Şimdi Ara

Sony Xperia Z & Xperia ZL { 1.5 GHz QC | 5'1080p HD | 13MP -HDR | 2GB RAM | Adreno 320 GPU- NFC ] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.847
Cevap
72
Favori
600.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki kamera konusunda daha ortada net birşey yokken takılan arkadaşların aklına şöyle bir soru gelmiyormu? Sony uzun zamandan sonra böyle bir alet çıkarır ve 13mp kamera koyar da çamur gibi fotoğraf çektirir mi? Kaldıki sony kamera ve nispeten lens konusundaki deneyimleri ortadayken. Su ana kadar kullandığım xperia serisinin çekimlerinden son derece memnundum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzaktan çekilmiş bir alanı full zoomlamışlar orjinal resim böyle..

Sony Xperia Z & Xperia ZL { 1.5 GHz QC | 5'1080p HD | 13MP -HDR | 2GB RAM | Adreno 320 GPU- NFC ]

Sırf kötülemek için boş yorum yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Orijinalden alıntı: meteras

quote:

Fotoğraf kalitesini görünce resmen şoka girdim. Klasik Samsung-Nokia kamerasından bir farkı kalmamış ve resmen şişirme bir 13 MP. Keşke 5 olsadı da güzel çekseydi, Sony artık gözümden düştü.

Yalnız xperia z nin kamerası sonynin telefonlar için ürettiği en iyi kamera . ayrıyetten bile satılması knouşuluyor . sahte resimlere bakmış olmayasınız? gsmarenanın görsellerini inceleyin

Ben tabiki bir fotoğraf makinesi kalitesi beklemeyiorum ancak Sony 13 MP kesinlikle bu kadar kötü olmamalıydı. Ya yazılımdan kaynaklı yada gerçekten merceği düzgün çekmiyor ve yazılımla bu kadar düzeltme yapıyorlar. Aşağıdaki resim bizzat GSM Arena sitesindeki resimdir. Tabi siz en iyi ihtimalle 1920x1080p (2,07 MP) ekranda 13 MP kalitesini gördünüz herhalde ( en azından - veren 3 kişi kesinlikle öyle yapmış). Asıl kalitesi aşağıdaki resimdeki gibidir. Resimde 13 MP den 800x600 lük bir kısmı görünmektedir. Tabi tüm suç Sony'nin değil MP hayranı olan kullanıcıların. Ben bu resmi görünce direkt soğudum cihazdan. Aşağıda görünen kırmızımsı tonlamalar resim kalitesi kameradan kötü geldiğini ve yazılımla çok fazla işlem yapıldığını göstermektedir. Haliyle kalite ortada.

Sony Xperia Z & Xperia ZL { 1.5 GHz QC | 5'1080p HD | 13MP -HDR | 2GB RAM | Adreno 320 GPU- NFC ]

Resme zoom yaptığındaki görüntüsü o orjinal boyutlarındaki netliği değil bence zoom yapılmış hali bile diğer telefonların çamur zoomlarını görünce gayet güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: Saiki

Uzaktan çekilmiş bir alanı full zoomlamışlar orjinal resim böyle..

Verdiğin resim bu ->https://store.donanimhaber.com/41/53/16/4153162ccb777023cccf6c90ecd06aeb.jpg adresleri karşılaştırabilirsin.
    Tıklarsan kalitesini görebilirsin, web sayfasından kalite anlaşılmaz.

Göründüğü gibi hiçte 13 MP kalitesi yok, özellikle ren kalitesi gerçekten kötü. Sony'yi sevdiğimi imzamdan görebilirsin, kötülemek gibi bir niyetimiz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 15 Ocak 2013; 23:52:58 >

• quote:

quote:

Uzaktan çekilmiş bir alanı full zoomlamışlar orjinal resim böyle..

Verdiğin resim bu ->https://store.donanimhaber.com/41/53/16/4153162ccb777023cccf6c90ecd06aeb.jpg
    Tıklarsan kalitesini görebilirsin, web sayfasından kalite anlaşılmaz.

Göründüğü gibi hiçte 13 MP kalitesi yok. Sony'yi sevdiğimi imzamdan görebilirsin, kötülemek gibi bir niyetimiz yok.

İyi hoşta dostum bu mobil bir cihaz ve mobil cihaza göre gayet iyi, ne bekliyoruz prof. makine kalitesinde resim mi? Bunlar ön ayarsız çekilmiş oto macro lu resimler özellikle gece performansı ve ortama göre ayarlanarak çekilmiş resimler bunun misli kaliteli çıkar. Kalkıp norma çekilmiş bi resme dandik bi pc büyüteçiyle zoom yaparsak her resim çamur gibi görünür zaten.

• quote:

İyi hoşta dostum bu mobil bir cihaz ve mobil cihaza göre gayet iyi, ne bekliyoruz prof. makine kalitesinde resim mi? Bunlar ön ayarsız çekilmiş oto macro lu resimler özellikle gece performansı ve ortama göre ayarlanarak çekilmiş resimler bunun misli kaliteli çıkar. Kalkıp norma çekilmiş bi resme dandik bi pc büyüteçiyle zoom yaparsak her resim çamur gibi görünür zaten.

Bir fotağraf makinesi kalitesin beklemediğimi zaten belirttim ama burada fotoğrafa zum yapmıyoruz, sadece orajinal kaliteyi bilgisayar ekranından görebileceğimiz kadar yaklaştırıyoruz. Daha fazla yakınlaştırırsak dediğiniz doğru olur. Resimdeki ışık bir kamera için çok iyi durumda yani gerçek kalitesi bu yönde olur. İnşalaah yazılımı düzeltilerek daha iyi hale gelir yoksa 6 MP kalitesi yok. HDR özelliği var deniliyorsa o yazılar net olmak zorunda.

• kesin mi bu resimler, bilgileri gozukmuyor ayrica cozunurluk 11,5 megapiksele geliyor.hdr kullanilmismi resimlerde.
  • hıc onemsemıyorum foto kalıtesını sahsen 808 n8 olamayacagı ıcın orta yollu ceksın yeter 1/1'3 sensorden ne beklıyosunuz arkadaşlar keskınlıkmı doygunlukmu bokehmı? boyle bır telefonda kamera tercıh sebebınız olmamalı. cıddı sorunları olmasın yeter kısısel gorusum
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

kesin mi bu resimler, bilgileri gozukmuyor ayrica cozunurluk 11,5 megapiksele geliyor.hdr kullanilmismi resimlerde.

Dediğin gibi GSM arenada bulunanlara da baktım 11,5 MP. Umarım bu fotoğraflar sahtedir ve umduğum kalitede olur. Fotoğrafların renk tonları ve parazit (noise) durumu çok kötü.

Şu fotoğrafta yakınlaştırma yapmasanız bile parazitler çok net belli oluyor (özellikle yol ve araçlar) ->http://st.gsmarena.com/vv/newsimg/13/01/sony-xperia-z-samples/camera/gsmarena_001.jpg

Diğer iki örnek
    http://st.gsmarena.com/vv/newsimg/13/01/sony-xperia-z-samples/camera/gsmarena_003.jpg (12,7 MP)
    http://st.gsmarena.com/vv/newsimg/13/01/sony-xperia-z-samples/camera/gsmarena_004.jpg (12,7 MP)

Resim bilgilerinde de Sony C6603 olarak görünüyor ve 72 dpi yazıyor, genelde Sony 72 dpi kullanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 16 Ocak 2013; 0:48:13 >

• ilk parti çıksın bel ll i olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaştırınca gerçekten bozulma fazla gerçi hiç bir telefon hala tam istediğimi yakalayamadı sanırım anca 2 sene sonra
  • evet bende sitelerdeki resimleri inceledim,onlarda foto bilgileri var,yalniz fotoraflardaki sorun noise degil,aslinda sorun yeterince noise olmamasi,daha dogrusu noise reduction'nin cok fazla olmasi buda detay kaybına neden oluyor,renk tonlarının kotu oldugunada katilmiyorum bence gayet iyi ,ayrica baska bir ciddi sorun gozukmuyor. yanliz fotolar iso 40la cekilmis normalda bu isikta bu fotoların cok daha karanlik cikmasi beklenebilirdi,tabi diger tellerle karsilastirmali bir test olsa bence xperia farkini net ortaya koyabilirdi,tam cozunurlukte telefon sensorlerinden cok fazla sey beklememek lazim ,cunku boyutlari belli sensorlerin.full hd tv veya monitolerde bu goruntunun 6'da biri gozukuyor,kullanım acısından bakmak lazım birazda.
  • Yurtdışı veya türkiye çıkışı hakkında yeni bir bilgi var mı acaba?
  • muhtemelen fotoları sıkıstırıyodur
    neoda da ilk aldıgımızda bu sorun vardı sonra duzelttıler
  • quote:

Orijinalden alıntı: betelgeuse7

quote:

Alsam meraktan ilk önce suya tutardım

eminmisin kardeşim :) bence okadarda cesur olamaz kimse :)

Alırsam o halini videoya çakerim
  • resimlerde problem yok arkadaşlar, hatta kapalı hava olmasına rağmen iyi diyebiliriz
  • Xperia ZL ekranı fiziksel en boy olarak her videoda Xperia Z den büyük duruyor 5" ikide ama alan olarak sanki ZL daha büyük gibi fikri olan veya ekran en-boy olarak ölçüleri bulabilen varmı? Yanyana çekilen fotolardan ölçün göreceksiniz.
  • Telefonun özelliklerini zaten bir kenara bıraktım tartışmaya gerek yok......... kamera kalitesini yeryüzünde ne kadar xperia z konusu varsa araştırıp inceliyorum, bakalım nereye varacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: depeche35

Telefonun özelliklerini zaten bir kenara bıraktım tartışmaya gerek yok......... kamera kalitesini yeryüzünde ne kadar xperia z konusu varsa araştırıp inceliyorum, bakalım nereye varacağız.

Aynen tek soru kamera gerisi tartisilmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony yine kalitesini göstermiş. Xperia S'ten soğudum şu sıralar. Harika bir telefon olmuş gerçekten. Dizaynı çok hoş.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.