Şimdi Ara

SONY XPERİA Z [ANDROİD 6.0.x MARSHMALLOW][ROM][ROOT][RECOVERY][MOD][KERNEL][XPOSSED][BL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
14
Favori
13.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [simage] SONY XPERİA Z [ANDROİD 6.0.x MARSHMALLOW][ROM][ROOT][RECOVERY][MOD][KERNEL][XPOSSED][BL]
    [/simage]

Xperia Z için tüm her şeyi elimden geldiğince bir araya getirmeye çalıştım. Xda üzerinde yayınlanan ve güncelliğini yitirmemiş romları/modları tek rehberde bulabileceğiniz bir yer. Bu rehberde, telefonlarınızı nasıl rootlayacağınız, custom recoverynin nasıl yükleneceği, Xperia Z için yayınlanmış olan romların telefonlarınıza nasıl yükleneceği, gündelik hayatımızda işimize yarayacak bir takım modları nasıl kullanacağınız, tüm bunları anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalıştım.

Bahsetmiş olduğum tüm uygulamaları cihazlarınıza yüklemeden önce, bir takım ön bilgi edinilmesi açısından bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum.

ROOT NEDİR

Root, tam yetkili kullanıcı demektir. Windows işletim sistemlerindeki administrator (yönetici) kavramıyla eş anlamlı bir kelimedir. Bilindiği üzere Android işletim sistemi açık kaynak kodlu bir sistemdir. Bu sayede bir takım değişikliklerle, cihazlarınızda sınırsız değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin cihazlarınıza yeni romlar ve kerneller yükleyebilirsiniz. Ayrıca, Sony gibi cihazlarda stok recovery bulunmamaktadır. Root yetkileriyle custom recoveryler yüklenmektedir.

Kısa bir açıklamadan sonra artık diğer rehbere, yani romların/modların nasıl yükleneceğine geçebiliriz. Çünkü bu kavramlarla ilgili tonlarca bilgi/kaynak mevcut. O yüzden fazla bilgi kalabalığı yapmak istemiyorum.

Telefonunuza yapacağınız işlemlerden önce şu uyarıyı yapmak durumundayım.

UYARI: Yapacağınız tüm bu işlemlerde sorumluluk size aittir. Karşılaşacağınız herhangi bir olumsuz durumda şahsım sorumlu değildir.

ROOT NASIL ATILIR

Malumunuz, Xperia Z’ye son firmware olarak Android 5.1.1 verilmiştir. Bu ve bir alt sürümü olan 5.0’ ı rootlamak için KingRoot uygulamasını kullanabilirsiniz. Buradan en son sürüm KingRoot uygulamasını indirerek normal apk kurar gibi telefonunuza kurun. Aynı siteden video anlatımına da bakabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus telefonunuzun bir internet bağlantısının olması gerekmektedir. Bu şartları sağladıktan sonra uygulamayı açın ve biraz bekledikten sonra “Try to Root” butonuna basın. İşlem tamamlanınca ekrana “Root Successfull” yazısı geldiği zaman telefon başarıyla root edilmiştir.

RECOVERY YÜKLEME

Telefonunuzdan USB hata ayıklamasını ve bilinmeyen kaynakları aktif edin.(USB Hata ayıklamasını aktif etmek için, ayarlar/telefon hakkında/derleme numarasına hızlı hızlı 7/8 kere basın ''siz artık bir geliştiricisiniz’’ yazısını gördükten sonra geriye gelin ve ‘’Telefon Hakkında’’ kısmının hemen üst tarafında ''Geliştirici Seçenekleri'' menüsü çıkmıştır. İlgili menüye giriş yapın ve USB Hata Ayıklamasının sağ tarafına tik koyun. Bilinmeyen kaynaklar için ayarlar/güvenlik/bilinmeyen kaynaklara tik koyun. Daha sonra buradan XZ-lockeddualrecovery 2.8.xx-RELEASE.combined zip dosyasını indirin ve masaüstünde bir klasöre çıkarın. Çıkan klasörün içine girip install'e tıklayalın. Gelen ekrandan 1'e basın ''Waiting for device. Connecet USB Cablo now''yazısını görünce telefonu açık ve hiç bir tuşa basmadan USB ile PC’ye bağlayın. Ve adımları izleyin. O sırada telefonunuza root izni isteyen bir menü gelecek izin verin ardından işlem ilerleyecek ve telefon kapanarak recovery'e girecek. Sonra reboot yapıp telefonunuzu açabilirsiniz.

Bilindiği üzere Sony’nin Xperia Z’ye olan resmi güncelleme desteği kesilmiş bulunmakta. Bu yüzden güncel romları telefonunuza yükleyebilmeniz için custom roma ihtiyacınız var. Bunun için tek koşul Bootloader Kilidinin açık olması gerekmektedir. Bootloader kilidi açılmadan önce bir takım bilinmesi gerekenler vardır. Tüm bu gerekenler ve Bootloader Kilidinin nasıl açılacağına dair mrgoxel kardeşimin hazırlamış olduğu rehberi paylaşıyorum.( Bootloader kilidi açılmadan önce bir takım bilinmesi gerekenler ile ilgili netten daha fazla bilgi edinebilirsiniz.)

BOOTLOADER KİLİDİ NASIL AÇILIR

UYARI: BOOTLOADER KİLİDİ AÇILMIŞ CİHAZ GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA KALIR VE ANLATTIĞIM ŞEKİLDE YAPILMAYAN İŞLEMLERDEN SORUMLU DEĞİLİM.

Öncelikle işlemleri yapmadan önce cihazınızdaki önemli gördüğünüz dokümanları yedekleyin. Çünkü kilit açma esnasında telefonun dâhili hafızası silinecektir, cihaz fabrika ayarlarına dönecektir. Tavsiye olarak bilgisayarınızın herhangi bir yerinde(ama silinmeyecek kaybolmayacak bir yer olması lazım) bir “Bootloader açma” klasör oluşturup alacağınız yedekler ve dosyaları bir araya derleyin ki ilerde çabuk bulasınız ;)

1. TA Backup ile DRM Keylerin yedeğini almamız gerekmektedir. Yalnız bu işlem için telefonun ROOTLU olması gerekmektedir.
    Yapılması gereken işlemler :

ADIMLAR ŞU ŞEKİLDEDİR:

» Telefonu açık tutun.
    » ADB'yi kullanabilecek diğer programları kapatın. (Xperia Companion, Flashtool vb.)
    » Telefon hakkında- Derleme Numarası kısmına birçok kez basıp Geliştirici Seçeneklerini açın. Geliştirici Seçenekleri'nden USB Hata Ayıklaması seçeneğini aktif hale getirin
    » Bu adresten gerekli aracı indirin
    » İndirdiğimiz zipli dosyayı “Bootloader açma” dosyasının içine “Klasör Olarak” çıkartın ve klasörün içindeki Backup-TA.bat dosyasını çalıştırın.
    » Lisans sözleşmesini kabul etmek için herhangi bir tuşa basın.
    » Açılan uygulamada 5 tane seçenek çıkacak. Biz yedeğini almak istediğimiz için 1 yazıp Enter'a basacağız.
    » Telefonu bilgisayara USB kablosu ile bağlayacağız.
    » İşlemler başlayacak. TA bölümünün yedeği dosyayı açtığınız klasörün içindeki "backup" klasöründe (TA-backup-"tarih”. Saat") isimli bir dosya varsa işlem tamam demek.
    » Bu adıma kadar doğru bir şekilde geldiyseniz işlem tamamdır. İşlemin VİDEO ’sunu izlemek isteyen olursa buyursun TIKLA

2. Telefonunuzun arama bölümünden *#06# tuşlayarak IMEI kodunu alın ve metin belgesi ya da Word’e yazıp “Bootloader açma” klasörümüze kaydedin.

3. fastboot package‘i indirip klasörümüze atıp zipli dosyayı klasör halinde çıkaralım. TIKLA

4. Flashtool Xperia Driver kurulu olması gerekiyor » Flashtool'u indirin (daha önce kurduysanız kaldırın tekrar kurun)
    » 1. Flashtool'u C: sürücüsüne kurun. (masaüstü)
    » 2.a Flashtoolu kurduğunuz klasördeki drivers klasörüne girip Flashtool-drivers.exe'yi çalıştırın. Çıkan seçeneklerden Xperia Z, Flashmode ve
    fastbootdrivers sürücülerini seçin kurun. (Karşınıza bir uyarı penceresi çıkacak. ’Bu yazılımı yine de yükle ’’seçeneğine tıklayın, birkaç adet çıkabilir)
    » 2.b (Windows 8/8.1/10 kullananlar şuradaki imzasız sürücü kurulumuna izin verme işlemini yapmanız gerekebilir TIKLA

5. Resmi Sony sitesine ( buradan ) girelim. Yazılanları okumaya çalışalım en azından Google translate yapalım. Sonra ben ne yaptım yaw demeyelim ;)
    » Sayfanın en altından telefonumuzu seçip Continue diyelim
    » Burada bir uyarı çıkıyor servis menüsünde Bootloader açılabilir diyor mu da sen denemeye çalışıyon diyor Sony. Ne yapmalı adımları takip etmeli
    ● Arama ekranında *#*#7378423#*#* Servis menüsü açılacak
    ● Service info > Configuration
    ● Rooting Status Bölümünde “Bootloader unlock allowed : Yes” diyorsa telefonumuzun bootloaderı açılmaya müsait demektir. “Bootloader unlock allowed : No” yazıyor ise, cihazınızın kilidi hiçbir şekilde açılamayacaktır.
    » Mail adresimizi istiyor (güncel ve unutulmayacak) mail adresimizi girelim submit diyelim.
    » Mail adresimize doğrulama kodu yollandı. Şimdi mail adresimize gelen “Click here to proceed” yazısına tıklayıp açalım.
    » Şimdi aynı site açılacak ve bizden telefonumuzun “imei” numarasını isteyecek. Zaten bizde kayıtlıydı deyip giriyoruz. Şartlar ve Koşullar bölümlerine de birer tik koyuyoruz submit diyoruz.
    » Açılan sayfanın en üstünde “Your unlock code: *********************** ”. İşte sizin anahtar o yıldızlı yerdeki rakam ve harfler. İsterseniz bu sayfayı komple seçip ilk başta bilgisayara oluşturduğumuz klasöre World ya da not defteri olarak yapıştırın kaydedin.

6. Telefonu bilgisayara tanıtmamız lazım. Telefonu kapatıyoruz. Ses yükseltme tuşuna basarak ve bilgisayara bağlayın. Driver Kurulunca işlemlere devam edelim.

7. Sürücüler yüklendikten sonra sadece cihaz üzerinde kabloyu çıkararak güç bağlantısını kesin.

8. ADB_fastboot.rar doyasından çıkarıp oluşturduğumuz klasörü açalım,

9. Klavyede SHİFT tuşuna basarken farenin sağ tuşuna basın gelen seçeneklerden “komut penceresini burada aç” seçeneğini seçin.

10. Telefonu Fastboot modunda bağlayın (Yani telefonunuzu kapatın, ses açma tuşuna basılı tutarak telefonu kabloyla bağlayın.)

11. Komut Penceresi açıldığında fastboot.exe -i 0x0fce getvar version yazın ve onaylayın.

12. İşlemden sonra komut penceresinde bir cevap belirirse (it will return 0.5 gibi) işlem başarılı demektir.

13. Komut penceresinde ikinci satıra fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0x (x den sonraki kısma Sony’nin sitesinden aldığımız kodu girelim ÖRN: fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0x123456789123) ve onaylayın.

14. Kabloyu telefondan çıkartın ve telefonu açın telefonunuzun Bootloader kilidi açılmıştır. Kişileştirmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
    Bootloader kilidini bu şekilde açtıktan sonra, artık cihazınıza her türlü mod/kernel/tweaks vs sorunsuzca yükleyebilirsiniz.

Şimdi sırada Xda forum üzerinde Xperia Z için yayınlanan ve en popüler olan romları, kurulum yöntemlerini anlatacağım.

ANDROİD 6.0.x MARSHMALLOW ROMLAR VE YÜKLEME YÖNERGELERİ

Sıralamaya şuan benim de kullanmış olduğum Tesla ROM ile başlamak istiyorum. Tesla ROM, genel itibariyle en stabil romlardan biridir. Şimdiye kadar çok ciddi olumsuz bir şeyle karşılaşmadım.

1- Tesla ROM

Güncel Sürüm Tarihi:
    13.07.2016

Romun XDA Konusu: TIKLA

Rom İndirme Linki: TIKLA

2- Resurrection Remix

Güncel Sürüm Tarihi: 12.07.2016

3- Validus ROM

Güncel Sürüm Tarihi: 10.07.2016

4- XOSP ROM

Güncel Sürüm Tarihi: 04.07.2016

Romlar ile ilgili görsellere ve orijinal rehberlere ilgili Xda resmi sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Yukarıda verilen romlar Xperia Z için güncel ve hemen hemen en az soruna sahip romlardır. Bu yüzden bu dördünü paylaşmayı yeterli gördüm. Bu romların kendine has bir takım özellikleri ve eklentileri mevcut. Deneyip size en çok hitap eden rom hangisi ise onu kullanabilirsiniz.

ROMLARIN YÜKLENME AŞAMALARI:

Tüm bu romları ve modları cihazınıza yükleyip kullanabilmeniz için custom bir recoverye ihtiyaç vardır. Cihazınızda bahsedilen recoverynin yüklü olduğunu varsayarak yükleme aşamalarına geçiyorum.

UYARI: Rom yükleme aşamasında telefonunuzun stabil çalışması için uygulamalar da dahil tüm sistemi silmemiz gerekecektir. O yüzden telefonunuzda önemli gördüğümüz dokümanlarınızı yedeklemeyi unutmayalım. Unutmayalım ki, bu romları telefonunuza hata vermeden yükleyebilmeniz için TWRP’nin 2.8.x ve üstü bir sürümünün cihazınızda yüklü olması gerekmektedir. Ayrıca şöyle de bir hatırlatmada bulunmak istiyorum: Titanium Backup ’un, Marsmallow romda SD kart okuma/yazma sorunu bulunmakta. Bu yüzden yedeklemelerinizi SD Karta değil de telefonun kendi hafızasına yapın. Rom yükleme aşamasında recoverden Integral Storage’yi silmeyeceğimiz için, telefonun dahili hafızasına yedeklenen Titanium Backup zip dosyaları, bu rom yükleme aşamasında zarar görmeyecektir.

Tüm bu uyarıları ve hatırlatmaları yaptıktan sonra nihayet yükleme aşamasına geçebiliriz:

Tercihinize göre romu ve Google Play zip dosyasını telefonunuza indirin. Telefonunuzu yeniden başlatarak recovery ana menüsüne giriş yapın. Recovery/TWRP ana menüsünden wipe/advanced wipe’ye giriş yaptıktan sonra; CACHE-DALVİK CACHE-DATA VE SYSTEM’i işaretleyip sildikten sonra telefonunuza indirmiş olduğunuz romu flashlayın, Flashlama işlemi bittikten sonra Google Play Hizmetlerini kullanabilmeniz için rehberde anlatıldığı gibi Google ’ye ait zip dosyasını da romun ardından telefona recoverden flashlayın. Ardından telefonun açılmasını sağlayalım. Bu aşamada telefonunuza acil ihtiyaç uygulamalarını kurmadan önce isteğinize göre Sterio Ses Modu ve Xpossed Installeri’i kurun/flashlayın. Bunu istememdeki amaç, recoverden her wipe yapma sürecinden sonra uygulamalar optimize edileceğinden, telefonun ilk açılması geç olur. Yok, ben sabırlıyım diyorsanız, tam tersini de yapabilirsiniz. Tercih sizin.

ROM GÜNCELLEMELERİ NASIL YAPILIR:

Kullanmış olduğunuz bir roma ait herhangi bir güncelleme geldiği zaman, bu güncellemeyi şu şekilde yapıyoruz. Tabi ilk koşul temiz kurulum yapmaktır ama ben buna üşeniyorum, her seferinde onlarca uygulamayı tekrar yüklemek çok sıkıcı diyorsanız eğer; güncel zip dosyasını recoveryden sadece cache ve dalvik cacheyi wipe yaptıktan sonra flashlamanız yeterlidir.

GOOGE PLAY HİZMETLERİNİN YÜKLENMESİ:

Google Play Hizmetlerini telefonunuzda kullanabilmeniz için fazladan bu zip dosyasını telefonunuza flashlamanız gerekmekte. Bunun için vereceğim linkteki size uygun paketi indirerek flashlamayı yapın. Zip dosyasını indirirken dikkat etmeniz gereken husus, Platformun ARM, Android ’in 6.0 olduğuna dikkat ettikten sonra yan taraftan yani Variant’tan dilediğiniz bir sürümü indirin. Tavsiyem hafif olması açısından ya Pico ya da Nano paketleridir.

Google Play Hizmetleri İndirme Linki: TIKLA

ROM YÜKLEME ESNASI VEYA SONRASI, MUHTEMEL SORULMASI BEKLENEN SORULAR:

SORU 1: Recoveryden romu yüklerken hata veriyor?
    CEVAP: Bu sorunun muhtemel iki kaynağı vardır. Ya rom zip dosyası eksik veya hatalı inmiştir ya da TWRP’nin çok eski bir sürümünü kullanmaktasınız. Romu tekrar indirmeyi veya TWRP’nin en güncel versiyonunu kullanmayı deneyin.

SORU 2: Romu sorunsuz yükledim ve cihaz sorunsuz açılmasına rağmen, root yetkilerini kaybettim?
    CEVAP: Geliştirici Seçeneklerinden devre dışı kalmış root erişimini aktif edin.

KERNEL YÜKLEME

Airless Kernel

Marsmallow romlarda kullanılan tek güncel kernel Airless Kerneldir.

Kernel indirme ve kernel xda konusu: TIKLA

Öncelikle bu kerneli yakından tanıyalım. Airless Kernel, performans artırımı, yani overlock yapılmış bir kerneldir. İçerisinde birçok tweaks barındırmaktadır. Örneğin, hızlı şarj, 1.7 frekans hızına çıkarılmış optimum performans, double t2w, titreşim kontrol vs. özellikleri kendinde barındırmaktadır. Daha fazla bilgi almak için resmi sitesine göz atabilirsiniz.
    Kernel yüklemek için, indirmiş olduğunuz son güncel Airless Kerneli herhangi bir wipe işlemi yapmadan, recoveryden direkt flashlamanızdır.
    Öneri: Yukarda bahsetmiş olduğum kernelin tüm özelliklerinden faydalanabilmek veya bahsedilen özelliklerini görebilmek için, Google Play’den “Kernel Adiutor” uygulamasından faydalanabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz bir husus şudur ki, bu uygulama direk çekirdek ayarlarını değiştirebildiğinden, bilinçsizce yapılan bir işlem veya ayar, cihazın stabilitesini bozacaktır. O yüzden çok fazla ayarları ile oynamayın.

STERİO SES MODU:

Şu bir gerçektir ki, Xperia Z hiç kuşkusuz belki de piyasadaki ses seviyesi en düşük modellerden biridir. Aslında bu bir donanım yetersizliği değil, tamamen yazılım eksikliğinden kaynaklı bir durumdur. Kısık olan bu ses seviyesini birazdan paylaşacağım ses modu ile neredeyse yüzde yüze yakın bir oranda artırmaktadır ki bu çok iyi bir seviyedir.
    Bu modu yükleme aşamamız da gayet kolay ve anlaşılır. Öncelikle, adından da anlaşılacağı üzere kurtarıcımız olan recovery’e ihtiyacımız olacak. Vereceğim linkteki zip dosyasını indirdikten sonra, herhangi bir wipe işlemi yapmadan önce, recoveryden direk flashlayın. Yüklemeden önce dikkat etmeniz gereken iki husus var:
    Birinci Husus: Yüklemeden önce muhakkak recoveryden yedek alınız. Beğenmeyen olursa şayet, ki olacağını pek sanmıyorum, kolay yoldan eski sisteme dönebilesiniz.
    İkinci Husus: Yükleme esnasında çeşitli kişiselleştirmeleri içerisinde barındıran AROMA Yükleyici çıkacaktır. AROMA Kurulumunun başlarında Lollipop ve KitKat olmak üzere iki sürüm çıkmaktadır. Bu sürümlerden biz Lollipop olanını seçeceğiz. Diğer özelleştirmeleri tamamen size kalmış. AROMA esnasında menüler optimum seviyede otomatik gelmektedir. Bunlar en ideal otomatik seçimlerdir. Seçimler esnasında fazla aşırıya kaçmanız, hoparlör ses kalitesini doğal olarak düşürecektir.

Sterio Mod İndirme Bağlantısı:
    TIKLA

ÖNEMLİ UYARI: Sterio Ses Modu, yukardaki romların son sürümlerinde çalışmamakta. Yüklendiği zaman her şey normal gibi gözükse de ahizeden ses gelmemektedir.

XPOSSED YÜKLEYİCİ

Yukarda paylaşmış olduğum romlar genel itibariyle kişiselleştirmelerin tavan yaptığı romlardır. Buna rağmen bunlar bana yetersiz geliyor derseniz eğer, başvuracağınız yol hiç kuşkusuz Xpossed Yükleyicidir. Bunun için iki adet dosyaya ihtiyacımız olacak. İlki, recoverden yüklemesini yapacağımız SDK, diğeri ise bu SDK’yı kontrol etmemizi sağlayacak olan XpossesdInstaller_3_0 uygulamasıdır.

Xpossed v85-23sdk: TIKLA

XpossedInstaller_3_0 apk: TIKLA

Öncelikle yukarda vermiş olduğum Xpossed v85-23sdk ve XpossedInstaller_3_0 dosyalarını telefonunuza indiriniz. İndirdiğiniz Xpossed v85-23sdk zip dosyasını recoveryden cache ve dalvik cacheyi wipe yaptıktan sonra flashlayın. Ardından telefonu açın, uygulamalar optimize edilirse eğer, muhtemelen yükleme başarılıdır. Telefon açılınca XpossedInstaller_3_0 uygulamasını normal bir apk olarak kurun ve keyfinize bakın. Unutulmamalıdır ki Android 6.0 romdaki Xpossed modüllerinden, Lollipop ve KitKat’taki gibi maksimum performans alamazsınız. Çünkü birçok modül her ne kadar 6.0 MM romlarda olsa da geçmiş Android sürümlerinde olduğu gibi yeterli seviyede ve uyumlulukta çalışmamaktadır.

Anlatılacaklar genel itibariyle budur. Umarım birilerine faydamız dokunur. Sormak istediğiniz bir şey olursa eğer, forum başlığı altında sorarsanız ben ve diğer arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Son olarak bir de ricam var: Lütfen sorularınızı özel mesaj yoluyla sormayın. Buradan sorun ki aynı sizin cevabını merak ettiğiniz bir şeye ihtiyacı olan diğer arkadaşlar da faydalansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hârimi -- 15 Ekim 2016; 21:19:23 >

• Eline koluna sağlık abi, foruma cok iyi bir çalışma olmuş, hersey bir arada olup kısa, net ve sade bir anlatım olmuş. Bir çok arkadaşımız bu konudan istifade edecektir. Yöneticiler tarafından konu sabitlenirse şahane olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lediod

Eline koluna sağlık abi, foruma cok iyi bir çalışma olmuş, hersey bir arada olup kısa, net ve sade bir anlatım olmuş. Bir çok arkadaşımız bu konudan istifade edecektir. Yöneticiler tarafından konu sabitlenirse şahane olur.

Eyvallah kardeşim, eksik olma.
  • Reserved buralar altın değerinde tek efsane Xperia Z

Eline koluna sağlık abi çok güzel bi çalışma olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: aykt41

Reserved buralar altın değerinde tek efsane Xperia Z

Eline koluna sağlık abi çok güzel bi çalışma olmuş

Telfonundan sıkılıp veya ekstra bir şeyler katmak isteyenlere naçizane yardımımız dokunsun
  • Konu için teşekkürler. Derli toplu çok güzel bi konu olmuş Harimi hocam. Stereo modu orijinal sony lollipop rom a kurabilir miyiz? Recovery ve flashlama işlerine baya yabancıyım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahone14

Konu için teşekkürler. Derli toplu çok güzel bi konu olmuş Harimi hocam. Stereo modu orijinal sony lollipop rom a kurabilir miyiz? Recovery ve flashlama işlerine baya yabancıyım :)

Sağolasın kardeşim. Tabiki kurulur. Ama bunun için bir takım şeyler lazım. Örneğin telefonda Root ve recovery olması lazım. Recovery kurduktan sonra, rehberdeki Sterio Mod zip dosyasını direkt flashla tamamdır. Yalnız bunda dikkat etmen gereken nokta, aroma kurulumunda Lollipop değil KitKat seçmelisin

• Hârimi kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolasın. Rom atmayı mod yüklemeyi öğrenene kadar başını arada bir ağrıtabilirim :) Telefon 3 yıllık. Artık özelleştirmenin vakti geldi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahone14

Eyvallah hocam sağolasın. Rom atmayı mod yüklemeyi öğrenene kadar başını arada bir ağrıtabilirim :) Telefon 3 yıllık. Artık özelleştirmenin vakti geldi :)

Estağfurullah kardeşim ne ağrıması. Hem ağrıyacak olsa, günlerimi verip şu rehberi hazırlamazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hârimi -- 14 Temmuz 2016; 2:13:51 >
  • Eline sağlık hocam zaten sabit konuda sizler sayesinde cesaret ettik telefonu açmaya rom root atmaya çok güzel faydalı konu teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

Eline sağlık hocam zaten sabit konuda sizler sayesinde cesaret ettik telefonu açmaya rom root atmaya çok güzel faydalı konu teşekkürler

Ne demek dostum, her zaman

• Harimi dostum yine harika bir is cikarmissin... Sabit konudaki bilgi paylaşımını burada tek nor sayfada toplayarak gerçekten bizim efsane cihaza jubile yaptırmışsın
    Eline koluna sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: artakalan

Harimi dostum yine harika bir is cikarmissin... Sabit konudaki bilgi paylaşımını burada tek nor sayfada toplayarak gerçekten bizim efsane cihaza jubile yaptırmışsın
    Eline koluna sağlık

Eyvallah kardeşim, aynen dediğin gibi jubile oldu bu. Bu arada Z5 ile nasıl gidiyor. Artı eksi yönleri nelerdir.
  • bir Hârimi klasiği eline sağlık hocam. Dirty Unicorns Romunu deneme fırsatın oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: de_la_vega_66

bir Hârimi klasiği eline sağlık hocam. Dirty Unicorns Romunu deneme fırsatın oldu mu?

Eyvallah dsotum
    Evet sondan bi önceki serisini denemiştim ama stabil değildi. Şu son updateyi denemedim açıkcası. Geri dönüşleri sizden alıp buraya ekleme yapabilirim kardeşim. Malum tek cihazla onlarca romu denemek, kısa vadede mümkün gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

quote:

bir Hârimi klasiği eline sağlık hocam. Dirty Unicorns Romunu deneme fırsatın oldu mu?

Eyvallah dsotum
    Evet sondan bi önceki serisini denemiştim ama stabil değildi. Şu son updateyi denemedim açıkcası. Geri dönüşleri sizden alıp buraya ekleme yapabilirim kardeşim. Malum tek cihazla onlarca romu denemek, kısa vadede mümkün gözükmüyor.

bu hafta iş yerinde nöbetçi olduğum için ulaşıbilir olmam gerek o yüzden telefona dokunmuyorum ama önümüzdeki hafta ilk iş bu rom'u deniycem. sonucu bildiririm

Edit : bu ses modları sadece müzik dinlerken mi yüklseltiyo yoksa telefon çalması ya da bildirim seslerini de yükseltiyo mu? müzik dinlemediğim için hiç denemedim bugüne kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLaVega66 -- 14 Temmuz 2016; 12:03:21 >

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah dsotum

bu hafta iş yerinde nöbetçi olduğum için ulaşıbilir olmam gerek o yüzden telefona dokunmuyorum ama önümüzdeki hafta ilk iş bu rom'u deniycem. sonucu bildiririm

Tamamdır dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hârimi -- 14 Temmuz 2016; 12:04:50 >

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah dsotum

Edit : bu ses modları sadece müzik dinlerken mi yüklseltiyo yoksa telefon çalması ya da bildirim seslerini de yükseltiyo mu? müzik dinlemediğim için hiç denemedim bugüne kadar.

Telefonda ses ile alakalı ne varsa hepsine yüksek oranda katkı sağlıyor.

• Eline emeginr saglik..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hârimi kullanıcısına yanıt
    Şimdi Söyle bir sorum war abi. Bu Tesla Rom'u yüklemek için illa Bootloader'i açmak mı lazım yoksa böyle'de atabilirmiyiz rocevery'den
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.