Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (418. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.619
Cevap
67
Favori
438.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Batarya performansi için ozel bir islem yaptinizmi oyun oynamada 4-4.30 ekran suresi anca alıyorum oyunlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frkn50 F kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey yapmadım hocam, aldığım cihazda hali hazırda 8.0 yüklüydü, flashtool ile 9.0 yükledim.
  • herkese hayırlı günler diliyorum benim xz1 imde bir türlü geçmeyen arada(haftada 2 3 kez oluyor) wifi kopması var kopuyor bağlanmaya çalışınca ya bir süre bekliyorum kendiliğinden bağlanıyor ya da mobil veriyi açınca wifi bağlanıyor bunun bir çözümü var mıdır kaç sayfa okudum bulamadım çözüm bu konu baya aktif imiş bir danışayım dedim sizlere
  • İstanbul da telefonunu kvkya veren varmı? Bende vericem ama hangisine vermek gerekir telefonun ekran gittikçe bozulmaya başladı aşağıda ölü piksel sol üstte sarı ekran yani Türkiye telefon işi şans arkadaşlar elinize nasıl bir şey gelirse mecbur onu kullanıyorsunuz, Kvkya vermeye korkuyorum vericem ondan sonra başka sıkıntılar da çıkıcak ne yapmamı önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: bullzx27

herkese hayırlı günler diliyorum benim xz1 imde bir türlü geçmeyen arada(haftada 2 3 kez oluyor) wifi kopması var kopuyor bağlanmaya çalışınca ya bir süre bekliyorum kendiliğinden bağlanıyor ya da mobil veriyi açınca wifi bağlanıyor bunun bir çözümü var mıdır kaç sayfa okudum bulamadım çözüm bu konu baya aktif imiş bir danışayım dedim sizlere
    Hocam genelde companion ile onarım yapan arkadaşlar sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi. Onarım yapmadan önce ayarlar>ağ ve internet>kablosuz>kablosuz tercihleri> gelişmiş sekmesinde otomatik ağ geçişi açık ise kapatın. Bi öyle deneyin. Olmazsa onarım sonrası yine bu işlemi yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: LEAME

Telefonun ısınması normal değil hocam. Ben ısındığını yazdığınızı görmemiştim. Muhtemelen içindeki donanımda bir sorun var. Çünkü ben defalarca arka arkaya format attım(rootlarken), yazılım güncellemelerini kurdum, ağır oyunlar oynadım. Hiçbirinde ısınma sorunu yaşamadım bu telefonda. Servise gönderdiğinizde format atmanıza rağmen bişey değişmediğini belirtirseniz donanımını komtrol edip sorunu çözerler diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    telefonu nasıl rootladın hocam? root ile neleri kullanıyorsun neleri değiştirdin eskiden z2 vardı hoparlörün sesinden flaşına modifiye etmediğimiz yeri kalmamıştı..

• quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt35

telefonu nasıl rootladın hocam? root ile neleri kullanıyorsun neleri değiştirdin eskiden z2 vardı hoparlörün sesinden flaşına modifiye etmediğimiz yeri kalmamıştı..

Alıntıları Göster
    Root kısmından çok rom ile değişiklik yaptım hocam. Eskiden s3 mini kullanırken ben de her şeyi root ile değiştirmiş modlamıştım ama şu an rootu daha çok programları tam verimle çalıştırmak için kullanıyorum.

Adaway programı ile telefonda uygulama içi reklamlar dahil reklam kalmıyor.

YouTube vanced ile reklamsız ve arkaplanda oynatılabilen youtube kullanıyorum. Rootsuz da kullanılabiliyor ama root ile daha stabil.

Greenifyın rootlu versiyonunu kullanıyorum. Saçma sapan pil yiyen uygulamaların aksine pile olumlu katkısı var. Zaten genellikle manuel kullanıyorum. Telefondaki tüm uygulamaları tek tek durdurmak yerine toplu şekilde durduruyor ve otomatik açılmalarını engelliyor.

Sd maid pro kullanıyorum. Haftada 1 genel temizlik yapıyorum. Telefon hafifliyor. Oyun oynayacağımda tam performans alıyorum bu sayede.

Rootu nasıl yaptığıma gelirsek bununla ilgili bir konum var forumda. Xz1 root yapma rehberi oluşturdum.
    https://forum.donanimhaber.com/sony-xperia-xz1-root-existenz-rom-kurulum-rehberi--139080665
    Şuradan ulaşabilirsiniz

• bullzx27 B kullanıcısına yanıt
    Bu olay geçen bana D oldu deli ediyordu beni, telefonu kapatıp açtım düzeldi. Ayrıca telefonu yaklaşık 3 hafta kadar telefonu yeniden başlatmamıştım, sanırım o yüzden oldu

• LEAME kullanıcısına yanıt
    Drm keyler gidiyomu bunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frkn50

Drm keyler gidiyomu bunda.
    Gidiyor hocam

Peki kurtarma yapma sansimiz varmi? Yoksada kamera dışında performansa pile etkisi varmi? Ekstra olarak konuda okuduğum kadariyla garanti disi olsa bile ucretli onaramiyoruz dogrumu anladim hocam.

Hocam dediklerinizi yapmıştım ancak aynen devam ediyor düzelme olmadı başka bir fikriniz var mı acaba bir de bu sorun yazılım kaynaklı heralde modemle alakası yoktur? Diğer cihazlarda (evdeki) böyle bir durum yok çünkü, cevap verdiğiniz için tşk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frkn50

Peki kurtarma yapma sansimiz varmi? Yoksada kamera dışında performansa pile etkisi varmi? Ekstra olarak konuda okuduğum kadariyla garanti disi olsa bile ucretli onaramiyoruz dogrumu anladim hocam.
    Yazıyı oluşturduktan sonra xda sayfasına pek girmedim hocam. Yazıyı oluşturduğum tarihte drm key kurtarılamıyordu. Onun haricinde kamera dışında performansa etkisi var mı demişsiniz. Telefonun kamerası zaten çok iyi bir kamera olmadığı için çok bir etki yaratmadı açıkçası. Full hd 30 fps videolarda hala iyi, onun haricinde fotoğraf çekimi(bence) zaten diğer telefonların çok gerisindeysi. O yüzden herhangi bir daha kötü etkiye rastlamadım.

Performans konusunda da roottan sonra cihaz daha fazla hızlandı diyebilirim. Kurduğum romla da alakalı olarak geliştirici seçeneklerinden animasyon hızlarını 0.25 e çekince menü geçişleri olsun uygulama açılış hızları olsun biraz daha seri gelmeye başladı. Zaten donan, kasan bir cihaz değildi. Animasyon efektlerini de minimuma çekince iyice iyileşti. Onun haricinde greenify, sd maid gibi kaliteli yardımcı programları root yetkisiyle kullanınca gözle görülür bir performans farkı ortaya çıkıyor.

Garanti konusunda, ücretli onaramama değil de gittiğiniz servisin yoğun olması halinde geri çevirme hakkı oluyor rootlayınca. Hoş, garantiniz varsa bile Türkiyedeki servisler bi bahaneyle geri yolluyorlar. Ama ürünün büyük bir hasarı varsa ve iyi bir ücret alınacaksa belki de kabul edebilirler. Servisler müşteri memnuniyetinden çok maddi gelire baktıkları için bir ihtimal ilgilenebilirler. Kafa yapıları nasıl çalışıyor çok anlayamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bullzx27

Hocam dediklerinizi yapmıştım ancak aynen devam ediyor düzelme olmadı başka bir fikriniz var mı acaba bir de bu sorun yazılım kaynaklı heralde modemle alakası yoktur? Diğer cihazlarda (evdeki) böyle bir durum yok çünkü, cevap verdiğiniz için tşk ederim.
    Sorun yazılım kaynaklı ama yazılım kaynaklı olup modemle alakası olan bir sorun hocam. Şöyle ki gördüğüm kadarıyla bu cihaz modem seçiyor. Netspeed bize internet bağlattığında 2,4 ghz bandında yayın yapan bir tilgin modem kurdu. O zamanlar kopmalar yaşıyordum. Hemen ardından ben çinden xiaomi 3g modem sipariş ettim. Ürün gelince hem 2,4 ghz hem de 5ghz bandında yayını açtım. 5ghz bandına bağlanırken 1 kez olsun görmemezlik etmedi. Yine aynı şekilde arkadaşlarıma gittiğimde deniyorum. Genelde 5ghz bandındaki modemlerin tamamını ve birkaç tane 2.4 ghz lik modemi görüyor ilk seferde. Wifi ı kapatıp açınca çok daha fazla modem olduğunu görüyorum etrafta.

Yani kısacası modemle bir alakası var ancak nasıl bir alakası var inanın ben de bilmiyorum. Telefon modem seçiyor.

Yani hocam diyorsunuz 5ghz olan modem de sıkıntı yaşatmıyor öyle anladım hiç kopmuyor 5ghz de, bizim modemde biraz eski ve 2.4 ghz demek cihaz modem seçiyor peki hocam çok teşekkür ederim.
  • 1.5 senedir sıkıntı yapmayan telefon bugün wi-fi kopmalarına başladı. Dün 10-15 tane uygulama güncelledim ne alakaysa güncellemeden sonra başladı. Hadi bakalım.

• Herkese merhaba,

Telefonla ikinci yılı doldurduk. Eski telefonlarımda 6 ayda bir fabrika ayarlarına döndürüp performansını eski haline getirme ihtiyacı duyardım. İlk defa bir Android telefonda bunu yapmak zorunda kalmadım. İlk günkü performansında çalışmaya devam ediyor. WIFI kopma sıkıntısını yaşamadım, ancak WIFI ile ilgili başka bir sıkıntısı var, o da gittiğim ülkelerden birinde WIFI'ı açınca telefon kendini baştan başlatıyor, modemde mi sıkıntı var diye düşündüm ancak iki farklı lokasyonda da aynı hata defalarca oluştu. O ülkede WIFI kullanmıyorum ben de. Bir de ekranda sol üstte hafif bir sararma oldu ama çok da önemsemiyorum. 2 yıl sonunda genel olarak telefondan memnuniyetim 10 üzerinden 9.
  • Ya ne güzel aylardır rahattım telefonda bi şebeke ayarını kurcaladım yapmaz olaydım yine geldi bu lanet "hücre yayınları" mesajı daha önce bu forumdan bir arkadaş yardımcı olmuştu yine bilen birisi yazabilirmi? Unuttum maalesef nasıl kapatıyoduk bunu? Yanlış hatırlamıyorsam bildirimleri göster/gösterme, sessize al gibisinden bir ayarı vardı fakat bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexander vasilievich -- 25 Aralık 2019; 20:10:12 >
  • alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt
    O bildirim gelince üstüne basılı tut ordan seni bildirim ayarlarına götürecek öyle düzeliyor galiba, benim ekran da da 1 yılda ekran sararması ve ölü piksel olayı maalesef canımı sıkıyor ve volte açıkken mesajlar çift gidiyor, garantiye yollıcam eğer düzgün yapılırsa sıkıntım yok peki daha da kötü olursa thhye başvurup para iadesi alma şansım varmıdır?

• Arkadaşlar telefona onarım yapmak istiyorum ama fotoğraflar,uygulamalar,rehber vs. içerikler silinir mi?
  • 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.