aşağıya indirmek zorunda kalıyorum ve tek elle kullanmayı zorlaştırıyor. Asla kapasitif tuşlu cihaz tercih etmem.

Ayrıca bu cihazların tamamında da kamera çıkıntısı bırakılmış. Üstelik çıkıntı olmasına rağmen ekran kasa oranındaki farklar sadece %1 civarında. %1 lik fark için bir telefonu gömüp diğerlerini yüceltmek yanlıştır.

Bunlar öyle basit işler değil ki özellikle de çok kısıtlı bir mühendislik alanı bulunan mobil cihazlarda. Yapalım deyip tak diye yapabileceğiniz şeyler değil. Dizayn olarak her hamlenizin getirileri olduğu gibi götürüleri de olur. Bunları tarttığınızda hangisinin doğru tercih olacağını belirlersiniz.

2k'nın önemi nedir? 4k ekranlı telefonu elbette reklam yaparak çıkardı çünkü ilkti, fakat ben diyorum ki madem herkes rakamsal seçim yapıyor neden Z5 Premium satış rekorları kırmadı? Çünkü bu iş bir pakettir ve paketin en önemli unsuru marketing başarısıdır ve bu konuda en başarılısı da Apple'dır. Her anlamda geride kalmış bir telefondan hala milyonlarca satıyor adamlar. Ben bunu söylüyorum.

Amoled'in doğru renk üretmediğini ve beyazların sorunlu olduğunu söyledim. Sararma problemi Amoled ekranlarda daha sık yaşanan bir şey. LCD sararmaları markadan bağımsızdır her telefonda insanın başına gelebilir. Benim bahsettiğim şey renk başarımıydı ama siz konuyu saptırıp başka yerlere getirmeye çalışıyorsunuz çünkü cevap veremiyorsunuz.

Bilgisizlik konusunda sizinle yarışmak mümkün değil ne haddime. Yorumlarınız yavan, alakasız, söylediklerime de cevap veremeyip konuları şahsileştirmeye veya çekip aşındırmaya çalışıyorsunuz. Cihaz gelsin dokunun, test edin deneyin, beğenmezseniz eleştirin ve almayın. Ama gelip de daha cihazı görmeden rakamlar üzerinden billur muhabbeti çevirip boş yorumlar yapmayın. Bunu hiçbir cihaza karşı yapmayın. Felsefeniz bu olsun. Denemeden yorum yapmamak en sağlıklısıdır. Yoksa günümüz mobil pazarındaki pazarlama stratejilerinin tam da istediği hedef olursunuz. Her şey rakam her şey göz boyama, ama cihazı eline alıyorsun ekran yapaylıktan çamur gibi, yazılım kararlı değil, tasarım havalı dursa da ergonomik değil vs vs diye gider.

Darbe emicilerden kasıt nedir anlamadım. Ben XZ almayı düşünmüyorum X kullanıyorum şu anda. Çok da memnunum dediğim gibi sistem kusursuz çalışıyor. XZ eminim bu yazılım ve arayüz başarısıyla ve iyi optimize edilmiş SD820 ile daha da iyi olmuştur. Ben rakamlar üzerinden değil cihazın totali üzerinde konuşurum. Maalesef her şey rakam veya inceleme sitesinin verdiği puan değil. Sizin için öyle olabilir o da sizin bileceğiniz iştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtuFortuna -- 8 Ekim 2016; 14:44:35 >

• VirtuFortuna kullanıcısına yanıt
    Elbette ki maksadım rencide olmanız degil. Sadece sizin rencide edici kelimeler ve cümleler kurmaniza dikkat çekmek ve aynı şekilde karşılık vermek gerekirse fazlası ile malzeme verdiğinizi ifade etmekti.Neler olduğunu ifade etmeme gerek yok kendi yazdıklarınızı gözden geçirirseniz gorebilirsiniz. Bu konuda farklı düşünüyoruz bu kadar basit.
    En son 1.5 yıl z3 kullandım şekil olarak çok iyiydi. Yaşadığım sorunlara değindim yinede kullanırdim işlemci iflas etti donmalar başladı garanti formatlayip gonderdi bende çok ucuzfiyata elden cikardim su an arayistayim. Alacağım telefon en azından z3ten iyi olsun istiyorum bakalim hayirlisi

• süpersiniz arkadaşlar.
    usanmadan sıkılmadan uzun uzun yazdıklarınız için sizleri tebrik ediyorum.

ben 2006 dan beri sony kullanıyorum yani taaa ericsson zamanından beri. bunu niye yazdım şimdi 45 yaşında elektronik sever bir vatandaşım. gücüm nispetin de kendimi gereksiz zorlamadan sevdiğim şeyleri almayı severim.

bugüne kadar kullanmadığım ve bilmediğim hiç bir cihaz ile ilgili bir forum sayfasına girip yorum yapmadım ve yapanları da gerçekten anlamadım . bir markayı kullanmıyorsan neden girip değerli zamanını harcayıp gereksiz yorumlar yaparsın ?

gelelim belli sitelere.
    örnek phonearena bakın araştırın. dünya lakabı iphonarena

iphone 7 dxomark ta 86 alırken kendi sitesinde

Final score
    iPhone 7 7.2
    iPhone 6s 7.1
    Galaxy S7 edge 7.0
    LG G5 7.0
    Sony Xperia XZ 6.5

diye kamera karşılaştırması yapıyor.ilginç dimi.
    onun için ne yapmak gerekiyor. böle yerlere bakıp cihaza çamur atmamak gerek.

hele bir çıksın gerçek kullanıcılar denesin ondan sonra konuşalım.

oğlum kaç seneden sonra baba ben iphone istiyorum dedi . bizde kırmadık eski xperia c4'ü satıp 6s aldık.evde olunca bayağı bir inceledim evet cihaz gerçekten hızlı ve stabil çalışıyor kamera süper.benim z5 ezildi (abarttım) gece çekimlerinde çok iyi ötesi çok farklı değil .
    yani inanın farklar en fazla %5-6 ile sınırlı birinin birine göre üstünlüğü.
    ama ne oluyorsa bilemiyorum acayip yorumlar çıkıyor şaşıyorum.

ben z5 den çok memnunum 1 sendir kullanıyorum tık demedi 1 kez bile kapanmadı ki abartısız 45 dereceleri gördüğü halde.çıksın xz alacağım .

sony android cihazların içinde en stabil çalışan markadır.

saygılar.

• Sony tercih etmemdeki sebeplerden biri olarak gösterdiğim FM Radyo neden kaldırıldı acaba?

Ekleme: Çok ilginç. bu sitede de radyo var yazıyor:
    DroidChart.com
    Sony Xperia XZ review: Pros and Cons [2020]
    https://droidchart.com/sony/sony-xperia-xz-fz8331-1774

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesga -- 8 Ekim 2016; 16:15:38 >

• mesga M kullanıcısına yanıt
    aman sakın ha burda bu tarz eksiklikleri sormayın..herkes hasta derecede sony fanı burda..benim naçizane gözlemlediğim eksiklikler bile dünden beri linç edilmeme sebep oldu..sövüyorsunuz sony'e dendi..ne fanboyluğum kaldı ne cahilliyim..çoğu kişi karakteri ve kişiliği söz konusuymuş gibi sahiplenmiş bu markayı..aman diyeyim böyle radyo yok filan demeyin direk olarak..radyoyu bulamadım acaba nerede diye sorabilirsiniz mesela :))

• quote:

Orijinalden alıntı: askarali

aman sakın ha burda bu tarz eksiklikleri sormayın..herkes hasta derecede sony fanı burda..benim naçizane gözlemlediğim eksiklikler bile dünden beri linç edilmeme sebep oldu..sövüyorsunuz sony'e dendi..ne fanboyluğum kaldı ne cahilliyim..çoğu kişi karakteri ve kişiliği söz konusuymuş gibi sahiplenmiş bu markayı..aman diyeyim böyle radyo yok filan demeyin direk olarak..radyoyu bulamadım acaba nerede diye sorabilirsiniz mesela :))

yok yav, o kadar olduğunu sanmıyorum. ayfon olsa dediğiniz doğru da, sony ciler öyle olmasa gerek. bende sony ciyim ve şu an z3 kullanıyorum. bu cihazı beğendim ve geçmeyi düşünüyordum. Z3V gibi sadece uygulamasını koymayıp çipi koydularsa sorun değil. bir şekilde apk hallederiz. ama çip de yoksa bu beni üzer.

• mesga M kullanıcısına yanıt
    Radyo vardır hocam büyük ihtimalle çoğu firma koymazken sony koymuştu radyoyu son serilerde
  • Ben X Performance'den itibaren radyo kaldırıldı diye biliyorum.
  • Konuyu baltalama arkadaşım sikayet et seni rahatsiz edeni boyle dalgaya alarak boş mesaj yazma. İnsanlara sataşıyorsun cvp vermeleri çok normal adam radyo yok demiş yoksa yoktur ne millete sataşıyorsun herkesi fanboy ilan ediyorsun

Telefona gelirsek;

XZ ve XC beklemediğim bir fiyattan geldi, Xz için 3200 tahmininde bulunuyordum ama tutmadiği iyi oldu

Her ne kadar Xz'yi çook çook begensemde almayı düşünmüyorum. Ekran boyutu benim için büyük olduğu için X Compact'a yöneldim. İşlemcisi Snap650 benim icin baya yeterli ki şuan ki telefonun işlemcisi mt6735p. 720p ekranda yeterli ve en önemliside boyutu. 4,6" ekran benim bütün ihtiyaclarimi karşılar.

Sanal tuşlu sony kullandim (E4g) geçen sene. sorun yaşamadim ama genede ısınamadım sanal tuş olayina şuan ki telefondaki kapasitif tuşlar benim icin kullanışlı. Xc ile alışkanlıkları degıştircegim. Fiyat 1850₺ idi hepsiburada 3-4ay içinde almayı planlıyorum. Bakalım ne olacak.

• bide sen mi çıktın benim başıma kardeşim bak bakalım benim bu konuya yazdığım ilk mesaja kime sataşmışım ??
    Bu mesaja eklenen görseller:

bide bundan sonra bana yazılan mesajlara bak adamlar sülalesine küfüt etmişiz gibi üstelerine alınıp saldırmaya başladılar..ne yapalım cevap vermeyelim mi ?? benim mesajımda tek kelime bu forumdaki şahısla ilgili bir sataşma hakaret vs varmı bak bakalım..okuduğunuda anlamıyorsun adam radyo yok demiş bende ona istinaden biraz ironi yaptım forumda sorma varmı yokmu diye kızarlar sana dedim..tey Allahım ya nelerle kimlerle uğraşıyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 8 Ekim 2016; 18:34:10 >

• slord236 S kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak hangi uygulama.indirip deneyeyim.bi faydamız olsun :)))

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.