Şimdi Ara

SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.758
Cevap
20
Favori
107.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haftaya elimde 3 adet siyah 24 ay sony eurasia garantili açılmamış,çalıştırılmamış,kapalı kutu ürün olacak ilgilenirseniz görüşelim.

Özellikle ANKARA'da elden teslim isteyenler yada tanıdığıyla aldırabilecekler lütfen iletişime geçsin.

Fiyat 1800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupremeXXL -- 29 Eylül 2013; 15:03:35 >
  • SupremeXXL kullanıcısına yanıt
    Hocam PM attım yardımcı olursanız sevinirim.
  • bugün teknosada sony den sorumlu olan adama sordum telefonun ne zaman geleceğini bana ekmin 3. haftası gibi yada sonu gibi geleceğini söyledi ama z1 2. hafta gelicekmiş neden z ultra bu kadar bekletildi pnu anlayamadım

buna rrağmen sony mağazasındaki adamda kasımın 1. yada 2. haftası gelir dedi
  • Kulağımıza götürüp nasıl konuşacağız ? Bence galaxy megaya karşılık bir ürün çıkaracağız diye işin dışkısını çıkarmışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Kulağımıza götürüp nasıl konuşacağız ? Bence galaxy megaya karşılık bir ürün çıkaracağız diye işin dışkısını çıkarmışlar.

teknik olarak megadan çok büyük değil ama meganın yuvarlatımış kenarları onun çok daha ufakmış gibi görünmesine deden oluyor normalde aralarında çokta dehşet farklar yok
  • Merhaba,

Sony Xperia z Ultra ile ilgilenen ve kafasında sorular oluşmuş arkadaşlarla bilgi paylaşımına hazırım.

Sizler sormadan ben biraz bilgi vereceğim ama dilediğiniz zaman sorularınızı yazın ilk fırsatta cevap vermeye gayret edeceğim.

Nasıl,Nerden ve ne Kadar a temin ettim?

Ultra yı yakın bir arkadaşım aracılığı ile Hong Kong dan 20 gün önce türkiyeye gelecek bir yakını aracılığı ile
    satın aldım yeni yurt dışı seyahati yaptığım için kendi pasaporuma kaydettirdim. Ayrıca masa üstü magnetic sarj cihazını da aldım (dock)

Cihaz ve masa üstü şarj cihazı bana 1390 TL ye gedi.
    Kayıt için 115TL vergi ödedim.
    Türkcell den kayıt için se 35 Tl aldılar.

Ürünü 23 Ağustosta berlin Sony center de tanıtımı esnasında gördüm ve detaylı inceleme fırsatı buldum. Orada da almaya karar verdim.Ancak almanyada 1 eylülden
    sonra satışa çıkacağı için alamadan döndüm.

z Ultra bir telefon değil aslında Tabletphone kavramının tam karşılığı.

Pantolon cebinde taşınmaz taşınsada oturulup kalkılmaz ama ceket yada mont cebine çok güzel oluyor.

Kulağa tutarak konuşulmaz diyen arkadaşlar için cevabım; Konuşuluyor sadece elde büyük durduğu için konuşurken garipseyenler olabilir.

Burada yazan arkadaşlar sadece telefon olarak değerlendirmişler, eğer o açıdan bakarsak Sony bu cihaz için çok değişik ve değerli bir ürün piyasaya sürdü

Bluetooth Handset sbh52

Dikkat ediniz headset değil handset yani kulaklık değil ahize diyebileceğimiz bir aparat.
    Ben bu ürünü de 25 eylülde satın aldım ve gelmesini bekliyorum şu anda sbh 50 headset ile kullanıyorum.

Bu ürünlerin ve olmazsa olmaz Sony Sw2 tanıtımı gerek sony nin sayfasında gerekse gsm arena vb yerlerde bolca mevcut.

Ürünün Pil süresi elbetteki kullanıcıdan kullanıcıya farkedecektir ama benim kullanımımda (telefon konuşması ve web ağırlıklı oyun hiç yok

1,5 gün çok rahat gidiyor.

ekran sorunu gibi problemler yazılmış yada videoları konmuş çok şükür bende hiç problem yok.

Urünü kutusundan çıkardığımda .510 fw yüklüydü 2 kez güncelleme geldi şu an .532

Sony malzeme kalitesi ve ekran kalitesi ile fark yaratmış.

Cihazın donanımı ve skorları inanılır gibi değil zaten çok hızlı gibi saçma bişeyler yazmıyacağım.

4K videoları izlemek büyük keyif

Allsharecast (Bendeki samsung) ile tam uyumlu screen mirroring (yansıtma çok başarılı)

ayrıca dlna uyumlu tvlerde trow özelliği (cihazdaki müzik-film (mkv de dahil tüm formatlar)) en ufacık takılma olmakızın oynatıyor.

Kamerası flaş sız olması neticesinde gece çekimlerinde grenli kareler çekiyorsada gündüz çekimleri ve video çekimleri gayet güzel ve yeterli.

şimdilik aklıma gelenler bunlar daha fazla ayrıntı veya resim vs isterseniz yazın.

Ben bu ürünü, hem tablet hem telefon kullanan bir kişi olarak, iki cihaz yerine tek cihaz kullanma kolaylığı adına tercih ettim,ama tercihimde ana neden Ultra
    sadece büyüklüğü ile değil donanımı ve kalitesi ile de Ultra olmasıydı.

Soran olmadan yazayım Suya sokmadım ve sokmayı da düşünmüyorum.

Saygılar..

• kaanustr kullanıcısına yanıt
    Bu alet 4K video oynatabiliyor mu? Emin misiniz bu konuda?
  • Ağaçkakan kullanıcısına yanıt
    snapdragon 800 oldugu icin 4k video oynatabilir.

Aslinda başta baya garipsedim cihazi fazlaca buyuk gibi, fakat tablet ve telefon ihtiyacinizi birlikte karsilayabilmesi guzel iki cihaz yerine bir cihaz alinabilir ,
    http://www.sonymobile.com/global-en/products/accessories/smart-bluetooth-handset-sbh52/ soyle bir kulaklikta cikarmis sony kucuk bir ahize gibi kullanabiliyorsunuz ,telefonla konusmakda boylece sorun olmuyor.
  • Bu kulaklıktan Vipracing almış bir önceki sayfada belirtmişti. Gelince incelemesini yaparsa mutlu oluruz.
  • benim birkaç sorum olucak deneyip yazabilirseniz belki bunları merak edenlerde vardır

1.telefonda kalem kullanırken elim ekrana değdiğinde ne oluyor kalemi algılamaya devammı yoksa eli kesme ozelliği varmı note 2 deki gibi yada şöyle sorayım yazarken elimi dayayıp kullanabilirmiyim yoksa havadanmı yazmam gerek

2.şuanki note 2 cihazımda yavaş ve hızlı çekim modları var bunlar z ultrada mevcutmu

3.klavyede numerik rakamlar üstte çıkıyormu yada çıkarmak için opsiyon varmı

4.docktan yapılanla normal usn kablosu kullanıp yapılan şarjda süre farkı varmı

birde bundan önceki cihazınız neydi note 2 den geçiş yapıcam cepte taşınmaz yazmışsınız bnce çok sorun olmayacağını düşünüyorum en kötüsü terzide kotların ceplerini derinleştiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman -- 29 Eylül 2013; 19:10:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman

benim birkaç sorum olucak deneyip yazabilirseniz belki bunları merak edenlerde vardır

1.telefonda kalem kullanırken elim ekrana değdiğinde ne oluyor kalemi algılamaya devammı yoksa eli kesme ozelliği varmı note 2 deki gibi yada şöyle sorayım yazarken elimi dayayıp kullanabilirmiyim yoksa havadanmı yazmam gerek

2.şuanki note 2 cihazımda yavaş ve hızlı çekim modları var bunlar z ultrada mevcutmu

birde bundan önceki cihazınız neydi note 2 den geçiş yapıcam cepte taşınmaz yazmışsınız bnce çok sorun olmayacağını düşünüyorum en kötüsü terzide kotların ceplerini derinleştiririm

Bende dock yok ama diğer sorulara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyım.

İlk olarak sizin sorduğunuz "palm rejection" denen olay zannedersem, kendimce yaptığım test sonucunda öyle bir özellik yok gördüğüm kadarıyla. Bu yazılımsal bir durum zannedersem ve bu telefonlarda her tür kalemin kullanılabiliyor olmasıyla çakışan birşey olabilir ama zaten telefon tutuşu çok rahat olduğundan ben bu testi yapana kadar bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca ne tür kalem kullanırsanız kullanın cihaz bunu hemen algılıyor ve aşağı kaydırılarak çıkan menüde çabuk not almak için kısayollar beliriyor, bu Note'un stylus düğmesi ve 3 serisindeki yeni pop-up menüsü kadar kullanışlı olmasada benim için yeterli.

Hızlı çekim modu derken video çekiminden bahsediyorsunuz zannedersem, bayağı bir özellik olmasına rağmen ben menülerde öyle bir seçenek görmedim fakat kamera/video pek kullandığım şeyler değil o yüzden başka bir arkadaş daha yardımcı olabilir belki. Gerçekten yok ise bile belki farklı bir programlada mümkün olabilirmi diyede araştırmak lazım.

Son olarak klavyede isterseniz ayarlara girip ekleyebiliyorsunuz numerik klavyeyi. Ben o şekilde kullanıyorum ve gayet memnunum, numerik klavye haricindede birçok özellik daha var ve ekranın büyüklüğüde işleri çok kolaylaştırıyor.

Ben Note 1'den Nexus'a geçmiştim Note 3'ün çıkmasını beklerken ama sonunda bunda karar kıldım. Ben biraz(!) iri yapılı olduğumdan boyut konusunda bir sorun yaşamadım hatta tercih etme sebeplerimden biride buydu...

• quote:

Orijinalden alıntı: 282sk282

quote:

Orijinalden alıntı: carman

benim birkaç sorum olucak deneyip yazabilirseniz belki bunları merak edenlerde vardır

Bende dock yok ama diğer sorulara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyım.

İlk olarak sizin sorduğunuz "palm rejection" denen olay zannedersem, kendimce yaptığım test sonucunda öyle bir özellik yok gördüğüm kadarıyla. Bu yazılımsal bir durum zannedersem ve bu telefonlarda her tür kalemin kullanılabiliyor olmasıyla çakışan birşey olabilir ama zaten telefon tutuşu çok rahat olduğundan ben bu testi yapana kadar bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca ne tür kalem kullanırsanız kullanın cihaz bunu hemen algılıyor ve aşağı kaydırılarak çıkan menüde çabuk not almak için kısayollar beliriyor, bu Note'un stylus düğmesi ve 3 serisindeki yeni pop-up menüsü kadar kullanışlı olmasada benim için yeterli.

Hızlı çekim modu derken video çekiminden bahsediyorsunuz zannedersem, bayağı bir özellik olmasına rağmen ben menülerde öyle bir seçenek görmedim fakat kamera/video pek kullandığım şeyler değil o yüzden başka bir arkadaş daha yardımcı olabilir belki. Gerçekten yok ise bile belki farklı bir programlada mümkün olabilirmi diyede araştırmak lazım.

Son olarak klavyede isterseniz ayarlara girip ekleyebiliyorsunuz numerik klavyeyi. Ben o şekilde kullanıyorum ve gayet memnunum, numerik klavye haricindede birçok özellik daha var ve ekranın büyüklüğüde işleri çok kolaylaştırıyor.

Ben Note 1'den Nexus'a geçmiştim Note 3'ün çıkmasını beklerken ama sonunda bunda karar kıldım. Ben biraz(!) iri yapılı olduğumdan boyut konusunda bir sorun yaşamadım hatta tercih etme sebeplerimden biride buydu...

çok teşekkürler slow motion olayını yazları suda note2 ile kullanıyordum bundada olsa extra mutlu olurdum ama çokta şart değil

klavye olayı gerçekten kararımı etkileyebilirdi numerik işlerimi kolaylaştırıyor

insan büyük cihaz kullandıkça alışıyor ve elindeki normal geliyor umarım bunu kullandıktan sonra 7" ve üstü cihaz istemem

cevaplar için çok teşekkürler

• Rica ederim, yardımcı olabildiysem sevindim. Şu anki şartlarda biraz zor gözüküyor ama en sağlıklısı eğer fırsat bulursanız kendiniz test etmeniz. Herkesin beklentileri ve kullanım tarzı farklı oluyor elbette...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar benimde cihaz ile birlikteliğim bir haftayı geçti yaklaşık 7-8 şarj sonrası tam oturmamış da olsa değerlerim aşağıdaki gibidir :

20 saat civarı : Toplam 6.30 saat ekran kullanımı/ 45 dk civarı telefon görüşmesi,20-25 sms biraz daha fazla mail alışverişi 1.30 saat civarı kulaklık ile müzik dinleme 2 saate yakın film 15-20 dk youtube 1 saate yakın sosyal medya (Twitter , Facebook ve Instagram) 1 saate yakın web de gezinme 20 dk civarı Spotify ile wifi üstünden müzik stream Feedy ile rss okuma Flipboard ile haber okuma/takip etme
    biraz fotoğraf ve video çekme 30-45 dk arası hafif bir oyun başlıca yaptıklarım.
    Edit : Normalde 4/3 yani %70 civarı otomatik parlaklık ayarı seçili olarak kullanıyorum cihazı yanlız bu testin yarıya yakını belkide biraz daha fazlasını karanlık ortamda kullandığımdan beyazın gözümü yormaması için parlaklık %50 ye kadar düşürüldü.

SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 30 Eylül 2013; 1:26:13 >

• Vipracing kullanıcısına yanıt
    Değerler bana çok çok iyi geldi. Batarya tam oturmamışken 6.30 saat ekran kullanımı benim için yeterli olacak.
    Batarya konusunda şüpheleri olanlar için de iyi bir referans oldu. Teşekkür ederiz hocam :)
    Estağfurullah , yuvarlıyacak olursak her halikarda 6 saat ekran zamanını yakalar sanırım eh bu boyutta bir ekrana sahip cihaz içinde fena değil :) (pil in boyutunu düşürsek)
  • kaanustr kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Emeğinize sağlık yanlız yazınızda tek katılmadığım yer var : 'Pantolon cebinde taşınmaz taşınsada oturulup kalkılmaz' Daha önce de yazdığım gibi bu bir boyut sorunu pantalon ön cebimde taşıyorum (Slim fit olmasada dar sayılabilecek kot) gayet rahat bir biçimde araba kullanabiliyor/ayakkabımı bağlayabiliyorum.Yanlız yazıda da belirttiğim gibi kullanıcının 190cm yada daha uzun olması lazım.Ön cebimde G Pro dan da satmış olduğum Note 2 dende daha az kabarık duruyor bu bağlamda daha rahatım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 30 Eylül 2013; 1:30:19 >
  • Bu konuda yanlış hatırlamıyorsam yabancı bir forumda okumuştum, kullanıcının cebinde bükülmüş telefon.
    Eğer boyunuz Vipracing'in dediği gibi uzun değilse cepte taşımak pek güvenli değil bence.
    Arka cebinemi koymuş acaba? Bükülmesi çok zor esnemiyor bile (Tablet Z her iki kenarından tutunca ciddi esniyor) zorladım o konuda Yada epey kilolu yada iri bacaklı kısa boylu olup tam kötü/dar bir açıda oturup ciddi zorlaması lazım.

Edit: ben cihaza kıyamamışım anlaşılan şimdi sıkıca her iki tarafından kuvvet uyguladım fleks oluyor cihaz hafif tatlı bir şekilde ( tablet z den daha az olduğu kesin) şimdi daha iyi anladım neden dragon trail cam kullandıklarını ( esnemeye vb ciddi dayanıklıdır) gerçi hafif esneme iyidir şoku üstüne alır bu arada sağından solundan bir gıcırdama vb gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 30 Eylül 2013; 6:35:08 >

• Vipracing kullanıcısına yanıt
    Tam hatırlayamadım, linki de bulamadım :)
    Bulursam burada paylaşırım elimden geldiğince Türkçe'ye çevirerek.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.