Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Premium (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.260
Cevap
36
Favori
336.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Radyo uygulamasını da göremedim şahsen :) ama ön kamera harbiden dehşet yani.z2 den sonra hele çok farketti. Selfie cekesim geliyor sürekli.

Bende nokia 3310 samsung d600 sny ericcsonn k790 - Xperia neo - z2 - Xz kullandım.

Geçe cekimlerinde k790 ın xenon flaşı çekimlerine hala erişemedim :))) ne iyiidi beee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_ui_CasT -- 8 Ekim 2016; 20:42:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hangi rengi aldınız?
  • S_ui_CasT kullanıcısına yanıt
    Hocam uygulama adı tam olarak Manuel Camera. Baya meşur markette de paralı zaten manuel Camera diye aratınca çıkıyor.

https://www.****larindir.com/manual-camera-apk-indir-android.html

• 2800 tl, yeni cikan diger amiral gemisi telefonlarin fiyatlari ile karsilastirinca gayet makul duruyor

Gerci benim icin yinede pahali,orasi ayri mevzu

Ozellikle x compact'in 2000 tl olmasi sasirtti beni. Cunku sitelerde herkes 2200-2400 tl arasi olur diyordu.

Benim begendigim telefon xperia x, fakat o da bir turlu dusmuyor. Bu gidisle sanirim x compact'a kalicam(herhalde x compact 3-4 ay sonra 1600 tl civarlarina gelir)

• Katalikitci kullanıcısına yanıt
    Mavi gibi olan renk hocam.zaten o renk olmasa değiştirmezdim herhalde telefonu.aldıkta noldu gerçi kılıfla kullanırız.orjnl kılıfa da 45 euro cekmişler

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtuFortuna

Sanırım insanlar mobil bir cihazı üretip dünya piyasasına sunmayı çok kolay bir iş zannediyorlar.

Lityum polimer pilde ne sorun var onu anlayamadım. Kaldı ki Sony yeni nesil cihazlarına Qnovo Adaptive Charging özelliğini dahil etti. Pilin ömrünü çok uzun süre korumasını sağlıyor.

15 yıldır Sony kullanıyorsan Sony'nin asla diğer markaları kopyalamayacağını, kendi AR-GE'si ile devam edip ürünlerini geliştireceğini bilirsin ki, Sony'yi Sony yapan da budur. Dikkat edin, piyasadaki tüm telefonlar artık birbirine benzerken, tasarım anlamında Sony her zaman için özelliğini koruyor. Amoled ekran iyi bir ekran değil. Samsung'un pompalaması bunlar. Doğru renkleri üretmeyen aksine saçmasapan renkler ve özellikle de saçmasapan bir beyaz renk veren ekrandan bahsediyoruz. Sony ekran konusunda 2-3 sene evvel sıkıntıda olsa da şu anda özellikle son çıkan Xperia X ve şimdi XZ modelinde ekranlar harika bir seviyeye ulaştı.

Kamera geriye falan gitmiyor. Sony kullanıcısıyım diyen birinin bunu demesi, hatta gelip de Xperia S bile daha iyiydi filan demesi bana bir trollük denemesini andırıyor. Gündüz çekiminde Sony'ler çok çok başarılı. Son 1-2 cihazda da gece çekiminde yaşanan sıkıntıları gidermeye başladılar. Özellikle XZ modeli kamera anlamında çok sağlam oldu testler bunu ortaya koyuyor. Alpha fotoğraf makinelerinde de kullanılan 5 yönlü sabitleme entegre edildi ve çok iyi sonuç alınacağa benziyor.

Steve Jobs'un gittiği Sony'ye insanlar hala gidiyor kafanızı yormayın. En basitinden çoğu marka Sony'den kamera sensörü alıyor. Sony'nin Ar-Ge'sini yakalayabilmiş çok az firma var hatta neredeyse yok. Müzik çalar denmiş ama o konuda Apple Sony'nin yanına yaklaşamaz. Walkman serisi hala çok başarılı şekilde devam ediyor.

Diğer arkadaşın bahsettiklerine gelelim. Su geçirmezlik meselesi. Şimdi malum bu inceleme siteleri kadar üçkağıtçı bir mecra daha yoktur. Sony kimsede yokken suya dayanıklı telefonları piyasaya sürdüğünde defalarca "gimmick", yani "işe yaramayan göz boyama amaçlı özellik" anlamını taşıyan kelimeler kullanıldı. Gelgelelim ne zamanki Samsung, ve şimdi son olarak da Apple suya dayanıklı telefonları çıkardı, bir anda suya dayanıklılık çok önemli ve hayati bir özellik oldu. Suya dayanıklılık özelliği olmayan Sony'lerde eksi hanesine "su geçirmezlik yok" yazıldı. Pekala o halde neden geçmişte bu özelliğe sahip olmayan onca cihaza karşı gıkınız çıkmadı diye sormak lazım değil mi? Ama yok soramazsınız çünkü onlar Apple'dı, Samsung'du. Piyasa böyle bir şey tabi.

Sony bu özelliğin telefonlarını satmak konusunda çok da bir etkisi olmadığını gördükten sonra daha iyi tasarımlar sunabilmek için bu özelliği bazı modellerden çıkardı. Olan bu. Bu meselenin bir benzeri ekran teknolojisinde de var. Apple İphone 7 hala Full HD değil, ama XZ modelinin incelemelerinde "ekran sadece Full HD" gibi eleştiriler var :) E İphone 7 plus da Full HD. İphone 7 ise 720p :)

Bu açıdan "daha derine inen su geçirmeyen telefon yap arkadaş" gibi basit bir yoruma gerek yok. Onu istese yapar ama telefon kaba saba bir şey olur. Suya tamamen dayanıklı piyasada telefon yok. XZ de o kadar su geçirmez değil S7 de. Millet zamanında "işe yaramaz" derken şimdi "nasıl su geçirmezlik olmaz" diyor ya gülüyorum resmen. İnceleme sitelerinde yapılandan hiçbir farkı yok yaptığınız şeyin. Çünkü kafa yapınız piyasaya göre şekilleniyor. Pazarlama ile hepinizi istedikleri gibi dizayn ediyorlar. Geçmişte diğer firmaların bu özelliği koymaması sizi hiç rahatsız etmezken, şimdi Sony'nin (bazı modellerinde) koymaması acayip rahatsız ediyor sizi.

Gelelim şu RAM olayına. Xperia cihazlar Android piyasasındaki en kararlı çalışan cihazlardır. Bu geçenlerde bir istatistik ile de ortaya çıkarıldı. 4GB RAM koyulabilirdi belki ancak 6GB RAM göz boyamaktan öte bir rakam değildir. 3GB RAM Xperia arayüzü ve sistemi için kesinlikle yeterlidir ve performans anlamında hiçbir sorun yaşatmaz. Ben Xperia X kullanıyorum telefon 2 aydır kapanmadı ama tek bir problem söz konusu değil. Dediğim gibi piyasadaki göz boyamalar kafalarınızı meşgul ediyor sizi yönlendiriyor sonra 3GB RAM görünce "ne biçim iş" diyorsunuz. Halbuki 3GB RAM'e sahip Xperia cihazlar kusursuz çalışıyor.

Kamera MP aynı denmiş. Sanırım A7RII çözünürlüğünde bir kamera bekleniyor 42MP... Yani ne bekleniyor anlamış değilim. Kamera nasıl aynı olur adamlar yepyeni bir kamera sistemi getirdiler. Belki geç oldu rekabete göre ama kamera aynı demek cehalettir. Bunu da geçelim.

Şu muhteşem çerçeve muhabbeti. Biri de çıksa bunu İphone için dese de görsek... Ya da başka cihazlar için. Size ekranı söküp verelim çerçevesiz kullanın arkadaşlar. Yav çerçevesiz telefon olur mu? Yan döndürdüğünde neyle tutacaksın telefonu. Düz tutuşta bile çerçevenin olumlu etkisi var. Takmışlar bir çerçeve muhabbeti. Bitsin artık.

İnce cihaz isteyen İphone alıp seve seve bükebilir.

Yani beğenmiyorsanız almazsınız ama bir mobil cihazı üretirken "ince yapalım heh oldu", "çerçeveleri yok edelim hop tamam" gibi bir şey mümkün olamıyor. Mühim olan tasarımda yerleşimi nasıl yaptığınız. Sony'nin tasarımı uzun zamandır böyle ve sürekli üstüne koyarak ilerliyor. İşin özeti pazarlama ile insanları hipnotize etmektir. Tüm telefonlar aynı hale geldiği için Sony'nin kendi tasarımı göze batıyor. Adamlar baştan aşağı harika bir cihaz yapmışlar ama yaranamazlar çünkü Apple ve Samsung gibi teknolojiyi geçip din haline gelmiş bir pazarlama güçleri yok.

Sony'nin de eleştirilecek çok noktası olabilir ama doğru bakmak lazım. Sığ ve basit yorumlarla olmaz bu iş.

Şu yazdıklarını çerçeveletip tüm teknoloji sitelerine ve mağazalarına baş köşeye koymak lazım. Gerçekten mükemmel. Ezberlenmiş bir iki cümleden ibaret teknoloji anlayışını bertaraf etmişsin. Fikir yapından siyasi görüşlerini bile çözdüm yemin ederim. Eline sağlık üstadım

• VirtuFortuna kullanıcısına yanıt
    Yazdiklarina bir bir katiliyor olmama ragmen bir noktada sikinti var. Tasarim. Nerede dersen de, Xz nin tasarim babasini olan Lumia 735 e haksizlik etmis oluruz. Ne yazik ki Sony bu konuda ozgun olamadi.

• BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    hocam attığınız foto gerçekten çok benziyor ama 735in gerçek fotolarına bakınca çok da benzemediğini gördüm hele arkası gram benzemiyor.

• FalanFilan78 F kullanıcısına yanıt
    Arkasiyla zaten alakasi yok ki onden benziyor. Lumia 735 black yazim google a renklileri benzetemiyor olmaniz dogal. Dis cerceve ustune ekran oturtma gibi gorunen bir tasarim yapisi vardi nokia lumialarin Xz de en cok 735 e benzemis :) olabilir artik hepsi birbirinin bir seylerini aliyor zaten, ben sadece eski o begendigim Sony ozgunlugu yok onu kast ettim..

• S_ui_CasT kullanıcısına yanıt
    Orijinal kılıf hangi sitede 45 Euro hocam ?

• akpnar1905 kullanıcısına yanıt
    Valla sony nin orjinal sitesinde 45 euroydu

Style Cover Touch SCTF10 for Xperia™ XZ

• inşallah lensin camını safir yapmışlardır. kullandığım xperiaz z1 gündüz güzel çekim yapıyordu ama çok çabuk çizildi şuan hiç memnun değilim fotoğraf kalitesinden.
  • Biraz gezdim yabancı kanalları uzun bi sürenin ardından Z2 den beri diyebiliriz ilk defa bir Sony cihazı bu kadar beğenildi. Kamera ekran ve çoğu kişiye göre tasarım çok beğenilmiş durumda. Tasarımı ne yalan söyleyim özellikle mavi olanı benim de ilgimi çekmeye başladı He ülkemizde yine beğenilmeyecek neden mi? Shiftdelete gibi ergen editörlerden oluşan siteler baştan savma bir incelemeyle yine itibar sarsıcak. Shiftdeletedeki tolganın Z5in kulaklık çıkış kalitesini Samsunglarla aynı tuttuğunu duydu bu kulaklar. Neyse, olmuş bu telefon her haliyle özellikle mükemmel ötesi ön kamerasıyla. samsungun dibe vurduğu şu günlerde sony i eski günlere götürebilir. Hadi bakalım

Edit : Şu videoda harika görünüyor gerçekten mavi versiyonu. 2k izlerseniz çok daha iyi anlaşılııyor tasarım Z5 in buzlu camı ve mat metal çerçeveleri hala daha önde bana göre orası ayrı ama renk olarak baya güzel duruyor yani şu cihaz

https://www.youtube.com/watch?v=s2Myc_MepSA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slord236 -- 11 Ekim 2016; 18:19:40 >

• TexasRanger kullanıcısına yanıt
    İnşallah öyle olur hocam bende z3 te aynısını yaşadım 6ayda bir amiral çıkarma davasına safir yapmazsa yazık kullaniciya

• Yine ikilem yine ikilem hatta dörtlem :)
    1-iphone 6s
    2-xz
    3-lg v20
    4-samsung s7
    Sec secebilirsen :)

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lgye bulaşmayın derim.
    İos değişik bir platform ikisini de kullanabilir misin?
    Bence xz s7den ön ve arka kamera olsun işlemci olsun hız olsun daha iyi hocam.
    6s ile xz arasında karar verin bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • slord236 S kullanıcısına yanıt
    İnceleyen adam feci büyülendi

Adam çıldırmış ya bildiğin telefonu açarken falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FalanFilan78 -- 11 Ekim 2016; 22:49:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FalanFilan78 F kullanıcısına yanıt
    Aynen baya etkilendi adam

• Telefonun ön kamerası gerçekten süper.Mavi rengini kullanıyorum. Telefon ben burdayım diyor.çok beğendim z2 kullanan varsa değiştirme zmanaı gemiş çünkü ön kamera çağ atlamış.şarj sanki biraz çabuk gidiyor da onu çözemedim.Telefonu şuan sadece hat takmadan internet için vs kullanıyorum. Tam kullanmya baslayınca şarj la ilgili fikirlerimi yazarım

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.