Bildirim
sony xperia z sim lock
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Network değeri 0 olduğundan mı benim 3g çalışmıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pardon konu ile alakasız bir şey soracağım ama kullandığınız temami 9yoksa Roommu? Hoşuma gitti de.. İconlar falan yeşil ondan sordum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breakaway -- 3 Ağustos 2014; 7:33:51 >
Cresko v.8 On Numara room
Cevap yokmu arkadaşlar
Gncl
Dostum galiba yüklediğin romdan kaynaklı olarak telefonun carrier locked olmuş. Yani örnek veriyorum 'Telstra' hattı dışındaki hatlarla cihazın hep 2g çalışır, sadece 'Telstra' hattın varsa onunla 3g çalışır. Network değeri sıfır olduğu için bloke olmuş diyorlar. Aşağıdaki yazıya göz atabilirsin
1. Turn on the phone whithout sim card
2. Type *#*#7378423#*#*
3. Select Service info
4. Select SimLock
5. Check where is X
6. If X is on NETWORK and value is different than 0, you can unlock your phone.
7. If it is 0 unlock by code is NOT possible.
The counter is blocked.
Edit:Bu soruna sebep olan romun hangi operatöre ait olduğunu bulursan ona göre çözüm arayalım ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TacoNikky -- 4 Ağustos 2014; 11:37:57 > -
İlginç bir durum var. Normalde ilk resimdeki gibi olunca cihaz sim kilitli oluyor. İkinci resim sim kilitsiz cihazlarda oluyor
http://i40.tinypic.com/141vdir.png
http://i42.tinypic.com/1e82h2.png
Sizin cihaz ayarlarda unlocked görünüyor ama davranışta locked gibi davranıyor.
Büyük ihtimalle ilk flashladığınız rom sim kilitli idi, sonrasında düzeltmek için sim free rom flaşladınız ama ayarlarda öyle gözükmesine rağmen sim kilit açılmadı. Çünkü bu sim kilidi yalnızca unlock code ile açılabiliyor.
-
aynen dediklerin gibi pehi bu unlock kodu satın alacaz ama nereye girecez bu kodu -
http://www.xperiaplatform.com/xperia-z-zl-ve-zr-icin-hemen-android-4-4-kitkat-yukleyin/
bu linkteki romm yükleyince başıma geldi
sorun 3g bağlanmıyor yalnızca wcdma da hat gidiyor 2gde bağlanıor
birde mesaj geliyor fakat mesaj atamıyorum gitmiyor
çok çok ilginç mesaj ayarlarında mesaj merkez numarası benim avea bundan farklı bir numara orası kilitli olduğundan acamıyorum silip düzeltemiyorum -
MESAJI HALLETİM SONUNDA MESAJ MERKEZ NUMARASI BENİM AVEA KİLİTLİYDİ MOBİLEUNCLE TOOLS PROGRAMINDAN ENGİNEER MODE KISMINDAN TELEFON BİLGİLERİ SMSC BU MESAJ MERKEZ NUMARASI FARKLIYDI '+905598008000',145 BUNU YAZDIM VE MESAJ MERKEZ NUMARASI DEĞİŞTİ
KALDI BU 3G SORUNUM -
Arkadaşım ben senin bu sorunu çözmeye niyetlendim, birkaç sorum olacak sana
Rom Central Europe çıktı, unlocked bir rom.
1) Telefonun 6602 modeli mi? Yüklediğin rom 6603 için yani LTE'li olan model için. Soruna bu sebep olmuş olabilir.
2) Bir de telefonu Türkiye'den mi aldın? Turkcell Vodafone gibi bir yerden mi aldın?
3) 3g'yi bozan romu tekrar flashladın mı? Flashlayınca telefonun 'sim lock' kısmında ne görünüyordu?
4) Romu flashlamadan önce system yedeği aldın mı? Bize simlock.ta dosyası lazım
Edit:%90 flaşlarken Flashtool'daki TA kısmı işaretliymiş ve ftf'de bulunan simlock.ta'dan dolayı cihaz sim kilitli olmuş. Aynı şekilde tekrar flashlayıp internetten unlock code almak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TacoNikky -- 5 Ağustos 2014; 2:02:04 > -
telefonum 6603 yüklenen o romu yukardaki linkte oda 6603 içindi çünkü yorumlarda 6602 için link koyarmısınız yorumları var koyarız demişler demekki 6603 romu -
ayrıca telefon teknosadan alınma garantili sony teleservis garantili ama gönderemiyorum iş nedeniyle telefon lazım vandayım
ayrıca flaşlarken TA DİYE BİR BÖLÜM YOKKİ -
aynı romu flaşlamadım yanlız ne gariptirki bu simlock 3g çalışan arkadaşlarda da aynı yukardaki görüntü aynı o zaman telefon simlockta değil -
sistem yedeği hiç almadım o zaman telefon rootlu değildi ilk flaşlama yapmıştım ama bu TA DİYE BİR SECENEK YOK Kİ FLASTOOLDA -
EXCULEDE KISMINDA TA YOK BENDE O ZAMAN TFT OLABİLİR
ama yine diyorum telefonum simlock değil sanırım yukardaki değerler 3g si çalışan arkadaşlardada aynı -
ayrıca bu yüklediğim tft dosyasını inceledim içinde 7-zip ile simlock.ta dosyası mevcut değil yani tft sıkıntı yok -
Ftf'de simlock.ta yoksa sim kilitli durumuna düşmemiştir. Fakat 3g'nin çalışmaması ilginç. Cihazi servise gonderseniz anakarti degistirrler yada cihaz değişimi olur. Garantiniz bitmeden gönderin derim. -
Aynen çok ilginç ve çözümü malesef yok ftf de yok içine baktım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- android başlatılıyor diyor açılmıyor
- telefonda her zaman seçeneği iptal etme
- xperia 1 vi
- device health services nedir
- sony telefon modelleri
- sony xperia pro-i
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X