Şimdi Ara

Sony Xperia Z2 video inceleme 'Sony'nin liderlik yarışındaki en güçlü hamlesi' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
2
Favori
6.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesut abi gel 30 da anlasak bu tarz telefonlari 30 dakikada incelemek süper olur :-)

• Şunu anladım ki bu sene de hiç bir telefon alınmaz. NOTE 2 ile devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_5866 -- 31 Temmuz 2014; 2:09:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Beğendiğim ve beğenmediğim noktalar oldu videoda , ayrıyetten Sayın Mesut Çevik Bey'in konuya yazdığı yoruma da birşey demek istiyorum .

Olumlu yönler (+)

+ Geçen konuda yazdığımız ve benimde yazdığım GPS çekimi , ses kalitesi testi gibi konulara daha fazla özen gösterilmiş .
    + İncelemede bir bayan elinde telefon nasıl duruyor bu da gösterilmiş , herhangi birinin elinde nasıl durur bu boyut diye bunu istemiştim iyi olmuş .
    + Kasa korunması hakkında ipuçları verilmiş , güzel .
    + farklılık yaratılmaya çalışılmış , fena olmamış .
    + Eski Z serileri ile ekran karşılaştırılması yapılmış .

Olumsuz yönler (-)

- Yalnız GPS sadece açık alanda denenmiş . Mesela bir ev ortamında felan denenseydi birde daha iyi olurdu.
    - Ses konusuna gelince farklı çeşit müzik aletlerinin çaldığı şarkıları tek tek deneyerek ses kalitesi hakkında daha iyi bilgi edinilebilir. Bumm bumm bumm tarzı müzik hep dinlemeyeceğiz .
    - Ekranları gösterirken S5 ve Z2 gösterilirken siz Z1 , Z hakkında konuşuyordunuz . Video ve Ses bambaşka yerlerde idi . Hangi telefon gösteriliyorsa onunla birlikte konuşulmalıydı .
    - Güneş altında ekran görselliğini göremedik malesef. güneş altında ne kadar görülebilir ekran mesela . Sadece bayan elinde iken görüldü ama o da güneş altında inceleme sayılmaz . Genelde biz mağazalarda telefonu görüyoruz , bu test önemli çünkü .
    - Telefonun performansı ile ilgili daha verimli bir test olabilir. Telefonu çok hızlı şekilde kullanarak ( arka planda uygulamalar açık şekilde ) ne kadar akıcı olduğu görülebilir . Menüde sağ sol yaparak her android telefon artık hızlı sayılabilir .
    - Batarya testleri çok önemli demişti. ( Az kullanım - Normal kullanım - yoğun kullanım ) gibi farktörler ile bize farklı saatleri vermenizi dilerdim . Herkes telefonu farklı kullanıyor o yüzden bu 3 şekilde test yapılmalıydı.
    - Kasa açıklığı ve lens hakkında bilgi verildi mi videoda verilmedi diye hatırlıyorum . Bilgi derken lens kayması ve kasa açıklığı olan ve olmayan telefonların ayrı ayrı resimleri gösterilerek kullanıcı bilgilendirilebilirdi. Dikkat etsinler diye.

Sayın Mesut Bey : Yukarıda yorumunuz gerçekten çok üzücü . Bu ne sinir gerçekten anlamıyorum. Bu forumu sevmesem eleştirmem , eleştiriyorum çünkü daha iyi olsun diye. Sizin yararınıza bu eleştiriler. Bizim eleştirmemiz sizi yaralamaz , bizim buralardan gitmemiz sizi yaralar . Ki istemiyoruz da çünkü birlikte eğleniyor , bilgileniyoruz . Yalnız sizin bu sayfaya yazdığınız cümleler gerçekten yanlış , kırıcı , yakıştıramadığım cümleler. " bla bla " felan demeler , alaycı tavır ile cümleler kurmalar . Karşınızdaki insan yakın dostunuz değil . Lütfen daha sakin olalım .

Her seyi anlatan müthiş bir yorum teşekkür ederiz :-) çok yapıcı elestirici objektif bir yorum :-) mesut çevik te bayram üstü biraz tatlı sinirlenmiş diyelim :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperfriendly -- 31 Temmuz 2014; 1:22:23 >

• Ekranı överken abarttığınızı, hatta baya baya yanlı baktığınızı düşünüyorum. Ekran parlaklığı rezalet duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Süre üzerinden boşa yüklemeyin yeni yayın politikamız gereği artık 15dk'ı geçen telefon incelemesi olmayacak. Çok özel cihazlarda bir kaç dakika esneyebilir.

Eğer amacınız bağcıyı dövmek değil de üzüm yemekse izleyin videoyu ne eksik, 3 saatlik video olsa ne eklenirdi söyleyin de bir işe yarasın yoksa o 3 saat bu 18dk bla bla yorumlarınız inanın fanatiklik kanıtından öteye gitmiyor.

Firma çalışanı gibi davranmayı bırakın kullanıcı gibi ön yargısız izleyin yorum yapın yok olmaz derseniz ikisini de yapmayın da işini en iyi şekilde yapmaya çalışan arkadaşlarım ve ben bu güzel günde negatif elektrik yüklenmeyelim.

Videoyu izleyip, değerli görüş ve yorumlarını ön yargısız bir şekilde paylaşan bütün herkese teşekkürler.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

yeni yayın politikanız sıra sonye gelince mi değişti çifte standart yaptığınız samsungun bal gibi reklamını yaptığınız gün gibi ortada o videoların altındaki verdiğiniz sözleri silmediyseniz bir okuyun çok büyük bir ayıp bu yaptığınız siz inceleyene kadar sizden daha detaylı biz alış veriş mekanlarında inceledik zaten

Elite için bir Ton mesaj aldık falan dediniz Z2 için daha fazla mesaj aldığınız her telefon incelemesinin altından belli oluyor sosyal medyayı saymıyorum belli ki sony para koklatmamış

Sitenin %80i hadi %60ı olsun bu kanıdaysa ki takip ettiğim kadar öyle bir dönüp halinize bakma zamanı gelmiş demektir.
    Kalın sağlıcakla artık donanım haber incelemelerine güvenip de telefon alacak adamın aklına şaşarım.

• Sayın moderatörler, eleştirilere sert çıkmayı bırakıp hatanızı görün derim.

İnsanlar adalet istiyor, sizin tarafsız bir yayın oldugunuza inanmak güvenmek istiyor, ama maalesef bu hisleri yaşatmakta sekteye uğrattınız.

Bürokrasi ve siyasette de aynı adalet anlayışı vardır, konuşmacılara eşit süre tanınır, süreyi aşan ya kayırılır ya da haddini aşar.

Casper ın o dandik Via V8 telefonunu öve öve bitiremeyen de maalesef Donanımhaberdi, reklam ücreti alındıgınızı biliyordu herkes, siciliniz temiz değil, şimdi de S5 ve G3 ü kayırdınız veya sponsorluk ücreti aldınız gibi bir algı var, haklılar da böyle düşünmekte.

Madem bir hata yapıldı uzun incelemeler ile, gereksiz olduguna kanaat getirildi, bunu bir sonraki amiral gemilerinde düzeltmeniz lazımdı ki hepsine eşit muamele yapılabilsin.

Tekrar söylüyorum insanlar adalet ister tarafsızlık ister, hatanızı görmeniz ve daha tarafsız bir DH dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 31 Temmuz 2014; 1:40:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: quartx

quote:

Orijinalden alıntı: orhanyıldız

quote:

Orijinalden alıntı: fx57

@orhanyıldız,

Merhaba,

Bence siz yorum yazmak için yorum yapmışssınız.

Sizin dediğiniz gibi bir niyetimiz olsa, stüdyoda hızlıca çeker bitirirdim. Bu telefon için diğer telefonlarda yapmadığım kadar dış mekan çekimi ve özel uğraş gösterdim.

Önce emeğe saygı gösterelim sonra eğer gerçekten eleştri gereken bir şey varsa eleştirelim derim.

Teşekkürler.

S5 incelemesi 120dk z2 incelemesi 18dk iken ne kadar özenilmis tartisilir

Samsung s5 için özel istekte bulunmuştur. Aynı isteği Sony yapsın sony içinde olur. Bunu Sony ye söyleyip gaza getirirsen olur.

Özel istek
    Özel isteğin ne olduğunu bilmeyen var mı

• Mesut cevikin yorumuna aynen katiliyorum. 120 dk inceleme isteyen sadece agir işsizdir. İdeali 15 dk civari. Yabancı sitelerin incelemelerinde de bunu görebilirsiniz. Dahasi gereksiz her iki taraf için de zaman kaybi.

• Telefon incelemesi kadar itici birsey kalmadi diyer siteler gibi ...
    Hayir sitedeki cogu inceleme zaten inceleme degil bildigimiz geneleme
    Tanitim videosu...

Tessekürler video icin... dpn kamera incelemesi vardi rahatlamistik biraz..

• quote:

Orijinalden alıntı: jackaxman

Mesut cevikin yorumuna aynen katiliyorum. 120 dk inceleme isteyen sadece agir işsizdir. İdeali 15 dk civari. Yabancı sitelerin incelemelerinde de bunu görebilirsiniz. Dahasi gereksiz her iki taraf için de zaman kaybi.

elestirmek istemiyorum reklam tabiki onlarin hakki ama takip ediyoruz yine iyi kötü

biraz katilmamakla beraber Samsung incelemesinden sonra baya insanlar ne oldugunu sasirdi 3 bölüm inceleme yayinlandi
    Tabi arkasinda daha öncesinde SAMSUNG reklamlari dönmedi de degil yani...özelikjle s4 `dü sanirim..
    samsung'ta reklamlara büyük yatirim yapmisti o dönem..
  • Bu arada video da ip58 yazarken ip68 denmiş. Onu bi şey edin onu bi ayarlayin

Ayrıca subliminal msj mi veryosunuz! 09:10'da HTC m8 gösterildi bi anda :D

Ve söylemeden edemicem siyah cam masada çekim yapma fikri mukemmel. Telefonun tasarimi kullanilan malzeme kalitesi en fazla bu kadar güzel bi şekilde gösterilebilirdi. Tebrik ederim.

Son olarak telefon alırken ihtiyaçlarimiza gore telefon secimi yapilmasini onermissiniz. Ben de nacizane fikrimi yazayım

Tasarim ve malzeme kalitesi olarak; Samsung plastiği çok güzel

Arayuz akiciligi; Samsung çok iyi. Apple ile yarisio. zaten reklamlarda da o yüzden hep tas atio biz daha iyiyiz diye.

bAtarya büyüklüğü olarak; Samsung çok iyi bence çok büyük pil koymuyor hep bizim için yoksa telefon agir olur diyolla

Güncelleme olarak; kendi telefonunu 2 yıl içinde verdiği güncellemelerle sabote etmesi kullanılamaz hale getirmesi yine bizim icin. Yenisini alip mutlu olalim istiyor.

Böle iste Samsung plastigi, touchwiz'i, küçük bataryasi, güncelleme sabotajlariyla bence çok iyi bi tercih. Samsungun bu kadar telefon satabilmesini ben çok zeki(!!) insanlara bagliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackaxman -- 31 Temmuz 2014; 2:25:08 >

• süper amoled ekranla z2 de kullanılan ıps arasındaki farka bu linkten bakabilirsin bilip bilmeden yazmahttp://www.youtube.com/watch?v=YQP-JGwNmzA @Dyshi4 z2 de kullanılan ekran note 3 den daha iyi yani süper amoledden daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploto -- 31 Temmuz 2014; 2:37:50 >
  • Yengemizde Teknoloji editörü gibi maşaallah tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş

• Bir arkadaş söylemiş s5'in anlatılacak çok özelliği var o nedenle uzun videosu diye. Bence gayet doğru söylemiş. Tamam s5 incelemesi çok uzundu. O kadar uzatmak iyi değil ama 18dk lık şu videoda eksik görmedim dişe dokunur. Telefonun ne özelliği var ki başka anlatılsın. Bu kadar işte Z2. Ayrıca bundan sonra inceleme videolarını kısa tutmak da yerinde karar olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektroterm

"TAVSİYE EDER" ifadesinin kullanılması bile çok bu telefona.
    * Kocaman ergonominin yanından bile geçmeyen keskin köşeli bir kasaya sahip.
    * Altta üstte kocaman boşluklar (buna rağmen kapasitif buton yok)
    * Sağında solunda kocaman kapaklar. (İki gün sonra lastikleri kopup elinde kalacak)
    * Arka cam yüzey dolayısıyla cihaz yanıyor.(Denedim, ana ekranda dolaşırken bile arka kısım ısınıyor)
    * Pili çıkartılamıyor.
    * Bunca dezavantaja rağmen yüksek fiyat.

Allah razı olsun bari bu nesilde IPS ekran koyabildiler. Heralde ellerindeki LCD stoklarını bitirdiler.

Sony ye laf etme lan bebe. Hayatinda boyle telefon mu kullandin.

• gzl z1 incelemesi 64 dk xp z incelemesi 53 dk z1 compact incelemesi 34 dk bence normal yani sony e kasti yapılmış birşey değil bu s5 incelemesinin uzun olması normal samsung hepimiz biliyoruz ki işini reklam la döndüren bir firma

• Elektroterm kullanıcısına yanıt
    kedi ulaşamıyacağa ciğere ne der .... sende teknolojiden anlıyorsan ergen müsvettesi sende bide gelmiş buraya yorum yazıyo seni kim takar
  • Hayret bu kadar eleştiri gelince şimdi patron gelir başlar kıyım yapmaya aralık ocağa kadar banı yapıştırır dedim 15-20 kişiye ama gelmedi s5 incelemesinde sayısını hatırlamadığım kadar arkadaş şutlanmıştı gün beyin şahsi kindarlığı yüzünden çünkü.İncelemeye gelince ben erdinin çok iyi niyetli biri olduğunu biliyorum sadece sisteme uymak zorunda yoksa kendine kalsa bu incelemeyi 2 saatede çıkartırdı.

• Önceden açılmış bir konunun tekrar popüler olduğunu sandım
  • Telefon incelemeleri bence artık pazara sunulmadan yapılmalı. Çünkü insanlar telefon satışa çıktıktan sonra ilgi duyduğu telefonu gidip istedikleri yerde inceleme imkanına sahipler. O yüzden incelemeler eski ilgi çekici özelliğini kaybetti
    . Gelen eleştiriler de bu yüzden arttı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrzgn -- 31 Temmuz 2014; 7:50:41 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.