Şimdi Ara

Sony Xperia XZ2 tanıtıldı: İnce çerçeveye merhaba (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
3.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tasarımda sıkıntılar yaşanmış anlaşılan. Alt-üst çerçeve simetrisi bozuk gibi (açıdan mı diye düşündüm ama alt daha kalın) telefon kalın olmasına rağmen parmak izini tuştan kaldırıp arkaya taşımışlar ve de kulaklık girişini kaldırmışlar (gereksiz atraksiyon arayışları olmuş)

• XZ2 Compact Sony TR'nin sitesinde yer almıyor. Büyük ihtimalle gelmeyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar zorla ince çerçeveye geçince böyle iğrenç bir tasarım çıkmış, bu ince çerçeve filan değil, çerçeveler 2 sene öncesnin kalınlığı kadar, böyle kötü tasarım yapcaklarına eskisi gibi devam etselerdi daha iyiydi. Özellikle alt çerçevede kapasitif butonlar olsa yine iyi ama hem sanal buton kullanıp hemde o alttaki çerçeve 2018 için hiç olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Şubat 2018; 16:59:10 >
  • Çok şükür yıllar sonra adam akıllı çerçeveler gördük sony den.
  • Çerçeve icinden ekran fiskirmis bu kadar cop tasarim gormedim.Yil 2018 olmus hala cerceve sevenler var kendileri kesin Z2,S5,IP6,6S,,G5 falan kullaniyordur.

Bir S8,S9,Iphone X'e bak bide bu çöpe.

Sonyde zaten kendisi kabul etti Samsung Apple rakibimiz degil rekabet etmeyecegiz zaten edemezsin kimsin sen git PS4 yap.

Tez zamanda telefon piyasisindan cekilmesi dileklerimle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

Çerçeve icinden ekran fiskirmis bu kadar cop tasarim gormedim.Yil 2018 olmus hala cerceve sevenler var kendileri kesin Z2,S5,IP6,6S,,G5 falan kullaniyordur.

Sonyde zaten kendisi kabul etti Samsung Apple rakibimiz degil rekabet etmeyecegiz zaten edemezsin kimsin sen git PS4 yap.

15 yıllık sony kullanımım bu yıl sona erecek. Israrla bu modeli bekledim. Yenilikçi birşey çıkat diye...Yok fos... zaten MWC de zorla konuştu tanıtan birşey olmadığını biliyor modelin. Hatta XZ premium dedi modele

Telefon tek kelime ile berbat ötesi. Tüm önerilen modller daha iyi idi. Xperia 2018 diye aaryın ne güzel modeller önerilmiş. en kötüsü bundan iyi idi. Hadi firmada kafası çalışan yok ineternettte bir ara fikir al..

Ancak bu yorum çok anlamsız ve gereksiz. Keşke en güzel telefonu yapsa Samsung apple vs den güzel olsa da herkes severek kullansa ... Samsung yada Apple babaım oğlu değil ya kim güzel yaparsa onu alırım.

Samsung s9 venote serisi de güzel dizaynlar değil. Makul çerçeve ve estetik çerçeve daha güzel. IP X kullanmadan dediğimi anlayamzsınız. Çerçevesiz çok iyi değil küçük çerçeve daha iyi.

Sansung X gibi katlanır telefonlar gelmeden iyi telefon çıkmayacak aynı şeyler dön dolaş..

• bu sony fanları bir garip, sırf sony'e laf edilmesin diye sıfır çerçeve olayına laf söylüyorlar :)

• Bu olgun tasarım karşısında, ergen arkadaşlarımızın serzenişlerini anlamak gerekiyor... zira kendilerine hitap etmiyor. Onlar için bir telefonun güzel olması, çerçevesiz olması ile orantılı. Çerçevesiz olması yeter, başka hiçbir şey önemli değildir.

• olumsuz tarafları

18:9 ekran formatı. elinizde aslında 5.7'' değil 4.7'' lik bir ekran var. size bu ekran sunulurken 198 gram ağırlıkta yanında hediyesi geliyor

madem çerçevesiz yapacaksın yüzde 76 ekran gövde olanı düşük kalmış.yüzde 82 ler seviyesinde olmalıdır.

11 mm kalınlık nedir aga.bu kalınlığa rağmen 3.5 mm jack girişi yok.çoh enteresan

tasarım olmamış.

sony adeta geriye gitmiş.diğerlerinin yaptığı kötü yenilikleri almış (ekran formatı 3,5 jack in olmaması)lakin diğerlerinin başardığı (samsung tasarımı fena değil) olumlu şeyleri ise almamış.

ideal telefon şu anda benim için note 7 dir.tasarım ve özellikler olarak.
    16:9 ekran formatı
    yüzde 78 ekran gövde oranı(bu yüzde 80 e çıkabilir)
    önde parmak izi okuyucu
    3,5 mm jack

bu note 7 tasarımında 5.2'' ve 6.2'' lik modellerde olabilir.

note 7 ye benzer telefonu huawei mate 10 da gördük (pro değil)

bu arada 16:9 ekran formatının değişmesi saçmalıktan başla bişey değil.16:9 ekranlar gerçekten büyük ekranlar oluyor.bunu nokia 8 sirocco modelinde birkez daha farkettim.5.5'' lik bi telefon ama yayla gibi ekranı var aga.16:9 ekran formatı farkı herhalde.

• bu arada yıllarca şu tuğla tasarımını değiştir dedik sony ye yıllar sonra değiştirdikten sonra geriye gitmesi çok ilginç.muhtemelen değişimi aceleye getirmişler.tasarım olarak.özellik olarakta ilerleme yok.hatta geriye gitmişler.

belli standartları korumak lazım.kullanıcı deniyimi açısından.bunlar ise

önde parmak izi okuyucu ve yanlarında kapasitif tuşlar

3,5mm jack girişi

16:9 ekran formatı

özetle galaxy note 7 ve huawei mate 10 ideal tasarım ve özellikteler.net
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyildiz

quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

Çerçeve icinden ekran fiskirmis bu kadar cop tasarim gormedim.Yil 2018 olmus hala cerceve sevenler var kendileri kesin Z2,S5,IP6,6S,,G5 falan kullaniyordur.

15 yıllık sony kullanımım bu yıl sona erecek. Israrla bu modeli bekledim. Yenilikçi birşey çıkat diye...Yok fos... zaten MWC de zorla konuştu tanıtan birşey olmadığını biliyor modelin. Hatta XZ premium dedi modele

Telefon tek kelime ile berbat ötesi. Tüm önerilen modller daha iyi idi. Xperia 2018 diye aaryın ne güzel modeller önerilmiş. en kötüsü bundan iyi idi. Hadi firmada kafası çalışan yok ineternettte bir ara fikir al..

Ancak bu yorum çok anlamsız ve gereksiz. Keşke en güzel telefonu yapsa Samsung apple vs den güzel olsa da herkes severek kullansa ... Samsung yada Apple babaım oğlu değil ya kim güzel yaparsa onu alırım.

Samsung s9 venote serisi de güzel dizaynlar değil. Makul çerçeve ve estetik çerçeve daha güzel. IP X kullanmadan dediğimi anlayamzsınız. Çerçevesiz çok iyi değil küçük çerçeve daha iyi.

Sansung X gibi katlanır telefonlar gelmeden iyi telefon çıkmayacak aynı şeyler dön dolaş..

şuanda S8 kullanıyorum.X'i apple store'da inceledim.Tasarım olarak bende X beğendim aslında ama edge ekran olmadığı için arada kaldım.X'de S8'deki gibi edge ekran olsa çok iyi olurmuştu.Hız anlamında 2'side hızlı S8 çoğu zaman daha hızlıydı gerçi 4K 60 fps çok muazzam X'de ve multitasking'te S8 patlıyor X eziyor tekrar eziyor ve tekrar.Kamera Ayarlarını yapmak için ta ayar menüsünde gitmem baya şaçma.Çoğu ayar çok dolanbaçlı yollardan erişiliyor arayüzünü yine beğenmedim açıkcası :)

Benim yinede en sevdiğim tasarım S8 tasarımı X'in edge'lisi olsaydı tabi fikrim değişirdi S8 10/8.5 X 10/8.Çerçevesiz parmak izi gömülü modellerde puan 10/10 olur artık

• Samsung çağ atladı, sony hala taş devrinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brky

Bu olgun tasarım karşısında, ergen arkadaşlarımızın serzenişlerini anlamak gerekiyor... zira kendilerine hitap etmiyor. Onlar için bir telefonun güzel olması, çerçevesiz olması ile orantılı. Çerçevesiz olması yeter, başka hiçbir şey önemli değildir.

özelliklerde çöp hocam merak etme hala 4K 30 fps lens desen 2.0 diyafram allahtan sensör boyutunu geliştirmişler 23 MM OİS yok EİS le amiral gemisi yürütüyorlar.Kısacası ne özellik iyi ne donanım

• bu arada

zx2

https://www.gsmarena.com/sony_xperia_xz2-9081.php

note 7

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note7-8082.php

ikiside 5.7''

sony 198 gram
    note 7 169 gram

boylar aynı.en olarak note 7 sadece 2 mm daha geniş.
    bir 5.7'' 16:9 ekran formatı 6.7'' 18:9 ekran formatına denk gelir.uygulamalar videolar web falan düzelmeyeceği için.

18:9 ekran formatının tek avantajı sadece 3-4 mm lik telefonun en inin daralması.bu çokta büyük bir artı değil.tutuş açısında.dezavantajları ise daha çok.küçük ekran aslında bunlar pratik kullanımda.4,8'' yada 5'' lik bir pratik kullanım verir.ayrıca uzamasıda sıkıntı.fasulye sırığı gibi.

6'' lik 18:9 ekran fortmatlı telefon alacağına 5'' lik 16:9 lu daha compact bir telefon almak daha mantıklı

bu arada 3.5 mm jack niye kaldırılıyor? niye 16:9 ekran formatı değiştiliyor bu soruların cevabı yok.varda yok.mantıklı cevaplar verilemez.
    tüketime dönük değişiklerler.hiç bi artısı yok

• Önden g6 arkadan HTC u11 olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çerçeveler gitmiş, tasarım iyi olmuş bana göre. Bu telefona geçmek isterim ama en az 3500 TL'den piyasaya girer gibi. XZ1 şu aralar 2500 TL seviyesinde, ithalatçılarda ise 2300.
  • -Hala daha çerçeveli. Çerçevesiz ekran yapmayı becerememişler.
    -Alt ve üst çerçeve birbiriyle aynı uzunlukta değil. Simetri yok.
    -11-12 mm kalınlık. Sabun gibi telefonlar. HTC U11'de ki ince ve parlak zarafet yok.
    -Kütük gibi telefonda hala 3000 mah seviyesinde batarya.
    -Parmak izi tanıma güç butonunda değil, arkada.
    -Arka kamera ve sensörlerin dizilimi felaket. Orta seviye cihaz izlenimi veriyor.
    -Compact modelinin sadece ismi kompakt, kendisi değil. Kablosuz şarjı da yok.

Nereden tutsan elinde kalır. Çerçeveli isteyenin zaten bunlarla ne işi olur ki daha çerçeveye kapasitif tuş koymayı bilmiyorlar.

• sony usülü sıfır çerçeve.. sonynin gideceği çok yol var daha.

• Telefon görün.

https://youtu.be/QiXW5xSBUcY

Bu adamlar böyle telefon yapabiliyorsa, bu gerizekalı Sony niye yapamıyor anlayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: insom

Telefon görün.

https://youtu.be/QiXW5xSBUcY

Bu adamlar böyle telefon yapabiliyorsa, bu gerizekalı Sony niye yapamıyor anlayamıyorum.

ön kameraya güzel bi çözüm üretmişler.hem önden sürekli izleme olayını bitirmiş bu sistem hemde çerçeveden yemiyor.bir taşla iki kuş.

iphone x le gelen ve hızla yayılan öndeki sensörler ciddi bi tehlike .telefonların dinlendiği malum.lakin sonraki aşama izlenme oldu.bu tarz yani vivo apex tarzı telefonlar bu durumu yok ediyor.olumlu bi gelişme

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.