Şimdi Ara

Sony Xperia XZ2 5.7'/18:9 Ekran/SD845/3180mAh [Ana konu] Dayanıklılık Testi Geldi !!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
3
Favori
15.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence herkesin beklediği özellikler Premium modelinde.

Şimdi bakıyoruz ne değişmiş İşlemci Pil ve Ekran iyi mi olmuş evet güzel.

Kamera aynı diyafram değeri düşmemiş 1.6-1.7 lerden bahsettiler düşmediyse büyük eksi ve kamera gran yapıyor mu eğer yapırsa gram düzelme yok.

Tasarım ve kalınlık ve tasarımo beğenmedim Sony çizgilerini yansıtmıyor bildiğin Nokia modelinin Sony yazan modeli ben beğenmedim lakin kötü değil.

Ekran kasa oranı 78 falan herhalde bu iyi herkesin beklediği şeydi.

Kalınlık şimdi Z5 P ve XZ P ye bakıyorum 7.8-7.9 mm genişliğinde düz hesap 8 mm yani 1cm nin altında sdn telefonu inceltceğine 1.1 cm yapıyorsun ve arka taraf sandviç tasarım gibi bombe geldi bana.

Özetlersek Premium modelde böyle olursa Sony yine aynı kafada kaybetmeye devam edecektir.

Kanka ne bekledik ne çıktı Premium da böyle çıkarsa hayal kırıklığı çok net.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Hocam 2008 den beri böyle Sony eğer siteye koymadı ise gelmesi çok nadir oluyor. 1 veya 2 cihaz geldi onun dışında hiçbir cihaz eğer sitede yoksa gelmedi. İncelemeleri mümkün olduğunca yayınlayacağım burada.

Telefoncular dan almamanız konusunda uyarıyorum. Sony' nin son zamanlarında çoğu telefonun da ekranlar da bir sıkıntı oluyor. Mutlaka ithalat yoluyla gelmiş modellere bakın.

Fiyat için hiçbir şey demediler ancak 1 ay içinde satış olacağı söyleniyor. Ama önceden sızdırılan bilgilerde şu anki XZ1 fiyatında olabilir deniliyordu.

Oncekı sızdırılanların... :D hiçbiri benzemıo bu tasarıma coguda güzeldi :) yok telefoncudan almam ztn pahalılar elde tutusuna bakcam sırf. Incelemede kamera felan f2.0 a gore xz1 dekınden ıyıyse bıde tasarıma elde durusuna bakarım 11mm gerçekten kalın çünkü. keske 2900 mah kalsaydı. sony hangı kafayla yapmış bunu anlamadım. Ne eskı kullanıcıları memnun nede dıger dıs kapının mandalları :D

• quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Bence herkesin beklediği özellikler Premium modelinde.

Şimdi bakıyoruz ne değişmiş İşlemci Pil ve Ekran iyi mi olmuş evet güzel.

Kamera aynı diyafram değeri düşmemiş 1.6-1.7 lerden bahsettiler düşmediyse büyük eksi ve kamera gran yapıyor mu eğer yapırsa gram düzelme yok.

Tasarım ve kalınlık ve tasarımo beğenmedim Sony çizgilerini yansıtmıyor bildiğin Nokia modelinin Sony yazan modeli ben beğenmedim lakin kötü değil.

Ekran kasa oranı 78 falan herhalde bu iyi herkesin beklediği şeydi.

Kalınlık şimdi Z5 P ve XZ P ye bakıyorum 7.8-7.9 mm genişliğinde düz hesap 8 mm yani 1cm nin altında sdn telefonu inceltceğine 1.1 cm yapıyorsun ve arka taraf sandviç tasarım gibi bombe geldi bana.

Özetlersek Premium modelde böyle olursa Sony yine aynı kafada kaybetmeye devam edecektir.

Kanka ne bekledik ne çıktı Premium da böyle çıkarsa hayal kırıklığı çok net.

Valla bılıyon 2-3 aydır takıp edıyoz :) hatta cogu yerde şunuda gordum sony telefonlarda hep boyle cıkmadan buyuk soylentıler beklentıler ama hep hüsran :D tabı bu görüşler genelde ekran oranı kasa tasarım felan ama cogu özelliği beklendıgı gıbı cıkmıyor. Bu kez kasa oranı ıyılestıde ne oldu f degerı aynı 11 mm tasarım kotu parmak ızı vs.. Toplarsak sony sevenler acısından cok daha kotu bı telefon.

Ben artık premuımdan da bısı beklemıyorum. Birincisi yine sızan gıruntulerden alakasız bısı cıkar suankı gıbı sonra beklentılerın altında kalır. Tasarım olarak 5.7 yada uzerı olacagı kesın kı bunuda sevmiyorum. Helekı su tasarımla. Bırde gereksız hiç kullanmıcam kullansamda farkına varamayacagım 4k ekran ve buna odeyecegım extra ücret.

Sony alma sebebımız tasarım fıyat performans iken sony premuım modelde iki yönden ıstedıgımı vermıcek benim

Ayrıca sende yazmışın telefon 5.7 z5 e göre bızım çerçeve de buyuk bıde kalın yapmış yanı bunu barı yapmasaydı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 26 Şubat 2018; 14:1:15 >

• osmancan71 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam haklısın ne desem bilemedim. Kalınlık gerçekten fazla ama 4K film çeken ilk telefon dedikleri için büyük ihtimalle soğutma borularına falan ekleme yaptılar galiba. Başka türlü 15 dakika üstü video çekimi çok zor oluyor telefon baya ısınıyordu.

10mm kalınlığa sahip xperia sp ye baktım şu an elime alıp sonra da 7.8mm e sahip xperia z5 premium a geçtim. Gerçekten farkı hissediyorsunuz. Bu telefonu da teknoloji marketlerinde falan eline alanlar ilk intiba da çok kalın telefon diyecekler. Resmen 1-0 geride başlayacak telefon ama özellikleri ile geri toparlayacak gibi.
  • Xz2 pro/premium yalan mı oldu?

• Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    1 Mart tarihine kadar fuar devam ediyor hocam. Ancak öyle bir model beklemiyorum. Açıkcası gelecekse SD 660 sahip orta seviye bir cihaz gelebilir. premium modeli de eylül ayına ertelenebilir.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Compact model sitede yoksa gelmez geçmiş olsun cidden yazık oldu sanırım ya Samsung alacağım yada kısıtlı olmasına göz yumup iPhone

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apsny -- 26 Şubat 2018; 14:41:10 >
  • quote:

Valla hocam haklısın ne desem bilemedim. Kalınlık gerçekten fazla ama 4K film çeken ilk telefon dedikleri için büyük ihtimalle soğutma borularına falan ekleme yaptılar galiba. Başka türlü 15 dakika üstü video çekimi çok zor oluyor telefon baya ısınıyordu.

10mm kalınlığa sahip xperia sp ye baktım şu an elime alıp sonra da 7.8mm e sahip xperia z5 premium a geçtim. Gerçekten farkı hissediyorsunuz. Bu telefonu da teknoloji marketlerinde falan eline alanlar ilk intiba da çok kalın telefon diyecekler. Resmen 1-0 geride başlayacak telefon ama özellikleri ile geri toparlayacak gibi.

Telefon yenı 845 dıger özellikleri telafı eder dedın ama cok zor. Suan bu telefonun rakıplerınden bırısı mesela s8 hatta s8 bundan daha ucuz olacak gibi. Kullanıcısıda cok rom root ıslerı bol bol olur s8 de :) ufak bı azınlık ıcın + özellik buda. Mesela Z5 e z1 kadar rom cıkmıyodur suan belkı :D bu telefonda oyle olur gıbı.

Şuan xz1 almak cok daha mantıklı. Sony bu sene xz2 den cok fiyatı düşen xz1 den ekmek yer :D hatta ben ıraktan almıcak olsam s8 ı kesinlikle xz1 alırdım :)

Sony fanları begenmedı geneli. E dıgerlerıde ztn sony ne yapsa begenmıyo en basıt kalın dıyolar benım gıbı :) yok f degerı kotu cıft kamera yok vs... Derken alanı zor olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 26 Şubat 2018; 14:46:35 >

• 5.7 inç boyutunda ve 3180mAh pilli bir telefonu 11mm kalınlıkta yapmayı nasıl başarmışlar özel bir çaba sarfettiler heralde. 198gram ve 11mm kalınlığında bir telefonu kime satacaklar. Çerçeveleri incelttiler telefon tuğla gibi oldu nasıl olduysa. 3.5mm kulaklık girişinide kaldırdın aferin sony.

• Telefonun teknik özelliklerinde 11 mm yazılmasa kimse anlamayacaktı herhalde o kadar kalın olduğunu. En ince yerinde 6, en kalın yerinde 9 mm falandır diye düşünüyordum ama gerçek rakam bir hayli fazla.

Kullandığım Htc 10 da en kalın yerinde 9 mm'ydi ama elde tutuşu, duruşu vs. hiç o kadar kalınmış hissiyatı vermiyordu, bunda da öyle olabilir bence.

En iyisi incelemeleri, kullanıcı yorumlarını okumak ve hatta kendimiz deneyimlemek olacak.
  • dark.king kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam mesela düz 11 mm olsa kesin hissedilirdi. kendim 10 mm sahip Xperia Sp ile 7.8 mm lik z5 premium kıyasladım bariz belli oluyor ama xz2 de değişken oran olması 11 mm den daha ince olduğunu hissettirecektir ama diğer telefonlara göre bir nebze kaba olacaktır. Ondan kaçış yok. Ön izlenim videolarını 1. mesaja koydum. Videolarda kesinlikle çok kalın gözükmüyor ama orada yazması bile telefonu 1-0 geriden başlatıyor maalesef.
  • quote:

Haklısın hocam mesela düz 11 mm olsa kesin hissedilirdi. kendim 10 mm sahip Xperia Sp ile 7.8 mm lik z5 premium kıyasladım bariz belli oluyor ama xz2 de değişken oran olması 11 mm den daha ince olduğunu hissettirecektir ama diğer telefonlara göre bir nebze kaba olacaktır. Ondan kaçış yok. Ön izlenim videolarını 1. mesaja koydum. Videolarda kesinlikle çok kalın gözükmüyor ama orada yazması bile telefonu 1-0 geriden başlatıyor maalesef.

Eski compactlar simetrik olduğu için 9 mm bile çok kalın geliyordu. Düz bir telefon için olması gereken maksimum 8 mm olmalı bence.

Xz2 için de 11 mm yerine 6 mm - 11 mm aralık belirtseler bu kadar sorun olmazdı bence. Samsungun kamerasındaki değişken diyafram aralığı gibi belirtseler belki herkes 6 mm'ye takılırdı, samsungda f1.5'e odaklanıldığı gibi.

Neyse, Deep Green denen renk çok hoş duruyor bence. Mat metal bir tasarım olsa siyah terciih ederdim ama parlak ve cam olunca siyah pek güzel gelmedi gözüme arkadan.

• Keşke premium modeli de tanıtsalardı. 4K ekranlı ve çift arka kameralı olacağı önceden sızdırılmıştı zaten.

Çok bekletmeseler bari bende seçimimi ona göre yapsam.
  • uzun uzun yazmaya gerek yok.

11 mm kalınlık.

ucuz bombeli görünüm

piyasa şartlarına göre baya bildiğin kalın çerçeveli

xperia ailesinin en rezil telefonu olmuş.

evet katılıyorum.

sony kapatsın mobil bölümü.

zaten 100 kişiden 5 tanesi sony alırdı.şimdi 1-2 olacak sanırım.
  • ilk kez bu kadar soğudum bu modelden dolayı.oysa ne hayaller kurmuştum ahh sony aaaaahhhhhhhh
  • 0MG90 kullanıcısına yanıt
    Artık Ifa'ya kaldı hocam. Sony bu seneyi pas geçiyor, tam da beklediğim gibi

• S9 dan cok sony'nin tanitacagi cihazi bekliyordum tam hayal kirikligi oldu. Millet cerceveleri inceltip cihazi daha zarif yaparken sony nasil becerdi guzelim tasarimin icine etmeti aklim almiyor. Bir seye olumlu dokunuslar yapip onu nasil takoza cevirilir ogrenmek isteyenlere ders niteliginde olmus :)

Xz1 şu cihazdan cok daha kaliteli şık ve cekici gorunuyor kesinlikle. Xz1'in tasarimina hic ellemeyip on tarafta ekran kasa oranina el atsalardi ufak tefek dokunuslarla cok daha iddiali bir telefon olurdu eminim.

S9da oyle istedigim gibi cikmazi zaten. Fiyatlarinda dusecegini goz onune alip xz1mi alsam diye dusunmeye basladim acikcasi. Yine apple para vermek istemiyorum. Neyapmali dostlar siz soyleyin :)

• BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    sence umut var mı?
  • se_runtome kullanıcısına yanıt
    Bende hiçbir zaman umut olmadı da, daha ne kadar batıracaklarını merak ediyorum. Bence Sony Mobile'ın kafasına sıkıp acısına son verseler herkes için çok daha hayırlı olur ve biz de bir efsanenin bitişi diye anıp "Keşke bitmeseydi" diye anarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Bende hiçbir zaman umut olmadı da, daha ne kadar batıracaklarını merak ediyorum. Bence Sony Mobile'ın kafasına sıkıp acısına son verseler herkes için çok daha hayırlı olur ve biz de bir efsanenin bitişi diye anıp "Keşke bitmeseydi" diye anarız.

bende aynı düşüncedeyim. ne zaman bi telefon çıkacak olsa beklentileri karşılamıyordu. fiyatı iyi eyw tasarımı arayüzü deyip alıyoduk. şimdi heralde bi arayüzü kaldı. fiyatı meçhul ama ilk 5 6 ay pahalı olacak o kesin
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.