Şimdi Ara

Sorun Ekran Kartı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün gece bilgisayarımı dosya indirmesi için açık bırakmıştım, ardından sonraki gün okula gittim geldim derken açamadım, geldiğimde ekrana görüntü gelmiyordu. Ama boot edilebilir CD taktığımda CD'yi çeviriyor. BIOS ses vermediği için de ekran kartı mı nedir anlayamadım. Yani klavyeyi çıkarıyorum yine ötmüyor alet. BIOS pilini çıkarıp 45-60 sn. bekletip geri taktım hala ses vermedi. İlk sorum, BIOS'un sesi konusunda ne yapabilirim? İkincisi, sorunun ekran kartından başka nasıl bir sebebi olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misblay -- 30 Aralık 2008; 23:17:08 >

• pc açılırken ilk gelen görüntü ekran kartının ekranıdır.elinde başka ekran kartı varsa deneme yapabilirsin.
    bunun dışında monitör sorunu da olabilir.
  • kasanın içinde ekran kartı temas problemi yaşıyor olabilir. ksayı aç bir temizlik yap bende de olmuştu aynı sorun ve geçti. tozlanma da yapabilir
  • yazdıklarını bi toparlarsak;
    gece bilgisayarı açık bıraktın, sabah okula giderken de açıktı ama okuldan geldiğinde kapalıydı ve açılmıyordu, doğru anlamış mıyım???
  • makine kendini kitliyerek güvenliye almış duruyor kasanı aç poweri kırmızı ve siyah ucunu ataç yardımı ile kısa devre et sonrada biosu resetle makinen çalışır duruma dönecektir
  • rami çıkarıp takmayı dene. genelde işe yarıyor.
  • 1) Ekran kartını, başka bir ekran kartı deneyerek kontrol et.
    2) Monitor'ü gozden geçir. Kablolar v.s.
    3) Eğer fanların devir kontrollü ise muhtemelen bilgisayar ilk açılırken hızlı donecektir sonra normal devrine inecektir. Bu gerçekleşiyor mu bak. Anakartla ilgili bir problem olabilir. Her şey eskiden olduğu gibi mi çalışıyor, yoksa bir farklılık var mı? Donanımsal kaynaklı bir hata ise ve anakart sağlamsa bios'un sesli uyarı vermesi gerekir, tabii ki dahili hoparlor varsa.
    4) Bios'u jumper yolu ile resetlemeyi dene.
    5) Psu ekran kartı güç kablosunu değiştirme şansın varsa, bazı psu'larda iki adet var, diğeri ile dene.
    6) Bunlar olmuyorsa, donanımı yeniden sokup tak.
    7) Olmadı yine dersen farklı bir anakartla deneme yapmanı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ekran kartı sorunu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rami çıkarıp takmak işe yaradı. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.