Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Premium (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.260
Cevap
36
Favori
336.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arka kamera nasıl hocam ondan bahsedin yani 23 mp manuelde ISO 50-100-200 gündüz gece çekimleri çok önemli. Z5teki gibi granlanma ve Kenarlarda bulanıklık devamsa sorun büyük. Otomatik moddan bahsetmedim zaten kullanılmaz sony de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka kamerayı pek denemedim. Ama evde sarı ampulde loş ışıkta 1-2 foto çektim renkler inanılmaz gerçekçiydi.adam gibi 4-5 foto çekip koyarım.İstediginiz merak ettiğiniz mod ayar varsa söyleyin.genelde iso otomatik kullabıom :) sadece z2 de gölgeyi aZ kısıp çekiodum :)

• 0 ışıkta flaşla çekilen resimlerde mesela led flaş renkleri biraz saçma cıkarırdı.Bunda duvarlar falan oldgu gibi beyaz renkçok iyi ama kalite çok fazla yok.K790 ın 0 ışıkta xenon flaşlı keskinliğini netliğini artık bulamıcaz herhalde.dönen fanı çenip üzerindeki tozları incelerdik. Hey gidi cyber-shot :))

Şarj anlam veremediğim bi şekilde hızlı iniyor. Bide şu SwiftKey klavye çok dandik . Bi cümleyi tekte dÜzgün yazamadım daha.iğrenç bi klavye. Z2 de android 4 kullnıyordum onum klavyesine alışmışım

......

Yazmak resmen eziyet.z2 ye geçip yaZıyorum.bu pil wireless açıkken stamina modda emmiş şarjı 60 küsürlerdi 7-8 saat sonra bakınca 30 lara inmişz2 de hiç bişey yapmadan öyle durunca anca 50 ye inerdi.ele alınca zaten saat giibi gidio.2 gün nasıl gider bu şarj bilmem.Kullandıkça oturur diye kendimi avutcam herhalde ama z2 de ilk başlarda 3 gün telefon açık 5-6 saatte ekran sürem vardı. Neti gerektiginde kullandıgımda tabi :)

----

Bluetooth açık kalmış 8 saatte yaklaşık 600 mah yemiş diye gösteriyor.bi stamina modu var stamina ya alınca veriler tamam arkada bekliyor ama ekranın akıcılığı gidiyor.performansı çok düşürüyor.onu seçmeden sadece verileri arkada bekeltmek istiyorum bi türlü bulamadım.z2 de 4.4.2 de bu şekildeydi :) çok mu geri kalmışım benim istediğim gibi bi stamina artık yok mu?

----
    Ekran parlaklığını otomatik yapma diye bişeyde yok gibi, bi seçenek var uyarlanan parlaklık diye ne anlama gelıyor nasıl kullanılıyor onu da çözemedim. Düşük ışığa gidince ekran otomatik olarak aydınlanmıyor.ne oldgunu çözemedim.sinir olmaya da başladım.
    ----

Telefonu şarjdan kaç saat önce cektigimi de göremiyorum.bitane grafik koymuşlar.Saat yazcaklarına grafik neden konur anlamış değilim. Android güncellenince böyle olmus demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_ui_CasT -- 12 Ekim 2016; 5:50:35 >

• Xperia uluslararası klavye nin apk.sini yükledim.Dünyaa varmışş resmen.

• satış ilanları düşmeye başladı 18 Ekim'de gelecek yazmışlar.

• S_ui_CasT kullanıcısına yanıt
    Stamina modu marshmallow dan sonra eskisi kadar efektif değil. Android oldukça kısıtlıyor Stamina modu. Ancak yine de iyi iş çıkarıyor, halihazırda muadillerinden çok daha iyi.

Settings > Display > Adaptive Brightness aktif ettiğin zaman işe yaramıyor ise problem olabilir. Bu tür konularda Sonysupport'u da arayıp sorabilirsin.

Grafiğin altında saat yazıyor normalde ama ekran görüntüsü paylaşırsan bakalım beraber.

Şarj konusunda NFC gps Vs kullanılmayan uygulamaların kapalı olduğundan emin olun, inanılmaz Batarya kullanımı yapabiliyor bu tarz şeyler. Bir haftaya filan kendine gelecektir Batarya ama şimdilik su gibi akıyorsa da sıkıntı var gibi biraz. Ama öncekiler gibi Staminada kullanınca 2 tam güm çıkarmasını beklemeyin derim. Tahminim ekran süresini totalde 5 saat civarı kullanımda 1,5 günü çıkarabilmesi lazım. Bu konudaki deneyimlerini merakla bekliyorum.

• zinedya Z kullanıcısına yanıt
    +
  • quote:

Orijinalden alıntı: zinedya

İnşallah öyle olur hocam bende z3 te aynısını yaşadım 6ayda bir amiral çıkarma davasına safir yapmazsa yazık kullaniciya

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: slord236

Biraz gezdim yabancı kanalları uzun bi sürenin ardından Z2 den beri diyebiliriz ilk defa bir Sony cihazı bu kadar beğenildi. Kamera ekran ve çoğu kişiye göre tasarım çok beğenilmiş durumda. Tasarımı ne yalan söyleyim özellikle mavi olanı benim de ilgimi çekmeye başladı He ülkemizde yine beğenilmeyecek neden mi? Shiftdelete gibi ergen editörlerden oluşan siteler baştan savma bir incelemeyle yine itibar sarsıcak. Shiftdeletedeki tolganın Z5in kulaklık çıkış kalitesini Samsunglarla aynı tuttuğunu duydu bu kulaklar. Neyse, olmuş bu telefon her haliyle özellikle mükemmel ötesi ön kamerasıyla. samsungun dibe vurduğu şu günlerde sony i eski günlere götürebilir. Hadi bakalım

Edit : Şu videoda harika görünüyor gerçekten mavi versiyonu. 2k izlerseniz çok daha iyi anlaşılııyor tasarım Z5 in buzlu camı ve mat metal çerçeveleri hala daha önde bana göre orası ayrı ama renk olarak baya güzel duruyor yani şu cihaz

https://www.youtube.com/watch?v=s2Myc_MepSA

Yorumunuza katılıyorum...
    3,5 yılı aşkın süredir xperia z kullanıyorum.Onca badireye rağmen sorunsuz çalışmakta ve bugüne kadar sorun çıkarmadı çok şükür.
    Bu tlf benimde hoşuma gitti hani emektar Z'nin yerine düşünmüyor değilim
    Gelsin bir bakalım.

• barangim B kullanıcısına yanıt
    Dün gece zTen lazım olamayan programları devre dışo bıraktım.nfc de bt de açıkmıs ondan gitmiş galiba okdr hızlı.bt 600 mah pil.yemiş.diye görünüyordu.Stamina mod.bozmuş demekki.stamina moda alcam diye telefpn akıcılıgından mı olalım. Niye onun bi seçeneği yokki.Saçma bi durum olmuş.mesela 97 ydi şu mesajı yazdm gönderdim 95 e indi.ekran parlaklogı olayıda gece iyice en düşüğe çekiyor az geliyor ondan takmıştım.karanlıkta telefona ışık tutunca ekranda aydınlanıyor.sorun yokmuş ama gece oto ayarı cok.yetersiz
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sony Xperia XZ Premium

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_ui_CasT -- 12 Ekim 2016; 15:15:01 >

grafiğin altındakiler saat

• Hocam onların saat oldgunu anlayabiliyorum :) demek istediğim eskiden böyle saniyesine kadar gösteriyordu rakam olarak

Bide manuel modda çektiiğim bi deneme fotosunu paylaşayım
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sony Xperia XZ Premium

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_ui_CasT -- 12 Ekim 2016; 15:36:52 >
  • Sony Xperia XZ Premium
    Ekran parlaklığı otomatik olduğunda onun da ayarını yapabiliyorsunuz, yani otomatik modunda kendi içinde parlaklık ayarı var. Otomatik mod açıkken parlaklık yetersiz geliyorsa üstten normal parlaklık ayarlıyor gibi parlaklığı kendine uygun seviyeye getirebilirsin. Seviyeyi arttırdığın zaman değişimlerde daha parlak tepkiler verecektir, ya da tam tersi.

• Sağolun hocam.ben 4.4.2 z2 kullandığımdan 2 yıldır uzak kalmışım.yeniliklere alışmak biraz zaman alcak :) tam alışınca nougat gelcek bakalım onda neler olcak.

Hala telefonu tam olarak kaç saat önce şarjdan çektiiğimi çözemedim:)

• Lg sar oranı yüksek samsung ve xz tercih edilebilir. Ama sony deki ses ve kamera kalitesi çok farklı ayretten xz boyut olarak ideal ama şarj konusunda ciddi kaygılarım var

• Merhaba.Sizce forest blue mu yoksa platinum mu? Forest blue yesil gibi geldi z5te olan yesile cok benziyor.

Saygılarımla...

Hocam lensi iyice sildikten sonra manuelde 23 ya da 20 mpde ISO 50 deyken de bi ara gündüz çekimi yapıp atarsanız güzel olur. Attığınız resimde Z5lerde ve htc 10larda meşhur olan kenarlardaki bozulma mevcut eliniz de titremiş olabilir. GSM arena örneklerinde kenarlarda bozulma yoktu. Bir de otomatik moddan kaynaklı olabilir fotoğrafta çok fazla keskinleştirme var

Edit: hocam şu linkteki örneklerde mesela bozulma yok yanlarda 4:3 23 mpde çekilmiş
    GSMArena.com
    First camera samples from the Sony Xperia XZ are here
    http://www.gsmarena.com/first_camera_samples_from_the_sony_xperia_xz_are_here-blog-20431.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slord236 -- 13 Ekim 2016; 0:30:24 >

• slord236 S kullanıcısına yanıt
    Bozulmayi bende gordum, yine mi yahu :/
    Bu arada Htc 10 da son guncelleme ile bu sorunu duzeltti. :)

• BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    Düzeltilebiliyorsa yazılımsaldır yani. Htc 10da daha kötüydü durum düzeldiyse çok iyi Z5ten sonraki favori cihazım kendisi

Edit: Hocam bakın hiç bozulma görülmüyor XZ örneklerinde. 4:3 çekince bozulma olmuyodur belki
    GSMArena.com
    First camera samples from the Sony Xperia XZ are here
    http://www.gsmarena.com/first_camera_samples_from_the_sony_xperia_xz_are_here-blog-20431.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slord236 -- 13 Ekim 2016; 0:31:29 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.