Şimdi Ara

SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR HERKESE TŞK EDERİM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
1
Favori
6.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ne oldu az yattım buralar karışmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wildboyankara W kullanıcısına yanıt
    Sonra araba bozuldu diye konu açmamak için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt
    Araba bozuldu diye konu açmadım BMW takası vardı takas hakkında görüş için konu açtım. konu başka yerlere gitti zaten aracı yaptırıp kullanacağım artık herkes o yönde değerlendiriyor

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Yok hocam biliyorum, Porsche panamerada da dsg var mesela, bu arkadaşı hedef aldığım için genelleyerek ve bu tarzda konuştum ki altta gördüğünüz gibi zehrini salmış hemen :)

• cellman406 C kullanıcısına yanıt
    Porschedeki PDK'nın DSG ile bir alakası yok. Tek ortak noktaları ikisininde çift kavrama oluşu.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Ben öyle biliyordum. Benim dsgnin yüksek tork dayanımlı yağlı tipleriyle bir derdim yok. Ki zaten 2.0 dizellerde kuru tip kullanılmıyor diye biliyorum. Ama yaşadığım tecrübe dolayısı ile bir daha tam otomatik haricinde tercih etmem diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wildboyankara

Hocam 2.0 ları multi 3.0 olanlar 7 ileri S TRONİK yaptırcam gibi aracı
    Mutlu garaj var şaşmazda, tam yerini hatırlayamıyorum ancak amerikancıların olduğu bir yerdeydi...

Bu aracın şanzımanında sorun var diye götürdüğümüz araca bile abi bunda sorun yok diyen, kendi çevresinde o markanın en iyi ustasına sizi yönlendiren, hatta kalkıp yanınızda gelen bir arkadaş, hem de hiç tanış olmadan 3-4 defa yardımcı oldu...

temiz insanlar 1 baba 2 oğul çalışıyor, bir göstermenizi tavsiye ederim.

ben olsam c7 a6'dan f10'a binmem, ortağım tam tersi değişimi yaptı 2016 520d 'den 2017 a6'ya geçti çok memnun kendisi...

bence en büyük hatanız; şanzıman yağını değiştirmeniz.

en büyük ikinci hatanız; yetkili serviste değiştirmiyor oluşunuz.

ve üçüncü hatayı da lpg kitli f10 alarak yapmak üzeresiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 25 Mayıs 2020; 19:17:46 >

• LPG'li F10 mu? Koşarak kaçın
  • lifeblood6 L kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim bir uğrayayım bakalım

• quote:

Hocam 2012 model aldık araba experden geçtiği gün sıkıntı çıkardı bize gizli arıza olan arabayı eleman kakaladı arabada gitmeme problemi vardı gaza basınca sanki arabayı arkadan biri tutuyormuş gibi gitmiyordu sanayiye git gel git gel sıkıldım 10k zararına sorunlarını söyleyerek sattım. Oda kabul ederek aldı.
    Anladım hocam.
    Peki çözümü neden kolay olmadı bunun?

Niye soruyorum, ilerleyen 2-3 yıl içinde ya 525d almak istiyorum, ya da maddiyat daha iyi olursa m550d almak istiyorum.

• john mclane kullanıcısına yanıt
    Hocam sanayiye git gel bıktırdı inan bide aldıktan sonra sorun yaşadığımdan canım sıkıldı

• Ben otomatik araçlarda yağ değişimini hem Türkiye de hem yabancı forumlarda çok araştırdım, bulduğum şey eğer düzenli olarak yağı değiştirmediyseniz hiç değiştirmeyin. Nedeni olarak 10 sene duran yağ git gide kalınlaşıyor şanzımanda ki parçalar da o oranla eskidiği için aşınıyor. Siz bu yeni yağı koyduğunuzda yeni olan yağ temiz ve ince olduğu için o aşınan boşlukları tam dolduramıyor ve vuruntuya sese sebebiyet veriyor. Yani aslında bir çoğumuzda olan bu sorunun nedeni zamanında yağı değiştirmiyor oluşumuz, yanlış yağ vs koyulduğundan değil çünkü bir çok araçta aynı durum yaşanıyor. Ya en fazla 3 senede bir yağı değiştirin yada hiç değiştirmeyin.

Konu sahibinin mesajına gelecek olursam muhtemelen aracınızın şanzımanı bozuk değil sadece eskimiş aşınmış eğer 2-3 sene buna katlanabilirim derseniz muhtemelen yağda kalınlaşacağı için vuruntu ve sesler azalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 26 Mayıs 2020; 1:54:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Çok doğru, en geç 10binde bir motorun yağını değiştiriyoruz ama 200binde bir şanzıman yağı değişince yağ suçlu oluyor.

• orktas O kullanıcısına yanıt
    Hocam araç arıza verdiğinde geri vites hiç yok bilgisayara bağlanınca kavrama 2 yüksek basınç hatası veriyor 3 farklı şanzımancıya ile görüştüm hepsi revizyon olacak diyor araç yap değişimi inin ben yanlış yağ ile yapıldığını değerlendiriyorum. Fiziksel bir arıza var

SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR HERKESE TŞK EDERİM

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Hocam merhabalar bende Ankarada oturuyorum 14 yaşındayım 7 yıldır araç kullanıyorum şunu söylemeliyim ki Ankaranın neresindesiniz bilmiyorum ama ankara gibi bi yerde çift kavramalı şanzımanın kavrama arızasını verdirmek zordur bence lokasyon vs ışıklara girip çıkmanız yokuşlar vs. tabi önemli ama çevremde octavia ve a3 sedan kullanan 2 arkadaşım var 40 bin kmdir dsg/stronic şikayetiyle bir kere bile servise gitmediler. Yaptıkları şey sadece motor ısındıktan sonra zorlayacaklarsa zorluyolar.

Bu arada Allah kaza bela vermesin siz resmen hayalimdeki kombine biniyorsunuz Sakın olaki f10 gibi bi araçla takasa girmeyin. Hem performans olarak üzecek hemde malzeme kalitesi olarak ciddiyim f10 malzeme kalitesi olarak E segmentinde değil D segmentinde görülüyor.

Kombininiz harika keşke bende bi kez olsun onu tadabilseydim

Hem dizel hemde 3.0
    Hem v6 hemde quattro bir audi

Daha ne olabilir ? Sağlam bi benzinli motor kadar beygiri var, v6 ve 3.0 olduğu için tork zaten tavan, böyle bi gücüde quattroyla ballandırmak efsane değilde nedir ? Yan koltuğa oturup bizim bindiğimiz arabaysa bu ne demek isterdim
    14 yaşındayım 7 yıldır araç kullanıyorum...)

7 yaşında araç mı kullanıyordunuz..)

ve nasıl..)

14 yaşında hangi cesaretle ehliyet sorumluluklar ve trafik..(

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    24 diye düzeltmiş sonrasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Pejo fanboyları cidden daha beter vw fanboylarından birşey anlatamazsın boşuna yorum yazıp zaman kaybettiğine değmez, onlar için en iyi araç 308 daha iyisi yok

Alıntıları Göster
    kendinizce ortaya bir fikir atıp sonra kendiniz de inanıyorsunuz..

bir önceki aracım zf 8 ileri şanzımanlı bir araçtı

tork konvertörlü tam otomatik

şu andakide aısın tam otomatik 8 ileri tork konvertörlü.

bu şanzımanlı bir aracı uzun süreli kullanmışlığınız varmı sormak istiyorum

klavye başından infaz etmek tek yapabildiğiniz.

çift kavramalı bir araç ile tam otomatik tork konvertörlü bir aracı karşılaştırmaya çalışmanız ise tarif edilemez

fan boyluğunda ötesinde..

• quote:

Hocam araç arıza verdiğinde geri vites hiç yok bilgisayara bağlanınca kavrama 2 yüksek basınç hatası veriyor 3 farklı şanzımancıya ile görüştüm hepsi revizyon olacak diyor araç yap değişimi inin ben yanlış yağ ile yapıldığını değerlendiriyorum. Fiziksel bir arıza var

Şanzımancılara hiç güvenme hocam. Yakaladığı anda revizyon yapalım derler.
    Hoş çift kavramanın nesini revizyon yapacaklar onuda anlamadım. Ya kavrama bozuktur ya mekatronik. Çok zor ihtimal çatallar. Zaten bunlar otomatikleştirilmiş manuel şanzıman. Öyle tork konvertörlüler gibi karmaşık bir yapısı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Porschedeki PDK'nın DSG ile bir alakası yok. Tek ortak noktaları ikisininde çift kavrama oluşu.
    peki bizi bir konuda aydınlat lütfen sen bu konularda bildi sahibisin sanırım

vag gurubu bu DSG yi nerden aldı ve bu noktaya getirdi

mucidi kim ve imal edeni

bekliyorum..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.