Şimdi Ara

[SORU] Network Yapısı ile ilgili 255.255.0.0?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, network uzmanı üstadlara 2 sorum olacak,

network yapısı
    172.16.x. x
    255.255.0.0
    Ip konfigrasyonlu bir sistem yavaşlığa neden midir? Yani geniş olmasından dolayı bu sorunun cevabını merak ediyorum.?

Yonetilebilir switch üzerinden örneğin 24 portlu olduğunu düşünelim,
    Bunun 15 tanesini diğer kalan bloklardan ayırıp ayrı network yapısında çalışırsa yavaşlık sebebi midir? Bunun gibi 7-8 tane switch i ayni yapi ile birbirine bagladigimizi düşünelim?

Network konusunda uzman üstadların cevabını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar ;

16 subnet oldukça geniş bir subnet broadcast üzerinden çalışan bazı sistemlerin subnet genişliğinden performans sorunu yaşatabilmesi mümkün ancak bu performans sorunları 200-250 clientlı yapılarda bile çok belirgin hissedilmezken 24 clientlı bır networkta sorun olmaz. Ayırmaktan kastınız vlan ise performans kaybı değil kazancı olur şöyle örnek vereyım toplamda 900 client lı bır networkte 9 farklı vlan yapılandırması ıle ortalama 100 kullanıcını bır network dızaynı daha performanslı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumiii

Selamlar ;

16 subnet oldukça geniş bir subnet broadcast üzerinden çalışan bazı sistemlerin subnet genişliğinden performans sorunu yaşatabilmesi mümkün ancak bu performans sorunları 200-250 clientlı yapılarda bile çok belirgin hissedilmezken 24 clientlı bır networkta sorun olmaz. Ayırmaktan kastınız vlan ise performans kaybı değil kazancı olur şöyle örnek vereyım toplamda 900 client lı bır networkte 9 farklı vlan yapılandırması ıle ortalama 100 kullanıcını bır network dızaynı daha performanslı olacaktır.

Teşekkürler cevabınız icin toplamda 24x8adet switch yani 200 cihazlik bir network icin sordum, vlan icin anladim konuyu teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donttrip

quote:

Orijinalden alıntı: cumiii

Selamlar ;

Teşekkürler cevabınız icin toplamda 24x8adet switch yani 200 cihazlik bir network icin sordum, vlan icin anladim konuyu teşekkürler.

Selamlar ;

8 adet 24 port switch var ise intervlan routing yapılması gerekir. Merkeze Backbone olarak çalışacak bir Layer 3 switch konulmalı ve kenar switchler bu switch uzerınde sonlandırılmalı, Vlanlar bu Layer 3 switch uzerinde oluşturulmalı. Sunucuların hepsini aynı vlan a toplarsınız diğer tüm vlanlar sunucu vlan ına erişimi olur ancak x ( örnek muhasebe )vlan ı ile y ( örnet satış ) vlan ının erişmlerini de kapatabilirsiniz. Her departman kendi vlanlarındaki bilgisayarlara ve erişim izni verilen vlanlara erişebilir sadece.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.