Şimdi Ara

Sony Xperia Z video inceleme 'Tüm bildiklerinizi unutun!' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.014
Cevap
16
Favori
61.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: proaudio

valla örnekte yanlışlık olabilir ben şu an XİAOMİ M2 kullanıyorum donanım aynı adamlar cihazın tanıtımında bunu teyit ediyor zaten ve ben bu grafikleri iphone 5 ve samsung s3 le kıyasladığım zaman bariz görüyorum ayrıca bunda kullanılan işlemci acayip stabil çalışmakta ısınma sevivesi diğerleriyle yarı yarıya ben bu konuda hakkında gerçekten araştırmadan marka fanatikliği ile yorum yapılması garibime gitti

Neyi goruyorsun anlamadim grafik olarak adreno 320 mali400 den gucludur ama oyun kisminda degil oyunlar gpu nun fill rate gucu uzerinden isler ve bu konuda mali400 ve adreno 320 ayni gucte farki hissedemzsin triangle agirlikli bie oyun kurmadikca o da zaten fps farki olur grafik farki degil iphone 5 e zaten girmiyorum adreno 320 den guclu o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın içinde yazılım anlamında pek bir şey yok. Bravia Engine 2 ve Stamina Mod dışında pek önemli bir şey yok. Stamina Mod'un ne kadar büyük bir olay olduğu da tartışılır. En basit Android telefonlara bile bu tarz özelliği kazandırabiliyoruz.

Bunu daha öncede yazmıştım. Sony'nin, Samsung'un yaptığı gibi bir güncelleme paketi vermesi lazım. 5" ekran koyuyorsun ama en basitinden bir Multi Window özelliği yok. Bu haliyle yazılım anlamında içi geçen sene çıkan S3'den bile boş. Kim bilir S4 ve Note 3'le ne gibi yazılımsal özellikler gelecek.Rakiplerinin gerisinde kalacak.

Batarya performansını yetersiz buldum. Zaten Donanım Haber'in yazdığı "yoğun kullanım" senaryosu fazla yoğun değil.

Note 2 kullanıyorum. Xperia Z'ye geçmek için yeterli hiç bir neden görmüyorum.Aynı durum HOX ve SGS3 kullanıcıları içinde geçerli.

Bu arada yukarıda mali400, adreno 320'den daha güçlü tartışmaları var. Evet haklılar ama unutulmaması gereken bir nokta var. mali400'ün kullanıldığı en önemli iki cihaza bakalım. S3 ve Note 2. Sadece bu 2 telefon milyonlarca sattı. Bir oyun geliştirici haliyle oyunlarını ilk olarak bu cihazlara optimize ediyor.

• Güzel inceleme olmuş. Elinize sağlık. Telefona gelirsek tam anlamıyla hayal kırıklığı bir telefon olmuş. İncelemede 7.5 saat giden bir pili var. İncelemede ekran kalitesi ve parlaklığı düşük olmuş deniyor sonuna kadar haklılar. Eğer sony ekran parlaklığını artırsaydı o pil 5 saat bile gitmezdi. Samsungu bekleyelim ama full Hd bence telefonlar için gereksiz. 720p hayli hayli yetiyor zaten. Telefona gözünü dayayıp bakmak isteyen varsa o ayrı tabi :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: FERFEROS

Cihazın içinde yazılım anlamında pek bir şey yok. Bravia Engine 2 ve Stamina Mod dışında pek önemli bir şey yok. Stamina Mod'un ne kadar büyük bir olay olduğu da tartışılır. En basit Android telefonlara bile bu tarz özelliği kazandırabiliyoruz.

Bunu daha öncede yazmıştım. Sony'nin, Samsung'un yaptığı gibi bir güncelleme paketi vermesi lazım. 5" ekran koyuyorsun ama en basitinden bir Multi Window özelliği yok. Bu haliyle yazılım anlamında içi geçen sene çıkan S3'den bile boş. Kim bilir S4 ve Note 3'le ne gibi yazılımsal özellikler gelecek.Rakiplerinin gerisinde kalacak.

Batarya performansını yetersiz buldum. Zaten Donanım Haber'in yazdığı "yoğun kullanım" senaryosu fazla yoğun değil.

Note 2 kullanıyorum. Xperia Z'ye geçmek için yeterli hiç bir neden görmüyorum.Aynı durum HOX ve SGS3 kullanıcıları içinde geçerli.

Bu arada yukarıda mali400, adreno 320'den daha güçlü tartışmaları var. Evet haklılar ama unutulmaması gereken bir nokta var. mali400'ün kullanıldığı en önemli iki cihaza bakalım. S3 ve Note 2. Sadece bu 2 telefon milyonlarca sattı. Bir oyun geliştirici haliyle oyunlarını ilk olarak bu cihazlara optimize ediyor.

Zaten oyun bakimindan da adreno 320 daha guclu degil genel olarak guclu farkli yanlari guclu ama oyunlar butun yeteneklerini kullanmiyor gpu nun mukemmel optimizasyondan degil oyunlarin kullandigi fill rate altyapisinda adreno320 kadar guclu oldugu icin mali400 daha geri kalmis bir gpu degil tabi 4 cekirdekli mp4 ten bahsediyorum

• cihaz bugüne kadar üretilen en iyi teknik özelliklere sahip cihaz olabilir kesinlikle lafım yok. hiçbir markanın fanboyu seviyesinde biri de değilim. ancak görünen o ki genel olarak optimizasyon sorunları nedeniyle sıkıntılı olan bir cihaza yaklaşık 2000 tl para verip alıp kullanmak mantığıma pek elvermedi.. tamam çıkacak cihazlarda da sorunlar elbet olacaktır ama sony gibi bir firmanın en azından ekran olsun, kamera olsun, ses kalitesi olsun daha iyisini yapabileceğini hepimiz biliyorken neden bunları üst düzey bir hale getirmemiş anlayamıyorum... kesinlikle beklentilerimin altında kaldı...
  • İçim karardı telefonuda sattık ilk alanlardan olacaktım yinemi bekleyeceğim
  • Öncelikle inceleme için teşekkür ederim. gerçekten çok güzel olmuş. Şahsım adına konuşmama gerekirse cihaz gerçekten çok hış. Özellikle dış yüzeyde kullanılan camın şıklığına şıklık katmış diyebilirim. Yalnız cihaz beklediğim gibi değilmiş. Kağıt üzerinde çok daha iyi durun bir cihaz bana göre.

Şahsım adına konuşuyoru tekrardan çünkü burdan genel olarak konuşmalar fanboylar tarafından çok yanlış yerelere çekilebiliyor.

Bu cihazım alma sebeplerim şunlar olabilir ;

Belki kamerası yada tasarımı. Su ve toza karşı dayanıklı olması. Bunlara ek olarak Türkiyede ilk olarak 1080p ekrana sahip cihaz olması.

Bu cihazdan vazgeçme sebebim ise ;

Cihazda bulunana adreno 320 gpu nun full hd bir ekranda yeterli performanse sergileyememsi. Özellikle videodaki spider-man oynunun ciddi anlamda kötü çalışması beni hayal kırıklığına uğrattı. Pil belki daha iyi olabilirdi ama genede yeni çıkıcak cihazların bu cihazdan çokda farklı piller ile çıkmayacakları düşünülürse bu seçeneği eleyebiliriz. Bunlara ek olarak cihazın ekran parlaklığı sony markasına yakışı kalmamış. Menülerde dahi gezerken cihazın 40-45 derece arasında olması bence inanılmaz kötü. Isınma sorunu gerçekten bir süre sonra insanı ciddi derecede raağtsız eden bir durum.

Beni tek mutlu eden şey ise Sony firmasının eski cihazlara nazaran teknolojisini dahada ileriye taşıması ve gelcekte bizlere daha iyi cihazlar sunucak olması hoş bir durum. Tabi bu yazdıklarım tamemen benim şahsi düşüncelerimdir. Ben yeni cihazalrın çıkması bekliyip aralarında bir tercih yapmayı yeğliyorum.

• Öncelikle ağzınıza ve eliniz sağlık.

Bence son kullanıcıların yorumlarına bakmak daha iyi olur. Çünkü bazı siteler yanlı incelemeler yapabiliyorlar. Bu cihazın farklı bi teknoloji sitesindeki 35 dakikalık incelemesinde ekranın kesinlikle yeterli olduğuna deyinirken burada ekranın parlaklığını çok kötü olduğu söyleniyo. Bizim milletimizin çoğu nedense doğallıktan yana değil parlaklıktan yana. ne kadar renkler abartılı olursa o kadar hoşlarına gidiyor. Elmanın başkanı bile bunu söylüyor.

Aslında gerçekleri konuşmak gerekirse hangi kullanıcı full parlaklıkta ekranı kullanıyo yada hangi kullanıcı telefonu 30 derecelik açıyla kullanıyo. bence kimse kullanmıyo sadece eleştiri yapmak için konuşuluyo. Batarya performansına gelince bu cihazın bataryası 3 saatte de bitebilir 2 gündede bitebilir. Tamamen kullanıcıya kalmıştır bence. Bence bu bütün akıllı telefonlar için geçerlidir.
    Ben artık teknoloji sitelerine güvenemiyorum malesef çünkü yanlı olunabiliyo. Bu teknoloji marketler içinde geçerli, iki koreli firma bütün marketleri ellerine geçirmiş ve diğer bütün markalar kötü, koreliler dünyanın en iyisi diye insanları kandırıp duruyorlar. Emeklere yazıktır bence. Bu sitede bence en doğru yorumu ve incelemeleri yapan tek bir kişi tanırım o da ALBANİ ustadır. Keşke akıllı telefonlar hakkında da t.v. lerde ki gibi yorumlarda bulunsa...

• İnceleme güzel ama biraz eksik olmuş bence mesela kameranın gece resim ve video çekim performansı nasıl bununla ilgili herhangi bir bilgi yok aynı şekilde sadece HTC One X+'la çekilen bir kare resim dışında başka karşılaştırmalık resim göremedim
  • Ya cidden bazi insanlar kafayi 2 3 ay sonra cikicak telefonlara bozmus kardesim izledik gorduk bazisi yok donuyo falan demis adam orda tema ayirliyordu ve uygulandiktan 2 saniyr sonra takr takir isledi sony harika telefon yapmis ben iosdan cidden bunalmis sklms birisi olarak heraldr bunu dusunrbilirim bence cok iyi yok ekran niye tft bilmem ne diyosunuz kardesim telfonu 8200derece cevirip amuda kalkipmi kullaniosunz? Gayet normal, ben cok iyi buldum tabiki su gecirmez olayi harika olmus kimse suda yasamiyo igrenc yorumlar yapmayin:) s4 bekle 2 ay yok ods olmadi htc bekle 3 ay oda olmadi 3 4ay iphone 6 bekle :) sakamisiniz beyler:) benim baya hosuma gitti. satisa gelsin hemen bi canlisini kontrol edip almayi dusnuyorum··· arayuzude gayet guxel olmus sonyi tebrik etmek gerek bence suan en iyi telefondur ki ben koyu fanatik bi ioscuyum ama cidden bi sure sonra sıkmaya basliyo ve cok sade.... Lutfen bukadar koyu bakmayin arkadaslar yok gececekimi soyle yok donuyo:) falan filan bunlar sadece kendinizi kandirmaca...
    Ama yine donanımhaber fanboyluğunu ortaya çıkarmış....

• Ne hayallerle bekliyordum telefonu fakat hayal kırıklığı oldu tasarımı ile etkileyen ilk telefon xperia arc s'ti onu aldım 2. telefon xperia z oldu fakat onu almayacağım.2 bin lira bir telefona vereceğim ve oyunlarda takılacak ha ? 7 saat pil ömrü var.Sony eğer gerekli yazılım güncellemelerini yapmaz ise gerçekten hüsran olur bu telefon.

• Bence arayüzde optimus ui 3.0 ı referans alınmış. Çok fazla benzer noktaları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 18 Şubat 2013; 14:47:30 >
  • İnceleme için teşekkürler öncelikle sıkıcı olmayan akıcı bir program izledik

İyimser düşünüp telefonun alacağı güncellemeler ve yazılım desteği ile birçok sorunun düzeleceğini düşünüyorum

Şu yöndende bakmak lazım, ilk fullhd cihaz sony nin ilk amiral gemileriyle kıyas edilebilecek ve sony adı altında ilk üretilen cihaz (t v bunları saymıyorum)

Kusurlarını çok görmemeliyiz diye düşünüyorum, düzeltilebilecek şeyler
  • yazılım doananımla uyusmayınca xperi Z ortada kalıyor
    isteristemez üzüldüm Note2 sini satmıs biri olarak
    bu arada mali400 e grafik anlamında laf eden arkadaslar optimizasyonun ne demek oldugunu bu videodan ögrenmişlerdir umarım

• Kamerayi yuzeysel yapiyorsunuz tamam onda yine gordugunuzu soyluyorsunuzda su ses konusunda bas i guclu olan herseye kaliteli diyorsunuz basin guclu olmasi sadece basin guclu olmasidir. Sesin kaliteli oldugunu gostermez temiz ses ve ses chipi kalitesi konusunda iphone 5 ve s3 e yakin mi keske onu da degerlendirseydiniz. Ses kalitesi konusunda tek bildiginiz bas ise hic degerlendirmeyin daha iyi gerci one x i iphone 5 ve s3 ten daha kaliteli ses cikisi oldugunu herkese soyleyenden en azindan ses kalitesi konusunda dogru yorum beklemek hata olur ama en azindan basi guclu benim beklentimi karsiliyor deseniz cok daha objektif ve gercekci olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

quote:

valla örnekte yanlışlık olabilir ben şu an XİAOMİ M2 kullanıyorum donanım aynı adamlar cihazın tanıtımında bunu teyit ediyor zaten ve ben bu grafikleri iphone 5 ve samsung s3 le kıyasladığım zaman bariz görüyorum ayrıca bunda kullanılan işlemci acayip stabil çalışmakta ısınma sevivesi diğerleriyle yarı yarıya ben bu konuda hakkında gerçekten araştırmadan marka fanatikliği ile yorum yapılması garibime gitti

Neyi goruyorsun anlamadim grafik olarak adreno 320 mali400 den gucludur ama oyun kisminda degil oyunlar gpu nun fill rate gucu uzerinden isler ve bu konuda mali400 ve adreno 320 ayni gucte farki hissedemzsin triangle agirlikli bie oyun kurmadikca o da zaten fps farki olur grafik farki degil iphone 5 e zaten girmiyorum adreno 320 den guclu o

Neyi görüyorsun derken!! acaba aynı olduğunu iddiaa ettiğin 2 donanıma krait 1.5 ghz nin bir etkisi olmamışmıdır.Ve bende bunu GÖZÜMLE görmüş olamazmıyım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

quote:

Neyi görüyorsun derken!! acaba aynı olduğunu iddiaa ettiğin 2 donanıma krait 1.5 ghz nin bir etkisi olmamışmıdır.Ve bende bunu GÖZÜMLE görmüş olamazmıyım

Telefonla rendering yapmadiysan hiz farkini goremezsin, grafik konusunun icine islemciyi sokuyorsan zaten bu tartismaya girmeyelim alakasiz bisey cunku.

• Yaw aslında sonuçta ben s 3 de ıp5 de gördüm yorum yapıyorum Sen xiaomi M2 görmediğin için senden bana katılmanı beklemem haksızlık olur türkiyede görürsen incelemeni tavsiye ederim kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

ergen ergen yorumlar basmış konuyu. Kusursuzmuş siz ne anlarsınız ? kusursuz diye birşey yoktur o pil bir kusur değilmi?

Aynen hocam sırf pilmi daha bir sürü kusur var kusursuz telefon bulmak imkansız
  • Bu telefonu tasarimi disinda begenen varsa o da fanatiktir. Onlar sony yastik cikarsa onu da alirlar . Browser kotu , ekran kotu , batarya kotu , grafik islemci kotu , ekran fazla enerji cekiyor , arayuzde donmalar var hala hos iyi guzel diyorlar . Hayirli olsun onlara

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.